To si nemyslim. Zavolej LS a vse ti povi, ukaze a predstavi. Dokonce za tebou prijede domu. Ne kazdy to dokaze.
Vzdy jsem se s timto jednanim u nej setkal. I lide kteri s nim maji take zkusenost dostali informace. Treba ani nekoupili, ale vyzkouseli a dostali info.
Zverejnit neco na webu znamena riskovat to co tady prozivame kazdy den. Hordu internetovych trollu, kteri vse vyvraceji a prekrucuji.
Ano, pokud se píše o tom, jak jsem slyšel přes půl zeměkoule spadnout špendlík a pak se ukáže, že jsem neslyšel tlesknout člověka ve vedlejší místnosti, je třeba počítat s tím, že mé nepodložené výroky budou konfrontovány lidmi, kteří přemýšlí a neberou co je psáno, že je dáno.
Absolútne nemám pocit, že pán Bunta napáda výrobky sroll. Polemizuje s vašimi názormi, ktoré zdôvodňujete subjektívnym pocitom pri posluchu.
Skutočne som zažil pána Buntu v časoch, keď som trošku laboroval s káblami, koncovkami a naozaj som to počul. Prišiel som do štúdia, popočúval, pokecal. Zháňal som koncovky na rca kábel s priemerom 11mm, keďže sa BVa nezameriava na bižutériu, nemal VDH a ani nič lepšie, tak som nič nekúpil. Keby mu išlo o prachy, predal by mi akýkoľvek kábel s koncovkami aké má a s rečami o tom prečo je toto to najlepšie riešenie, neurobil to.
Ja nikomu neberiem to, že počuje zmenu kábla, sledujem tieto témy dosť dlho. V slepých testoch od PMA som spravidla preferoval skreslenie, tak počúvam gramofón, ale nikdy nebudem tvrdiť, že prekonáva CD tie mám tiež rád. Pri polemike o kábloch, sa tu niektorí posunuli o toľko tried dramaticky hore, že...
Kychtaxove, Kocmisterove názory na káble ma nechávajú chladným, nakoľko sú angažovaní v káblovom priemysle.
Peter so Srollom som hovoril niekoľko krát a áno rád všetko vysvetli, ale to čo tu niektorých rozčuľuje je, že Sroll prisľúbil, že merania doloží a doteraz ich nezverejnil a tiež problém vidím v tom, že to niektorý beriete až moc osobne a necháte sa vtiahnuť do zbytočných hádok, pritom o nič nejde. Veď to hi-fi je len náš koníček a nakoniec každý sme iný a máme rôzne predstavy o zvuku a aj finanačné možnosti ... dôležité je pustiť si niečo čo máme rád a oddýchnuť si pri tom a neriešiť dokola tieto "žabomyší války" ... treba sa nad tým povzniesť .
BVa - vite, ono tu skutecnost, ze jste konkurencni vyrobce, proste nelze prehlednout a i osobni averzi, kterou prezentujete tou svou nekonecnou svatou valkou. Ja Vas pohled na vec uplne v pohode respektuji, ale by by fajn to neopakovat porad dokola a dokola...Ja myslim, ze se skutecnosti, ze se nekterym lidem poslechove libi vice vyrobky konkurence a to i bez mereni, se da v pohode zit, ne?
Jedinu averziu ktorú mám, je proti ľudskej blbosti a naivite (a proti zúrivému odporu skúsiť ako to je v skutočnosti) ktorú tu niektorí tak vehementne obhajujete, v každom vlákne a sú to príspevky bez reálneho obsahu. A to je presne rovnaký "trolling", aký vyčítate mne. Lenže vy tvrdíte niečo na základe ničoho, len dojmológie. A to je ten podstatný rozdiel. A pokiaľ ide o tzv. "konkurenčný" boj, vám sa zdá férové niečo tvrdiť bez akéhokoľvek dôkazu, resp. s takým "vysvetlením", na aké som vám dal odkaz na video, ktoré vám nastavilo zrkadlo (čo ste psychicky neuniesli) ??Je to marketing v duchu hesla "nikto vám nedokáže dať to, čo vám my dokážeme sľúbiť"
Ale presne takí ste, žiadne racio len "viera", na tej je totiž postavený celý káblobiznis. Preto nikdy nedostanete žiadne meranie, nie je to možné žiadnym meraní preukázať. Keď toto nechápete (nechcete) je to vaša vec a kľudne sa v tom motajte ďaľších 10-20rov.
BVA Shrnme si to.. 40 let jste kably netestoval. Zkousel jste preampy a s kably "by to dopadlo rovnako". Vase slova. s kably se pletete a perete. At se dari. Mimochodem, to video co sem daval PMA (nekde v odkaze)a 6ti minutovy vylev na zacatku. Radsi to nekoukejte, zive si predstavuju, jak to lidem poplete hlavu a nazene do hadek. A pak to vypada jak tady..
40 rokov s káblami denne pracujem a meriam, tie káble sú vždy nutnou súčasťou tých meraní. A dennodenne aj hudbu počúvam, tak nejako "profesionálne". Preto viem, čo káble reálne môžu zmeniť tak, aby bolo možné prípadnú zmenu skutočne spoľahlivo počuť. V podstate nič, len pri vyslovenom "prúsere".. Zato zblbnúť hlavy laikom dokážu spoľahlivo. Tie preampy som netestoval ja, ale poslucháči, ktorí jasne popisovali zvukové rozdiely, keď vedeli čo počúvajú. Po strate tejto informácie to bolo v podstate hádzanie mincou..
Naposledy upravil(a) BVa dne 04 úno 2019 08:10, celkem upraveno 1 x.
Fakty nie sú vytáčky. To je tvoj prístup. Napísal som, že pred 40 rokmi som prestal blbnúť s káblami a ich "testovaniím"( práve po pár meraniach). Čistá strata času, ten som ďalej strácať nechcel. Vyhľadaj si to, nič som needitoval. Bolo to po tvojej "velkorysej ponuke" káblov na odskúšanie.
Ten citovaný sroll kapton nie je kábel? Žiadny iný dôvod než praktickú, meraním a dennodennou praxou s káblami podloženú skúsenosť nemám, bez ohľadu na tvoje konšpirácie . A to mi stačí na to, aby som nestrácal čas..Zato ty máš len to "počujem". A zamysli sa , kto je tu v pozícii toho panáčkujúceho yokshira, čo chňapne po tom kaptonovom "cukríku".. A toto už fakt úplne stačí.
TVL ještě, že jsem včera věnoval čas místo čtení tady poslechu - měl jsem krásné kolempoledne - Yes, Boston, CCR, ELO, Marillion - paráda ... Že vás to baví ...