Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů
Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů
bohus
jsem zvědav na jiné názory.
u mě je to totiž extrémní rozdíl.
v.d.h. ohromně změnil zvuk, který mi "létá" z beden.
buď mám špatné komponenty, které jsou přecitlivělé na napájení
nebo jsem příliš ovlivněn vynikající pořizovací cenou a krásou pytlovo montáže
nebo je to vážně skvělý kabel a ten přínos je skutečně BOMBOVÝ.
renown
lubore,
víš, že sprostě nemluvím.
ale včera a dnes jsem prostě nemohl jinak.
jsem zvědav na jiné názory.
u mě je to totiž extrémní rozdíl.
v.d.h. ohromně změnil zvuk, který mi "létá" z beden.
buď mám špatné komponenty, které jsou přecitlivělé na napájení
nebo jsem příliš ovlivněn vynikající pořizovací cenou a krásou pytlovo montáže
nebo je to vážně skvělý kabel a ten přínos je skutečně BOMBOVÝ.
renown
lubore,
víš, že sprostě nemluvím.
ale včera a dnes jsem prostě nemohl jinak.
Už jsem to psal v nicku o vlastním kabelu.
Kompletní recabling a znatelný přínos. Nevím proč a ani to nebudu řešit.
Nechci dělat nekalou reklamu, ale spojení tohoto kablíku a hraček od firmy PS Audio mě opravdu potěšilo.
Vlastně hodně potěšilo
Jen tak dále
Kompletní recabling a znatelný přínos. Nevím proč a ani to nebudu řešit.
Nechci dělat nekalou reklamu, ale spojení tohoto kablíku a hraček od firmy PS Audio mě opravdu potěšilo.
Vlastně hodně potěšilo

Jen tak dále

Co mě to tady děláte, já se toho pošťáka snad nedočkám, nejde a nejde
Jsem zvědavej jak si povede oproti mému Neotechu, ten pomohl o proti původnímu dodanému u zesilovače docela o dost.
A to jsem napájecím kabelům předtím vůbec nevěřil !

Jsem zvědavej jak si povede oproti mému Neotechu, ten pomohl o proti původnímu dodanému u zesilovače docela o dost.
A to jsem napájecím kabelům předtím vůbec nevěřil !
Nevim, zda jsem ten kdo muze posuzovat az tak dobre "zvuk" kabelu - nemam ta spravna netopiri ouska - ale : v kazdem pripade na Lachimove sestave to hraje nekutecne nadherne, zvuk me moc bavil a vydrzel bych poslouchat dele, nez je vhodne na zdvorilostni nekolika hodinove navsteve .. ja samozrejme jeste pripojuji dalsich 5 hvezdicek za vzhled kabelu (Ti kdo me znaji, vedi proc ) - proste paradni "zlate hadicky" .. neznam sice ceny atd - ale to se obavam, ze stejne neni pro drtivou vetsinu ortodoxnich hifiku podstatne, protoze vysledek vymeny je perfektni ... skoda, ze to nedokaze ovlivnit treba i zvuk iPhone, nebo presnost barev na Eizu - uz bych si take nejaky ten metrik objednal 
tom_fotolaik

tom_fotolaik
No, já bych ho už konečně taky rád vyzkoušel. Čekám na pošťáka ...
Jako obrovský skeptik a po nějakých zkušenostech už i zapřísáhlý odpůrce podobného zboží sem měl možnost tento kablik vyzkoušet na jednom,pro některé lidi i nedokonalém DIY aparátku,ale mě srdci velice blízkému a v rámci možností i docela slušně hrající.Protože sem však pro každou srandu a některé věci,nejdříve vyzkouším než je pomluvím
tak sem byl za tuto možnost nezávazně zkusit něco nového docela rád.Napojen byl za DIY zařízení s oddělovacím trafem na koncový zesilovač.Trafo už předtím ovlivnilo zvuk aparátu docela zásadním spůsobem-k lepšímu,takže sme byli docela zvědaví jak si povede tenhle zlatý šlauch(předtím sme i zkoušely různé kabely konkurenčních značek od levných po drahé) A musím uznat navzdory tomu co sem tu na foru občas prohlašoval-je to skutečně slyšet..popisovat zvuk moc nebudu protože to zajedno ani moc neumím a omezuju se jenom na líbí-nelíbí a funguje-nelíbí nebo funguje líbí,či nefunguje
navíc bych se nejspíš i opakoval,páč to hore už tak nějak bylo řečeno.VDH v daných podmínkách opravdu fungoval a navíc se opravdu líbil.
Oproti kolegům můžu říct,že ta zlatá barva je pro mě poměrně ošklivá i když v realu oproti zdejším fotkám to nevypadá zas tak hrozně.Nějaká hezká nohavička by to,ale spravila.To je však,jako jiné záležitostí vkusu.

Oproti kolegům můžu říct,že ta zlatá barva je pro mě poměrně ošklivá i když v realu oproti zdejším fotkám to nevypadá zas tak hrozně.Nějaká hezká nohavička by to,ale spravila.To je však,jako jiné záležitostí vkusu.
Teď jsem se vrátil z běžkařského výletu na Šumavě a sedl k internetu, hned ráno běžím na poštu a vyzvednu kalík a běda vám,jestli jste si něco vymýšleli- 

Hm, nikdo nic nepíše, tak já začnu.
Jeden power kabel mám už půl roku. Trošku pomohl, asi tak v mezích, jaké jsem od toho čekal. Změna malá, ale byla.
Když se tu rozjela diskuse na téma tohoto kabelu, měl jsem k tomu rezervovaný postoj, říkal jsem si, že oproti tomu mému současnému kabelu už to asi velký pokrok nebude. Za power kabel bych deset táců či více nikdy nedal. Poslední dobou se ale hodně snažím řídit intuicí (když jsem ji ignoroval, byl to vždy průser), a pořád mi to vrtalo hlavou. Nakonec jsem se rozhodl, že budu riskovat a těch tři a půl tácu dám jako sázku do loterie a smířil jsem se s tím, že prachy možná odejdou do pekla. Už jsem v životě přišel o mnohem víc.
Nad vzhledem jsem se nijak nerozplýval, pro mne by měly být všechny komponenty nejraději neviditelné. Tak jsem v pondělí rozbalil, chvíli nechal zahřívat zesilovač na původním kabelu.
Po přepojení na tento kabel jsem ztuhl, co se děje. Nevěřícně jsem zíral. Několikrát jsem pak ty kabely přehazoval a naprosto nechápal. V domě s 60 byty je asi síť hodně zarušená. Ale nechápu doteď, co s tím ten kabel udělal. Když jsem kdysi zapojil zes do mého filtru Belkin, trochu to pomohlo v čistotě, ale zase se zhoršila dynamika, tak jsem to měl pořád zapojeno přímo do zásuvky.
Nechtěl jsem se tady vyjadřovat hned, ověřoval jsem další den, zda nešlo jen o nějakou přehnanou sugesci. Nešlo. Za tím si stojím a dám za to krk.
A co se to stalo?
pročištění a tudíž větší detail
mnohem přesnější lokalizace
větší a reálnější prostor do hloubky
mnohem větší dynamika, zvuk teď přichází s mnohem větší vervou a silou
basy jdou jakoby hlouběji a jsou přesněji konturované
To vše opravdu ve velmi výrazné formě. Jsem hodně skeptického ražení, ale tenhle kus drátu mi vyrazil dech. Ta změna je u mne minimálně podobná, jestli ne větší, jako výměna některého aktivního komponentu. Nedávno jsem zkoušel jednu mnohem kvalitnější komponentu než mám já. Ta změna aktivního komponentu nebyla tak výrazná jako tahle výměna kabelu. Málokdo mi to možná bude věřit, ale já to zažil.
Je vidět, že bez vyřešeného napájení nemá jakýkoliv smysl hodnotit nějaké komponenty. Nevím jak a proč to funguje, ale v podstatě to funguje jako velmi dobrý filtr napájení. Kdo bydlí v lokalitě, která není tak zarušená, nemusí mít takový výsledek jako já.
Toto mé poznání je vztaženo k zesilovači CA 840A v2.
Musím oficiálně Renownovi poděkovat, že mne svou cenou přiměl ke koupi. Kdyby to stálo 8000, tak o tom neuvažuji ani chvilku a o hodně bych se připravil. A je fakt, že po těch zkušenostech bych to asi koupil i za těch osm.
Nicméně jsem si objednal další kousek pro další komponent.
Renowne, díky moc za to, že díky tvé akci jsem se posunul o veliký kus dopředu.
To není reklama, to je vděčnost.
Jeden power kabel mám už půl roku. Trošku pomohl, asi tak v mezích, jaké jsem od toho čekal. Změna malá, ale byla.
Když se tu rozjela diskuse na téma tohoto kabelu, měl jsem k tomu rezervovaný postoj, říkal jsem si, že oproti tomu mému současnému kabelu už to asi velký pokrok nebude. Za power kabel bych deset táců či více nikdy nedal. Poslední dobou se ale hodně snažím řídit intuicí (když jsem ji ignoroval, byl to vždy průser), a pořád mi to vrtalo hlavou. Nakonec jsem se rozhodl, že budu riskovat a těch tři a půl tácu dám jako sázku do loterie a smířil jsem se s tím, že prachy možná odejdou do pekla. Už jsem v životě přišel o mnohem víc.
Nad vzhledem jsem se nijak nerozplýval, pro mne by měly být všechny komponenty nejraději neviditelné. Tak jsem v pondělí rozbalil, chvíli nechal zahřívat zesilovač na původním kabelu.
Po přepojení na tento kabel jsem ztuhl, co se děje. Nevěřícně jsem zíral. Několikrát jsem pak ty kabely přehazoval a naprosto nechápal. V domě s 60 byty je asi síť hodně zarušená. Ale nechápu doteď, co s tím ten kabel udělal. Když jsem kdysi zapojil zes do mého filtru Belkin, trochu to pomohlo v čistotě, ale zase se zhoršila dynamika, tak jsem to měl pořád zapojeno přímo do zásuvky.
Nechtěl jsem se tady vyjadřovat hned, ověřoval jsem další den, zda nešlo jen o nějakou přehnanou sugesci. Nešlo. Za tím si stojím a dám za to krk.
A co se to stalo?
pročištění a tudíž větší detail
mnohem přesnější lokalizace
větší a reálnější prostor do hloubky
mnohem větší dynamika, zvuk teď přichází s mnohem větší vervou a silou
basy jdou jakoby hlouběji a jsou přesněji konturované
To vše opravdu ve velmi výrazné formě. Jsem hodně skeptického ražení, ale tenhle kus drátu mi vyrazil dech. Ta změna je u mne minimálně podobná, jestli ne větší, jako výměna některého aktivního komponentu. Nedávno jsem zkoušel jednu mnohem kvalitnější komponentu než mám já. Ta změna aktivního komponentu nebyla tak výrazná jako tahle výměna kabelu. Málokdo mi to možná bude věřit, ale já to zažil.
Je vidět, že bez vyřešeného napájení nemá jakýkoliv smysl hodnotit nějaké komponenty. Nevím jak a proč to funguje, ale v podstatě to funguje jako velmi dobrý filtr napájení. Kdo bydlí v lokalitě, která není tak zarušená, nemusí mít takový výsledek jako já.
Toto mé poznání je vztaženo k zesilovači CA 840A v2.
Musím oficiálně Renownovi poděkovat, že mne svou cenou přiměl ke koupi. Kdyby to stálo 8000, tak o tom neuvažuji ani chvilku a o hodně bych se připravil. A je fakt, že po těch zkušenostech bych to asi koupil i za těch osm.
Nicméně jsem si objednal další kousek pro další komponent.

Renowne, díky moc za to, že díky tvé akci jsem se posunul o veliký kus dopředu.
To není reklama, to je vděčnost.
Zajimalo by mne - zapojujete pred filtr, za filtr, pred i za? Resp. - zachrani ty 2m na konci vedeni jinym kablem od zasuvky, nebo je treba striktne dodrzet zasuvka-pristroj mains lajnu?
to Noaid:
a to je to, o čem jsem průběžně psal já. Doladit stávající aparaturu.
Argument, že je lepší vyměnit komponent tady neplatí, jelikož komponent je o dost dražší než
slyšitelný tuning.
Když jsme o síťových kabelech psali před nějakou dobou, tak jsme byli skoro každému pro smích.
A teď se hifisti předhání v chvále síťových kabelů.
Dost mě to pobavilo a dalo mě to, aspoň v tomto případě, za pravdu.
a to je to, o čem jsem průběžně psal já. Doladit stávající aparaturu.
Argument, že je lepší vyměnit komponent tady neplatí, jelikož komponent je o dost dražší než
slyšitelný tuning.
Když jsme o síťových kabelech psali před nějakou dobou, tak jsme byli skoro každému pro smích.
A teď se hifisti předhání v chvále síťových kabelů.
Dost mě to pobavilo a dalo mě to, aspoň v tomto případě, za pravdu.
Je to přesně tak. Spousty lidí tomu nevěřilo a odsuzovali to. A mnozí si to myslí ještě teď. Ale každý se stále vyvíjí.
Já bych moc rád tento kabel vyzkoušel. Stačí mě jeden na zkoušku. Tak doufám, že se někdy poštěstí a někdo ochotný zapůjčí.
Já bych moc rád tento kabel vyzkoušel. Stačí mě jeden na zkoušku. Tak doufám, že se někdy poštěstí a někdo ochotný zapůjčí.
Kabel dorazil a hned som ho aj zapojil: VDH -> Furutech e-TP80 AC Power Filter -> Oyaide Tunami.
Je to neuveritelne, ale nastalo dalsie zhutnenie basov a vykonturovanie priestoru.
Verdikt: skvela investicia!
Je to neuveritelne, ale nastalo dalsie zhutnenie basov a vykonturovanie priestoru.

Verdikt: skvela investicia!
Já mám přes filtr jen nizkopříkonové věci, tj. vše kromě integráče vč. TV. Zes jde přímo do zásuvky. Jinak to hraje blbě.Jirka83 píše:Zajimalo by mne - zapojujete pred filtr, za filtr, pred i za? Resp. - zachrani ty 2m na konci vedeni jinym kablem od zasuvky, nebo je treba striktne dodrzet zasuvka-pristroj mains lajnu?
Co se týče těch 2m - ten kabel u mne filtruje víc než můj filtr, v tom asi bude to kouzlo. Nemám osciloskop, abych to dokázal, jen svůj sluch. Tak reálnou soundstage jsem doma ještě neměl. Netušil jsem, jak moc to mám zarušené balastem ze sítě.
Jo, a já nehulím...aby bylo jasno. Nebyl jsem ani pod žádným jiným vlivem. Ani pivo jsem neměl, na to nebyl čas. Jen jsem seděl v křesle a užíval si konečně reálný zvuk saxofonu.

Můžu potvrdit výše popisovaná zlepšení. Jak u zesilovače tř. A, tak u
externího zdroje DACu. Bohužel zatím zvlášť, objednal jsem nejdřív jenom 1
ks.
Ale snad mě Renown vyslyší. Zlepšení u zesilovače není tak výrazné
jako u DACu, částečně také proto, že už předtím byl připojen kabelem
spleteným ze 3 stíněných šňůr, ale pořád jasné. Phono jsem ještě
nezkoušel.
externího zdroje DACu. Bohužel zatím zvlášť, objednal jsem nejdřív jenom 1
ks.

jako u DACu, částečně také proto, že už předtím byl připojen kabelem
spleteným ze 3 stíněných šňůr, ale pořád jasné. Phono jsem ještě
nezkoušel.
Ok, tzn. na filtracni ucinky nema vliv, cim je vedena elektrina predtim. Pozitivni to nazor!noaid píše:Co se týče těch 2m - ten kabel u mne filtruje víc než můj filtr, v tom asi bude to kouzlo.