dadaft
Re: dadaft
Dadaft
zajimave prirovnani.

Nechci zasahovat do vaší debaty (bezpochyby nezpochybnitelné), ale cena drahých bot bývá určena tím, kdo je nosil a za kolik byly vydražené, né jejich kvalitoudadaft píše: .....Kabely jsou zkrátka něco jako boty -- můžeš mít boty za 250, 2.500, 12.500, nebo třeba za 250.000.....

To dělám od začátku doteď
A do přesvědčení o tom, že od trafačky ke mě jdou stovky metrů kdejakého obyčejného kabelu, pak to projde přes celou domovní instalaci do jedné ze zásuvek a já ten proud spasím a polepším tím metrovým kouskem, do toho jsem naštěstí nikdy nespadl, myslím že to bych se asi dřív dal k Aštaru Šeranovi 

Tak buď rád. A nech si to tajemství jenom pro sebe. 

Do debat o všelijakých těch woodoo pomůcek se záměrně nevměšuji (nekonečný příběh), neboť přesvědčení zastánců této magie je něco, jako přesvědčení totálních ANOistů. Okamurovců, Zemanovců či komančů - neochvějné a nedělitelné. Docela mě rozsekalo, že byl Dadaft pochválen "za schopnost a ochotu tohle přiznat sám sobě a navíc to napsat veřejně"
To jako fakt? To není ironie? To si fakt z nás někdo nedělá prdel? Jestli on není henten disident
V medicíně je bezpočet důkazů o tom, že pacienti, kteří věří, že jim podávaný lék pomůže, se uzdravují bez ohledu na to, zda lék má léčivou sílu, nebo ne. U pacientů, kteří věřili, že berou léky na snížení tlaku, došlo velmi brzo opravdu k jeho výraznému snížení. Proč jsou některé oficiální léky tak účinné, dokud není publikováno, že jsou k ničemu? Nechci tady tvrdit, že kvalitní kabel (signální, síťový, repro...) nemá cenu, sám jsem si to dávno (pro klid duše) vyřešil, ale dělat z toho nějakou vědu? Byl jsem přítomen dvěma slepým testům, kde hifíci, vlastníci aparáty v řádech statisíců či milionů, nerozeznali, jaký je zapojen síťový kabel a nedokázali na 100% určit, zda je zapojen repro kabel za 20 000.- či za 200 000.-
Jestli jsem hodně
, tak sorry.
PS: Pracuji u firmy MARTIA např. pro elektrárny na rozvodech pro řídící systémy, tak snad nejsem úplně blbej

V medicíně je bezpočet důkazů o tom, že pacienti, kteří věří, že jim podávaný lék pomůže, se uzdravují bez ohledu na to, zda lék má léčivou sílu, nebo ne. U pacientů, kteří věřili, že berou léky na snížení tlaku, došlo velmi brzo opravdu k jeho výraznému snížení. Proč jsou některé oficiální léky tak účinné, dokud není publikováno, že jsou k ničemu? Nechci tady tvrdit, že kvalitní kabel (signální, síťový, repro...) nemá cenu, sám jsem si to dávno (pro klid duše) vyřešil, ale dělat z toho nějakou vědu? Byl jsem přítomen dvěma slepým testům, kde hifíci, vlastníci aparáty v řádech statisíců či milionů, nerozeznali, jaký je zapojen síťový kabel a nedokázali na 100% určit, zda je zapojen repro kabel za 20 000.- či za 200 000.-

Jestli jsem hodně

PS: Pracuji u firmy MARTIA např. pro elektrárny na rozvodech pro řídící systémy, tak snad nejsem úplně blbej

Dadafte, odvolej ! Země není kulatá ! Je placatá ! 

Placatou ji máte vy. A teď máte dalšího příznivce té placaté 

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron:
"To dělám od začátku doteď
A do přesvědčení o tom, že od trafačky ke mě jdou stovky metrů kdejakého obyčejného kabelu, pak to projde přes celou domovní instalaci do jedné ze zásuvek a já ten proud spasím a polepším tím metrovým kouskem, do toho jsem naštěstí nikdy nespadl, myslím že to bych se asi dřív dal k Aštaru Šeranovi
"

"To dělám od začátku doteď

@dadaft: Pěkně se Ti to tu zahnojilo. Ale přiznej se, že jsi tak trochu tušil, kam to povede 

Dadaft vždycky podrobně a upřímně píše co jak vnímá atd (jako málokdo tady, možná nikdo). Za to velké plus a poděkování, takoví lidi dělají forum! A o to je ten jeho zaver a uprimnost i teď, se zkoušeným kabelem, cennější. Dik. 

Pro mně jsi tím přístupem a otevřeností inspirací. Nezdřídka se někdo do Tebe trefuje a ty jedeš dál.
Jsem rád že píšeš.
PS. Nejde přece o to kdo má pravdu. To tu nevyřešíme. Ale že tu jsme, společně se bavíme, máme o čem a má to určitou úroveň mezi členy. Tak to alespoň v poslední době vnímám. ... A už končím.
Jsem rád že píšeš.

PS. Nejde přece o to kdo má pravdu. To tu nevyřešíme. Ale že tu jsme, společně se bavíme, máme o čem a má to určitou úroveň mezi členy. Tak to alespoň v poslední době vnímám. ... A už končím.

Naposledy upravil(a) kychtax dne 09 pro 2020 10:06, celkem upraveno 1 x.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já bych si přál být u scénky, kdy RedBaron nadává p. Strankovi do zlatoušců, pozérů, hlupáků, vysmívá se mu, proč neřeší kilometry kabelů od elektrárny, zatímco od něj s hlubokou úklonou a vřelým díky přebírá sadu kabelů SP Audio, které pak doma hrdě vymění za dosavadní PC sňůry a dvojlinky
.
Karel1 v bledě modrém.
Ano, výmluv, proč vyměnili PC šňůry za zvukově výrazně lepší kabely, určite oba najdou hromadu. Nicméně ukázaná platí. Tahle faleš a pozérství mě baví
.

Karel1 v bledě modrém.
Ano, výmluv, proč vyměnili PC šňůry za zvukově výrazně lepší kabely, určite oba najdou hromadu. Nicméně ukázaná platí. Tahle faleš a pozérství mě baví

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za mě souhlas. Dadaft má dar svou zarputilostí z mála dostat maximum. Poměr cena/zvuk dotahuje k dokonalosti. I díky výbornému sluchu. Proto nepřekvapí, že výměna ne-kabelu za kabel, byť základní, je u něj zřetelně slyšet.
Nesouhlasím, že kabely nad 20 tis. nemají smysl. Ale nebudu se ptát, jaké z kategorie třeba <100 tis. Kč zkoušel a na jaké sestavě, protože odpověď známe.
A že vyskočí tradiční hlásalové placatosti země, kteří sami maji na stole globus, to je tak nějak už "povinný" kolorit trolů, které má každé fórum.
Typické...
normálny PC kábel od sieťového kábla aj za 100kKč (taká cena nič nehovorí o kvalite kábla, iba o "drzosti" výrobcu/predajcu a naivite kupjúceho). 
Nikdy nikto z tých čo tu píšu ako "počujú" nerozlíšil sieťové káble v korektnom slepom teste. Vždy to však počujú, keď vedia čo majú počuť, na rôznych "seansách" pri poháriku a zásadne na dostatočne"kvalitných" (drahých..) zostavách .. Pretože skutočne "ukázaná platí", nie zvuk. Ale na objektívne kvalitnom prístroji nikto (výlučne) sluchom nerozlíšiAno, výmluv, proč vyměnili PC šňůry za zvukově výrazně lepší kabely, určite oba najdou hromadu. Nicméně ukázaná platí.

Ty jsi tu chyběl. Čekal jsem, kdy hlavní inkvizitor objeví.