acibuk:
Vůbec není důležité, jak je ta muzika složená. DR je na žánru nezávislé. Nízká hodnota DR je závislá technické manipulaci při nahrávacím procesu nebo v dalších krocích.
Právě jmenovaná alba jsou toho důkazem. Ona ostatně později na CD vyšla s brutálně sníženými hodnotami DR, takže i tím se potvrzuje, že DR na stylu a způsobu skládání nezávisí. Všechno je jen lidský faktor, kdy příslušná osoba nahrávku uměle zvukově zprasí.
Metal
Re: Metal

https://tidal.com/album/346707214/u
OATHBRINGER Tales of Valor (2024)
Druhé album pro mě zatím neznámé srbské party. Ale není to nová vlna, moderní produkce, nicméně dost dobrá muzika. Navíc já mám tyhle dark fantasy kapely rád...
Antony
100% souhlas, vidím to stejně. Tebou uváděné tituly v prvních vydáních byly zvukově super, to jsem tehdy ještě Metal občas poslouchal. Ty stejné po čase znovu vydané, ale s dnešními parametry, jsou bohužel pro mně již neposlouchatelné. Ještě, že máme ty sbírky z "minula".
100% souhlas, vidím to stejně. Tebou uváděné tituly v prvních vydáních byly zvukově super, to jsem tehdy ještě Metal občas poslouchal. Ty stejné po čase znovu vydané, ale s dnešními parametry, jsou bohužel pro mně již neposlouchatelné. Ještě, že máme ty sbírky z "minula".
Co znám současné posluchače metalu, tak jsou se zvukem většinou spokojení, staří bardi ne, ale mají svá stará cd, která je uspokojí ............ takže jsme vlastně všichni happy.
To ujde...
To ujde...
Jen pro zajímavost a bez urážky:
Kolika let by podle Tebe měl člověk dosáhnout aby se o něm dalo říct, že je to starý bard? Ať vím kam se mám řadit
.
A do které skupiny se řadíš Ty sám. Mezi ty staré bardy nebo jsi teprve čekatel?
Kolika let by podle Tebe měl člověk dosáhnout aby se o něm dalo říct, že je to starý bard? Ať vím kam se mám řadit
A do které skupiny se řadíš Ty sám. Mezi ty staré bardy nebo jsi teprve čekatel?
Dobrá otázka.
Starý bard by asi měl být ten, kdo zažil vzestup heavy metalu na vlastní kůži, takže ten, kdo byl puberťák začátkem 80. let.
Současní posluchači metalu chodí třeba na Metal Forever a podobné weby, kde se spousta současných nahrávek bere jako se skvělým zvukem.
https://metalforever.info/
Takže staří bardi budou tipnu si Oldear a Antony.
Já jsem taky starý bard, ale zároveň současný posluchač a nemám problém si pochvalovat zvuk některých současných nahrávek, protože mi prostě hrajou skvěle na systémku, do kterého jsem zamilovaný a moc rád ho poslouchám...

Starý bard by asi měl být ten, kdo zažil vzestup heavy metalu na vlastní kůži, takže ten, kdo byl puberťák začátkem 80. let.
Současní posluchači metalu chodí třeba na Metal Forever a podobné weby, kde se spousta současných nahrávek bere jako se skvělým zvukem.
https://metalforever.info/
Takže staří bardi budou tipnu si Oldear a Antony.
Já jsem taky starý bard, ale zároveň současný posluchač a nemám problém si pochvalovat zvuk některých současných nahrávek, protože mi prostě hrajou skvěle na systémku, do kterého jsem zamilovaný a moc rád ho poslouchám...
Takže se asi zařadím mezi ty starší ze starých
. Protože v 80. roce už jsem byl na vojně.
Jo, taky si sem tam něco z těch novot poslechu, ale tím to taky většinou končí. Nemá rád muziku, kde kytaristi závodí, kolikrát za minutu (sekundu) hrábnou do strun nebo kulomety bicích se dvěma šlapákama a ještě zdvojenýma šlapkama. Škatulkáři tomu myslím říkají trash metal, speed metal a podobně. A ty uchrchlaný hrdelní zvuky, který se vydávají za zpěv taky nežeru.
Jo, taky si sem tam něco z těch novot poslechu, ale tím to taky většinou končí. Nemá rád muziku, kde kytaristi závodí, kolikrát za minutu (sekundu) hrábnou do strun nebo kulomety bicích se dvěma šlapákama a ještě zdvojenýma šlapkama. Škatulkáři tomu myslím říkají trash metal, speed metal a podobně. A ty uchrchlaný hrdelní zvuky, který se vydávají za zpěv taky nežeru.

https://tidal.com/album/477343769/u
RA'S DAWN From the Vile Catacombs (2017)
Na metal-archives.com uvádějí tuhle německou partu jako "progresivní" metal ............. no nevím, občas, třeba v Sorata's Eyes, se cosi progresivního vyskytne, ale jako celek prostě moderní heavy metal občas okořeněný thrashem nebo progresí.
Slušné album.