DIY Filtr a oddělovací trafo

Co si doma sami stavíte, pájíte - reprobedny, zesilovače, gramofony atd.
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: DIY Filtr a oddělovací trafo

Příspěvek od Pytel »

Dopoledne mi volá známý ať rychle se podívám na forum , že Boxer tam dal odkaz na super pračku a za pouze 395 euro od f. Flying Mole. Tak si říkam, že by tolik zlevnily neboť stávala 2.500,- firmu mám v podvědomí a jejich ceník také.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ahoj Pytle,
s tou cenou sis již určitě přečetl, že šlo o omyl.
Poradíš nám coby odborník v této debatě ohledně zapojení oddělovacího trafa a komponentů?
Dík

Vit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vit »

Mih píše:Výše jsem psal o pospojení výstupních zásuvek resp. jejich kolíků. Tamtéž připojit i stínění, tedy v zásuvce na ochranný kolík.
*thumbs up*
Děkuji, cink, to bude ono...

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

To oddělovací trafo, co jsi jeho fotku hodil o pár postů výše je opravdu podivné. Jednak očividně vedou zem dále za trafo a také by se u nás revizák dost podivil, že poslední zásuvka má vodič k zemnícímu kolíku zásuvky (PE) hnědý (asi jim při výrobě došel žlutozelený). Tohle oddělovací trafo bych si opravdu nekoupil. *thumbs down*

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Ano uplný souhlas s Rowingem : -- zem nesmí vést za trafo --.

Obrázek jednoho z traf co jsem dělal : vstup 3. vodiče a výstup sekundár pouze 2. vodiče ( pozor oba vodiče živé )[img][IMG]http://www.ukazto.com/img_small/3630826~DSCF0064.jpg[/img] [/img]

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ta červená rychlosvorka je opravdu masakr. Co já se jich už nacvakal. A teda nikdy by mě nenapadlo použít to na 230V. Leda že jsi se chtěl někoho zbavit. :mrgreen:

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Pasul : Ta červená rychlosvorka je opravdu masakr. Co já se jich už nacvakal. A teda nikdy by mě nenapadlo použít to na 230V. Leda že jsi se chtěl někoho zbavit.

Ta červená rychlospojka jestli dobře vidíš je pouze zakončení žlutozeleného vodiče, nikam nevede !!!!!

Dělam to proto aby náhodou někdo tam něco nezapojil ( a proto červenou barvou )

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Pytel píše:Pasul : Ta červená rychlosvorka je opravdu masakr. Co já se jich už nacvakal. A teda nikdy by mě nenapadlo použít to na 230V. Leda že jsi se chtěl někoho zbavit.

Ta červená rychlospojka jestli dobře vidíš je pouze zakončení žlutozeleného vodiče, nikam nevede !!!!!

Dělam to proto aby náhodou někdo tam něco nezapojil ( a proto červenou barvou )
Áhááá. Tak to jo.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Ten filtr z www.lampizator.eu jsem zkousel a je opravdu dobry. Zvlast je zajimave "bifilarni" vinuti tlumivek s malym poctem zavitu. Musi se to doladit pro konkretni pripad. V zesilovaci mi nejvic vyhovuje jenom samotna tlumivka na privodech. Nekde jsem cetl nazor na filtry, se kterym do urcite miry souhlasim: zlepseni zvuku je znat jak pri zapojeni filtru tak i po urcite dobe po jeho vynechani. Snad je to zpusobene zmenou mag. vlastnosti feritovych jader, nevim...

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

petrL píše:Ten filtr z http://www.lampizator.eu jsem zkousel a je opravdu dobry. Zvlast je zajimave "bifilarni" vinuti tlumivek s malym poctem zavitu. Musi se to doladit pro konkretni pripad. V zesilovaci mi nejvic vyhovuje jenom samotna tlumivka na privodech. Nekde jsem cetl nazor na filtry, se kterym do urcite miry souhlasim: zlepseni zvuku je znat jak pri zapojeni filtru tak i po urcite dobe po jeho vynechani. Snad je to zpusobene zmenou mag. vlastnosti feritovych jader, nevim...
Já snad špatně čtu. Prosím některého z vlastníků, zdy by nebylo možné nechat kolovat jeden filtr mezi zájemci, vždy na určitou dobu, než se zlepší zvuk soustavy ? Po skončení zápůjční doby se mu opět zlepší zvuk, takže jej bude mít dvakrát tak dobrý, nebo se mýlím ?

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Tak jsem včerá zjišťoval, jak je zapojený ten můj filtr od Dudka...
Zjistil jsem, že vstupní zem a stínící folie mezi primárem a sekundárem u toroidního trafa
je připojená na vlastní krabici pračky.
Výstupní síťové zásuvky mají kolík propojený dohromady. Což nahrazuje to propojení komponentů vodivě mezi sebou.
Má na to samozřejmě prohlášení o shodě, takže to prošlo zkušebním ústavem.
Na tu pračku by měli být připojeny všechny komponenty aby nedocházelo k zatahování rušení za toroidní trafo...
Snad jsem to dobře pochopil... ;)

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Ja jsem udelal jeste jedno vylepseni - pro kazdy pristroj (CD a Aktivni bedny) pouzivam separatni oddelovaci trafo a separatni VF filtr , dle poslechovych porovnani u me sestavy je to lepsi .

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

U mě je jen jedno oddělovací trafo Tronic 2 KV ale pro každý důležitý výstup je také separátní trafo Schaffner... Některé výstupy mám zapojené jen za trafo bez filtrů.

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

pipis píše:Cíbo, to je zajímavej poznatek z praxe, je to klidně možné. Můžeš být konkrétnější, jaké filtry a trafa používáš,
DIY, nebo nějaký komerční výrobek??
Jedno trafo je od firmy Audioplan (Nemci) a take VF filtr od stejne firmy , trafo dava cca 300 VA je to cele pouze pred CD , bedny jsou pak pohaneny DYI trafem cca 2 kVA a dal uz je jen filtr - lista HMS Energia .
http://www.hifinazory.cz/forum/search.php

Odpovědět