kychtax

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: kychtax

Příspěvek od PítrsPraha »

Irelevantni otazka. Cilem vyrobce je vyrobit fungujici bezpecny elektricky produkt, cilem posluchace je poslech hudby a emocionalni zazitek z ni. K prvnimu jsou nutne uplne jine prostredky nez ke druhemu.

Kdyz jedes autem na vylet, taky nemeris tlak ve valcich.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

Kocmeister píše:
08 bře 2019 10:56
Jo, tohle... co k tomu říct. RG59 byl nejhorší signálovej kabel, kterej jsem kdy slyšel, bez legrace. Bláto, spíš hodně hustý neprostupný bahno. Asi to vyzkoušim znova a s doporučenými "technicky správnými" krimpovacími rca, to fakt neni možný.

*thumbs up* Přesně- do puntíku stejná zkušenost. Existují levné (dělané) propojováky z metráže ,i v podobě tenkých tkaniček a velmi slušné. Ale RG59 :?: kdo tohle doporučuje jako signálovej kablík :?: Asi někdo kdo si to jen změřil ,tak ať si to tam ten dotyčný nechá napořád ,ale nikde to raději nepíše :!: Je to zvuk.fakt k zblití a každý kdo tvrdí že nejsou slyš.rozdíly v kabelech nechť si to ( u RG59 ) sám ověří - je to přímo exemplární příklad.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

vidis pompo. Radšej neodpovieš :)
Pítrs - Práveže úplne k meritu veci... Hifi je pojem niečo vypovedajúci. Ak ide len o funkčný a bezpečný komponent, tak nechápem tých čo kupujú drahé komponenty.. Funkčný je každý, ktorý kúpime v akomkoľvek elektre a podľa noriem musi byt aj bezpečný predsa! Tie emócie sú pravda pri .. tie ale často krát sú na maly krôčik od pocitov a vsugescii.. to snáď nikto nepoprie! Je to všade a hlavne kde sa točia peniaze sa stým narába pri predaji.. Kto si myslí, že práve v hifi svete nie, je ozaj naivný

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nepochopil jsi podstatu mého příspěvku ani logickou návaznost na tvůj. Píšeš teď o něčem zcela jiném. Jako vždy.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

No neviem kto tu čo nechápe :)
V čom konkrétne som mimo? Ak to neupresníš, budeš len za zufalo nic vypovedajúceho trollka ako pár spokojných hifistov tu... Však sa vyjadrí ku konkrétnym argumentom, nie len prhko a s ničím osočovať.. To je také hifisticke :D

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-PítrsPraha

I po tom všem co jsme si tu my dva v minulosti napsali ,se divím že máš v sobě nějakou potřebu odpovídat nickům - Jasoň,Davidhighend,atd...

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

pompo - neodpisovanie, zatváranie oči, či ignorovanie pravdu nezmení.. Je to bežné u ľudí ktorí ju nechcu vidieť resp. počuť ale nezmení..

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

pompo:
No, nedalo mi to, protože Jasoň tentokrát mimořádně perlí. Ale i tentokrát se ukázalo, že je to prázdná diskuse pro diskusi bez chuti po reálném obsahu, kdy se zas s vehemencí dožaduje toho, co už bylo před pár příspěvky srozumitelně napsáno.

A nevím, jestli nějaká změna nastala u tebe, u mě či u obou, ale zdá se mi, že ses ohromně zklidnil a proti tomu, co poslední dobou v řádu měsíců píšeš, nemůžu namítnout ani čárku ;) .

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-PítrsPraha
Ano jak říkáš jasoň perlí-tak nějak už od samého začátku co tu je. Já jen nevím o čem to je ,stále mi připadá že čte nějaké jiné fórum a sem k tomu píše své reakce. Naštěstí a narozdíl od mnoha jiných to dělá slušnou formou tak mi to nevadí ,jen se mě to nějak netýká.

Asi jo klidním hormon jak se dá (je to tu potřeba) ,ale názorově se měním asi vůbec ne,nebo jen velmi pomalu.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Jasne, že každý perli, kto nepočuje káble a píše čo sa takzvaným hifistom nepáči.. Nevadí, však každý vie svoje :)..

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Na Pitrsovu geniálnost proste nikdo nemá a jakákoliv reakce na jeho příspěvek je nepochopení co ve skutečnosti píše a co tím myslí. Je možné, že ani on sám to neví? Né to není možné.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

pompo
vždy se to ale posuzuje POSLECHEM
Tak si to posudzovanie posluchom (a ničím iným.) raz skutočne poctivo vyskúšaj a uvidíš, čo budeš "počut". A nepoznáš ani tú RG59 od "najmuzikálnejšieho" kábla, ktorý máš. Pár takých testov od PMA je aj na tomto fóre. A nikto sa nepochválil nejakým výsledkom, jedine Antony priznal ( *thumbs up* ), že nepočuje rozdiel. Ostatní len mudrujú, prečo je taký test špatný. Pretože ukáže, že sú v podstate "hluchí"... Takže tak..

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

To som presne chcel napísať... Posudzovať posluchom nie je celkom poslúchom, keď človek vidí čo hrá, prípadne vie čo to stálo :).. Treba skúsiť LEN POSLECHEM a uvidí sa, čo sa dá ako posúdiť ;)

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2-BVa
...raz skutočne poctivo vyskúšaj - děkuji já vlastně skoro nic jiného ani nedělám ,než že to poslouchám, sebe testovat nepotřebuji ,vlastní omylnost si na rozdíl od jiných připouštím - takže případný FAIL nikomu neublíží. To ale nic nemění na faktu ,že k přístrojům které používám na poslech hudby ,nepotřebuji výsledky měření ,stejně jako je nepotřebuji při výběru komponentů ,protože je poté budu zase jen poslouchat. Pokud vy naměříte něco víc nebo jiného - proč by mě to mělo jakýmkoli způsobem zajímat když to já sluchově nepoznám. Ve zkratce k výběru hi-fi použiju logicky to co budu používat běžně i potom - tedy sluch nic navíc se tam nemá nárok nějak uplatnit.

Testy od PMA bych raději ani nepřipomínal např.ke slavnému dispre bylo měření ,že ano a nebyl to náhodou předzes z nej. součástek pro to nej. měření i zvuk? A co se majitelé tohoto precizního výrobku od jeho tvůrce (k obecnému překvapení ne-li rozpakům na "Slovanetu") nedávno dozvěděli? Z jeho vlastních výzkumů ,měření a slepých testů vzešlo: že jde vlastně o vyhozené peníze ,protože "reálně" z toho vzešlo ,že nejsou slyšet rozdíly ani mezi zásadně odlišnými OZ! Dal se tedy racionálně klidně koupit jiný ne PMa předek - ale levnější,nebo lépe vzhledově provedený,více funkčně vybavený atd. a zvukově by to bylo úplně FUK. Zvláštní přístup konstruktéra (popřít dodatečně) samotný smysl celé vlastní koncepce a tím i přístroje. Jeho majitelé musí (po tomto konstruktérově prozření) doslova skákat radostí. Pak je myslím celkem namístě nedůvěra v tuzemské techniky a jejich měření ,tím více že nikdo nezná jejich momentální pohnutky a už vůbec jim nevidí pod pokličku toho (jakým způsobem) měří,jakou hudební pasáž si záměrně zvolí atd. atd. atd.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

pozn. narážka: (jakým způsobem) měří - se týkala AB boxu výtvoru PMA diskutovaného i na vedlejším Slovanetu - snad se nic nestane když to sem přenesu.

jak Karel S (správně poznamenal)
U sofistikovaného (tedy kvalitativně dotaženého) Macurova řešení ale nejde jen o prostý "přepínač", ale o možnost zcela přesného srovnání odchylek hlasitosti.Stranou nechávám, že AKTIVNÍ OBVODY MOHOU POSTIHNOUT PRŮCHOZÍ SIGNÁL - tuto skutečnost zde nikdo nekomentoval (a já nechtěl rýt). Každopádně ty vložené struktury jsou -předpokládám- pro všecny kanály a signálové cesty zcela identické.

no možná jsou identické ,i tak je na místě úvaha -co další "šváb" v signál. cestě zahladí. O vybrané nahrávce tam byla také řeč ,myslím ne nadarmo.

Odpovědět