"kabeli a zase jen kabeli"

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Woofer
Kontaktovat uživatele:

Re: "kabeli a zase jen kabeli"

Příspěvek od Woofer »

kite19
Při měnění těch káblů je musíš namazat zázračným roztokem Van den Hul The Solution Contact Cleaner,pak se dostaví očekávaná vzdušnost,barva,prostor.Za usraných 35liber,no nekup to. :shock:

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Docela by mě zajímal vliv skin efektu na 50 Hz, na 60 to bude asi o 20% horší *headbang*

vojtech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vojtech »

co se kabelů týká, tak bych to viděl asi takto:
-rozdíl lze opravdu poznat, ovšem mezi tkaničkou(120 kč) a normálním kabelem (třeba 1500kč), ne však mezi kabelem za 20000 a 80000 tisíc. tam je to o tom že každý zkresluje jina, a ten dražší musí přece být lepší. jinak kabelů jsou nej job! materiál nula nula prd, celkem žádná velká věda jen mraky keců.
-ikdyž samozřejmě je rozdíl mezi kabelem s vysokou čistotou kovu, nebo ultračistým kovem, je ten rozdíl tak malý, že nelze slyšet, a je úplně jedno, jestli se elektrony šíří 60% c nebo 78,2% c.
PS: líbí se mi když kabel "změní" zvuk na poklidný hladký vyrovnaný, což je pro danou recenzi super, kde ve druhé recenzi je naopak lepší jiný, který zvuk pročistí, zjasní... :D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

*palec*
vojtech píše:co se kabelů týká, tak bych to viděl asi takto:
-rozdíl lze opravdu poznat, ovšem mezi tkaničkou(120 kč) a normálním kabelem (třeba 1500kč), ne však mezi kabelem za 20000 a 80000 tisíc. tam je to o tom že každý zkresluje jina, a ten dražší musí přece být lepší. jinak kabelů jsou nej job! materiál nula nula prd, celkem žádná velká věda jen mraky keců.
-ikdyž samozřejmě je rozdíl mezi kabelem s vysokou čistotou kovu, nebo ultračistým kovem, je ten rozdíl tak malý, že nelze slyšet, a je úplně jedno, jestli se elektrony šíří 60% c nebo 78,2% c.
PS: líbí se mi když kabel "změní" zvuk na poklidný hladký vyrovnaný, což je pro danou recenzi super, kde ve druhé recenzi je naopak lepší jiný, který zvuk pročistí, zjasní... :D
Teoria je zábavná. *2thumbsup*

Vyskušaj a napíš.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Teóriu je dobré znát, pokud se o něco zajímáš. Pokud kabel splňuje nějaké parametry, které by z el.tech. hlediska měl mít, tak by jeho "zvuk" neměl být žádným velikým překvapením.
A pokud to nesplňuje .... no tak to já osobně ho nebudu ani zkoušet ....
.... i když možná pro tu zábavu ;) , proč ne

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

zdravím, měl někdo možnost slyšet Kabelguru Reptilian ? http://www.kabelguru.cz/product/reproka ... ptilian/48

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Napadlo me.. Jaky by byl rozdil u stejneho typu kvalitniho kabelu v ruznych delkach... Zkusil nekdo?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Teoreticky to musí být čím delší tím horší, protože stoupá jak impedance tak kapacita.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Taky to tak vidim... Tim padem kratsi kabel mene renomovane znacky muze "hrat" stejne nebo lepe, nez delsi a drazsi od uznavane znacky...:-) jak se snazim odvodit ...

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Čiže ak by som kábel skrátil z dajme tomu 5m na 3m tak budem počuť nejaký rozdiel?
Aká je vlastne hraničná dĺžka kábla (zos - repro)?
Pýtam sa preto že aparatúru mám excentricky (pri bočnej stene) a bedne pri hlavnej, tým pádom mám káble (odhadom) dlhé nejakých 6m s tým že mám niečo vyše metrovú rezervu na prípadné povytiahnutie bední do priestoru. Čiže teoreticky by som z nich vedel nejaký meter - dva odfiknúť, len by som sa tým vzdal manévrovacieho priestoru, tak neviem či to za to stojí.

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

Já jsem léta dodržoval pravidlo symetrie, jako, že oba reprokabely mají bejt stejně dlouhý.Ale na pravý straně, kde jsem měl reprosoustavu přímo u aparátu, mi to vždycky trochu překáželo.Tak jsem udělal pokus...místo třímetrovýho jsem na pravý straně zapojil stejnej kabel, ale jenom metr a půl dlouhej.Nepřekážel a na zvuku nebylo nic poznat.
Jen občas, když jsem byl doma sám a udělal jsem si poslechový odpoledne, zahlodal mi červík v hlavě a já jsem vytáhnul z krabice ten třímetr, přehodil to a poslouchal.A pak zase zpátky.Nic...žádnej rozdíl.

Větší vliv na zvuk má asymetrie poslechovýho prostoru.Ale s tim se většinou nedá nic dělat.Nějak v tom pokoji musím bydlet a taky tam nejsem sám.Ženskej faktor je HODNĚ silnej argument.
kabelguru.cz

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

JV - nestojí.

Odpovědět