No jo Alesko v tomto s nima souhlasím ,je to velice specifická úzoučko až nicotně specializovaná a neprobádaná záležitost která by trvala a trvala. S tím tě každej profík atˇuž umí nebo jen čumí pošle do pr.. víš kam. Pro ně je to práce ! Pro mě zábava a potřebuju to nebo chci a přesto zvažuju má-li cenu se do toho sám pouštět život je tak krátký.Když něco nevím neděám machra a nechám si poradit vidím to tak ,že kdybych ten postup už znal mám to za pár hodin ,ale když ne můžeto být podle čas vytížení taky měsíc. To ani nemůžeš po někom kdo přesně tohle už nedělal chtít. To je vyloženě záležitost pro nadšence a fanoušky hi-fi ,kolik takových znáš ? A zase kolik z těch by do tohotu šlo? Víš co ,vem si třeba ten foobar ,podle množství skinů ,ikonek ,dotazů atd. je mnohem rozšířenější a dodnes na něj není čeština. Díval jsem se po softu na vytváření překladu v programech a co myslíš i stím nejleším programem který je údajně pro blbce a s doslovným návodem v češtině jsem si ani neškrtl .Počítám že pro týpka kterej tohle běžně dělá by to bylo odhaduju tak na dva dny, ,Ale je to hi.fi tak to narozdíl od většiny ostatních programů vůbec nikoho nezajímá.Aleska píše:Bohužel musím souhlasit - neumí to (a ani nechce umět) nikdo, i když by to nebylo za "Pan Boh zaplat". A věřte - oslovil jsem jich desítky.
To bohužel není "můj další unáhlený soud", to je holá skutečnost.
Pravda nejen že s XP péčkama očekávají starý dosloužilý tj poruchový hardware ale oni především ví ,že narozdíl od Win.7 a dál ,by měli i při obyčejné instalaci (doinstalit) taky veškeré ovladače počínaje zákl.deskou a konče nějakou tv kartou co nikdo nezná ,nebo bůh ví čím a ty drivery by museli (protože většina BFU inst. CD dodávaná výrobcem stratí) třeba několik hodin (podle stáří toho železa) hledat na síti. Takže co ,pošlou tě raději atˇsi jdeš koupit si nový tabletgabik píše:Aleska: To je zajimavy, ze ani za prachy. Pokud to byl zivnostnik, tak se divim, pokud to byl nekdo, kdo by to delal ve svym volnym case, tak se mu nedivim. Ale to je jedno, proste ti to nedopadlo. Ono taky, kdyz dneska nekdo uslysi XP, tak presto, ze to byl dobrej OS, tak spravnej ajtak cucha zradu (PC = starej, pomalej krap, moznej problem s ovladacema, kdyz neco vymenis, atd.), tak se jim do toho nechce. Bez ohledu na to, ze ty sis to udelal v pohode na aktualnim zeleze. Halt ajtaci jsou dviny (nektery), co nadelas
.
Je vidět že už máš tyhle cestičky prošlapané. Odkud jsi ? Kdybych zjistil skutečnou převahu cPlay+cMP=cMP2 nad mým sys. s Foo-čkem,Aleska píše:Našel jsem ten odkaz: http://www.audioasylum.com/forums/pcaud ... 04392.html
Důkaz tohoto tipu asi žádný nedostaneš ale odpověď na to - ako to ovplyvni digitalny vystup dat.. ti dám - většinou nijak ale čas od času se nestabilita a kompromisnost projevuje rúzným blbnutím což není málo. Bud´to tedy máš stabilní kvalitní systém který ti zaručí nerušený poslech přehrávání hudby se všemi výhodami PC jako např. buffering přes RAM-ku atd. Nebo se můžeš zaobírat otázkama nějakého jitter,či rušení ,výpadky atd aniž by jsi znal skutečný důvod ,protože máš nevyladěný krypl který je velmi výkonný ale porůznu blbne.(neříkám že je to tvůj případ). Ale je to myslím si docela zásadní rozdíl.Odar píše:Mna by zaujimal konecne nejaky dokaz, podla ktoreho by sa dalo jednoznacne povedat, ze ked vyhodim tuto sadu registrov, zmenim toto, hento, tak to z digitalneho vystupu lezie inak, ako ked iba spravim instalaciu klasickeho cisteho OS + pouzijem ASIO / WASAPI. Vsade citam ody na vytunene XPcka, ako to uzasne hra oproti "default" nastaveniam, alebo "shitnemu" Win7 / 8.1, ale nikde som zatial nenasiel, ako to ovplyvni digitalny vystup dat, ktore lezu / utekaju / sprintuju (spravidla cez USB) do DACanu.
Nejake pokusy som kedysi robil a vysledky boli na urovni psychoakustickych vykyvov nalady.
Odare, proč to Jiri asi dělá?Jiri píše:Já osobně používám PC transport s CPU Intel Duo E7400 , 6GB RAM s vytuněným PCI-e USB řadičem pro připojení USB DACu.
Když chci poslouchat nekompromisně hudbu z JRiver playeru tak v USB Audio Class Driver Control panelu nastavím "minimum latency" na USB streaming mode což má velký pozitivní vliv na kvalitu reprodukce. Na druhou stranu ale už i spuštění web prohlížeče se potom projeví jako výpadky v reprodukci takže pokud chci na tom PC ještě i něco dělat tak si musím nastavit "safe latency" což je ale již kompromisní pro přehrávání hudby.
Uvažuji o vytvoření double-boot systému kde bude ještě jednou Win8 pro audio kde bude zakázaný veškerý nepotřebný HW a odinstalovaný nepotřebný SW.
Jo v tom se asi shodneme (Pokud) jdou data 1 a 0 v pořádku tak bude signál nebo potažmo následný zvuk stejný ,jenomže oni ty data asi nejdou vždy birperfect tak jak by měli jít .Atˇuž třeba následkem nějaké momentální syst.chyby ,vyjímky ,procesu ,náhodného vytížení ,viru -těch příčin je mnoho a a následky se težko definují když chybí kontrola a data se tahají ven do ext.zařízení všemožnými způsoby atd....Odar píše:Vyladeny system mam. Ale urcite veci mi pridu uz trochu moc. NO FLAME. Ak mi nieco lezie von birperfect, nemoze to liezt viac bitperfect. Viem, ze svojim prispevkom som stupil niektorym ludom na prst, ale zial tvrdenie typu "hra to lepsie" je pre mna asi ako tvrdenie, ze to hra lepsie, ked podlozim pocitac hrotmi. Bavime sa o digitale. Bodaj by to nehralo lepsie, ked sa s tym mesiac, s nervami na dranc serem a po mesiaci tuningu si konecne sadnem na rit a nieco pocuvam. Keby niekto dal do eteru merania, ze sa po optimalizacii OS znizil jitter, bitperfect je bitperfectnejsi, alebo ja neviem co, tak OK. Ale takto je to pre mna magia. Trebars na computeraudiophile je v blogoch porovnanie digitalneho vystupu cez viac prehravacov pod roznymi OS (Win VS iOS, ak si dobre pamatam cez J River). Vysledok nikto neocakaval - data na vystupe boli totozne.
Ze hra cPlay inak, ako Foobar to viem. Ja si myslim, ze je to hlavne o tom, ze cPlay ma iny (asi lepsi) upsampling. Ale ze by na ten vysledok malo vplyv 1000 nastaveni vo WinXP - voci tomu som velmi skepticky. Ale len moj nazor
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů