USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
jen technickou, Fidelizer Pro v rezimu Purist vypne vsechny aktualizace WIN10
V tom případě (alespoň z mého pohledu) jasná volba a velmi pádný důvod k zakoupení Fidelizer Pro.
Mimochodem i na odladěných 8.1 jsem zaznamenal snížení lat. s bezplatnou verzí Fidelizer , takže s myšlenkou nákupu tohoto soft. si sám pohrávám. Jen jsem přiznám se ,zatím moc nepobral (nepochopil) ten prodejní systém rád bych zakoupil plnou inst.verzi ideálně na médiu třeba cd.a nevím zda toto nabízejí ,mám dojem že to tam mají nějak jinak.
2-PavelDosko
pokud již máte zkušenost s nákupem licence (jak to reálně probíhá) prosím o popis klidně SZ děkuji.
Mimochodem i na odladěných 8.1 jsem zaznamenal snížení lat. s bezplatnou verzí Fidelizer , takže s myšlenkou nákupu tohoto soft. si sám pohrávám. Jen jsem přiznám se ,zatím moc nepobral (nepochopil) ten prodejní systém rád bych zakoupil plnou inst.verzi ideálně na médiu třeba cd.a nevím zda toto nabízejí ,mám dojem že to tam mají nějak jinak.
2-PavelDosko
pokud již máte zkušenost s nákupem licence (jak to reálně probíhá) prosím o popis klidně SZ děkuji.

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
objednas, zaplatis - autor zasle instalacni soubor a soubor, kterym vygenerujes jedinecny kod tveho zarizeni - ten zasles autorovi a je to, dalsi verze budou spjaty s timto tvym kodem
Souhlas. Celkem nevidím důvod proč do dedikovaného audio PC instalovat (za peníze) Windows se spoustou zbytečných procesů a pak (za další peníze) platit za nástroj, který je omezí.
Vlastně si mohu sám oponovat
Před časem jsem zkoušel DRC (Digital Room Correction) od Dirac a ten byl dostupný jen pro Windows. Pod Linuxem jsem tehdy nenašel uspokojivé řešení DRC v Linuxu bez toho, aniž bych musel resamplovat všechny skladby na jeden společný formát, ke kterému se pak uplatní DRC filtr.

Před časem jsem zkoušel DRC (Digital Room Correction) od Dirac a ten byl dostupný jen pro Windows. Pod Linuxem jsem tehdy nenašel uspokojivé řešení DRC v Linuxu bez toho, aniž bych musel resamplovat všechny skladby na jeden společný formát, ke kterému se pak uplatní DRC filtr.

Pokud se s placenou verzi Fidelizeru dostanu někde na úroveň 500 us ve win 10, tak to taky není žádná hitparáda za ty prachy - oproti win 7, kde jsem lehce nad 100 us bez fidelizeru.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
500 US za Win10 + Fidelizer ? kde nakupujes ?
latencia mikrosekundy(us), nie cena USD. 

Aj Audirvana Plus nejakým svojím spôsobom obchádza nejako aplikácie Windows aby nebola niečím rušená. Niečo som čítal na ich fóre. Ale do akej miery netuším, ani či sa jedná o niečo podobné ako fidelizer. Moc som to neskumal.
Pro zajímavost jsem se snažil zjistit, jakou latenci vykazuje má očesaná instalace archlinuxu pro přehávání hudby, kde pužívám mpd player.
Použil jsem tento nástroj https://github.com/LITMUS-RT/cyclictest a nechal jej běžet paralelně při přehrávání Amused To Death v 192/24.
Tady je výsledek pro test: sudo cyclictest -a -t -p99 -i 20
- Přílohy
-
A není latence při pouhém přehrávání, tedy respektive výstupu ze zvukové karty do DAC (například) naprosto nezajímavý údaj? Při nahrávání a práci ve studiu rozumím, ale na co má vliv latence při pouhém přehrávaní audia? Možná se pletu 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak předpokládám, že vysoká latence, která by vedla až k vypadávání zvuku je mimo výše uvedenou připomínku.
Pokud budeme diskutovat dnes asi nejběžnější způsob propojení PC s DAC přes asynchronní USB rozhraní, pak nutně dojde k polarizaci názorů ohledně toho, zda PC jako digitální transport může či nemůže mít vliv na kvalitu zvuku.
A kdo připouští, že ano, ten potom hledá vysvětlení proč tomu tak je - a to se potom latence intuitivně jeví jako vhodný indikátor schopnosti zařízení provádět v reálném čase zásobování DACu daty. Třeba někdo technicky znalý vysvětlí, že je to blbost a že tok dat přes USB se nenechá rozhodit ostatními aktivitami PC.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Už jsem to asi někde psal, ale pro jistotu. Není to jen o operačním sytému a softwaru obecně. Nepoužívejte plotny a ideálně šoupněte hudbu na disk zvlášť. Proto nechápu oblibu NUCu, má prostor jen na jeden disk, o pitomých 19V ani nemluvě. K tomu baterku nedám, nutný šaškovat s lineárama. Anti hifi krabička, ale proti gustu. Nicméně i tak to jde nastavit aby to hrálo, to zase netvrdim.
kabelguru.cz
Ona je taky otazka, co obsahuje vysledek Latency checkeru - celkova latence systemu, latence mezi pameti a procesorem, latence mezi sberniceme atd. Ten obrazek od FS bude asi jen latence CPU, celkova latence to urcite nebude, kdyz samotna RAM bude mit min 15.
ad Fidelizer - rozdil ve zvuku jsem nejak nepozoroval. Zkouseno na 2PC + 3 HP thin client. Koukal jsem co udelal v purist modu a zakazal mi asi 15-20 sluzeb z 80 . Latence +- stejna.
Ohledne aktualizaci W10 - docela me to zaskocilo. Zablokoval jsem slusbu update + sluzby k ni pridruzene. W si je po urcity dobe znova zapl. Tak jsem ti sluzby natvrdo debral - opet si je W po case zase doinstaloval a zapl. Tak mi dosla trpelivost a u PC pro hudbu jsem zadal statickou IP adresu, odebral vychozi branu, opet smazal vsechny sluzby ohledne aktualizaci a je klid !
Posledni dobu si hraju s PC a na 99% to vypada, ze skoncim u linuxovky - https://www.daphile.com/ . Zkousel jsem i Volumio, ale tam byl pro me neprekousnutelnej problem s indexaci hudebnich souboru ( nasel nekdy na NASu 30% hudby, nekdy 20, nekdy 70 ) Problemy mel i s detekci flash disku a usb HDD. Tak sel pryc. Tak jsem se vrhl na Daphile a zatim VELKA spokojenost - uzivatelsky prijemny, stabilni, vse funguje jak ma, spousta nastaveni atd. Sprava je pres web. rozhrani - po nabehu systemu zobrazi ip adresu, kterou zadate do web.prohlizece a jste "tam" . Po pripojeni odpoji grafiku a stane se tak headless - super. Na zkousku staci udelat boot USB a nasledne vyzkouset - otazka par minut. Co se tyce toho hlavniho - "zvuku" - byl jsem hodne zaskocen a mile prekvapen. Hrave smetl Jriver. Urcite doporucuji vyzkouset - rekl bych, ze pro mne zatim nejvetsi prinos ohledne prehravani audia z PC.
Kdyby to nehoho zajimalo, tak nejen na Daphile je postup tady :
http://audiodesignguide.com/DSC1/index.html
ad Fidelizer - rozdil ve zvuku jsem nejak nepozoroval. Zkouseno na 2PC + 3 HP thin client. Koukal jsem co udelal v purist modu a zakazal mi asi 15-20 sluzeb z 80 . Latence +- stejna.
Ohledne aktualizaci W10 - docela me to zaskocilo. Zablokoval jsem slusbu update + sluzby k ni pridruzene. W si je po urcity dobe znova zapl. Tak jsem ti sluzby natvrdo debral - opet si je W po case zase doinstaloval a zapl. Tak mi dosla trpelivost a u PC pro hudbu jsem zadal statickou IP adresu, odebral vychozi branu, opet smazal vsechny sluzby ohledne aktualizaci a je klid !
Posledni dobu si hraju s PC a na 99% to vypada, ze skoncim u linuxovky - https://www.daphile.com/ . Zkousel jsem i Volumio, ale tam byl pro me neprekousnutelnej problem s indexaci hudebnich souboru ( nasel nekdy na NASu 30% hudby, nekdy 20, nekdy 70 ) Problemy mel i s detekci flash disku a usb HDD. Tak sel pryc. Tak jsem se vrhl na Daphile a zatim VELKA spokojenost - uzivatelsky prijemny, stabilni, vse funguje jak ma, spousta nastaveni atd. Sprava je pres web. rozhrani - po nabehu systemu zobrazi ip adresu, kterou zadate do web.prohlizece a jste "tam" . Po pripojeni odpoji grafiku a stane se tak headless - super. Na zkousku staci udelat boot USB a nasledne vyzkouset - otazka par minut. Co se tyce toho hlavniho - "zvuku" - byl jsem hodne zaskocen a mile prekvapen. Hrave smetl Jriver. Urcite doporucuji vyzkouset - rekl bych, ze pro mne zatim nejvetsi prinos ohledne prehravani audia z PC.
Kdyby to nehoho zajimalo, tak nejen na Daphile je postup tady :
http://audiodesignguide.com/DSC1/index.html