Tidal

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
peelie
Kontaktovat uživatele:

Re: Tidal

Příspěvek od peelie »

Nie je tam napríklad John Zorn, ale to nie je problém služieb, ale autorských práv a labelov.

LUK

Příspěvek od LUK »

ayman píše:
18 led 2023 12:49
Luku můžu se zeptat, jak tedy vyhledáváš a objevuješ novou-starou hudbu, když streamovací služby vůbec nepoužíváš? Promiň, ale já jsem nic lepšího v tomto ohledu nepoznal.
Streamovací služby nejsou to jediný bez čehož by se nedalo obejít. Já mám zaprvé už dost rozsáhlou sbírku nosičů, takže streamovací služby nepotřebuju. Zadruhé, co Já bych spíš potřeboval je mít možnost poslechnout si jednotlivý vydání alb, abych věděl jak na tom ty jednotlivý konkrétní vydání jsou po zvukovej stránce, ale to na streamovacích službách nelze.
Hudbu kterou ještě neznám vyhledávám kde to jen jde. Jako dlouholetej hifista a sběratel nosičů mám za ty roky nemalý množství "dodavatelů tipů" na to co si poslechout v podobě známejch a nadšenců do hudby, hifistů, sběratelů atd. (nejen tady z ČR, ale i ze zahraničí). Například můj táta je taky hifista (on mě k tomu přived) a i od něj dostávám tipy na to co kde zrovna objevil. Ale hlavně dneska je ohromná věc internet, tam najdeš kde co, dohledáš si co jen potřebuješ, je na něm ohromný množství informací, takže vyhledat si co zrovna chceš je jen málokdy nějakej větší problém. Například discogs.com je úžasná věc. Máme weby o hudbě, do mailu ti může chodit info od nejrůznějších vydavatelství, ale i obchodů, takže pak víš co bude v nejblížší době vycházet a co bude brzo v prodeji atd., atd.
A poslechnout si tu hudbu než koupím nějakej nosič je právě díky internetu dneska taky jednoduchý, máme internet a na něm třeba youtube, na mnoha eshopech kde se prodává hudba jsou přinejmenším ukázky atd.
Když jsi v tom už prostě trochu hlouběji, tak máš dneska zkrátka spoustu možností jak si dohledat a zjistit co chceš a potřebuješ. Ty jsi "nic lepšího než streamovací služby v tomto ohledu nepoznal" ale pro někoho jako jsem Já prostě streamovací služby nejsou potřeba, naopak dokonce už ani nestačí.

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

peelie píše:
18 led 2023 17:12
Nie je tam napríklad John Zorn, ale to nie je problém služieb, ale autorských práv a labelov.
Ty myslíš, že tady někdo poslouchá Johna Zorna? *klanimse*

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Třeba já *2thumbsup*
peelie píše:
tady můžeš poslechnout i koupit:
https://boomkat.com/artists/john-zorn

Aleskla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleskla »

Klaním se *palec*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Aleskla píše:
18 led 2023 17:29
peelie píše:
18 led 2023 17:12
Ty myslíš, že tady někdo poslouchá Johna Zorna? *klanimse*

To netuším, ale na Spotify se najít dá.....ale zlatí Autechre *headbang*

peelie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peelie »

Pocuvam aj take experimenty ako Holly Herndon a jej starsi album Platform. A je dokonca aj v streamovacich sluzbach. Johna Zorna pocuva kopec ludi.

peelie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peelie »

Na Spotify je len zlomok diskografie Zorna.Ma okolo 160 albumov. Label Tzadik stiahol svojich intetpretov. V roku 2012 tam boli vsetky albumy. O rok zmizli.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

fasolt píše:
12 led 2023 01:44
Ještě tedy jedna otázka, mám originální CD předesílám, co třeba CD Bjork: Fossora nebo Nick Cave : Ghosteen, podle loadness-war.info naprostá tragédie, nedá se poslouchat ... ale v reálu se to nejen dá, je to vynikající. Tak v čem to je?
Bjork Fossora, rovnako Nick Cave Ghosteen - vyborne albumy a nemam pocit ani zvukovo ze by to bolo spatne, skor naopak. Pocuvam to cez Tidal hifi (44/16)

LUK

Příspěvek od LUK »

No jo, jenže nehledě na číkoli pocity jsou Bjork - Fossora i Nick Cave - Ghosteen obě dvě zvukově špatný až spíš prachbídný nahrávky.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

DR zdaleka nevyjadruje vsetko. Poznam nahravky so slusnym DR, ktore su sprasene frekvencne a zanesenym pocutelnym skreslenim. Toto plati uplne opacne o Fossore aj Ghosteen - nie su frekvecne ani zanesenym skreslenim sprasene aj ked DR slabe

LUK

Příspěvek od LUK »

Obě zmiňovaný nahrávky jsou zvukově špatný.
A ne, DR logicky nevyjadřuje všechno, DR vyjadřuje Dynamickej Roszah nahrávky. Je to ale jeden z velmi důležitejch parametrů nahrávek.
S DR je to v tomhle ohledu v podstatě jednoduchý, vysoký DR nezaručuje kvalitní nahrávku (i když většinou vysoký DR znamená i do značný míry kvalitní zvuk, tak to zkrátka neplatí vždy, zejména ne v dnešní době), ale nahrávky s nízkým DR jsou mizerný vždy. A taková ta hranice je DR8, pod DR8 už je to prostě bída.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

blesk666 píše:
19 led 2023 16:52
DR zdaleka nevyjadruje vsetko. Poznam nahravky so slusnym DR, ktore su sprasene frekvencne a zanesenym pocutelnym skreslenim. Toto plati uplne opacne o Fossore aj Ghosteen - nie su frekvecne ani zanesenym skreslenim sprasene aj ked DR slabe
To celkem zbytečně objevuješ Ameriku. Přesně tohle tady mnohokrát zaznělo. Slušné DR je podmínka nutná, nikoli dostačující.
Jinými slovy, nahrávka s dobrým dynamickým rozsahem může mít špatný zvuk, protože ji zprasilo něco jiného, např zkreslení, destrukce frekvenčního spektra, nadmíra elektronických filtrů, Auto-Tune, apod. Kdežto zvuk s nízkým DR je špatný vždy, neexistuje výjimka, zachránit se nedá. Ona dynamická komprese není jen číslo, ale vždy zavleče do muziky spoustu nevratných zvukových poškození.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Otázka je, jestli se kvůli zatracený loudness war nechat připravit o kupu výborný muziky, kterou tohle zlo zasáhlo a pořád zasahuje. Na hifi fóru je to relevantní otázka, to je bez debat. Mně osobně by po podobný selekci dost skvělých desek hodně chybělo a to by byla škoda.
Nadral reprosoustavy

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

To je právě to dilema, někteří se té muziky vzdají úplně a poslouchají jen kvalitní nahrávky, protože se to prostě nedá. Já to mám třeba tak, že věci, které jsou takto zprzněné poslouchám napriklad ve sluchátkách ve fitku, mhd nebo v přenosném reproduktoru v práci. U tohoto druhu poslechu to zase až tak nevadí a nemusím se vzdát mě oblíbené muziky.

Odpovědět