Nie je to cene zostavy, ale o jej citlivosti (čo je vada..) na parametre 2-3m kábla a o podmienkach (úrovne rušení) v mieste posluchu..
To sú s prepáčením "kydy" , ktoré nastupujú pri absencii vedomostí, sorry.Čmelák by taky teoreticky neměl lítat a voda by neměla téct
Přitom ale co ? Nic nevím ? A to jsi poznal z pár reakcí na několik nesmyslů ? No to jsi génius ... teda až na toho čmeláka a voduPítrsPraha píše: Souhlas se slimym. Tohle teoretické plácání je k ničemu, když praxe je prokazatelně jiná. Čmelák by taky teoreticky neměl lítat a voda by neměla téct. Stejně jako mentorsky deklaratorní tvrzení o tom, že CYSY kroucená čtyřka takzvaně stačí. Píšeš stylem spasitele, který jako jediný na zeměkouli zná tu pravou pravdu, přitom ale....
No teda pane kolego, k čemu jsme se to uchýlili ?PítrsPraha píše:Trashwatcher mezi ně ale ani náhodou nepatří ani vědomostma ani reálnýma zkušenostma.
Tak to ukonči priamo na konci reprokábla, odpor a kondenzátor pod kúsok zmršťovačky vhodného priemeru, alebo vyrobiť 10cm "medzikus"..dotazuji se:
na bedně ukončit (najlepšie vnútri na svorkách boxu) sériovým RC členom ..... jenže když máš nové bedny za stovky tisíc a nemůžeš/nechceš do nich vrtat ??
čo najďalej od zdrojov rušení ..... jenže když máš stojan nacpaný ke zdi, za ním změt kabelů, a v té změti "leze" repro kabel ze zesíku ??
nepoužívajte ploché káble ..... jenže co když už máš plochý kabel koupený a nechceš už kupovat jiný ??
atd.
Slušná demagogie. Já s tebou komunikuju slušně, ty mě tu napadáš poznámkami o vědomostech atd. a já mám urážlivý vystupování ? A ještě se oháníš "objektivitou", když objektivního nic v ruce nemášPítrsPraha píše:Přesně tohle arogantně urážlivý vystupování typu "jedině já mám pravdu", když ji prostě objektivně nemáš, je důvodem, proč se ti (nejen ode mě) vrací to, co se vrací.
Tak pod toto bych se taky podepsal ...BVa píše:Všetky vplyvy, ak naozaj zmenia zvuk, môžu byť len "fyzikálne", nič mimozmyslové. Alobal na kábli neovplyvní impedanciu reprosústavy, ale môže byť tou poslednou kvapkou, ktorá spustí nejakú nestabilitu zosilňovača. Nejaké prechodové odpory na "vaklkontaktoch" sú prvá vec, čo treba skontrolovať, rovnako čistotu kontaktov.
Ideálny zosilňovač sa má javiť ako čistý zdroj napätia ,schopný pracovať do "ľubovoľnej" záťaže, ideálny reprobox by mal mať impedanciu rovnú udávanej a podľa možnosti čisto reálnu (bez komplexnej zložky), ideálny kábel by mal mať nulový odpor, indukčnosť aj kapacitu.. Všetky odchýlky od ideálu nejako interagujú, ale ak je vplyv kábla dramatický, tak je niečo špatne so zosilňovačom, rovnako ak 8ohm box padá pod 2ohmy a pritom točí fázu o 60 stupňov, tak je chyba tam.. Kurýrovať to káblom je mimo misu. Treba nájsť skutočné problémy,nehladať chiméry.
Trashwatcher píše:slimy:
Tobě nemám co dokazovat, když píšeš takovéto urážlivé texty. Já napsal jen poznámku k věci.Můžeš mi ... víš co.
Co Tě sere ? Že ses neučil a jsi odkázán jen na informace druhých ? Za to já nemůžu ...
To byl citát klasika ...slimy píše:... soudruhů (asi sis spletl dobu)...
Ano, a pak mi tedy vysvětli, proč chytrý člověk jako Boxer, kterého si velice vážím, tady dostal BAN ? Asi je tu někdo na hlavu, ne ? Ano, ozval se proti blbosti moderátora - ale po právu !slimy píše:Názory a zkušeosti Renowna, PMA, NA, ale i třeba Boxera, Lachima apod. jsou neocenitelnou studnicí jak technických informací, tak poslechových a praktických zkušeností.
Jak jsi zas na tohle přišel ? Ocenil bych, kdybys to upřesnil do SZ. Ty veřejné dehonestace se tu staly asi sportem ... Ale musím uznat, že máš u mě plus za to, že ses zastal Boxera. Chytré lidi, jako je on, tu potřebujete.PítrsPraha píše: Tvá metoda vedení diskuse ... atd.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 2 hosti