"kabeli a zase jen kabeli"

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
element

"kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od element »

Topologie zesilovače a plno jiných parametrů který se neměří, neumí měřit. Mám např. 2 síťové kabely každý cca 140 000 Kč ale díky topologii izolaci skinefektu a dalším asi 200 parametrům mají jiný vliv na zvuk. A přitom impedance kapacita indukce stejné. Znovu říkam nevýbirejte podle parametrů ale podle poslechu. V poslechu je zahrnuto vše. I když je pravda ze tento server o žádném High Endu není. Nikdy nebyl a nikdy nebude.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: soulution

Příspěvek od S499_1023 »

Doufám, že si nikdy nekoupím tak špatně navržený "špičkový" zesilovač, aby měl různý zvuk se dvěma různými síťovými kabely.

element

Příspěvek od element »

Jenom ba špičkovém autě poznáš rozdíl mezi pneu X a y jako na špičkovém zesilovači, bednách a zdrojích poznáš vliv kabelů. Do 300 000 za aparát hrej na čemkoliv. Taky ta hudba je potom jako v lepšímautě... :D ale nemá to nic společného s realitou.

element

Příspěvek od element »

Pánové pište si tu co chcete jak chcete. Mate tady svůj svět. Mě tady ty akademické debaty o ničem nic nepřináší. Jsou to dokola debaty typu lidi co mají oktavku a píši že ferrari je lepší než laborghini v tom a v tom. Tady málokdo napíše o zkušenostech a poznatcích. Jen prazdne kecy a výkřiky do tmy. *2thumbsup*

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

element píše:Jenom ba špičkovém autě poznáš rozdíl mezi pneu X a y jako na špičkovém zesilovači, bednách a zdrojích poznáš vliv kabelů. Do 300 000 za aparát hrej na čemkoliv. Taky ta hudba je potom jako v lepšímautě... :D ale nemá to nic společného s realitou.
To je nesmysl a prázdný kecy o ničem.
Jestli rozlišuješ dobrej a špatnej aparát podle ceny, tak jsi na špatným foru... a za 2x 140k koupíš 2 špičkové koncáky i s preampem a síťové kabely ti k tomu dají zadara. *hura*

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Element
Ktere to jsou ty kabely se stejným RLC za 140k a s jiným zvukem prosim.

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

element píše:Jenom ba špičkovém autě poznáš rozdíl mezi pneu X a y jako na špičkovém zesilovači, bednách a zdrojích poznáš vliv kabelů. Do 300 000 za aparát hrej na čemkoliv. Taky ta hudba je potom jako v lepšímautě... :D ale nemá to nic společného s realitou.
No, tak to máš obrovský štěstí, že ten Soulution není za 50tis./ks, to pak nevím, čím bys dál pobavil :mrgreen:

Odar

Příspěvek od Odar »

element píše:Topologie zesilovače a plno jiných parametrů který se neměří, neumí měřit.
Podla coho potom sudruhovia zo soulution vedia, kde co technicky urobit, aby to hralo tak, ako to hra? Metodou pokus / omyl a preto je to tak drahe? Alebo si platia zvukoveho hajend samana, ktory im radi? Hodia si mincou? Alebo pouzivaju kocky?

element

Příspěvek od element »

Ano. Já říkam že pokud někdo nepozná na aparatu vliv kabelů je to špatný aparát. A ohledně cen. Dneska v době obrovske konkurence nikdo nemůže prodávat věci kde cena je mimo.Tezko prodávat oktavku za 2 miliony když by Audi za 1 Mega jezdilo podstatně lépe. *2thumbsup*

element

Příspěvek od element »

Ale taky jsem začínal s aparátem za 50 litrů. To je v pohodě.

element

Příspěvek od element »

A naprosto souhlasim s tímto že ty ceny jsou přepalené strašným zpusobem. Je to dáno tim ze poptávka v Asii je nenasytná.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Přijde mi ze se začínáš akorát trochu vice vytahovat nez ze neco vlastne vis jen proto, ze ty tvoje krabičky stoji majlant. Jinak bys tyhle řeči nevedl. Jeste bych rad věděl pokud budes ochoten říct jake jsou to ty dráty za 140k se shodnými RLC parametry a s rozdílnym vlivem na zvuk.

element

Příspěvek od element »

Hele. Za celou dobu co to tady sledují se lidi vzajemne napadají. Píši hovadiny a pod. Ty me v jedné větě obvinil s vytahování a zároveň chceš typy kabelu. Pánové pro mne to tady fakt není.

Basstl
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basstl »

element píše:Ano. Já říkam že pokud někdo nepozná na aparatu vliv kabelů je to špatný aparát. A ohledně cen. Dneska v době obrovske konkurence nikdo nemůže prodávat věci kde cena je mimo.Tezko prodávat oktavku za 2 miliony když by Audi za 1 Mega jezdilo podstatně lépe. *2thumbsup*
Naopak
Pokud je vliv kabelů velký, tak je na aparátu, nebo na kabelu něco špatně.
Chápu, že když si koupíš síťovej kabel za 140k, tak máš potřebu si namlouvat, že má velkej vliv na zvuk.
Poznal bys to ve slepém testu, kdyby ti někdo přehazoval kabely?
Možná bys nepoznal ani změnu aparátu, natož pak kabelu... :D

element

Příspěvek od element »

Vzdy jsem byl odpurce vlivu kabelu na tož to síťových na zvuk. Ale dnes vím že otázka napájení je důležitější než cokoliv jiného

Odpovědět