Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Renown »

Oyaide Tunami GPX-R není z konstrukčního hlediska nic mimořádného. Je to kabel celkem obyčejné konstrukce http://www.oyaide.com/e_audio/audio_pro ... gpx_r.html Podle údajů výrobce má tři různé druhy stínění, z nichž ta první je EMI absorber, druhá je "carbon" podobně jako u Mainsstreamu a třetí je měděná folie.
Pro srovnání VDH Mainsstream http://www.vandenhul.com/p_E01.aspx

Abych místním obdivovatelům Oyaide nešlápl na kuří oko, nikde nepíši, že ten nebo onen je lepší. Nikdy jsem Oyaide nevlastnil a neslyšel. Pokud někdo má potřebu provést srovnání - pak klidně do toho ! Já tu potřebu nemám ;) Pana van den Hula znám, mám jej rád a věřím mu.
A v neposlední řadě : neskonale radši mám evropské nebo americké výrobky

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Nebyl by někdo schopen k tomuto VDH kabelu udělat spektrogram toho, co do něj při zátěži vstupuje a vystupuje? Možná by to bylo docela zajímavé.

pink
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pink »

Konečně jsem se dnes dostal k serióznímu poslechu. S klidným svědomím a při plném vědomí potvrzuji, že nastalo zlepšení v snad celém zvukovém spektru. Přednes je klidný a při tom velmi dynamický. Připadá mi, že se jaksi vše vyčistilo.
Chtěl bych tímto Renownovi poděkovat za možnost zakoupení tohoto napájecího skvostu. Je to fakt BOMBA!!! *palec*

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Já bych se taky třásl nedočkavostí, abych si poslechl přínos. Ale na "business" to nevidím.
Pavel Macura Audio

marasten
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marasten »

Tak jsem se až dnes dostal k tomu, abych tenhle kabel zapojil a vyzkoušel. Přišel mě sice už v pondělí, ale človek míní a práce mění :roll:
Udělal jsem si takové malé testovací odpoledne a tak se sváma podělím o mé dojmy.
Aparatura k testování byla složena z CDpřehrávače Rega Planet ( starší model - dva sešroubované žebrované hliníkové odlitky s mechanikou na levé straně), dále Audiomat Arpege a Shan E 520 (ten model s žlutým středobasem). Když na to tak koukám, tak ty moje hračky už nejsou nejnovejší :mrgreen:. Kabeláž od Nordostu a to konkrétně link. Blue Haeven a repro. Solar Wind.
Zkoušený napájecí kalbel byl zapojen do zesilovače, přehrávač má jen napevno dvojkolíkovou tkaničku a tak je aspoň zapojen do vojenského filtru Tesla.
Muziku pro test jsem vybral : Doug MacLeod - Come To Find (Audioquest)
Eric Bibb - Spirit a The Blues (Opus3)
Nnenna Freelon - Soucall (Concord Jazz)
Antonio Forcione - Ghetto Paradise ( Naim)
No a jak to teda všechno dopadlo? Předem musím říct, že už do teď nepoužívám původní kabel dodaný se zesilovačem, ale Neotech 3PS40 a tak jsem už nějaké další velké zlepšení neočekával. Už ten Neotech je zlepšení o proti původnímu.
Byl jsem nakonec velice překvapen k jakému zlepšení nakonec došlo :shock: , čekal jsem jen nějaké nuance u kterých si ještě navíc nebudu jistý jestli jo a nebo né. První co mě upoutalo bylo zvíšení dynamiky projevu, zkrátka to dostalo takový větší říz. Další bylo zaostření jednotlivých hráčů a zpěváků, nešlo o nějaké zvýraznění prostoru nahrávky, ale je účinkujíci dostaly takové jasnější kontury. Dobře patrné to bylo na basech, které se staly konkrétnější, ale patrné to bylo třeba i na opačném konci spektra. Třeba činely ( takové ty co jsou nad sebou a vždy se nadzvednou a "secvaknou", promiňte nevím jak se jim říká :oops: ) jasně bylo slyšet nejen první ráz, ale i krátký utlumený dozvuk. Tak jasně a detailně předtím slyšet nebyl.
Je zajímavé, že né u všech testovaných disků byla změna stejná. Nejmenší změnu jsem slyšel u alba od Audioquestu a naopak největší změna nastala u nahrávky labelu Concord Jazz, Ostatní byly tak mezi nima, možná spíš k tomu Concordu. Hm, zajímavý.
Když to shrnu, tak to celkové zlepšení mě mile překvapilo a s výměnou jsem velmi spokojen *hura*

PS.:Toto patí jen pro tyto určité komponenty a pro to jak to slyším já, u jiných přístrojů to může být jiné!

Uff, to jsem se ale rozepsal :mrgreen:

Patmann
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Patmann »

To marasten:

( takové ty co jsou nad sebou a vždy se nadzvednou a "secvaknou", promiňte nevím jak se jim říká )

HI-HATE "hajtka" ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Zkuste tím kabelem připojit televizor, to je taky zajímavý pokus

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Ne,ne,ne Renowne *taktone* , vymysli k TV něco jného. Ty stávající jsou moc moc skvělé pecky *palec* pro mou muzičku ale k mé TV je nedostanu. Holt s takovýma trubkama bych měl problém. Však ty na něco příjdeš. *hura*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Pipis:
Zajímalo by mě porovnání z velmi chváleným Tunami

Na aparatuře, kterou jsme poslouchali, je vliv kabelu Oyaide Tunami vetší
než VdH Genie Mains Power Cable. *thumbs up*
VdH mě ale lepší poměr cena výkon...

Mirek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek »

Ovlivněn mnoha nadšenými reakcemi jsem se těšil na možnost poslechnout si, jakou pozitivní změnu udělá tento zlatý fešák na mé sestavě ( uvažoval jsem dokonce o jeho pořízení ). Kabel byl zapojen do integrovaného zesilovač Accuphase E-308 místo původního Vincenta, který používám u celé sestavy, rozdíl nebyl příliš markatní, ale přesto ihned slyšitelný - zvuk
s VDH byl oproti Vincentovi celý výše posazený - ubyly basy a výšky se staly agresivnějšími a zvuk přes úbytek basů se nestal ani detailnější, ani prostorovější. Po výměně zpět na Vincenta se stal zvuk zase plnější a vyváženější a poslech byl příjemnější. Asi tímto vyvolám nesouhlasné reakce, ale jenom píši, co jsme slyšeli ( neslyšel jsem to jenom já ) na mé sestavě a tím také netvrdím, že některý kabel je lepší nebo horší a ani v žádném případě nedělám reklamu Vincetovi. Možná někomu, kdo má problémy s akustikou - trochu zaduněné basy charakter zvuku VDH pomůže, ale to je opravdu, opravdu jenom moje zkušenost podložená poslechem dalšího člena tohoto fóra.
Radost z poslechu přeje Mirek.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

mirek

nikdo neočekává jen souhlasné reakce. důležité jsou vlastní, slyšené reakce
:-)
tvá zkušenost mě osobně překvapuje.
zrovna vincent se, tedy malé pražské klice, dlouhodbě jeví jako nejslabší z porovnávaných kabelů.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Mirku, souhlasím s tebou v části, která se týká basů. Jen se to u mne projevuje jinak. U mne jsou oproti Vincentu basy méně zahuhlané a zaduněné, což se může subjektivně jevit jako menší, už naprosto nemám potřebu používat nějakou digitální ekvalizaci na 50 a 60 Hz (mody místnosti - ale možná jsem si zvykl ;) ), někomu se to může jevit jako slabší basy, ale ve skutečnosti je to dle mne větší schopnost ty basy zesilovačem uřídit, alespoň tak si to vysvětluji já. A s větší pevností jdou i níže, pokud to tvé repráky utáhnou. Obzvláště když zvednu hlasitost, mám u něktrých nahrávek větší pocit, že kdybych přidal ještě více, tak mi to začne trhat střeva. :) Jako by měl zesilovač větší sílu a drajv.Ta dynamika a živost je díky těm "menším" basům větší.
Ono ale hodně záleží taky na nahrávce, musí to tam samozřejmě být. A taky na zdroji a jeho propojení. Kdybych měl třeba DAC připojený RCA, tak ten rozdíl tak možná neuvidím, jako když jej mám přes XLR, u mého DAC je to opravdu velký rozdíl. Takže záleží hodně i na ostatních komponentech.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

kábel aktív árnyékolással ellátott,
mi na CD velmi chutnal. Do zesilovače nevešel, vedle síťového konektoru je málo místa, to mě mrzelo. Jak správně píše Merhaut, kabelově hysterický integráč Densen, by mi ho zahrál. :)
Čím víc Coffee umí, tím míň je o něm slyšet.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

JJ.

"szinusz hullámának szabályos szimmetrikus alakját állítja vissza, így optimalizálva a kábellel csatlakoztatott készülékek teljesítményét. Az egység ezen felül a DC szennyeződéseket is eltávolítja, megszünteti a mikrofonikus zajokat és a transzformátor mechanikai zajait és vibrációit."
Pavel Macura Audio

Odpovědět