dadaft

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: dadaft

Příspěvek od kychtax »

Dadaft *palec* zajimave prirovnani.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

dadaft píše: .....Kabely jsou zkrátka něco jako boty -- můžeš mít boty za 250, 2.500, 12.500, nebo třeba za 250.000.....
Nechci zasahovat do vaší debaty (bezpochyby nezpochybnitelné), ale cena drahých bot bývá určena tím, kdo je nosil a za kolik byly vydražené, né jejich kvalitou :D Proto si myslím, že toto přirovnání hodně kulhá. Zkoušením, porovnáváním a zkoumáním různých kabelů (nejen) jsem se trápil cca 20 let, posledních 10 let si jen užívám poslech muziky :)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

To dělám od začátku doteď :-D A do přesvědčení o tom, že od trafačky ke mě jdou stovky metrů kdejakého obyčejného kabelu, pak to projde přes celou domovní instalaci do jedné ze zásuvek a já ten proud spasím a polepším tím metrovým kouskem, do toho jsem naštěstí nikdy nespadl, myslím že to bych se asi dřív dal k Aštaru Šeranovi :-)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Tak buď rád. A nech si to tajemství jenom pro sebe. :)

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Do debat o všelijakých těch woodoo pomůcek se záměrně nevměšuji (nekonečný příběh), neboť přesvědčení zastánců této magie je něco, jako přesvědčení totálních ANOistů. Okamurovců, Zemanovců či komančů - neochvějné a nedělitelné. Docela mě rozsekalo, že byl Dadaft pochválen "za schopnost a ochotu tohle přiznat sám sobě a navíc to napsat veřejně" :? To jako fakt? To není ironie? To si fakt z nás někdo nedělá prdel? Jestli on není henten disident :lol:
V medicíně je bezpočet důkazů o tom, že pacienti, kteří věří, že jim podávaný lék pomůže, se uzdravují bez ohledu na to, zda lék má léčivou sílu, nebo ne. U pacientů, kteří věřili, že berou léky na snížení tlaku, došlo velmi brzo opravdu k jeho výraznému snížení. Proč jsou některé oficiální léky tak účinné, dokud není publikováno, že jsou k ničemu? Nechci tady tvrdit, že kvalitní kabel (signální, síťový, repro...) nemá cenu, sám jsem si to dávno (pro klid duše) vyřešil, ale dělat z toho nějakou vědu? Byl jsem přítomen dvěma slepým testům, kde hifíci, vlastníci aparáty v řádech statisíců či milionů, nerozeznali, jaký je zapojen síťový kabel a nedokázali na 100% určit, zda je zapojen repro kabel za 20 000.- či za 200 000.- :cry:
Jestli jsem hodně *offtopic* , tak sorry.

PS: Pracuji u firmy MARTIA např. pro elektrárny na rozvodech pro řídící systémy, tak snad nejsem úplně blbej ;)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Dadafte, odvolej ! Země není kulatá ! Je placatá ! :lol:

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Placatou ji máte vy. A teď máte dalšího příznivce té placaté :-D

Dark side of the moon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dark side of the moon »

RedBaron:
"To dělám od začátku doteď :-D A do přesvědčení o tom, že od trafačky ke mě jdou stovky metrů kdejakého obyčejného kabelu, pak to projde přes celou domovní instalaci do jedné ze zásuvek a já ten proud spasím a polepším tím metrovým kouskem, do toho jsem naštěstí nikdy nespadl, myslím že to bych se asi dřív dal k Aštaru Šeranovi :-)"
*thumbs up*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@dadaft: Pěkně se Ti to tu zahnojilo. Ale přiznej se, že jsi tak trochu tušil, kam to povede :lol:

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Dadaft vždycky podrobně a upřímně píše co jak vnímá atd (jako málokdo tady, možná nikdo). Za to velké plus a poděkování, takoví lidi dělají forum! A o to je ten jeho zaver a uprimnost i teď, se zkoušeným kabelem, cennější. Dik. *thumbs up*

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Pro mně jsi tím přístupem a otevřeností inspirací. Nezdřídka se někdo do Tebe trefuje a ty jedeš dál.
Jsem rád že píšeš.*palec*
PS. Nejde přece o to kdo má pravdu. To tu nevyřešíme. Ale že tu jsme, společně se bavíme, máme o čem a má to určitou úroveň mezi členy. Tak to alespoň v poslední době vnímám. ... A už končím. :)
Naposledy upravil(a) kychtax dne 09 pro 2020 10:06, celkem upraveno 1 x.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Já bych si přál být u scénky, kdy RedBaron nadává p. Strankovi do zlatoušců, pozérů, hlupáků, vysmívá se mu, proč neřeší kilometry kabelů od elektrárny, zatímco od něj s hlubokou úklonou a vřelým díky přebírá sadu kabelů SP Audio, které pak doma hrdě vymění za dosavadní PC sňůry a dvojlinky *2thumbsup* .

Karel1 v bledě modrém.

Ano, výmluv, proč vyměnili PC šňůry za zvukově výrazně lepší kabely, určite oba najdou hromadu. Nicméně ukázaná platí. Tahle faleš a pozérství mě baví *palec* .

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

kychtax píše:
09 pro 2020 09:57
Pro mně jsi tím přístupem a otevřeností inspirací. Nezdřídka se někdo do Tebe trefuje a ty jedeš dál.
Jsem rád že píšeš.*palec*
Za mě souhlas. Dadaft má dar svou zarputilostí z mála dostat maximum. Poměr cena/zvuk dotahuje k dokonalosti. I díky výbornému sluchu. Proto nepřekvapí, že výměna ne-kabelu za kabel, byť základní, je u něj zřetelně slyšet.

Nesouhlasím, že kabely nad 20 tis. nemají smysl. Ale nebudu se ptát, jaké z kategorie třeba <100 tis. Kč zkoušel a na jaké sestavě, protože odpověď známe.

A že vyskočí tradiční hlásalové placatosti země, kteří sami maji na stole globus, to je tak nějak už "povinný" kolorit trolů, které má každé fórum.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Typické...
Ano, výmluv, proč vyměnili PC šňůry za zvukově výrazně lepší kabely, určite oba najdou hromadu. Nicméně ukázaná platí.
Nikdy nikto z tých čo tu píšu ako "počujú" nerozlíšil sieťové káble v korektnom slepom teste. Vždy to však počujú, keď vedia čo majú počuť, na rôznych "seansách" pri poháriku a zásadne na dostatočne"kvalitných" (drahých..) zostavách .. Pretože skutočne "ukázaná platí", nie zvuk. Ale na objektívne kvalitnom prístroji nikto (výlučne) sluchom nerozlíši *taktone* normálny PC kábel od sieťového kábla aj za 100kKč (taká cena nič nehovorí o kvalite kábla, iba o "drzosti" výrobcu/predajcu a naivite kupjúceho). ;)

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ty jsi tu chyběl. Čekal jsem, kdy hlavní inkvizitor objeví. :lol:

Odpovědět