zkusenost se stinenim repro kabelu Valhalla_stinit ano/ne?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: zkusenost se stinenim repro kabelu Valhalla_stinit ano/ne?

Příspěvek od Pytel »

Fotolaik zamknul téma propojky, tak to dávám semka :

Včera jsem stříhal repro kabel Valhallu a výsledek je tento : http://img24.cz/images/32846961914945495221.jpg. Docela krásně se to dělalo -- oholit 240 slabých drátků měděných silně postříbřených , dát do WBT dutinky a ukončit na LOK konektorech.

A teď mi řeknete, proč takhle drahý kabel by scela bez důvodů majitel nechal zničit, když by to nebylo slyšet a ten posun je po pár tonech slyšitelný . Kdo nevěří, tak ať si to zajde poslechnout na vlastní slechy.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mirku, ale na první fotce to nejsou tvé ruce. :geek:

A to, že někdo má prašule na blbosti a věří tomu, je furt lepší, než by někde aktivně podporoval IS. I když u lidí nikdy nevíš. *sunglases*

PS. A semka se neříká.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PYTEL ale koukám, že ještě nejsou stíněné. Nebyl čas?
Teď trochu vážně. Jak se vám zdály kabely typu multitwist? Taky stovka tenkých drátků, jenom jsou točené do párů a pak ty páry kolem sebe a tak dál až do zblbnutí.
Trochu jako UTP.
Slyšel jsem takový a je to podobné, jako popis stíněné Valhally. Zvuk se vyčistil a "bylo víc ticha mezi notama"

boxer

Příspěvek od boxer »

Pánové, jsem dojat, že mé výše uvedené "popíchnutí" na Mirkův (pytlův) vzkaz, dovede zvednout tolik vášně u moderátorů.

PROSÍM, PIŠTE NA TOTO FÓRUM JEN SVÉ POZITIVNÍ SUBJEKTIVNÍ PROŽITKY, NIC NEDOKLÁDEJTE ZÁKONY FYZIKY, MATEMATIKY, CHEMIE.
NESLUČUJTE VIZI S REALITOU.

DĚKUJI.

LACHIME, fOTOLAIKU, NAPSAL JSEM TO SPRÁVNĚ?

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

to boxer : mas tohle skutecne zapotrebi ? az tak daleko jsi spadnul ? proc vytahujes nejake " vasne", ktere nebyl vasne, ale povzdechnuti nad tim co pises ? to pominu to, ze to bezelo v soukrome sfere a komunikaci - nikoliv verejne a tak pro drtivou vetsinu ctenaru to bude matouci a nebudou vedet o co (Ti) jde ... a pokud je Tvym jedinym cilem rozesirat kazdy vlakno prispevkama, ktere jsou mimo tema, je to ciste Tvuj problem ...

boxer

Příspěvek od boxer »

O CO MI JDE?

Aby normální lidi, se svými poslechovými, životními, lidskými zkušenostmi nebyli peskování, vylučováni a usměrňování lidmi, kteří píší bláboly "jak oni to slyší".
Proč se zde straní pocitářům, jen proto, že hrají na straně moderátorů? Takto jsou nestranní?
Ty kecy o tom "jak to slyšíte" jsou jedna věc.
Ale jakmile zazní oponentura v podobě logické, smysluplné a dokazatelné "změřitelnosti", je zle.
Každý, ať si to přeloží jak chce.

Vivat Jimmi a jiní pocitáři.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

*offtopic*
boxer píše: Aby normální lidi, se svými poslechovými, životními, lidskými zkušenostmi nebyli peskování, vylučováni a usměrňování lidmi, kteří píší bláboly "jak oni to slyší".
Proč se zde straní pocitářům, jen proto, že hrají na straně moderátorů? Takto jsou nestranní?
Super názor! A co jej aplikovat oboustranně? Tedy přestat zesměšňovat členy, kteří k poslechu nepotřebují měřáky a píší to, co sami slyší? Třeba pro mne jako "netechnika" jsou to důležitější informace než vysvětlování, proč je to technicky nemožné. Vždyť ve finále je pak na každém, aby si to ověřil na své sestavě a rozhodl se, zda investovat bude či nikoliv. A mimochodem - jsem přesvědčen, že i každý technik se nakonec rozhoduje podle toho co slyší a ne co naměří. Nebo mi chceš tvrdit, že si technici pořizují věci jen podle grafů, bez poslechu?

stereokulich
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od stereokulich »

Boxer

Proč někdy místo měření a jiných fyzikálních důkazů nezvedneš zadek od klávesnice a nejdeš si ty pro Tebe zbytečný manýry bohatých poslechnout?
Vše odmítat a negovat je to nejjednodušší, co se dá v této diskusi udělat.
Nechápu Tě.

krmelec
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od krmelec »

A to vás nenapadlo, že si to kabeloskeptici už vyzkoušeli ve slepém testu a došli k závěru, ke kterému dojde snad každý, kdo se k tomu odhodlá? Přičemž před uskutečněným slepým testem mohli taky "slyšet" kabely tak jako vy?

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

Ano, ja napriklad jsem kabeloskeptik od te doby, co jsem udělal slepý test... :-)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

krmelec
napadlo. sám jsem kdysi na zvuk kabelů nevěřil a supra byla pro mě maximum. jde o praktickou zkušenost s konkrétní věcí a v konkrétní sestavě.

1.pokud jde o prinos ve stinení kabelu valhalla, lze slepý test provést komplikovaně. musíme sehnat někoho, kdo nám půjčí 1 pár nestíněné.
myslim vsak, že takovy PMA by mohl byt dostatecne kompetentním "soudcem na dálku" přínosu stínění ke zvuku kabelu.
(pokud tedy pripustime, ze zvuk kabelu exisuje a pavel se nebude zlobit, ze jej k tomu "tahám")
:-)
2. pokud jde o propojky "jumpers" valhalla, zde můžeme slepý test provést. jde jen o to u koho a kdo se jej zúčastní.
propojky máme, jsou lehce přenosné, 30 cm dlouhé a ty "vyzyvatelské" bude mít organizátor.

jeden test plánujeme u zdejšího člena (na jeho sestavě), který též pochybuje o možnosti změny zvuku propojkou.
jistě sem napíše svůj názor po praktickém testu. pokud se tedy u něj uskuteční.
další lze zorganizovat vlastně kdekoliv.jde o tu praktickou zkušenost a tu pak zde popsat.
ať slyšel nebo neslyšel.
:-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Jak lze argumentačně oponovat lidem, kteří "to tak slyší" ????? Vážně. Můžete mi kdokoliv napsat, jak dokázat něco, co nejde?
Pokud se kdokoliv postaví za to, že to tak slyší, jen proto, že to tak on pociťuje, je ten z druhé strany automaticky blb?
Dnes jsem si vyslechl ( tedy přečetl) tolik negativních příspěvků, že mi jde hlava kolem.
Jediný Šostakovič byl ochoten se zamyslet a připustit jinou možnost, než oficielní trend. Díky. Moc mi to pomohlo.

Nejhorší je, že jsem označen za džihádistu, pomatence a rozbíječe fóra. Jsem osobní a neskutečně agresivní. Pokud to tak cítíte i vy (normální) lidé, tak se omluvím.
Ale nepřijde mi, že bych se až tak lišil od blábolilů, kteří nám neustále hrnou do očí svý kydy.

Oni stále nejsou totiž ochotni, udělat slepý test, kde by byli nachytání na tom, že slyší velký prd. O tom to celý je.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Boxer , mne si tu už aj chýbal, aj kôli vyváženosti názorov. Mňa u toho Valhalla káblu zaráža jedno, drahý jak sviňa, za výrobou svetoznáma firma s jej obrovským know how a tienenie, ktoré je aj podľa počujúcich prínosné sa dorába doma. Vychádza mi z toho, že až taký super kábel to asi nebude, žeby pekná anténa? Toto ma celkom zaráža.
Naposledy upravil(a) kite19 dne 31 říj 2016 20:15, celkem upraveno 1 x.

slimy

Příspěvek od slimy »

to Boxer:

Proč oponovat?

Mysli si co chceš a nikomu to nevnucuj!
To je nejjednodušší, co tady každý může udělat.
Jedni věří a slyší, druzí ne. Kde je problém???
Já kabely řeším, několikrát jsem prováděl u známých hifistů slepý test ( ve smyslu nikdo nevěděl, co je zapojeno, jetsli vůbec je něco jiného zapojeno ) a i bezvěrcům padaly brady a ústní koutky, slzy tekly proudem... :D
Ale nikomu nic nenutím!
Nikomu neříkám, že má debilní názory, že to neslyší, že nevěří!

To by pro začátek úplně stačilo.

Odpovědět