zkusenost se stinenim repro kabelu Valhalla_stinit ano/ne?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: zkusenost se stinenim repro kabelu Valhalla_stinit ano/ne?

Příspěvek od jimmi »

jimmi píše:Ja mám okrem iných reprokábel aj sieťové snury aj prepojovacie káble od Firmy čo použiva tienenie u svojich výrobkov už 30rokov a ich aj Kryomagneticky ošetruje už dlhé roky, su v tom priekopnici u HIGH-ENDu.Tak isto ako tienenie + dávno použivaju v časti modelov aj svoj olej alebo špecialny prášok popripade iné materialy.

Su to síce hrubé neohybné " hadice" ale najdoležitejšie je že 100% splnaju odolnosť voči rušeniu. 8-) *palec*
Valhallu som mal možnosť vypočuť si u známeho je to zvukovo brilalantný a vysoko kvalitný reprokábel.Nie každému ale sadne do aparatury.Odin má zase prekvapujuco inak ladený prejav.Mal som ho doma a keby nebol až tak drahý a dlhší ako 1m tak vtedy neviem,asi by som ho stále mal.
Ale nájsť vhodný kábel zvukovo je umenie a to platí ale všeobecne aj o všetkých kábloch. *klanimse*

slimy

Příspěvek od slimy »

to PitrsPraha:

To máš na mysli tenhle vývoj ve vedení diskuze?
Trashwatcher píše:

To má zkušený, technicky vzdělaný člověk toto masové šíření ničím nepodložené demagogie dopustit? Kdyby to nebylo veřejně přístupné fórum, ať si ty píčoviny posílají dle libosti. Ale na veřejném fóru je to problém a určitá míra zodpovědnosti těch znalých....

Tak snad jsem to napsal jasně ...
Trashwatcher píše:Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale nesmí se vzdát.
A není nic horšího, než nechat blbce, aby svou blbost prohlásili za pravdu a šířili ji jako pravdu napříč populací ...
*headbang*
[quote="Trashwatcher"
Vás může spasit jedině MUDr. Chocholoušek ... ale o Vás nejde.

[/quote]
Trashwatcher píše:V běžně zarušeném prostředí nepřinese jakékoliv stínění na takto malé výstupní impedanci zesilovače NIC. Tzn. stínění JAKÝCHKOLIV reprokabelů nic neřeší (nemůže).

Zde honit duchy nemá smysl ...
Trashwatcher píše:
Bohužel se ale pověst tohoto fóra potvrdila. Neprolezl jsem všechna vlákna (tudíž nehovořím o všech), ale cokoliv spojené s kabely úplně stačí, aby si náhodný návštěvník udělal obrázek. Přehlídka hrozných věcí. Některá vlákna ve vytisknutém stavu by odbornému lékaři stačila k určení diagnózy určitých diskutujících.

Kdyby zde převládal jen názor, že jediné důležité je to,co člověk slyší, to by se ještě při troše snahy dalo pochopit. Každý má své priority a ne každý posuzuje vše komplexně. Bohužel ale většina diskutujících ke všemu přistupuje s klapkami na očích a po objektivitě ani seznámení s technikou do hloubky netouží. A jakýkoliv pokus o rozporování věcí a snahu dobrat se novou, detailnější analýzou podrobnějších faktů vyvolá agresi a vulgární chování. A tento model chování je tolerován a schvalován vedením fóra ...
Trashwatcher píše: Kdyby sis nevšiml, netvrdím, že mám pravdu. Jen říkám, že z těch a těch racionálních důvodů jsem o něčem přesvědčen. Je už věcí každého, jak si toto prohlášení vezme. Normální diskuse - výměna názorů. Když do toho nikdo nezatahuje levné osobní invektivy ...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pytel v dnes, 13:47
...RC člen designově hezkej, ale ty přívodní kablíky to asi trochu degradujou. Co jsem viděl třeba antenní zesilovače/filtry, tak se nikde nepoužívají 10cm přívody k součástkám.

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

slimy:
No vidíš, na jedné stránce to vypadá dobře ... Je vidět, že máš smysl pro důležité věci ... Díky. :lol:

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

PítrsPraha píše:Trashwatcher:
Tohle teoretické plácání je k ničemu, když praxe je prokazatelně jiná. Čmelák by taky teoreticky neměl lítat
Čmelák by teoreticky neměl létat jenom v tom případě, že se na jeho let popisuje dle CHYBNÉ teorie. Správná teorie jeho let jednoduše potvrdí a popíše.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

bva
skrz příspěvek pytla a vložených fotek jsem si uvědomil, že jsem takový "Rc člen" měl od pytla půjčený a též jej zkoušel.
dotaz:
technicky (a teoreticky) teda tento "rc člen v krabičce" nahradí měděnou, stínící punčochu připojenou na zesilovač?
(např. udělané stínení repro kabelu valhalla)
nebo je to doplněk "stínícího obalu", který řeší trochu něco jiného, prosím?
(omluvám se za netechnické obraty)

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

BVa píše:Celá debata o vplyve tienenia reprokábla je len o tom, ako nedokonalý (citlivý na rušenia "natlačené" do výstupu) je zosilňovač. Takže čím viac je ten kábel a alobal na kábli "počuť", tým horší je zosilňovač, bohužiaľ..Prípadne to môže byť o nestabilite pri určitom výkone a záťaži spôsobenej parametrami kábla (kapacita, indukčnosť..), lenže zosilňovač musí byť bezpodmienečne stabilný. Na toto sú obvykle najcitlivejšie práve "exotické" stroje, ktoré sa chvália nekonvenčným zapojením (napr. 200dB zisku v NFB :) ), extrémnou rýchlosťou (vždy je to niečo za niečo..), absenciou výstupnej tlmivky (funguje aj ako filter proti vf..) a podobne.
Jsou to tak trochu hypotézy a spekulace, které mohou, ale nemusejí být pravda. Mnohokrát už tu byly zaručené kvalifikované odhady, které se ukázaly jako zcela mylné (třeba na jiném fóru spekulace o nestabilitě OPA627+BUF634 při nepoužití Cc kolem OZ). Když se pak ukáže, že spekulace nefungovala, tak je, pravidelně, ticho po pěšině.
Takže to co píšete může, ale nemusí být pravda. Například vemi vysoká slew rate vůbec nemusí jít ruku v ruce s horší stabilitou a naopak, může být předpokladem pro vysokou odolnost vůči VF rušení (VF signál jen projde bez toho, že by vytvořil intermodulační složky v akustickém pásmu). Nezlobte se, já tam čtu, mezi řádky, propagaci Vaší koncepce a odsudek jiných koncepcí. A to by se mělo dělat až na základě faktů.
Pavel Macura Audio

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

lachim píše: technicky (a teoreticky) teda tento "rc člen v krabičce" nahradí měděnou, stínící punčochu připojenou na zesilovač?
(např. udělané stínení repro kabelu valhalla)
Nenahradí. Účelem RC zakončení je snížit množství VF odrazů na oboustranně nepřizpůsobeném kabelu. Sériový RC člen má provést VF impedanční přizpůsobení na konci kabelu. Jenže - jednak kondenzátor není ideální a má parazitní odpor a indukčnost, a za druhé se projeví indukčnost připojovacích drátů RC členu, které by měly mít ideálně nulovou délku. Takže se účinnost degraduje někam do pásma MHz. Přesto bývá účinek tohoto RC členu naměřitelný.
Pavel Macura Audio

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

2 PMA
Prečítajte si ešte raz a pozorne čo som napísal. To podčiarknuté a to čo nasleduje. Je tam slovo "obvykle". A tá "propagácia" koncepcie, no to je už skoro stihomam.
Zosilňovač, ktorý je skutočne počuteľne (reálna, merateľná zmena signálu na výstupe konca, nie "však to počujem") citlivý na použitý reprokábel je fakticky vadný.
Ad RC- mimo zníženia odrazov (o tie primárne vôbec nejde..) ide hlavne o zníženie úrovne indukovaného rušenia z reproboxu (drevo/MDF obvykle netieni, a káble/antény/ sú v reproboxe ťahané všelijako..), ktoré sa na vyšších kmitočtoch (kde rastie výstupná impedancia konca) dostane do výstupu konca a podľa topológie môže spôsobiť počuteľné intermodulácie.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PMA můžeš udělat vyjímku a mrknout do SZ?
EDIT: tak nemusíš. Zpráva zmizela. Není ani v nepřečtených, ani v odeslaných. Zajímavé.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Doteď jsem měl PítrsePraha za rozumného diskutéra. Teď vidím, že může bez výčitek svědomí adorovat pana Buntu a poplivat Trashwatchera za vyslovený TEN SAMÝ názor, protože Trashwatcher se neprezentoval fotkama miliónového aparátu. A ten doživotní ban boxerovi mě dorazil. Zlatoušci celého světa, polibte si prdel!!!

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Sice explicitne pisu pravy opak toho, co mi emotivne vkladas do ust, ale asi vis, proc se potrebujes takhle prezentovat.

slimy

Příspěvek od slimy »

S499_1023 píše:Doteď jsem měl PítrsePraha za rozumného diskutéra. Teď vidím, že může bez výčitek svědomí adorovat pana Buntu a poplivat Trashwatchera za vyslovený TEN SAMÝ názor, protože Trashwatcher se neprezentoval fotkama miliónového aparátu. A ten doživotní ban boxerovi mě dorazil. Zlatoušci celého světa, polibte si prdel!!!
Jsi kompletni?

Asi ne, jinak bys nemohl takovyhle blbosti psat.
Nikdo nechtel po Trashovi fotky milionovyho aparatu.

Ja jen chtel, a opakuji timto po x-te dotaz na Trashe, jaka je jeho hifi sestava, kde krizova ctyrka jako reprokabel staci k vykouzleni EXCELENTNIHO zvuku, abych mel srovnani.
Zcela vazne.
Treba vsechno prodam a pujdu Trashroad *2thumbsup*

Usetrilo by mi to spoustu casu a penez.

Obavam se vsak, ze se odpovedi nedockam, a budu dal bloudit v debilni nevedomosti. *headbang*

Odpovědět