Kocmeister

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kocmeister

Příspěvek od kychtax »

to jsem měl taky. Je potřeba se o ně postarat a dát jim, co chtějí. A pak se Ti odvděčí.. Jak s nějakou dámičkou. :twisted:

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

Taky přeji at Ti to hraje. Pohrej si s umístěním a hlavně jim dej čas. Nové z krabice opravdu nic moc. Tvůj zes by je měl umět rozpohybovat *thumbs up*

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

Nové repro treba rozohrať, uzavreté ATC 40, ale budú mať menej basov, než si mal.
Nedávno v Trnave na jednej akcii hrali ATC 40 a po nich išli retro Harbet

tt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tt »

... Harbeth SHL5 plus a bolo vymalované, spadla deka, hudba začala "tancovať".

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

V nových čtyřicítkách je firemní ATC výškáč bez ferofluida. Kocmeister, gratuluji k novým bednám. Budeš provozovat se subem nebo bez?

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Kocmeister

Gratuluji k upgrade reprosoustav a těším se na poslech tak v lednu až budou rozehrané. Slyšel jsem ty SCM-40 mk2 pravidelně u člena "Pytel" a do malé místnosti výborná volba ve své cenové kategorii. Do tvé větší místnosti se obávám, že prodej jednoho subu byla neprozřetelná chyba - s jedním subem ve stereu je to kompromis. No uvidíme...

Popravdě mě překvapilo, že jsi raději nešel do dalšího projektu s Kocourem protože ty Ghibli hráli skvěle.
SCM-40 mk2 budou potřebovat lehký tunning abys z nich dostal maximum.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Zdravím, také se přidávám a gratuluji k novým repro.
Jsem zvědavý, jak velký rozdíl oproti předchozí reprosoustavě to bude, tak pak napiš dojmy ;-)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jsem zvědav, jak dlouho se ti budou rozehrávat. Mým Revelům to trvalo asi 3 měsíce intenzivního hraní a dvakrát jsem během té doby zvažoval, jestli si je mám opravdu nechat.... Nechal a dobře jsem udělal... :-). Takže přeju taky pevný nervy :-).

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

Mě se 40ky rozehrávaly +/- půl roku. Hraní cca 4-5 hodin denně na střední hlasitost

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

S tim rozehrávánim mě moc netěšíte. Tak dlouho? No to je děs. Kokine bylo to rozehrátí poznat i na středech a vejškách nebo spíš jen na basech?
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

pls, dej sem fotky, nenapínej nás. :lol:

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Gratulace k pořádným bednám.

Jsem je rozehrával více jak půl roku, středy už od začátku celkem v pohodě, horší to bylo basy a výšky. Ze záčátku jsem litoval , že jsem prodal 35, ale nyní už bych neměnil, po rozehrání zvuk nemá chybu.

Jsou dost hladové, potřebují nakrmit, trochu si pohrát s umístěním a dopřát jim Ceraball, osobně je mám ještě na nerezu -- pevnější a tvrdší bas. U svých jsem Nejdříve vyhodil ty propojovací plíšky ( nepoužitelné ) a nahradil kvalitními Jumpry , daleko lepší zvuk. Ale všimni se , že ty repro terminaly jsou AEC ( což je z materiálu co patlá zvuk ), osobně jsem jedny repro terminály nahradil top WBT a všechny pásma spojil pod jeden WBT faston , tzn. nyní používám singl repro kabel a pohoda.

Také vybrat repro kabel je loterie, ale to bych mohl psat romány.

Užívej si , ale dej jim čas na plné rozehrání.

Kokin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokin »

to Kocmeister

Přecházel jsem z menších Dynaudií (Focus 140), které byly laděny mírně do V. První dojem po zapojení byl, že hrají vyloženě tupě, středově. Skoro jsem měl pocit, že výškáč nehraje, a to nemám nijak přetlumeno. Chce to opravdu čas. Postupně se zvuk začne otevírat. Nejdéle samozřejmě basák. Tam to fakt začlo hrát až po půl roce. Musím ale napsat, že nový firemní výškáč a celá bedna je laděna na pohodu, žádná agresivita známá ze starších modelů se nekoná. Jsem max. spokojen. Ideální bedna do menších panelákových pokojů díky uzavřené konstrukci. Trpělivost, trpělivost, trpělivost.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Kokin: díky. Jo bas se mi zdá jediný opravdu syrový. Zbytek "ujde" už teď.
Pytel: díky, ano četl jsem vedle na fóru o tvém tuningu. Budu to aplikovat co nejdříve to bude možné. Ty propojovací plechy a terminály z mosazi jsou opravdu nedůvěryhodný takže o přínosu nemám pochyb.
kabelguru.cz

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Konečně můžu něco napsat a taky nahodit fotky. Hmm kde začít.... Asi na začátku. Jak jsem už tady zmínil, první dojmy moc dobrý nebyly. I manželka se jasně vyjádřila, že to hraje mnohem hůř než ty předchozí bedny. Prej něco vyzařujou a hned jí začne bolet hlava. Basy byly divný, středy sice hodně dobrý, ale tak +- podobný jako jsem měl předtim, teda upgrade 0 bodou. Vejšek málo. To jsem si hned řikal, přece všichni ty recenzenti a lidi na fórech na celym světě nelžou nebo snad jo? Takovejch peněz a můžu to shodit rovnou ze skály.

Ba ne, nehodil jsem flintu do žita. Přišla celá řada kroků:

- trochu změna rozmístění, repro o kousek dál od sebe a hlavně poslechový trojúhelník se nestřetává až kousek za hlavou posluchače, ale nově míří přímo na komoru. Hned to bylo lepší.
- vzhledem k tomu, že bas nejde moc do hloubky (to jsem ale věděl předem) jsem si ponechal jeden B&W ASW825, což je fakt dobrej subwoofer. Nastavování, sladění mi nicméně zamotalo hlavu. Protože vždycky, když jsem ho zapnul, bylo basů míň než když byl vyplej. Řikal jsem si jak je to možný, vždyť to mám nastavený tak jako předtím a to bylo správně. Podle všech pouček. Nakonec stačilo otočit fázi přesně naopak z 0 na 180 a bylo vymalováno. Dělička na nejmíň jak to jde – 40Hz a naprostá paráda. Dojem plnorozsahovosti bezešvů. Směrovost žádná. To vše, ale až po následujícím kroku. Jo a nemluvě o designu. Naprosto stejná dýha i kulatost ozvučnice jako repro, jako kdyby byly z jednoho setu.
- Tim krokem bylo DRC poslechovýho místa. Udělal jsem si dokonalou charakteristiku jako když střelí, žádný hrby a propady. S těmito repro to bylo nečekaně jednoduchý. Nejsou s nima totiž žádný propady na basech, neuvěřitelné. Co jsem si, ale u měření všiml, že repro samy o sobě jednak úplně rovný nejsou (odpovídá +- tomu co naměřili třeba v recenzi na avmentor) a hlavně, že výšky poměrně brzo uvadaj. Po 16khz, možná už dřív, jdou hodně rychle do kytek. Problém to však není, tak vysoko pochopitelně nikdo neslyšíme a v nahrávkách to není až na výjimky už vůbec.
- DRC byl obrovský skok. Teď to hrálo už fakt slušně, konečně se začala dostavovat spokojenost. Ale pořád tam byl, hlavně na basech dojem určitý syrovosti. Nebylo to úplně ončo.
- Další krok, výměna firemních hrotů za Cerabally. Bum, změna jako ďas. Hlavně basy dostaly objem a poslouchatelnost opět vzrostla.
- cca 70 hodin nahráno. Zvuk se lepší s každou hodinou, rozkvétá jak květy Magnólií na jaře. Neuvěřitelný jak to hraje. Basy už jsou skoro tak jak bych si představoval, středy naprosto dokonalý. Takový rozlišení jsem si vždycky vysníval. Řikám jestli je vůbec možný, aby nějaký repro (kromě vyšších modelů ATC) umělo středy výrazně líp. Mám pochyby. Takhle jsem je ještě nikde neslyšel. Výšky se výrazně zlepšily. Už se mi nezdají horší než u předchozích SS Iluminatorů. Přinejhoršim srovnatelné a s příjemným kovovým zvukem u činelů, tak jak to má být.
- Poslední věc, která mi zbývá, je spojit triwiring terminály do jednoho kvalitnějšího. Schválně nechávám zatím plechy, abych si víc užil skokové zlepšení, které přiznávám, v tomto případě očekávám. Takže nedávám provizorně kabelový propojky, i když dát stříbrný drátky je to nejjednodušší. Bude to už poslední změna. Pak už opravdu končim. S takovym zvukem můžu už jenom sedět a šoupat nohama. Přijde mi to jako minimalistická sestava, která přehraje všechny ty obrovský ponky plný drahejch přístrojů takovym způsobem, že to až bere dech. Ale jako vždycky, to platí jen pro mě a moje chutě, někdo jiný to může slyšet jinak...
Přílohy
DSC_3251small.jpg
DSC_3246small.jpg
kabelguru.cz

Odpovědět