Tak jsem se až dnes dostal k tomu, abych tenhle kabel zapojil a vyzkoušel. Přišel mě sice už v pondělí, ale človek míní a práce mění
Udělal jsem si takové malé testovací odpoledne a tak se sváma podělím o mé dojmy.
Aparatura k testování byla složena z CDpřehrávače Rega Planet ( starší model - dva sešroubované žebrované hliníkové odlitky s mechanikou na levé straně), dále Audiomat Arpege a Shan E 520 (ten model s žlutým středobasem). Když na to tak koukám, tak ty moje hračky už nejsou nejnovejší

. Kabeláž od Nordostu a to konkrétně link. Blue Haeven a repro. Solar Wind.
Zkoušený napájecí kalbel byl zapojen do zesilovače, přehrávač má jen napevno dvojkolíkovou tkaničku a tak je aspoň zapojen do vojenského filtru Tesla.
Muziku pro test jsem vybral : Doug MacLeod - Come To Find (Audioquest)
Eric Bibb - Spirit a The Blues (Opus3)
Nnenna Freelon - Soucall (Concord Jazz)
Antonio Forcione - Ghetto Paradise ( Naim)
No a jak to teda všechno dopadlo? Předem musím říct, že už do teď nepoužívám původní kabel dodaný se zesilovačem, ale Neotech 3PS40 a tak jsem už nějaké další velké zlepšení neočekával. Už ten Neotech je zlepšení o proti původnímu.
Byl jsem nakonec velice překvapen k jakému zlepšení nakonec došlo

, čekal jsem jen nějaké nuance u kterých si ještě navíc nebudu jistý jestli jo a nebo né. První co mě upoutalo bylo zvíšení dynamiky projevu, zkrátka to dostalo takový větší říz. Další bylo zaostření jednotlivých hráčů a zpěváků, nešlo o nějaké zvýraznění prostoru nahrávky, ale je účinkujíci dostaly takové jasnější kontury. Dobře patrné to bylo na basech, které se staly konkrétnější, ale patrné to bylo třeba i na opačném konci spektra. Třeba činely ( takové ty co jsou nad sebou a vždy se nadzvednou a "secvaknou", promiňte nevím jak se jim říká

) jasně bylo slyšet nejen první ráz, ale i krátký utlumený dozvuk. Tak jasně a detailně předtím slyšet nebyl.
Je zajímavé, že né u všech testovaných disků byla změna stejná. Nejmenší změnu jsem slyšel u alba od Audioquestu a naopak největší změna nastala u nahrávky labelu Concord Jazz, Ostatní byly tak mezi nima, možná spíš k tomu Concordu. Hm, zajímavý.
Když to shrnu, tak to celkové zlepšení mě mile překvapilo a s výměnou jsem velmi spokojen
PS.:Toto patí jen pro tyto určité komponenty a pro to jak to slyším já, u jiných přístrojů to může být jiné!
Uff, to jsem se ale rozepsal