Tidal
Re: Tidal
Ano, souhlasím, ale jen z 50ti procent. Druhých 50% stream. Kdybych stream odsoudil tak jako LUK, nedošlo by k tomu, protože třeba na YouTube- pokud to tam je- by mě to nejspíše nezaujalo.

Z youtube zní tohle taky dostatečně slušně na to abys "mohl vnímat všechna akustická pozitiva tohoto alba a rozhodnout se, zda si ho pořídíš či ne," k tomu i ten youbube víc než jen stačí.ayman píše: ↑20 led 2023 17:27Díky za doporučení té Patricie Barber a Cafe Blue, sjel jsem to na Tidalu a určitě si pořídím CD.
A tady chci poukázat, na tu přednost streamovacich služeb, abychom.se k tomu vrátili. Asi kdybych si toto album přehrál jen přes nekvalitní Youtube, nebo měl jen nějaké doporučení, zřejmě by mě to minulo.Na Tidalu ale to zní slušně a můžu vnímat všechny akustické pozitiva tohoto alba a rozhodnout se, zda si ho pořídit či ne, proto pro mě stream hodnotu má velkou.
Asi uz o tom bolo dost napisane, Mne proste tie dva spominane dva albumy hraju natolko pocuvatelne, ze ma bavia. Tak Poviem, ked som mal iny DAC ma to nebavilo…LUK píše: ↑20 led 2023 16:00blesk666: o Bjork - Fossora a Nick Cave - Ghosteen říkáš, že "nemas pocit ani zvukovo ze by to bolo spatne, skor naopak," a teď "Spominane dva albumy ma bavia pocuvat napriek nizkemu DR." V těchhle dvou prohlášeních je velkej rozdíl. Že se ti něco líbí hudebně a že tě to baví poslouchat a zvuková kvalita daných nahrávek, to jsou dvě odlišný věci.
Zaroven to ale ze streaming sluzeb zni uplne stejne, jako kdyz si koupis to CD, nebo hi-res. Takze jeden z prikladu, kdy na poslouchani streamu neni vubec nic spatneho a stale se tak muzes citit skutecnym hifistou

Na streamu jsi už neobjevil nic. Jen vyzkoušel objevené. Navíc, na Youtube si to můžeš vyzkoušet úplně stejně a dost nahrávek i z různých vinyl ripů a dalších vydání. To ti stream nenabídne, ten má k dispozici v naprosté většině jen ten nejposlednější (čti nejhorší) remaster. Osobně opakovaně vyzkoušeno.
Ze streamu to nezní úplně stejně jako když si koupíš CD. Ze streamu zní to, co tam dali. CD existuje spousta vydání, naprostá většina z nich není na streamu k dispozici.
					Naposledy upravil(a) Antony dne 20 led 2023 19:52, celkem upraveno 1 x.

Zase odtial potial.
Aj ked tidal/qobuz maju daleko od idealu, co sa tyka zvukovej stranky, predsa to je o niekolko tried inde ako komprimovane 256kbps AAC.
Youtube sa FAKT neda pocuvat a podla man z kazdej nahravky uberie aspon tak -6dB DR.
Bože už je to tu zase, demagogie, překrucování a jen tvá pravda, už jsem se jednou zařekl, že na tebe reagovat nebudu a bohužel to porušil, už se tak nestane.Antony píše: ↑20 led 2023 19:49Na streamu jsi už neobjevil nic. Jen vyzkoušel objevené. Navíc, na Youtube si to můžeš vyzkoušet úplně stejně a dost nahrávek i z různých vinyl ripů a dalších vydání. To ti stream nenabídne, ten má k dispozici v naprosté většině jen ten nejposlednější (čti nejhorší) remaster. Osobně opakovaně vyzkoušeno.
Ze streamu to nezní úplně stejně jako když si koupíš CD. Ze streamu zní to, co tam dali. CD existuje spousta vydání, naprostá většina z nich není na streamu k dispozici.
Fidji99: 
Jak vidíš, tak Já taky neříkám, že je youtube zvukovej ideál, ani že je použitelnej pro hifi poslech hudby. Ale je dostatečně použitelnej pro orientační poslech, aby sis poslechnul tu hudbu a mohl se rozhodnout jestli si daný album chceš pořídit v plnej/nejvyšší kvalitě na nějakým nosiči.

Jak vidíš, tak Já taky neříkám, že je youtube zvukovej ideál, ani že je použitelnej pro hifi poslech hudby. Ale je dostatečně použitelnej pro orientační poslech, aby sis poslechnul tu hudbu a mohl se rozhodnout jestli si daný album chceš pořídit v plnej/nejvyšší kvalitě na nějakým nosiči.
Jestli se ti líbi Patricie tak zkus něco od Cassandra Wilson. Třeba New Moon Daughterayman píše: ↑20 led 2023 17:27Díky za doporučení té Patricie Barber a Cafe Blue, sjel jsem to na Tidalu a určitě si pořídím CD.
A tady chci poukázat, na tu přednost streamovacich služeb, abychom.se k tomu vrátili. Asi kdybych si toto album přehrál jen přes nekvalitní Youtube, nebo měl jen nějaké doporučení, zřejmě by mě to minulo.Na Tidalu ale to zní slušně a můžu vnímat všechny akustické pozitiva tohoto alba a rozhodnout se, zda si ho pořídit či ne, proto pro mě stream hodnotu má velkou.
- 
				Dark side of the moon
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
dnes Antony napsal:
Cokoli mám na LP, v komerčním digitálu pak už neposlouchám. Občas udělám výjimku s Hi-Res (např. Supraphonline). Pokud chci digitál (třeba na flešku do auta), vyrobím si jej z toho LP.
03 led 2022 15:57 Antony napsal:
Streaming mne neoslovil, spoustu pro mne zásadních nahrávek neobsahuje, a naprostou většinu ostatních poskytuje v podstatně horší kvalitě, než jsou dostupná jinde. Může ale občas posloužit jako zdroj digitálních dat, která potom budu přehrávat jinak, nezávisle na streamingu. Přehrávání vlastních digitálních souborů z lokálního HDD je pro mne vrchol dosažitelné kvality.
Po aktuálně půlroční zkušenosti s analogem mohu tvrdit, že je to sice pěkná hračka, ale zvukově se k digitálu nemá šanci ani přiblížit. Prakticky ve všech slyšitelných parametrech je horší a vinylovými maniaky opěvovaný rituál s tímto materiálním nosičem a jeho obalem nemůže být náhradou za chybějící posluchačský zážitek. Vinyl je slepá ulička, byť momentálně trendy. Lepší DR některých desek než u jejich digitálních sourozenců je jen vytloukání klínu klínem. Vinyl rip je jen hledání, jak jednu bolest nahradit leckdy i větší bolestí, ale na jiném místě.
Fyzické nosiče pro mne mají smysl jako prvotní zdroj dat. Pak mohou jít do světa, nijak mi nechybí.
Takže jak, Antony?

Cokoli mám na LP, v komerčním digitálu pak už neposlouchám. Občas udělám výjimku s Hi-Res (např. Supraphonline). Pokud chci digitál (třeba na flešku do auta), vyrobím si jej z toho LP.
03 led 2022 15:57 Antony napsal:
Streaming mne neoslovil, spoustu pro mne zásadních nahrávek neobsahuje, a naprostou většinu ostatních poskytuje v podstatně horší kvalitě, než jsou dostupná jinde. Může ale občas posloužit jako zdroj digitálních dat, která potom budu přehrávat jinak, nezávisle na streamingu. Přehrávání vlastních digitálních souborů z lokálního HDD je pro mne vrchol dosažitelné kvality.
Po aktuálně půlroční zkušenosti s analogem mohu tvrdit, že je to sice pěkná hračka, ale zvukově se k digitálu nemá šanci ani přiblížit. Prakticky ve všech slyšitelných parametrech je horší a vinylovými maniaky opěvovaný rituál s tímto materiálním nosičem a jeho obalem nemůže být náhradou za chybějící posluchačský zážitek. Vinyl je slepá ulička, byť momentálně trendy. Lepší DR některých desek než u jejich digitálních sourozenců je jen vytloukání klínu klínem. Vinyl rip je jen hledání, jak jednu bolest nahradit leckdy i větší bolestí, ale na jiném místě.
Fyzické nosiče pro mne mají smysl jako prvotní zdroj dat. Pak mohou jít do světa, nijak mi nechybí.
Takže jak, Antony?
Dark side of the moon:
Správný postřeh.
Dovolím si pouze zdůraznit, že mezi oběma příspěvky uplynul víc než rok, a to hodně znamená. Nestagnuji. Během onoho roku proběhl vývoj analogové větve a nyní mne vinyl baví víc, než před rokem. Dokonce jej v některých případech upřednostňuji před digitálem. Konkrétně v těch, kdy mám konkrétní titul na slušném vinylu nebo vlastnoručně provedeném ripu.

Správný postřeh.
Dovolím si pouze zdůraznit, že mezi oběma příspěvky uplynul víc než rok, a to hodně znamená. Nestagnuji. Během onoho roku proběhl vývoj analogové větve a nyní mne vinyl baví víc, než před rokem. Dokonce jej v některých případech upřednostňuji před digitálem. Konkrétně v těch, kdy mám konkrétní titul na slušném vinylu nebo vlastnoručně provedeném ripu.
- 
				Dark side of the moon
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
A právě proto by bylo dobré ubrat z nekompromisnosti a rezolutnosti tvých vyjádření.
Život není černobílý, lidé jsou různí a jak je vidět, i ti největší dogmatici mohou změnit názor.

Život není černobílý, lidé jsou různí a jak je vidět, i ti největší dogmatici mohou změnit názor.