Zřízení digitálního uložiště hudby (PC, NAS server apod.)

CD, SACD, DVD přehrávače, DAC převodníky, hudební servery, PC atd.
Odpovědět
Aleska
Kontaktovat uživatele:

Re: Zřízení digitálního uložiště hudby (PC, NAS server apod.)

Příspěvek od Aleska »

Noaide, můžeme toho klidně nechat - ale já jsem pouze citoval to, co jsi sám napsal a obarvil červeně. Takže netvrdím, že ti zdroj poškodí disk, který k němu není připojený (opět tě cituji).
Mně v životě odešly 2 disky - jeden jako důsledek zkratu ve zdroji (a po repasi a reinstalaci PC jej stále používám, již 5 let) a druhý nevím proč a nevím čím, prostě u něj přestala fungovat elektronika a anabázi včetně její výsledků jsem popsal. Kdyby se to nestalo, klidně jej používám dál a dál. Byl naprosto tichý a bezproblémový a to až do posledního okamžiku. Kdybych jej měl jako zálohový, tak mohu skutečně tvrdit, že by to byla skoro 100% záruka, bohužel pouze "skoro", s výsledkem ztráty dat.
Mimochodem, záruka je jedna věc, zkušenosti uživatelů druhá. Možná, že máš vyjímečné štěstí na HDD (také jsem si to o sobě myslel), ale podívej se na počítačová fóra, jaké jsou názory na kvalitu současných HDD a kolik jich k reklamacím se vrací do několika málo dní, nebo měsíců.
Ale každý je svého štěstí strůjce a tak ať každý zálohuje tak, jak uzná za vhodné a to minimálně do okamžiku, kdy zjistí, že ta "záloha" vlastně nebyla zálohou.

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

jojo, jak clovek zacne jednou zalohovat, tak nevi, kdy je rozumne prestat :)
chudak zappa... nakonec zkonci u specializovane firmy na zalohu dat a kopie bude ukladat do moravskeho zemskeho archivu schovane v nejakych sanonech)
ale nikdy, stejne jako prave ted (kdy ma predpokladam cd ve stojanu nebo na policce, uhledne vyrovnany), si nemuze byt 100% jisty. nikdy...

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Laik poučuje profíka, holt nová doba... :lol:
Alesko, nemáš ani nejmenší tušení, jaké problémy přináší různé druhy zálohování a co se tam vlastně musí řešit. Možná ale na nějaké narazíš, až budeš zase něco obnovovat.

Zappovi stačí jeden USB externí disk a soft za 1000Kč a má tak komfortní zálohování, jaké by mu mohla závidět kdejaká profesionální firma, vč. patrně všech členů tohoto fóra. Samozřejmě udělané stylem pro naprostého laika. Na kliknutí. Zrušil si omylem soubor? Nevadí. Zaviroval si počítač? Nevadí. Atd.
Pižlání se s DVD ať dělá ten, kdo na to má čas a nervy. Každý máme nějaké hračky. Tamagoči do každé rodiny. Počítač má člověku sloužit a ne aby kolem něj člověk pořád běhal. Proto musí být činnosti co nejjednodušší, jinak je problém.

Odar

Příspěvek od Odar »

noaid píše:Počítač má člověku sloužit a ne aby kolem něj člověk pořád běhal.
*thumbs up* Fakt to prehanate. Ten 2. HDD podla mna staci. Su dolezitejsie veci, ako mat na 10 000 rokov zalohovanu svoju oblubenu hudbu *sunglases* Kto chce, nech si vypaluje - pre mna je to dnes uz len zbytocna otrocina. Svoje som si uz vypalil *headbang*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Podobně jako já to mají vyřešeno u Macu - navíc dokonce bezdrátově. Uživatel ani nemusí tušit, že se mu to zálohuje automaticky během práce. To je uživatelské řešení par excelence.
http://www.apple.com/timecapsule/
http://www.apple.com/macosx/what-is-mac ... chine.html

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Na Slovanetu Karfik zveřejnil návod na nastavení PC pro použití M2Tech HiFace, snad se to někomu hodí.

bubuxin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubuxin »

V obývačke máme A.C. Ryan primárne určený na prehrávanie videa, ale skúsil som rôzne hudobné súbory. Dosť ma prekvapilo že to zvládne flac až do 24/96 a dokonca to prehrá .cue.

Stano
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Stano »

škoda že ten Naim nema digi video výstup (div resp. hdmi)

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

po trech letech mi odesel disk - tedy presne dle statistiky, jak to nekdo vyse uvedl :)
vytizeni disku - systemovy, v provozu 24/7 maximalne tak 5% v ramci roku stal... byl to seagate barracuda ES.2 250GB.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

Naprosto vyčerpávající manuál pro kvalitní přehrávání hudby z PC je zde: dCS_Guide_to_Computer_Audio :!:

Odpovědět