Tidal
Re: Tidal
https://www.tunecore.com/cs/pricing
Album 30-50 USD. Ročně. Plus registrace a provozování profilu dalších 50 USD ročně. A to teoreticky. Na vyúčtování pak další skryté poplatky a daně. Zisk ze streamování skladeb je tak nízký, že je to ztrátové, pokud nehraješ tupý pop s miliony stažení. Tyto informace mám od umělců, kterých jsem se ptal, proč tam nejsou. Když dostali fakturu, tak se vyvrátili a rychle zmizeli. Odmítli sponzorovat nenažrané streamy.
Album 30-50 USD. Ročně. Plus registrace a provozování profilu dalších 50 USD ročně. A to teoreticky. Na vyúčtování pak další skryté poplatky a daně. Zisk ze streamování skladeb je tak nízký, že je to ztrátové, pokud nehraješ tupý pop s miliony stažení. Tyto informace mám od umělců, kterých jsem se ptal, proč tam nejsou. Když dostali fakturu, tak se vyvrátili a rychle zmizeli. Odmítli sponzorovat nenažrané streamy.
Dynamický rozsah má několik podotázek - viz také dotaz FS.
Které konkrétní stejné vydání má jiný dynamický rozsah ve streamu a na odpovídajícím CD (či jiném digitálním nosiči, které se na streamu tváří jako stejné vydání)? A pokud takový případ existuje, může někdo uvést přesnou metodiku porovnání či hodnověrný zdroj? A upozornil v takovém případě někdo provozovatele streamu na to, že něco není v pořádku - jaká byla odpověď?
Obecně: Existuje reprezentativní statistika, kolik alb s nejlepším/nejhorší/průměrným dynamickým rozsahem na streamech vlastně je? Zejména vztaženo k albům, která byla vydána vícekrát a lze u nich tedy porovnat dynamický rozsah více/všech vydání. A pokud nic takového neexistuje, na základě čeho se tu objevují opakovaná tvrzení, že na streamech je vždy jen to špatné, případně rovnou nejhorší vydání apod.? Vyzkoušel tady někdo všechno, nebo provedl nějaký statisticky reprezentativní test?
A existuje někde databáze dynamického rozsahu všech alb na streamech, či alespoň nějaký větší/reprezentativní vzorek měření? Tj. třeba i nových, u kterých je vydání jen jedno - plus porovnání stejných alb/vydání na CD a dalších současných nosičích?
K "niche" umělcům:
Ano, na žádném streamu není všechno - tj. nejsou tam všichni umělci, všechna alba, všechna vydání, z různých důvodů. Ale který obchod či sbírka tyto parametry splňuje či splňoval? Něco takového na jednom místě někdy existovalo? To snad nebylo nikdy nikde, nebo ano? Pokud vím, žádný stream ani nepropaguje, že má všechno. Nedostupnost něčeho na nějakém streamu nemůže obstát jako obecný argument proti streamingovým službám, ani jako výtka proti konkrétnímu streamingu - vidím to spíš jako přehnané očekávání v podstatě nerealizovatelného zázraku (vzhledem např. k autorským právům, smluvním vztahům a dalším faktorům).
*Streamem/streamingem tu myslím všechny streamingové služby, které nabízejí bezztrátový přenos (nejen Tidal). Neberu v potaz ztrátové streamingy včetně MQA, nebo to, že si doma někdo pustí bezztrátový streaming ztrátovým či jinak technicky nevyhovujícím způsobem.
hřebík:
Krátká odpověď na všechny statistiky je - osobní zkušenost. Tu považuji vždy za víc, pokud má relevantní rozsah. A takovou mají tisíce lidí napříč internetem, kteří se o téma zajímají, včetně mne. Argumentace statistikou, nadto neexistující, neobstojí.
Nejde o to, že tam není všechno. Jde o to, že tam není to, co chci. Tento rozdíl je zcela zásadní.
Krátká odpověď na všechny statistiky je - osobní zkušenost. Tu považuji vždy za víc, pokud má relevantní rozsah. A takovou mají tisíce lidí napříč internetem, kteří se o téma zajímají, včetně mne. Argumentace statistikou, nadto neexistující, neobstojí.
Nejde o to, že tam není všechno. Jde o to, že tam není to, co chci. Tento rozdíl je zcela zásadní.
Naposledy upravil(a) Antony dne 03 srp 2023 11:29, celkem upraveno 1 x.
To je nesmysl. Žádný záhadný "streaming" si nic nevybírá. Naopak je v zájmu provozovatele platformy, aby v jeho prostoru byla nabídka co nejkvalitnější.
Ano, vím. Jsi génius, jistě si to dokážeš zjistit stejně jednoduše jako já
Co na to říct? Nerad bývám na fóru osobní, ale tento výplod Tě dost jasně definuje, a tak myslím reagovat není třeba.Antony píše: ↑03 srp 2023 09:15Druhá nepravda je, že je to volba umělce. Nikoli, je to důsledek nepřátelské a chamtivé finanční politiky streamingových služeb, kteří zneužívají masové popularity tohoto způsobu poslechu. Pro nemainstreamové umělce je to často silně ztrátové. Takže opět omezení na straně poskytovatele, které nás vrací do vydavatelského pravěku. Současně je tím vymezena posluchačská oblast na prosté konzumenty.
FS:
Není třeba být géniem. Stačí, když se o problematiku trochu více zajímám. Proto lehce odhalím nepravdy těch, kteří o ní nevědí nic. A neskočím na výmysly a reklamy, to by bylo naivní až primitivní.
Pro mne jsi definován dostatečně. Viz výše.
Není třeba být géniem. Stačí, když se o problematiku trochu více zajímám. Proto lehce odhalím nepravdy těch, kteří o ní nevědí nic. A neskočím na výmysly a reklamy, to by bylo naivní až primitivní.
Pro mne jsi definován dostatečně. Viz výše.
Ano, není tam to, co chceš, pak tedy stream není pro tebe. Poznámku jsem psal spíš pro lidi, kteří se diví, že na streamech něco chybí a očekávají nemožné. Tohle ale streamům nelze vyčítat, každý má nějaký vlastní katalog. Já sice taky na žádném streamu nenašel vše, ale jsem za ně rád, je tam dost hudby, kterou poslouchám. A chybějící lze vždy najít jinde.Antony píše: ↑03 srp 2023 11:27hřebík:
Nicméně, reprezantativní statistiku či průkazné technické porovnání s obecným přesahem bych viděl rád, jinak nemůžu stream šmahem odsoudit ani přijmout názory, které ho obecně zatracují pro jeho kvalitativní nedostatečnost. Na to podle mě nejsou dostatečné důkazy ani data. A ani jednotlivé omezené zkušenosti, byť by byly moje, v mé snaze o racionální a objektivní pohled neobstojí. A bohužel nemám kapacitu ani čas takový test provést.
" Naopak je v zájmu provozovatele platformy, aby v jeho prostoru byla nabídka co nejkvalitnější."
Ještě se pozastavím nad tímto úsměvným pseudoargumentem. Copak je asi hlavním zájmem provozovatele? 1. Šířit kvalitní kulturu mezi lid? 2. Podporovat alternativní formy umění? 3. Nahrabat co nejvíc prachů na úkor kohokoli za libovolný shit?
Každý, kdo si myslí něco jiného než bod 3., se bude muset nejdřív probrat do reality..
Ještě se pozastavím nad tímto úsměvným pseudoargumentem. Copak je asi hlavním zájmem provozovatele? 1. Šířit kvalitní kulturu mezi lid? 2. Podporovat alternativní formy umění? 3. Nahrabat co nejvíc prachů na úkor kohokoli za libovolný shit?
Každý, kdo si myslí něco jiného než bod 3., se bude muset nejdřív probrat do reality..
Ano, stream není pro mne. Já tam nenašel ani polovinu toho, co poslouchám. Spíše tak 20%. I těch 20% bylo v nejhorším možném masteringu, což se dalo lehce ověřit, a ta ověření jsem prováděl na několika stovkách vzorků. Navíc, poskytovatel se ani neunavuje posluchače informovat, kterou edici za své prachy dostane. I to je znak, že jim to je jedno, hlavně vydělávat na nenáročném posluchači.hřebík píše: ↑03 srp 2023 12:20Ano, není tam to, co chceš, pak tedy stream není pro tebe. Poznámku jsem psal spíš pro lidi, kteří se diví, že na streamech něco chybí a očekávají nemožné. Tohle ale streamům nelze vyčítat, každý má nějaký vlastní katalog. Já sice taky na žádném streamu nenašel vše, ale jsem za ně rád, je tam dost hudby, kterou poslouchám. A chybějící lze vždy najít jinde.Antony píše: ↑03 srp 2023 11:27hřebík:
Nicméně, reprezantativní statistiku či průkazné technické porovnání s obecným přesahem bych viděl rád, jinak nemůžu stream šmahem odsoudit ani přijmout názory, které ho obecně zatracují pro jeho kvalitativní nedostatečnost. Na to podle mě nejsou dostatečné důkazy ani data. A ani jednotlivé omezené zkušenosti, byť by byly moje, v mé snaze o racionální a objektivní pohled neobstojí. A bohužel nemám kapacitu ani čas takový test provést.
Na streamu dostanu za relativně málo peněz z většiny nezajímavý segment hudebního spektra v problematické zvukové kvalitě. Ano, opakuji není to pro mne. Ten, pro koho to je, je tímto definován.
Vzhledem k tomu, že zmíněná statistika neexistuje, nezbývá než se opírat o vlastní zkušenosti. I kdyby existovala, s těmito zkušenostmi bych ji konfrontoval. A to množství zkušeností, které lze různě získat od různých na sobě nezávislých lidí je také statistický vzorek. Jen jej dokázat správně vyhodnotit.
@Antony:
Už bys toho, možná, měl nechat. Běž studovat ceníky agregátorů, zjistíš, že TuneCore není jediný.
Samozřejmě, že to provozovatelé streamovacích služeb dělají za účelem zisku (a snad si nemyslíš, že prodavači CD to dělají jako charitu). A podsouváním dalších nesmyslů, jako v předchozím příspěvku svému mediálnímu obrazu nepřispíváš.
Už bys toho, možná, měl nechat. Běž studovat ceníky agregátorů, zjistíš, že TuneCore není jediný.
Samozřejmě, že to provozovatelé streamovacích služeb dělají za účelem zisku (a snad si nemyslíš, že prodavači CD to dělají jako charitu). A podsouváním dalších nesmyslů, jako v předchozím příspěvku svému mediálnímu obrazu nepřispíváš.
FS:
Tvrdím někde, že TuceCore je jediný? Ani nikde netvrdím, že prodejci CD to dělají jako charitu. Pak, kdo tady podsouvá..
Provozovatelé to dělají jedině za účelem zisku. Ne kvůli zájmu o kvalitní nabídku, jak píšeš. Samozřejmě, pokud mají kvalitu definovánu jako "shit, co nese prachy", pak takovou "kvalitu" tam mají.
Tvrdím někde, že TuceCore je jediný? Ani nikde netvrdím, že prodejci CD to dělají jako charitu. Pak, kdo tady podsouvá..
Provozovatelé to dělají jedině za účelem zisku. Ne kvůli zájmu o kvalitní nabídku, jak píšeš. Samozřejmě, pokud mají kvalitu definovánu jako "shit, co nese prachy", pak takovou "kvalitu" tam mají.
winelower & mrba:
Pro mne je zase těžko pochopitelné, že vám není jasné něco, co by mělo být každému, kdo se k věcem staví korektně a zodpovědně. Vlastně, tím se to vysvětluje.
Takže, speciálně pro vás:
Jedině důkladným vyzkoušením a prozkoumáním problematiky mohu přijít na to, jestli věc nebo službu chci používat. Říkám tomu poctivý a solidní přístup. Neznáte? Nestačí mi nějaké reklamy na webu nebo doporučení povrchních konzumentů.
Pro mne je zase těžko pochopitelné, že vám není jasné něco, co by mělo být každému, kdo se k věcem staví korektně a zodpovědně. Vlastně, tím se to vysvětluje.
Takže, speciálně pro vás:
Jedině důkladným vyzkoušením a prozkoumáním problematiky mohu přijít na to, jestli věc nebo službu chci používat. Říkám tomu poctivý a solidní přístup. Neznáte? Nestačí mi nějaké reklamy na webu nebo doporučení povrchních konzumentů.