"kabeli a zase jen kabeli"

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
BVa
Příspěvky: 1263
Registrován: 11 srp 2008 11:50
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od BVa » 21 říj 2014 14:23

2 vlado 222
Stačí to zabudovať do nejakého "psa"(predlžovačka s pár zásuvkami), to urobí každý elektrikár. Alebo sa obrátiť na bubuxina (KILBRU)..A bude to fungovať pre všetky pripojené prístroje.

vlado222

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od vlado222 » 21 říj 2014 14:31

BV viem uvažoval som nad alternatívou psa s predlžovačkou skôr ako som si Syncro kúpil.
Ale cez to všetko som sa rozhodol pre IsoTek Syncro. Či moja investícia do Syncra bola rozumná je len a len na mne.

Uživatelský avatar
davidhighend
Příspěvky: 671
Registrován: 17 dub 2008 21:24
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od davidhighend » 21 říj 2014 14:35

Bertram
Ty to vždycky nějak jinak pochopíš nez jsem to myslel. Mne je úplne jedno kdo si a za kolik co koupi neni to moje vec a nikdy mne to nezajímalo. O co mi jde, ze to neni tak dávno co tady Steve a Zappa vynášeli do nebe slavný Harmonix, kde jsem mel pocit, ze když ho připojim ke konponentu tak ti musi ze zmeny zvuku o čtyři levely zákonitě prasknout hůlka. Nakonec se dozvíš, ze je to obyčejná tři žila bez stineni nez žádného náznaku nejake geometrie podobne jako AQ v čínském opletu s čínskými Oyaide koncovkami. Tak co si mas o hifikosmonautech pak myslet.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od Pytel » 21 říj 2014 14:46

Když už jste u těch DC filtrů tak dva příklady : http://img24.cz/images/64897440171062587696.jpg a http://img24.cz/images/89991935360511521814.jpg.

Oba jsem měl možnost testnout a bez problému fungovaly.

Nebo na kabelu, pár jsem jich už vyrobil a plná spokojenost : http://img24.cz/images/17259176863716031670.jpg

Co se týče Syncra mám ho též, funguje OK , ale jen ta cena. Používám k testům u mě doma, ale hlavně na testování u klientů, který mají problémy s DC složkou ( většinou ve staré zástavbě, jak zde podotkli technici na hliníku.

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od lachim » 21 říj 2014 14:54

pytell

Mirku, měl bys však upřímně doplnit, že ze všech DC filtrů co jsme zkoušeli funguje nejlépe právě Isotec Syncro.
Sice je totálně nejdražší, ale nakonec ho máš zapoejný ty, Fotolaik, Kulich i já, že?

heretic
Příspěvky: 80
Registrován: 09 bře 2014 21:24
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od heretic » 21 říj 2014 15:58

Přiznám se, že glorifikaci firem, jako je Isotek, příliš nechápu. Zvláště pak od lidí z oboru, kteří ví, o co go. Stejně tak moc nerozumím lidem, kteří i přesto, že problém průniku DC složky ze sítě NN a jeho řešení je obecně dostatečně známo, kupují si neskutečně předražené produkty od highendových firem. Přitom lze totéž pořídit za zlomek ceny coby hotový modul filtru, který vám nainstaluje do prodlužovacího přívodu každý jen trochu znalý elektrikář. Cena modulu s prací by činila max. 2000,- Kč. Tímto naprosto souhlasím s p. Buntou a jen nevěřícně kroutím hlavou..:o

Uživatelský avatar
cough
Příspěvky: 147
Registrován: 16 říj 2008 16:20
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od cough » 21 říj 2014 17:35

Já jsem zkoušel na různých komponentech přínos síťového kabelu Isotek, abych zjistil, kde se jeho vliv nejpozitivněji projevuje. Nakonec jsem skončil u pravého highendového přístroje, který, ač váží více jak 15kg disponuje pouze velmi tenkým předním panelem, aby zbytek váhy zabrala výborná E61 mechanika, která umí rychle reagovat na pokyny obsluhy na 100 procent, tedy skutečný highend zaměřený na emoce.

Test vlivu síťového kabelu Isoteku proběhl během nedávného semináře hifitechnokratů v České Třebové. Většina byla v zaujetí a po mnoha opakovaných pokusech s kvalitním materiálem (různými žánry) z různých zemí - světě div se - i hifitechnokratům se to líbilo a byli svěží až do rána! Ještě nikdy se mi nestalo, abych při zasunutí skvostu Full City Cuba Turquino do E61 mechaniky neměl pocit, že cítím závan revoluce - jak se mlžný opar zvedá a Ernesto Guevara se dostavil! Po přehození na běžný kábel bylo po všem, ani vlastní hvízdání songu "Hasta Siempre, Comandante" už nebavilo, bylo to bez emocí. Jednoznačně jsme se shodli, že pozitivní změnu je třeba přisoudit kabeláži Isotek.

Fotka z testu: http://www.rajce.net/f845052468


kubas
Příspěvky: 202
Registrován: 28 črc 2010 13:38
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od kubas » 21 říj 2014 18:08

fest hulíš chalane.

kite19
Příspěvky: 744
Registrován: 15 říj 2013 18:20
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od kite19 » 21 říj 2014 18:10

*offtopic*
cough:
Sledujem tvoje fajnšmekerské príspevky, a tak ma zaujíma akú značku kávy ty osobne preferuješ?

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od lachim » 21 říj 2014 18:32

heretic

dochází k nějaké glorifikaci Isoteku? nechápu.
osobně píši vždy jen o osobní, poslechové zkušenosti.
ač jsem chtěl ušetřit, (a to ještě Syncro koupil jako 2hnd) stejně jsem nakonec musel zvolit jen a jen Isotec Syncro.
Pytel sice postavil něco podobného za pár stokorun... ale zvukově mi to k DK vůbec nesedlo. A i u ostatních kolegů bylo Syncro prostě nejlepší.
Toto tvé tvrzení " ...lze totéž pořídit za zlomek ceny coby hotový modul filtru... " bohužel určitě není podložené praktickou zkušeností.
Zeptej se na výsledek poslechových testů zdejších členů Pytla, Fotolaika, Kulicha.
Nehodlám se nijak dohadovat. Doporučuji si půjčit Syncro a vyzkoušet proti hotovému modulu filtru.
:-)

heretic
Příspěvky: 80
Registrován: 09 bře 2014 21:24
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od heretic » 21 říj 2014 20:03

Lachim :
Doporučuji ti si nejdříve prečíst něco o tom, co je DC filtr a z čeho se skládá. Pokud bys to, co jsi napsal výše, řekl nějakému elektroinženýrovi, tak by se ti v lepším případě vysmál, v horším by tě poslal někam. V tomto se naprosto ztotožňuji s p. Buntou. Ten nemravně předražený krám od Isoteku (a vlastně jakýkoliv DC filtr) zkoušet nehodlám, neboť se SS v síti problém nemám.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1108
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od Pytel » 21 říj 2014 20:18

Chlapci klídek, zde je jednoduché schéma DC filtru : http://img24.cz/images/21695107814917551003.jpg

Cough: hodně jsem se pobavil, pamatuji si jak v Mnichově před asi 5 roky při ukázce zapojování kabelů měly na pajkách Furutech kabely s origo koncovkami.

fotolaik
Příspěvky: 392
Registrován: 17 dub 2008 11:45
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od fotolaik » 21 říj 2014 20:38

heretic : ale dovolis, nam hloupym aby ten predrazeny kram zustal v nasich sestavach ...
btw - otazka - vsichni vite, ze je to primitivni lacine zarizeni s ucinkem nula a pitomci si ho kupuji jako po masle - proc to nekdo z Vas co to vsechno tak dobre vite a jeste navic umite i lepe resit, nevyrabite ? trh je dost celky a nas co kuoujeme je preci mraky ne ?

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1730
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od PMA » 21 říj 2014 20:45

Asi ne každý touží to dělat. Lidi jsou různé.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host