Tak tedy další kolo...voltrix píše:Po čase jsem zjistil, že tady je mnoho uživatelů, kteří by mohli aspirovat na cenu o "nejlepšího" teoretického Hifistu roku. Fyzikální zákony jistě tvoří podstatu všeho co ovlivňuje průchod signálu kabelem, konkrétní principy nechme raději na výrobcích a jejich know-how. Na to, aby člověk slyšel jasné rozdíly mezi kabeláží není třeba předkládat rozsáhlá měření , popřípadě se ospravedlňovat těm, kteří si rozdíly nepřipouští. Stačí se jen trochu zaposlouchat. Ti, kteří rozdíly neslyší by měli upřesnit, které Konkrétní kabely a na jakých sestavách testovali. Kdo se zde ohání fyzikou jako nástrojem proti vlivu kabelu, nechť se obrátí na konstruktéry v daných firmách, ti mu jistě rádi podrobně vysvětlí, proč kabely mají vliv. Pár členů tohoto fóra , kteří si různou kabeláž na svém systému opravdu zkusilo , zde většinou potvrdilo, že rozdíly bezpečně poznají. Díky nahluchlým teoretikům, kteří neustále plevelí toto vlákno domněnkami o šarlatánství, tito lidé bohužel nedostávají více prostoru. Naprosto se tedy nedivím, proč tady ti, kteří už si něčím v Hi-fi prošli, popřípadě něco slyšeli , většinou nepřispívají a postupně odešli. . A asi to tak v dohledné době zůstane. Hifi zdar..

K výrokům jako - aby člověk slyšel jasné rozdíly mezi kabeláží není třeba předkládat rozsáhlá měření , popřípadě se ospravedlňovat těm, kteří si rozdíly nepřipouští. Stačí se jen trochu zaposlouchat.
Nebo - Pár členů tohoto fóra , kteří si různou kabeláž na svém systému opravdu zkusilo , zde většinou potvrdilo, že rozdíly bezpečně poznají.
Jsem silně skeptický.
Netvrdím, že rozdíly nemůžou být slyšet, ale záleží na mnoha okolnostech.
Pokud test není slepý, tak nemá žádnou vypovídací hodnotu.
Ani slepý test ale není zárukou toho, že to co slyším, je skutečně pravda.
Byl jsem svědkem slepého testu, kde se jeden z testujích květnatě rozpovídal o obrovských rozdílech a přitom nebylo NIC vyměněno. Hrálo se stále na stejnou sestavu i kabely.

Jsem přesvědčen o tom, že pokud nějaký kabel "hraje" hodně jinak, tak je něco špatně.
Buď je chyba v komponentech a kabel tu chybu zviditelní, nebo je špatný kabel.
Ideální kabel by neměl nic přidat, ani ubrat.
Ladění kabely nepovažuji za správnou cestu.