Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
mumu
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od mumu »

Tak tak, predstava že by sme boli odkázaní len na cd a LP je desivá, vivat stream 🙂👍

LUK

Příspěvek od LUK »

koudy42:
Aha, Já tě tedy z toho předchozího příspěvku pochopil jinak. Pokud hifista najde pro streamovací služby nějaký využití, tak právě jedině jako vyhledávač, na poslech hudby je jaksi potřeba víc, na to je potřeba nebýt omezenej a, jak říkáš, mít (SA)CD přehrávač, gramofon, možnost přehrávat DVD-A, Blu-ray, Hi-resy atd., aby si člověk mohl vybrat ta nejlepší vydání alb. Já už streamovací služby nepoužívám ani jako vyhledávač, definitivně jsem je odpískal už před nějakým rokem a půl.

mumu:
Jo, když nejsi hifista a tudíž ti nejde o kvalitní poslech hudby, ale jen o kvantitu zadarmo na úkor kvality, tak jsou pro tebe streamovací služby samozřejmě jako dělaný. Když jsi hifista, tak ale jaksi chceš kvalitní poslech hudby a to ti pak nezbývá nic jinýho než se vydat cestou fyzickejch nosičů, páč hifisti jaksi slyší.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

LUKu, sorry ale tohle rozdelovani na hifisty a nehifisty je proste smesny. Vsichni vime, jaky mas nazor na streaming, uz jsi to tady opakoval stokrat, fajn, respekt. Stejne jako respekt za tvou vzdelavaci kampan ohledne LW a DR. Ale tohle je proste spatne, nebo ja proste tohle kadrovani vylozene nesnasim, jakkoliv muze byt mumu mimon. Porad plati, ze na streamingu je dostupna hudba i v te nejlepsi, nebo velmi slusne kvalite pro ty, kteri si to chteji poslechnout hned a ne se nejdriv shanet po nejlepsim vydani na fyzickem mediu. Ze pres streaming nejde poslouchat kvalitne, to je proste lez.

LUK

Příspěvek od LUK »

Zaprvé, mumu rejpe pořád dokola, tak Já rejpu do mumu, to je celý, nic víc v tom nehledej. :lol:
A zadruhé, Já říkám jen to, a to už jsem v mnoha diskusích na webu opakoval stokrát (i jsem to v minulosti přímo tobě vysvětloval, když jsi s tímhle přišel), že lze občas přes streamovací služby poslouchat kvalitně, to zkrátka hifistovi jaksi pro kvalitní poslech hudby nemůže stačit. Já nechci poslouchat hudbu kvalitně občas, když se zrovna čirou náhodou zadaří něco objevit někde na ňákej streamovací službě. Já jako hifista chci poslouchat hudbu kvalitně tak často jak je to jen možný a to streamovací služby neumožňujou. Ať to tobě přijde směšný nebo nebo ne, tak hifista je člověk, kterej chce poslouchat hudbu kvalitně, to je prostej fakt, žádná lež.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Vsak taky nikde nepisu, ze streaming ma byt jediny zdroj veskere pravdy. Stejne tak ty by ses asi nespokojil, kdyz bys poslouchal jenom LP, nebo CD. Ja to proste dalsi moznost se svyma pro a proti, jako jakykoliv jiny medium. A tech kvalitnich veci je tam dost - mozna ne to, co zrovna ty poslouchas, ale to je uplne jina vec. Tvoje prispevky ale vyznivaji tak, ze streaming je jen zlo a kdo to tak nema, tak neni hifista. Hi-fi neni nabozenstvi, ani smysl zivota, ale konicek, ktery ma hlavne prinaset radost z hudby. A jestli je, nebo neni nekdo hifista, to asi nebude na tvym rozhodnuti, bez ohledu na to, jestli to pise mumu, nebo kdokoliv jinej. I tohle casto opakujes.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

LUK píše:
10 led 2023 19:21
Zaprvé, mumu rejpe pořád dokola, tak Já rejpu do mumu, to je celý, nic víc v tom nehledej. :lol:
A zadruhé, Já říkám jen to, a to už jsem v mnoha diskusích na webu opakoval stokrát (i jsem to v minulosti přímo tobě vysvětloval, když jsi s tímhle přišel), že lze občas přes streamovací služby poslouchat kvalitně, to zkrátka hifistovi jaksi pro kvalitní poslech hudby nemůže stačit. Já nechci poslouchat hudbu kvalitně občas, když se zrovna čirou náhodou zadaří něco objevit někde na ňákej streamovací službě. Já jako hifista chci poslouchat hudbu kvalitně tak často jak je to jen možný a to streamovací služby neumožňujou. Ať to tobě přijde směšný nebo nebo ne, tak hifista je člověk, kterej chce poslouchat hudbu kvalitně, to je prostej fakt, žádná lež.
Luku Luku, ty ušatej kluku, ja ale nerýpem pořád dokola. Rýpem výhradne do mamlasov džihádistických, ktorým zhodou okolností si, hifisto ..😀

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Nechci se nikoho dotknout, ale hrát si tady na kvalitu = vinyl/CD/SACD a nekvalitu = streaming, je fakt směšná.
Pokud někdo tvrdí, že hudba ze streamu, třeba Qobuz nebo i Tidal, je je mizerné kvality, tak ho opravdu rád pozvu ke mně domů. A pokud se někdo chce ohánět nějakým měřením, atd., tak je prostě mimo. Hudba se má poslouchat a ne měřit. Nejsme malé děti a hlavně, nehrajme si tady na roboty, co mají v uších měřící mikrofony...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Pokud někdo tvrdí, že hudba ze streamu, třeba Qobuz nebo i Tidal, je je mizerné kvality, tak ho opravdu rád pozvu ke mně domů.

Nevím jestli zrovna mizerné, ale souhlas s LUKem, mám to podobně jako on.

.... a k Tobě domů pozvat nechci.

Špičková kvalita je jen na nosičích, popř. některých Hi-Res od prestižních vydavatelství, ale to bohužel stojí peníze, resp. více peněz.
Samozřejmě TOP je to na koncertu.

... ale proti gustu...

jardalukas
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardalukas »

Můžeš si tady psát co chceš a vysvětlovat to čím chceš, pokud ti to hraje s Qobuz špatně, tak je něco špatně u tebe.
Já mám doma dost nosičů a rád si je pustím, ale pokud nemám moc času něco hledat v šuplíku, pustím ze sitě a hraje to špičkově...

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tak jsi šťastný člověk a můžeme Ti závidět. Tak konzumuj....

LUK

Příspěvek od LUK »

Yiakubou:
Ano, nespokojil, proto taky píšu o fyzických nosičích jako celku, nevybírám si jen jeden. Jenže tady je jeden zásadní problém, kterej mají některý lidi tendenci opomíjet, když obhajujou streamovací služby. A to sice to, že zatímco na nosičích si vybereme co chceme a snadno si najdeme ta zvukově kvalitní vydání alb, tak na streamovacích službách výběr nemáme a z naprostý většiny tam ta kvalitní vydání alb nenajdeme a tudíž pokud chceme kvalitní poslech hudby, tak se bez nosičů nelze obejít. Prostá elementární logika vycházející z reálných faktů.

A pokud moje příspěvky vyznívají tak, že streamovací služby jsou zlo, tak...... čteš správně, přesně to tvrdím. Takže doufám, že tak moje příspěvky vyznívají, pokud by tak nevyznívali tak bys je chápal špatně. Zkus se na to podívat třeba takhle: streamovací služby totiž výraznou měrou přispívají k ničení hudby. Distrubuce tak obrovskýho množství hudby v podstatě zdarma, totiž hudebnímu průmyslu ani kvalitě zvuku nahrávek vůbec nepomáhá, naopak to jen přispívá Loudness War a jejímu zhoršování. Proč myslíš, že muzikanti nejsou vůbec nadšení, že je jejich hudba dostupná na streamovacích službách? No protože je to připravuje o zisky. A jak víme peníze jsou vždy až na prvním místě. Hudebníci mají přijmy hlavně ze živýho hraní, prodejů nosičů, merche atd. (a někdy už dnes hudba samotná dokonce ani nehraje hlavní roli, tu přebírají sociální sítě, reklama atd.), streamovací služby vážně ničemu nepomáhají, naopak.

A ano, hifi není náboženství, ani smysl života, ale koníček, kterej má hlavně přinášet radost z kvalitního poslechu hudby. Hifi to je poslech hudby na vysokej úrovni, kvalitní poslech hudby, o to v hifi jde. A máš pravdu jestli je nebo není někdo hifista, to není na mým rozhodnutí, ani to není o tom co píše ňákej mumu, nebo kdokoli jinej. Hifista je člověk, kterej chce poslouchat hudbu kvalitně. Jak tedy ale může být hifista někdo kdo nevyhledává kvalitní zvuk, a tudíž zvukově kvalitní nahrávky, a spokojí se s mizerným a nekvalitním zvukem, i když by si mohl ty nahrávky sehnat v perfektní kvalitě? To přece nedává smysl. Právě nahrávky a jejich zvuková kvalita jsou základním stavebním kamenem celýho hifi a bez kvalitních základů není na čem dál stavět. To je opět jen a pouze elementrání logika, nic víc.

jardalukas:
Ano, hudba se má poslouchat a když Já poslouchám streamovací služby, tak jaksi slyším, že mi kvalitní poslech přinesou jen občas a z většiny to jinak zní blbě. Nemusím měřit abych slyšel.
Tohle je obvyklej "argument," že ten kdo byť i jen malinko dá na DR je hlupák co hudbu měří místo aby jí poslouchal ušima. Já hudbu poslouchám a slyším co hraje blbě a co dobře, měření mi to jen potvrdí a lze to pak snadnoa rychle ukázat ostatním. Neškodilo by se někdy nad tímhle zamyslet, než začneš hodnotit kdo je a kdo není mimo.
Kvalita je na nosičích (a někdy v Hi-res), streamovací služby nám tu samou kvalitu jako nosiče poskytnou jen někdy. To co je na streamovacích službách lze sehnat na nosičích, ale z toho co je na nosičích lze na streamovacích službách najít jen malej zlomek. Tohle vychází z mnohlaetých zkušeností a testování x různých streamovacích služeb oproti nějrůznějším druhům nosičů.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Když dojde na peníze, je dobré kromě "víry ve vlastní pravdu" pohledat na internetu nějaké statistiky...
Já našel během chvilky například tuto: https://www.zippia.com/advice/music-ind ... 20billion.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Take si myslim, ze neni treba svuj nazor tak zaryte "tlacit". Stejne jako to je u digital vs analog. Kazde ma sve priznivce a odpurce nebo idealne oblibence obojiho. Dalsi vec je, ze i hifi je veci "mody" a nektere oblasti vymiraji, a pak se zase vraci viz. napriklad elektronky a gramofony, kterych je ted na vystavach a na trhu prehrsel. 100 lidi 100 chuti.

Maxpower
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Maxpower »

Není možné, že má někdo lepší SACD/CD player, gramofon než streamer a DAC? A naopak? To by totiž podle mě ledasco vysvětlovalo...

LUK

Příspěvek od LUK »

Ne není to tím, "že má někdo lepší SACD/CD přehrávač, gramofon než streamer a DAC, nebo naopak." Zvuková kvalita nahrávek a jednotlivých vydání alb není nijak závislá na tom jakou má kdo doma aparaturu.

Odpovědět