To by muselo být RAID pole, které popisují příspěvky výše. Takže doporučuji staré, dobré DVD, pro tyto účely zcela vyhovující. A kdyby se jeho životnost zdála někomu krátká, není přece problém jednou za pár let udělat zálohu na nové placky.
Záleží na tom akú cenu majú pre teba dáta na tých diskoch.jacq píše:za cenu slusneho RAID radice radsi koupim dalsi tri disky... na takove jednoduche zalohovani dat (data prakticky nectu disky mam v supliku) mi prijde RAID trosku nakladny.
Přesně tak. Na zálohu používám externí disky v dokovací stanici, původně umístěné v PC, které jsem vyměnil za větší, takže už alespoň půl roku prověřené.jacq píše:za cenu slusneho RAID radice radsi koupim dalsi tri disky... na takove jednoduche zalohovani dat (data prakticky nectu disky mam v supliku) mi prijde RAID trosku nakladny.
Velkou, proto říkám diskové pole ne. Co když se pokazí řadič nebo zdroj? Mohou odejít všechny disky do jednoho a diskové pole ti bude víš na co...Guliver píše:Záleží na tom akú cenu majú pre teba dáta na tých diskoch.
Já mám v PC taky dva ..... a odešel ten s kompletní diskografií, na němž nikdy nic jiného nebylo. Do posledního okamžiku běžel bez jakýchkoliv problémů, a funkční zůstal systémový disk o kterém vím, že má již jeden sektor vadný (po defektu napájecího zdroje). Takže i dva disky v PC nejsou 100% jistotou, jedině že bys měl diskografii na obou. A přitom stačí málo, jen porucha skoro čehokoliv...a je disk v čudu.jacq píše:Aleska: vsak zappa ma disky dva, ne?....
no vsak tak to myslimAleska píše: jedině že bys měl diskografii na obou.
Já mám 171 CD ve Flacu na 10 kusech, zappovi by jich tedy stačilo necelých 50, ne 100 ! A jestliže si své diskografie váží, pak by měl obětovat čas na jejich uložení.noaid píše:Pokud má Zappa 800 CD, tak na to by potřeboval tak 100 DVD a 30 hodin čistého času staré dobré ruční práce.............Na externí harddisk to má hotovo za hodinku dvě bez svého přičinění. Kopíruje se to samo.
a Schnatterlyho důsledek:Co se může pokazit, to se taky pokazí.
, který potvrzuje tvůj příspěvek:Co se nemůže pokazit, to se taky pokazí.
A to se mi již taky stalo (se zdrojem) a disk byl v čudu...noaid píše:Velkou, proto říkám diskové pole ne. Co když se pokazí řadič nebo zdroj?Mohou odejít všechny disky do jednoho a diskové pole ti bude víš na co...Guliver píše:Záleží na tom akú cenu majú pre teba dáta na tých diskoch.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti