Představení člena Dasta

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
LUK

Re: Představení člena Dasta

Příspěvek od LUK »

Dasta píše: ...Myslím, že gramofon, který vlastní Stanohlohovec je včetně přenosky nastaven z výroby.
Stanohlohovec píše:Áno, gramofón je nastavený z výroby, len som odstránil všetky poistky, ináč sa nerobí nič.
Pánové na tohle se ale u gramofonu nikdy nesmíte spoléhat. I kdyby skutečně měl být od výrobce nastavený, tak ho pořád nastavujou jen lidi a ti (stejně jako mi všichni) prostě můžou udělat chybu. Nebo to můžou rovnou vysloveně flákat a nastavit ho jen tak plus mínus autobus v nějakým tolerančním rozmezí, jen aby se neřeklo. Nenastavujou ho pro sebe že jo, tak jim to může bejt taky prostě volný.

Výrobce může na webu, nebo kdekoli jinde, desetkrát tvrdit že jsou jejich gramofony precizně nastavený, ale pořád je to jen o rukách a svědomitosti toho dotyčnýho montéra/nastavovače jestli to bude taky pravda.

A i kdyby to byla pravda a gramofon byl skutečně nastavenej opravdu ťip ťop, tak se při přepravě sundává protizávaží, ne? Takže alespoň částečně musíte gramofon nastavit až doma a to už snad rovnou zkontrolujete i zbytek, ne? Neudělat to mi přijde přinejmenším nelogický.
Navíc se můžeš jen težko spolehnou na to, že se cestou od výrobce až k tobě domů s gramofonem ani jednou nikde neťuklo. Ono by ťuknutí s krabicí s nastavením přenosky atd. snad nemělo nic udělat, ale jeden nikdy neví. A právě protože to nevíš, ani si nemůžeš bejt jistej jak moc přesně ti gramofon (ne)nastavil výrobce, tak než začneš gramofon používat, tak musíš nastavení komplet zkontrolovat. Jinak se snadno může stát, že budeš řešit třeba problém s výškama.
Stanohlohovec píše:Zabiny... Ja nemám doma ako zmerať nastavenie, lebo nemám žiadnu váhu, ani silomer, skrátka ja musím len veriť, že to je dobre nastavené. Pokiaľ sa to nezlepšia tak nakoniec ukecam niekoho fundovaneho, aby mi to došiel zmerať...
Nastavení gramofonu je základ a první místo kde bych být tebou hledal problém. Nemáš zrovna základní gramofon a věci pro alespoň základní kontrolu nastavení nestojí zas tolik peněz, vzhledem k ceně tvojí sestavy. Alespoň bych si je někde půjčil, pokud možno a jak říkám, tímhle začni. Laborovat s kabelama můžeš potom.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Stanohlohovec píše:Zabiny... Ja nemám doma ako zmerať nastavenie, lebo nemám žiadnu váhu, ani silomer, skrátka ja musím len veriť, že to je dobre nastavené. Pokiaľ sa to nezlepšia tak nakoniec ukecam niekoho fundovaneho, aby mi to došiel zmerať...
Pokud to s analogem myslíš jen trochu vážně a nechceš jej mít jen jako dekoraci a pózu, tak sáhni do peněženky, vytáhni pětistovku a kup základní příslušenství (vodováhu na gramec, malou vodováhu na přenosku + digitální váhu na přítlak). K tomu vytiskni šablonu od Rowinga a pak věnuj nastavení cca 1-2 hoďky svého času. Pak teprve zjistíš, jak ti gramec hraje /nehraje...

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Pro Stanohlohovec:

Toto si přečti a poslední stránku dle pokynů vytiskni
http://www.graled.cz/files/gramo/gramof ... taveni.pdf

A za cca pětistovku si nakup toto:

Vodováha na základní nastavení VTA a azimutu za 3 eura z ebay
Obrázek

Pro nastavení přítlaku stačí digitální čínská váha za 11,55 Euro z ebay (včetně dopravy)
Obrázek

Pro nastavení gramofonu do vodorovné pozice stačí obyčejná vodováha z jakéhokoliv hobby marketu za 70-100 Kč (mívají u pokladny)
Obrázek

Tuhy do pentelky za 10 Kč
Obrázek

A s tímto vybavením budeš schopen nastavit velmi slušně svůj gramofon. Anebo zkontrolovat, že je nastavení z továrny OK :-). Každopádně je to povinný krok, který musíš udělat dřív, než začneš hodnotit kvalitu výlisků nebo měnit kabely...

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanohlohovec »

Zabiny, LUK: Dakujem, sablonu si vytlacim na tlaciarni vo filme, vahu zozeniem a skusim sa do toho pustit... *jupi*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Zdravím všetkých, tak len ja toľko, že som zohnal vodovahu a na moje veľké prekvapenie je stojan a gramofón úplne vo váhe!!! Normálne som nechcel veriť a premietal som to viackrat *hura* no a na ebay som si objednal a zaplatil tu váhu, takže hneď ako tu bude, tak prevažim. Na YouTube som Kukol postup merania uhla a nastavenia prenosky, v pondelok vytlacim šablónu a skúsim premerat, Žiaľ antiskating sa na tomto gramci nedá nastavovať... Mimochodom som dostal aj novú platňu Dave Matthews Band, Big Whiskey... A tento album znie výborné, nič nekrici, paráda! Tak neviem *headbang*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stanohlohovec,
Uvidíš, že nakonec všechno dobře dopadne,přeměříš, donastavíš a budeš si jenom užívat poslech ze svých desek. Snad pak budeš spokojený. Mě trvalo doladění analogové větve podstatně déle.

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Dasta: dik za povzbudenie, ja viem, že keď začne niečo brat vážnej tak to je iné ako víkendové počúvanie... Prajem všetkým pekný zvyšok vikendu *2thumbsup*

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Cau, Dasta, ja len, že už som problém s vyskami odstránil. Nebol na víne predzosik, ale moja snaha o zlepšenie zvuku v podobe panelov z hobry! Už som ich vyhodil a zvuk o veľa lepší, nechápem, že hobra takto príšerné ovplyvnila tie výšky, (a chýbajúce stredy!)... Ale som rada že mám premerany gramec, ešte stále čakám na tu váhu z ebay...

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ahoj Stano,
Jsem rád, že se Ti to takhle vyřešilo, nemusíš aspoň nic kupovat aa za ušetřené peníze můžeš nakoupit nosiče, třeba nového Waterse, který je prý excelentní.Vahou doměriš přítlak až Ti přijde, zatím nastav podle stupnice, nemělo by se to moc lišit.Basy taky casem pořešíš, nechtěj všechno za jeden den. Užívej si chvilku nového zvuku a radost z hudby. Měj se pěkně.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Po dlouhé době jsem ukončil upgrade svojí sestavy, který trval něco přes rok. Nejprve jsem pořídil nové reproduktory, místo DYI regálovek jsem pořídil Xavian Carisma s lepším výškáčem. Místo původního mám Revelator Ring Dome (to je ten s tím Ještědem) Druhý krok byl výměna kondenzátorů v předzesilovači a koncových zesilovačích, kterou prováděl výrobce.To byl spolu s bednama výrazný posun ve zvuku. Na podzim loňského roku, jsem nechal u p Vrány v Casea implementovat do cd playeru DAC Lynx. To byl opět velký posun.Na jaře mě Mirek (Pytel) předratoval gramofon včetně ramene, kabeláží VDH.Nasledovaly síťové kabely VdH Mainsserver u zdrojů zvuku a předzesilovače, ke koncovým zesilovačům jsem dal Vincent Power. Do lišty Supra vede VdH Mainsstream.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Píšu z tabletu,tak musím nadvakrát.
Jako poslední krok byla úprava preampem Dynavector P75MK2 v Casea. Místo spínaných zdrojů teď mám zdroje pulsní. Jak v externím napájení tak v preampu. To byl také veliké zlepšení. Když to shrnu, tak si myslím, že se svojí sestavou jsem za daných možností docílil maxima.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Tímto bych chtěl poděkovat Mirkovi (Pytlovi) za perfektně provedenou práci no mojem gramofonu, promptní dodání a za to, že mě tímto umožnil dostat se o veliký kus se zvukem dál.
Mirku ještě jednou moc děkuji.Honza

Stanohlohovec
Kontaktovat uživatele:

Dasta- kiež by som už aj ja bol tak ďaleko v vylepšení zostavy, ako ty! Na druhej strane, ja sa ešte mám na čo tešiť, zatiaľ čo ty nie!! *hura* ixxiixixiixixixiixiii

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Stano, já už se raději na nic netěším, vždy když jsem se na něco těšil tak to nevyšlo . Chtěl bych si to ale chvilku užít aspoň 10 let.Snad nebudu hluchý. Přeji Ti aby Ti to dobře dopadlo a nemusel jsi dělat moc velkou investici.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ještě jsem chtěl dodat, že ze všech úprav vmoji sestavě bylo nejdůležitější, že jsem nechal udělat samostatný síťový přívod. Zásuvka Furutech a Lappkabel byl snad největší přínos.

Odpovědět