Zahoření kabelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zahoření kabelů

Příspěvek od Jason »

NA.. Tak som to aj myslel, ohľadom toho stresu a peňazí, resp ich investovaní za kábel.....

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

davidhighend
Jo, tak Ty jsi takové útočné prasátečko viď?
Tys to nečetl jak jsem psal o testu 3 párů stejných regálovek Tannoy s různými kabely a právě pro přepínání "za letu" nám chyběl k tomu A a B ten třetí terminál, to pomlslné "C". Proto se to muselo již vypínat a přepojovat a ztratilo to relevanci a test byl bezvýznamný. Mírni své projevy, nic o mně nevíš.
Naposledy upravil(a) Oldear dne 16 říj 2018 16:47, celkem upraveno 3 x.

sekal

Příspěvek od sekal »

NA:
Promiň, ale to je strašné, co tady splétáš dohromady. Demagogie a alibismus. A/B/X test je propracovaná metodika (subjektivního) porovnávání komponentů, která jako jediná poskytuje relevantní výsledky. Nevím o žádném jiném způsobu testování, který by měl podobnou validitu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Mě osobně u toho ABX stresuje to soustředění na (ne)slyšení změny. Možná, že lepší výraz než "stresuje" by byl "ruší", "vyvádí z uvolněnosti". Už jsem to psal výše, abych se zaposlouchal, potřebuju několik desítek minut, kdy se přestanu na vše soustředit, začnou utichat všednodenní myšlenky a jen se v uvolnění ponořím do muziky. V tu chvíli zmizí všechny fyzické vjemy a existuje přede mnou jen obraz tvořený hudbou a emoce, které ve mně vyvolává. Je to podobný stav, jaký mají třeba děti, když jsou zaujaté nějakou hrou. Také nevidí neslyší. Říká se tomu "přítomný okamžik". Jakékoliv cílevědomé soustředění na vědomé pozorování nějakého jevu mě z tahovýho stavu ruší, vytrhuje. To je ten zmíněný stres. Proto já osobně potřebuju nový komponent slyšet za plného "uvolněného soustředění", abych byl schopen poznat jeho zvukový dopad na mou sestavu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

sekal píše:
16 říj 2018 16:43
NA:
Promiň, ale to je strašné, co tady splétáš dohromady. Demagogie a alibismus. A/B/X test je propracovaná metodika (subjektivního) porovnávání komponentů, která jako jediná poskytuje relevantní výsledky. Nevím o žádném jiném způsobu testování, který by měl podobnou validitu.
To ale neznamená, že nemá i svoje (dobře popsaná) úskalí, která je potřeba při interpretaci výsledků brát v potaz.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

davidhighend píše:
16 říj 2018 16:34
Ježíši NA tady nejsi u zkoušek proboha. Nikdo ti za to nedá vysvědčení nebo diplom. Ani par facek, děláš to pro sebe pro nikoho jiného. Jen se vytáčiš jako malý kluk a ze ztraciš malinko respekt si bohužel neuvedomuješ.
Ježíš i Bůh se Ti smějí.
Tak já ztrácím respekt, takže abych ho neztratil tak mam změnit své přesvědčení a za to ten respekt od Tebe zase získám? Co mi to tu nabízíš za čachrování?
Noble Audio - výroba a prodej

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Ty jsi s nima mluvil, jak to víš, ze se třeba nesmějí naopak tobě.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Neumím si představit, co budou někteří zdejší vyvádět poslední týden před akcí, nedejbože na ní, když se tam navzdory doporučení svých lékařů vnutí. To aby Dasta pro ně zabukoval první pomoc anebo poslední pomazání.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 16 říj 2018 16:55, celkem upraveno 1 x.

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Oldear píše:
16 říj 2018 16:42
davidhighend
Jo, tak Ty jsi takové útočné prasátečko viď?
Tys to nečetl jak jsem psal o testu 3 párů stejných regálovek Tannoy s různými kabely a právě pro přepínání "za letu" nám chyběl k tomu A a B ten třetí terminál, to pomlslné "C". Proto se to muselo již vypínat a přepojovat a ztratilo to relevanci a test byl bezvýznamný. Mírni své projevy, nic o mně nevíš.
Ty tak docela rád nazýváš lidi nějakými hanlivými slovy viď staroušku.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Naprostý souhlas s NA. Je to relativně nedávno, co jsem s hifi začal, ale poznatek, že mezi ušima mám nejdůležitější komponent nad všechny, jsem nabyl poměrně brzy, aniž bych se o tom někde dočetl. Na to si každý musí přijít sám. A protože tu šedou kaši máme každý tak trochu jinou (nemyslím fyziologicky), neprokazatelné výsledky, tedy emoce, jsou tím, co nás naštěstí činí lidmi - a to lidmi různými.
A když jsme u toho zahořování, napsal jsem, že já to slyšel a že si za tím stojím. Nikde jsem ovšem nenapsal, že to bylo "zahořením", protože mně je úplně fuk jak se to jmenuje. Pokud se mi zahořel mozek, bylo to tím a hotovo.
Někteří prodejci jsou mi svědkem (a tímto jim děkuji), že jsem jim vrátil půjčené kabely s tím, že prostě neslyším posun proti těm obyčejným NO highend drátům, co mám doma. Ale pokud bych chtěl nějaký supr čupr kabel už jen proto, jak vypadá (viz Křeček výše), koupím si ho a určitě si to nenechám "rozmluvit" nějakým slepým testem.

sekal

Příspěvek od sekal »

PítrsPraha píše:To ale neznamená, že nemá i svoje (dobře popsaná) úskalí, která je potřeba při interpretaci výsledků brát v potaz.
Jistě, to ale nejsou ta, která tady zmiňuje NA.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Oldear je Mr. X a názorové želé v jednom balení.

Pro připomenutí, takhle reagoval před pár dny na sdělení PMA, že se budou metodou ABX rozlišovat reprokabely: "Sorry, tak repro to jo - v pohodě a za mně jednoznačně."

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

To mu nesmíš připomínat, nazlobiš ho merhaute.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 NA
To je to jádro neporozumění, protože slyšení rozdílů není vůbec o technice, o té to je jen v ohledu, jestli tam rozdíl je či není, ale jestli ho vnímám je o člověku. A člověk je soubor hmotných a nehmotných součástí, tedy mozku, hormonů a emocí.
Je možné vysvetliť, ako je možné vnímať rozdiel, ktorý "není"?? Ja to nazývam halucinácia.. "Receptory" nestačia , ale mozog po emotívnej masáži si rozdiely vyrobí ?? Celá tá "argumentácia" je trápna a silne účelová, reči o vhodnosti ABX len pre robotov úbohé..

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

A to jsem ani neřešil to, že aby se ABX stal průkazným je potřeba mnoho opakování, protože se nám do toho motá statistická pravděpodobnost, která je u tohoto testu 50:50%
Takže zmatení, zblbnutí s znechucení je více než zaručené.
Noble Audio - výroba a prodej

Odpovědět