MB
Re: MB
mb
lze blíže specifikovat "poslední dobu" ??

lze blíže specifikovat "poslední dobu" ??

MBMB píše:Nie je to nic zavazne (teda aspon dufam), ale ja mam obe ruky lave a este k tomu v poslednej dobe minimum casu...
Lépe je dělat svou dobře placenou práci a na jemnou mechaniku si najmout jednoho ze dvou českých kickboxerů, mechaniků greamofonů.
Ano, je to tak. I Renown je kickboxerem.

_________________________________________________________________________________
Až ti zdárně opraví mechanickou maličkost na nábojnicové Kuzmě jeden z dvojice kontaktních sportovců, zajímá mě Tvá přenoska. Luxusní švýcarská přenoska Benz Micro.

Psal mi pán, jež se setkal s jejím konstruktérem, panem Lukaschem. Doporučuje mi k ní jeho předzesilovač. Dle něj to má být nejvhodnější kombinace.
Ano, jak píšeš, všeho do času.
No a preco neprides a neodmontujes si ju a nevyskusas na svojej Kuzme? Ked pojdes okolo Prahy, daj vediet....
eficak píše:MBMB píše:Nie je to nic zavazne (teda aspon dufam), ale ja mam obe ruky lave a este k tomu v poslednej dobe minimum casu...
Lépe je dělat svou dobře placenou práci a na jemnou mechaniku si najmout jednoho ze dvou českých kickboxerů, mechaniků greamofonů.
Ano, je to tak. I Renown je kickboxerem.![]()
![]()
_________________________________________________________________________________
Až ti zdárně opraví mechanickou maličkost na nábojnicové Kuzmě jeden z dvojice kontaktních sportovců, zajímá mě Tvá přenoska. Luxusní švýcarská přenoska Benz Micro.
Psal mi pán, jež se setkal s jejím konstruktérem, panem Lukaschem. Doporučuje mi k ní jeho předzesilovač. Dle něj to má být nejvhodnější kombinace.
Ano, jak píšeš, všeho do času.
Dobre, ze si nedorazil eficak, pri navsteve prazskeho kickboxera sme totizto zistili, ze ta mala neprijemnost je mala rozmerovo, ale velka co sa tyka funkcnosti gramofonu...pri stahovani to prenoska nevydrzala a jeden kanal nefunguje, zistil som, ze nie som prvy kto ma tuto skusenost s prenoskami asi su na to nachylne...
Takze som v stadiu hladania novej prenosky pre Kuzmu bohuzial cenovy limit je dany mojou pani a tj. 15-17000Kc, tak snad na nieco rozumne a pouzitelne narazim.
Nejakych favoritov mam este cakam co sa vyskytne ako dostupne v rukach p. Simka.
Je mozne, ze ak pani v Bostone alebo v Pittsburghu narazi tento tyzden na nejaku krasku (myslim prenosku) tak ju snad donesie, zoznam favoritov ma v penazenke. Bohuzial na mojho osobneho favorita Mobile Fidelity Carbon 3.5 MC mi moja pani neuvolni dotacie....
Tajny favoriti na prenosku pre Kuzmu (viem nie je to uplne ono pre Kuzmu, ale cenovy limit je tvrdy):
Denon DL-S1 Cartridge 949$
Specifications:
Output: 0.15 mV
Output Impedance: 40 ohms
Stylus: special elliptical tip
Coil: copper (6N) & solid gold
Frequency range: 20 Hz to 70 kHz
Tracking force: 1.1~1.5g
Compliance 14 x 10-6 cm/dyne
Weight: 7.0g

Dynavector 17D3 Phono Cartridge 950$
Specifications:
Output: 0.23mV
Stylus: Microridge
Cantilever: 1.7mm Diamond
Frequency Range: 20 to 100,000 Hz
Tracking Force: 1.8-2.0g
Weight: 5.3g
Recommended Load Impedance: 100ohms
Impedance: 38ohms
Compliance: 15x10-6cm/dyn

Denon DL-304 Phono Cartridge 699$
Specifications:
Output: 0.18 mV
Stylus: 0.07 x 0.1mm special elliptical tip
Tracking force: 1.0~1.4g

Clearaudio Maestro Wood alebo Stainless Phono Cartridge 1000$
zaujiomalo by ma ci za to stoji, pani ju nema na zoname, pretoze je MM a nejako som tento typ prenosiek vylucil
Specifications:
Frequency Response: 20kHz
Output Voltage: 3.6mV
Channel Separation: Greater Than 35dB
Channel Balance: Less Than 0.3dB
Tracking Ability: 80um
Tracking Force: 2.0g
Cantilever: Bor/HD Diamond
Weight: 7g

z Clearaudio ma viac laka aj tato, pretoze u nas ma vybornu cenu 15990, kym s USA to je 1200US, nie je vsak trosku tazka 11g?
Clearaudio Talisman Phono Cartridge
Specifications:
Total mass: 11 g
Frequency response: 20 Hz - 50 kHz
Stylus shape: Elliptical
Cantilever: Aluminium
Coil assembly: Symmetric design
Coil material: 6N Copper (99,9999% Cu)
Compliance: 6 x 10-6 cm/dyne
Recommended tracking force: 2.4 g
Crosstalk: > 25 dB
Channel difference: < 0.5 dB
Output voltage:v 0.5 mV (at 5 cm/sec)
Coil impedance: 45 Ohm
Body material: Ebony tone wood

No a nesplnitelny sen (aspon teraz) vypada takto:
Mobile Fidelity Carbon 3.5 MC Phono Cartridge 3500$

Takze som v stadiu hladania novej prenosky pre Kuzmu bohuzial cenovy limit je dany mojou pani a tj. 15-17000Kc, tak snad na nieco rozumne a pouzitelne narazim.
Nejakych favoritov mam este cakam co sa vyskytne ako dostupne v rukach p. Simka.
Je mozne, ze ak pani v Bostone alebo v Pittsburghu narazi tento tyzden na nejaku krasku (myslim prenosku) tak ju snad donesie, zoznam favoritov ma v penazenke. Bohuzial na mojho osobneho favorita Mobile Fidelity Carbon 3.5 MC mi moja pani neuvolni dotacie....
Tajny favoriti na prenosku pre Kuzmu (viem nie je to uplne ono pre Kuzmu, ale cenovy limit je tvrdy):
Denon DL-S1 Cartridge 949$
Specifications:
Output: 0.15 mV
Stylus: special elliptical tip
Coil: copper (6N) & solid gold
Tracking force: 1.1~1.5g

Dynavector 17D3 Phono Cartridge 950$
Specifications:
Output: 0.23mV
Stylus: Microridge
Cantilever: 1.7mm Diamond
Frequency Range: 20 to 100,000 Hz
Tracking Force: 1.8-2.0g
Weight: 5.3g
Recommended Load Impedance: 100ohms
Impedance: 38ohms
Compliance: 15x10-6cm/dyn

Denon DL-304 Phono Cartridge 699$
Specifications:
Output: 0.18 mV
Stylus: 0.07 x 0.1mm special elliptical tip
Tracking force: 1.0~1.4g

Clearaudio Maestro Wood alebo Stainless Phono Cartridge 1000$
zaujiomalo by ma ci za to stoji, pani ju nema na zoname, pretoze je MM a nejako som tento typ prenosiek vylucil
Specifications:
Frequency Response: 20kHz
Output Voltage: 3.6mV
Channel Separation: Greater Than 35dB
Channel Balance: Less Than 0.3dB
Tracking Ability: 80um
Tracking Force: 2.0g
Cantilever: Bor/HD Diamond
Weight: 7g

z Clearaudio ma viac laka aj tato, pretoze u nas ma vybornu cenu 15990, kym s USA to je 1200US, nie je vsak trosku tazka 11g?
Clearaudio Talisman Phono Cartridge
Specifications:
Total mass: 11 g
Frequency response: 20 Hz - 50 kHz
Stylus shape: Elliptical
Cantilever: Aluminium
Coil assembly: Symmetric design
Coil material: 6N Copper (99,9999% Cu)
Compliance: 6 x 10-6 cm/dyne
Recommended tracking force: 2.4 g
Crosstalk: > 25 dB
Channel difference: < 0.5 dB
Output voltage:v 0.5 mV (at 5 cm/sec)
Coil impedance: 45 Ohm
Body material: Ebony tone wood

No a nesplnitelny sen (aspon teraz) vypada takto:
Mobile Fidelity Carbon 3.5 MC Phono Cartridge 3500$

Samozrejme existuju aj ine znacky, Benz Micro mi uz ale nesmie cez prah domu...uz len samotna oprava prenosky ma vyjde 7-8000Kc podla vyjadrenia distributora, od Ortofonu a Grado ma odhovara nas prazsky hifi guru, zase na druhu stranu neustale spomina znacku ZYX o ktorej mam len male skor ziadne informacie, tak cakam s cim na mna vybafne. Popripade to cele za mna vyriesi moja pani a narazi na nieco zaujimave v USA....
JJ volba přenosky je dost ošemetná věc, nejhorší je že se nedají půjčit domů a vyzkoušet jako např. reprobedny a zesilovače, takže člověk musí vybírat téměř naslepo a pak zjišťovat jak mu to sedí, nebo si nějaké poslechnout po návštěvách u HiFi kolegů a na základě toho se rozhodovat. Jak jsme se domlouvali, mám k tobě snad v blízké době naplánovanou cestu, mohl bych s sebou vzít Dynavector Karat 19A. Měla by být podobná Dynavectoru 17D3, který máš v na seznamu
Ten bych volil. Nebo ten Denon, ale ještě jsem žádnou Denoňáckou přenosku neslyšel, takže nemůžu posoudit, ale Denony mám rád a věřím, že i jejich přenosky nejsou průšvih. V zahraničních testech co jsem četl vycházejí velmi dobře. A DL-S1 je špička
MM, byť špičkovou bych ke Kuzmovi nedával, ale můžu ti vzít na poslech výbornou MM Ortofon Super OM 30. Ať posoudíš.

Ten bych volil. Nebo ten Denon, ale ještě jsem žádnou Denoňáckou přenosku neslyšel, takže nemůžu posoudit, ale Denony mám rád a věřím, že i jejich přenosky nejsou průšvih. V zahraničních testech co jsem četl vycházejí velmi dobře. A DL-S1 je špička

MM, byť špičkovou bych ke Kuzmovi nedával, ale můžu ti vzít na poslech výbornou MM Ortofon Super OM 30. Ať posoudíš.
Ano , v tom mas naprostu pravdu, prenosky skutocne mozme vyberat iba podla penazenky, ina moznost proste nie je, stanovit si limit a najst nieco okolo toho...skusat jedine kamaratove a tym sa rozhodne nechce ich prenosky odmontovavat, nie kazdy je zrucny ako Eficak, Rowing alebo Renown
. Takze to clovek musi pocut na ich aparatkoch, ktore samozrejme hraju uplne inak ako tie co ma clovek doma.
MM nemam moc chut skusat, ale cenovo je konkretne ta Clearaudio tak nejako draha, ze by clovek cakal, ze hrat bude.
Pokial budes mat chut vziat so sebou tu Dynavector, branit sa samozejme nebudem, ba co viac uz sa tesim.
Mam pocit, ze som ju (Dynavector Karat 19A) videl u manicky doma, ale zrovna v tej dobe mal gramofon mimo provoz....

MM nemam moc chut skusat, ale cenovo je konkretne ta Clearaudio tak nejako draha, ze by clovek cakal, ze hrat bude.
Pokial budes mat chut vziat so sebou tu Dynavector, branit sa samozejme nebudem, ba co viac uz sa tesim.

Mam pocit, ze som ju (Dynavector Karat 19A) videl u manicky doma, ale zrovna v tej dobe mal gramofon mimo provoz....
Přenosku bych také vybíral ve vztahu k phono zesilovači... nejenom k penězům
Jaký vlastníš? Musí to být vyvážené...

JJ Mánička má tu samou. To máš pravdu 

Samozrejme, pri lepsom precitani mojho prispevku predtym je jasne napisane, ze na MM ani nemyslim...Renown píše:to MB :
MM na Kuzmu ?Na to bych ani nemyslel. To je zvrhlost.
Musí to být MC. Nejlépe low output.

Peer, Peer, vsak vies, ze ziaden nevlastnim, ja mam narvanu Kuzmu rovno do predzosilovaca Sony TA-E90ES, hlavne preto, ze som Kuzmu po stahovani a zmene zosilovaca este nestihol ani vytiahnut (vytiahol som, a zistil som ze prenoska v prdeli, takze miesto predzosilovaca riesim prenosku).Peer píše:Přenosku bych také vybíral ve vztahu k phono zesilovači... nejenom k penězům![]()
A hlavne cakam na jedno prekvapenie od nasho analogoveho maga, viac sa k tomu nechcem a asi ani nemozem vyjadrovat
MB.
Lituji tvého Benze. Sám vím, z stránek zastoupení, kolik stojí výměna hrotu MC přenosek.
To byl důvod, proč jsem nesáhl po Benz Micro ACE L, i přes výbornou cenu.
Vidím to na raritní kus neexistující japonské manufaktury, který leží léta v šuplíku pracovního stolu v jednom studiu...
Gratuluji!

Nevím, zda má prodejce zajištěn servis hrotů.
Já u Ortofonu mám výměnu MC přenosky Ortofon, za 25% ceny nové přenosky.
Lituji tvého Benze. Sám vím, z stránek zastoupení, kolik stojí výměna hrotu MC přenosek.
To byl důvod, proč jsem nesáhl po Benz Micro ACE L, i přes výbornou cenu.
Vidím to na raritní kus neexistující japonské manufaktury, který leží léta v šuplíku pracovního stolu v jednom studiu...
Gratuluji!

Nevím, zda má prodejce zajištěn servis hrotů.
Já u Ortofonu mám výměnu MC přenosky Ortofon, za 25% ceny nové přenosky.