Dasta píše: ...Myslím, že gramofon, který vlastní Stanohlohovec je včetně přenosky nastaven z výroby.
Pánové na tohle se ale u gramofonu nikdy nesmíte spoléhat. I kdyby skutečně měl být od výrobce nastavený, tak ho pořád nastavujou jen lidi a ti (stejně jako mi všichni) prostě můžou udělat chybu. Nebo to můžou rovnou vysloveně flákat a nastavit ho jen tak plus mínus autobus v nějakým tolerančním rozmezí, jen aby se neřeklo. Nenastavujou ho pro sebe že jo, tak jim to může bejt taky prostě volný.Stanohlohovec píše:Áno, gramofón je nastavený z výroby, len som odstránil všetky poistky, ináč sa nerobí nič.
Výrobce může na webu, nebo kdekoli jinde, desetkrát tvrdit že jsou jejich gramofony precizně nastavený, ale pořád je to jen o rukách a svědomitosti toho dotyčnýho montéra/nastavovače jestli to bude taky pravda.
A i kdyby to byla pravda a gramofon byl skutečně nastavenej opravdu ťip ťop, tak se při přepravě sundává protizávaží, ne? Takže alespoň částečně musíte gramofon nastavit až doma a to už snad rovnou zkontrolujete i zbytek, ne? Neudělat to mi přijde přinejmenším nelogický.
Navíc se můžeš jen težko spolehnou na to, že se cestou od výrobce až k tobě domů s gramofonem ani jednou nikde neťuklo. Ono by ťuknutí s krabicí s nastavením přenosky atd. snad nemělo nic udělat, ale jeden nikdy neví. A právě protože to nevíš, ani si nemůžeš bejt jistej jak moc přesně ti gramofon (ne)nastavil výrobce, tak než začneš gramofon používat, tak musíš nastavení komplet zkontrolovat. Jinak se snadno může stát, že budeš řešit třeba problém s výškama.
Nastavení gramofonu je základ a první místo kde bych být tebou hledal problém. Nemáš zrovna základní gramofon a věci pro alespoň základní kontrolu nastavení nestojí zas tolik peněz, vzhledem k ceně tvojí sestavy. Alespoň bych si je někde půjčil, pokud možno a jak říkám, tímhle začni. Laborovat s kabelama můžeš potom.Stanohlohovec píše:Zabiny... Ja nemám doma ako zmerať nastavenie, lebo nemám žiadnu váhu, ani silomer, skrátka ja musím len veriť, že to je dobre nastavené. Pokiaľ sa to nezlepšia tak nakoniec ukecam niekoho fundovaneho, aby mi to došiel zmerať...