Při měnění těch káblů je musíš namazat zázračným roztokem Van den Hul The Solution Contact Cleaner,pak se dostaví očekávaná vzdušnost,barva,prostor.Za usraných 35liber,no nekup to.
"kabeli a zase jen kabeli"
Re: "kabeli a zase jen kabeli"
kite19
Při měnění těch káblů je musíš namazat zázračným roztokem Van den Hul The Solution Contact Cleaner,pak se dostaví očekávaná vzdušnost,barva,prostor.Za usraných 35liber,no nekup to.
Docela by mě zajímal vliv skin efektu na 50 Hz, na 60 to bude asi o 20% horší 
co se kabelů týká, tak bych to viděl asi takto:
-rozdíl lze opravdu poznat, ovšem mezi tkaničkou(120 kč) a normálním kabelem (třeba 1500kč), ne však mezi kabelem za 20000 a 80000 tisíc. tam je to o tom že každý zkresluje jina, a ten dražší musí přece být lepší. jinak kabelů jsou nej job! materiál nula nula prd, celkem žádná velká věda jen mraky keců.
-ikdyž samozřejmě je rozdíl mezi kabelem s vysokou čistotou kovu, nebo ultračistým kovem, je ten rozdíl tak malý, že nelze slyšet, a je úplně jedno, jestli se elektrony šíří 60% c nebo 78,2% c.
PS: líbí se mi když kabel "změní" zvuk na poklidný hladký vyrovnaný, což je pro danou recenzi super, kde ve druhé recenzi je naopak lepší jiný, který zvuk pročistí, zjasní...
-rozdíl lze opravdu poznat, ovšem mezi tkaničkou(120 kč) a normálním kabelem (třeba 1500kč), ne však mezi kabelem za 20000 a 80000 tisíc. tam je to o tom že každý zkresluje jina, a ten dražší musí přece být lepší. jinak kabelů jsou nej job! materiál nula nula prd, celkem žádná velká věda jen mraky keců.
-ikdyž samozřejmě je rozdíl mezi kabelem s vysokou čistotou kovu, nebo ultračistým kovem, je ten rozdíl tak malý, že nelze slyšet, a je úplně jedno, jestli se elektrony šíří 60% c nebo 78,2% c.
PS: líbí se mi když kabel "změní" zvuk na poklidný hladký vyrovnaný, což je pro danou recenzi super, kde ve druhé recenzi je naopak lepší jiný, který zvuk pročistí, zjasní...
Teoria je zábavná.vojtech píše:co se kabelů týká, tak bych to viděl asi takto:
Vyskušaj a napíš.
Teóriu je dobré znát, pokud se o něco zajímáš. Pokud kabel splňuje nějaké parametry, které by z el.tech. hlediska měl mít, tak by jeho "zvuk" neměl být žádným velikým překvapením.
A pokud to nesplňuje .... no tak to já osobně ho nebudu ani zkoušet ....
.... i když možná pro tu zábavu
, proč ne
A pokud to nesplňuje .... no tak to já osobně ho nebudu ani zkoušet ....
.... i když možná pro tu zábavu
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zdravím, měl někdo možnost slyšet Kabelguru Reptilian ? http://www.kabelguru.cz/product/reproka ... ptilian/48
Napadlo me.. Jaky by byl rozdil u stejneho typu kvalitniho kabelu v ruznych delkach... Zkusil nekdo?
Teoreticky to musí být čím delší tím horší, protože stoupá jak impedance tak kapacita.
Taky to tak vidim... Tim padem kratsi kabel mene renomovane znacky muze "hrat" stejne nebo lepe, nez delsi a drazsi od uznavane znacky...
jak se snazim odvodit ...
Čiže ak by som kábel skrátil z dajme tomu 5m na 3m tak budem počuť nejaký rozdiel?
Aká je vlastne hraničná dĺžka kábla (zos - repro)?
Pýtam sa preto že aparatúru mám excentricky (pri bočnej stene) a bedne pri hlavnej, tým pádom mám káble (odhadom) dlhé nejakých 6m s tým že mám niečo vyše metrovú rezervu na prípadné povytiahnutie bední do priestoru. Čiže teoreticky by som z nich vedel nejaký meter - dva odfiknúť, len by som sa tým vzdal manévrovacieho priestoru, tak neviem či to za to stojí.
Aká je vlastne hraničná dĺžka kábla (zos - repro)?
Pýtam sa preto že aparatúru mám excentricky (pri bočnej stene) a bedne pri hlavnej, tým pádom mám káble (odhadom) dlhé nejakých 6m s tým že mám niečo vyše metrovú rezervu na prípadné povytiahnutie bední do priestoru. Čiže teoreticky by som z nich vedel nejaký meter - dva odfiknúť, len by som sa tým vzdal manévrovacieho priestoru, tak neviem či to za to stojí.
Já jsem léta dodržoval pravidlo symetrie, jako, že oba reprokabely mají bejt stejně dlouhý.Ale na pravý straně, kde jsem měl reprosoustavu přímo u aparátu, mi to vždycky trochu překáželo.Tak jsem udělal pokus...místo třímetrovýho jsem na pravý straně zapojil stejnej kabel, ale jenom metr a půl dlouhej.Nepřekážel a na zvuku nebylo nic poznat.
Jen občas, když jsem byl doma sám a udělal jsem si poslechový odpoledne, zahlodal mi červík v hlavě a já jsem vytáhnul z krabice ten třímetr, přehodil to a poslouchal.A pak zase zpátky.Nic...žádnej rozdíl.
Větší vliv na zvuk má asymetrie poslechovýho prostoru.Ale s tim se většinou nedá nic dělat.Nějak v tom pokoji musím bydlet a taky tam nejsem sám.Ženskej faktor je HODNĚ silnej argument.
Jen občas, když jsem byl doma sám a udělal jsem si poslechový odpoledne, zahlodal mi červík v hlavě a já jsem vytáhnul z krabice ten třímetr, přehodil to a poslouchal.A pak zase zpátky.Nic...žádnej rozdíl.
Větší vliv na zvuk má asymetrie poslechovýho prostoru.Ale s tim se většinou nedá nic dělat.Nějak v tom pokoji musím bydlet a taky tam nejsem sám.Ženskej faktor je HODNĚ silnej argument.
kabelguru.cz
JV - nestojí.