Představení člena Dasta
Představení člena Dasta
Delší dobu navštěvují vaše fórum, takže dovolte abych se představil, považuji to za slušnost. Jsem ročník 51, bydlím v Pelhřimově, jmenuji se Honza, poslouchám od 16 let.
Historie: gramofon Mister Hit, HC16 v dřevěném soklu, NC420, NC 500, JVC200GL, mgf Unitra ZK246, Tesla B115, reproduktory Tesla RK09, třípásmové Lábovky, tripasmovky z HiFi klubu postavené svépomocí.
Současnost:
Analog: gramofon Technics SL1210mk2, přenoska Dynavector DV 20x MK2 nizkovystupová, preamp Dynavector P75mk2, kabely WDH, Clearaudio.
Digital: CD player Vincent S3- modifikace Casey Linx,
SACD player Sony XB790.
Zesilovače: dělený Brassany, předek a dva konce, reproduktory Xavian Carisma, kabely Xavian Mondiale 2.
Filtr Supra, síťové kabely WDH, Vincent, pračka LP Okki Nokki.
Poslouchám classic rock, kytarový jazz, hardware rock.
To je tak zatím všechno.
Historie: gramofon Mister Hit, HC16 v dřevěném soklu, NC420, NC 500, JVC200GL, mgf Unitra ZK246, Tesla B115, reproduktory Tesla RK09, třípásmové Lábovky, tripasmovky z HiFi klubu postavené svépomocí.
Současnost:
Analog: gramofon Technics SL1210mk2, přenoska Dynavector DV 20x MK2 nizkovystupová, preamp Dynavector P75mk2, kabely WDH, Clearaudio.
Digital: CD player Vincent S3- modifikace Casey Linx,
SACD player Sony XB790.
Zesilovače: dělený Brassany, předek a dva konce, reproduktory Xavian Carisma, kabely Xavian Mondiale 2.
Filtr Supra, síťové kabely WDH, Vincent, pračka LP Okki Nokki.
Poslouchám classic rock, kytarový jazz, hardware rock.
To je tak zatím všechno.
Re: Představení člena Dasta
Vitej na foru.
Zaujala me tva sestava.
Carisma + monobloky brassany... Nejake integrace jsem slysel, ale tenhle preamp s monobloky jsem nikdy ani nevidel.
Muzes popsat vice, prosim?
Dobre " nakrmene" xavian umi zahrat neskutecne zabavne hudbu. Kdo neslysel rozdil mezi podvyziveny a nakrmeny, ten neuveri.
Zkousel jsi poslouchat nejake symfonie?
Filtr " supra" ... To myslis jejich listu/psa?
Carisma jsi poridil po jakych bednach? Osobne v xavian?
Diky za rozepsani se a At to hraje!

Zaujala me tva sestava.
Carisma + monobloky brassany... Nejake integrace jsem slysel, ale tenhle preamp s monobloky jsem nikdy ani nevidel.
Muzes popsat vice, prosim?
Dobre " nakrmene" xavian umi zahrat neskutecne zabavne hudbu. Kdo neslysel rozdil mezi podvyziveny a nakrmeny, ten neuveri.
Zkousel jsi poslouchat nejake symfonie?
Filtr " supra" ... To myslis jejich listu/psa?
Carisma jsi poridil po jakych bednach? Osobne v xavian?
Diky za rozepsani se a At to hraje!

Lachim,
Nemám monobloky, mám předek a dva stereo konce. Na Carisma mám zdvojené terminály a provozuji je v biampu, úpravu mám udělanou od výrobce. Dříve jsem měl DIY repro osazené Seas střední řady. Jsem naprosto spokojený, je to neskutečný zvuk, co Carisma dává, zesilovače mají 360w. na kanál. Symfonii jsem hrál pouze Mou Vlast s Rafaelem Kubelikem na LP Decca. Strhující zážitek. Supra je lišta, měl jsem k ní kabel Vincent, ale nechal jsem si udělat od Mirka (Pytla) WDH Mainsstream. Znatelný posun, Vincent kabel jsem dal na předek, kde jsem měl pouze počítačovou trojlinku.
Nemám monobloky, mám předek a dva stereo konce. Na Carisma mám zdvojené terminály a provozuji je v biampu, úpravu mám udělanou od výrobce. Dříve jsem měl DIY repro osazené Seas střední řady. Jsem naprosto spokojený, je to neskutečný zvuk, co Carisma dává, zesilovače mají 360w. na kanál. Symfonii jsem hrál pouze Mou Vlast s Rafaelem Kubelikem na LP Decca. Strhující zážitek. Supra je lišta, měl jsem k ní kabel Vincent, ale nechal jsem si udělat od Mirka (Pytla) WDH Mainsstream. Znatelný posun, Vincent kabel jsem dal na předek, kde jsem měl pouze počítačovou trojlinku.
Stanohlohovec,
Vyprat desky které praskají, navštiv studio kde jsi koupil kolotoč a nech si pustit stejný model s MC přenoskou. Jestli preferuješ přesnější podání zvuku zkus k bednám jiný kabel než Cardas, nic jiného mě nenapadá. Napiš prosím jaký zvuk preferuješ a kde a na čem máš uložený gramofon a komponenty. K Tvojím bednám, které jsou vynikající bych zkusil třeba VanDenHul.
Vyprat desky které praskají, navštiv studio kde jsi koupil kolotoč a nech si pustit stejný model s MC přenoskou. Jestli preferuješ přesnější podání zvuku zkus k bednám jiný kabel než Cardas, nic jiného mě nenapadá. Napiš prosím jaký zvuk preferuješ a kde a na čem máš uložený gramofon a komponenty. K Tvojím bednám, které jsou vynikající bych zkusil třeba VanDenHul.
-
- Kontaktovat uživatele:
Nazdar, tak ti idem opísať moje pocity pri počúvaní gramca a zostavy celkovo. Až do minulého mesiaca som mal gramo Pro-Ject rpm 4 s neviem akou prenoskou a predzosik nad PP2, zvyšok zostavy bol rovnaký. Zvuk na gramofóne sa mi páčil, bol taký pekne kľudný, nič netrcalo, viac páčilo ako obdobne veci pocuvane na cd Vincent... Keď som kúpil ten nový Concept a predzosik, tak zrazu všetko prejasnilo a mám dojem, že až moc! Výšky sú ostré a v niektorých nahrávkach, neprikladá spomínaná Adele, ale aj plechové dychové nástroje v symfonickom orchestri sú ukricane... Keď som si myslel, že za tým bude určite prenoska, tak som prepol na cd prehrávač, tak počujem podobne zafarbenie a privyrazne výšky...Tak si teda z toho vyšlo, že problém asi bude inde, snáď fakt ten Repro kábel, lebo sa domnievam, že nový preamplifier len vylepšil výšky a preto som do vtedy mal výšky také "príjemné" lebo boli potlačené. Úprimne, neviem vôbec kde začať, lebo aj keď by bolo riešenie nepočúval vážnu hudbu, ale ja ju mám rád a dokonca onedlho mi dojde vinylova verzia Čajkovského predohry 1812 a to by ma fakt štvalo, keby som si to nemohol poriadne vychutnať. Budem rád za každú radu, aj keď napríklad zosilňovač by som nerád kupoval, lebo teraz nejakých 3000 eur jednoducho dokopy nedám. ..
Stanohlohovec,
Buď zdráv. Z toho co píšeš,že máš gramofon teprve měsíc, klidně může být, že přenoska zkrátka potřebuje nějaký čas na rozehrání. Některé potřebují několik desítek hodin i více. Kolik si zatím nahrál? Ještě bych počkal, když by nenastalo zlepšení, zkusil bych nějaký milosrdnější propojovací kabel. Myslím, že to časem vychytáš k naprosté spokojenosti. Apropo: Ouverture 1812 na vinylu, to musí být opravdu luxusní záležitost. Mám jí na CD od Telarcu.
Buď zdráv. Z toho co píšeš,že máš gramofon teprve měsíc, klidně může být, že přenoska zkrátka potřebuje nějaký čas na rozehrání. Některé potřebují několik desítek hodin i více. Kolik si zatím nahrál? Ještě bych počkal, když by nenastalo zlepšení, zkusil bych nějaký milosrdnější propojovací kabel. Myslím, že to časem vychytáš k naprosté spokojenosti. Apropo: Ouverture 1812 na vinylu, to musí být opravdu luxusní záležitost. Mám jí na CD od Telarcu.
-
- Kontaktovat uživatele:
Ja mám Predohru zatiaľ len na cd, ale je to úplne bežná nahrávka, z roku 1990 z Košíc, vydalo to nejaké neznáme vydavateľstvo.. Telarc sú dobrí, ja mám doma len Cheski record, žiaľ, nie vážnej hudby... Okej, tak dám ešte prenoské a gramcu šancu, podľa mňa majú náhratych takých 30 hodín.. . Ozaj, aký kábel by si mi odporúčal? Naposledy keď som kupoval gramo, tak mi práve predajca na túto tému začal, ale nejako som to vtedy zahovoril a možno som mal lepšie počúvať...xixiixi
Stanohlohovec,
Píšeš, že žesťové nástroje se Ti zdají ukričené Jdi na koncert a poslouchej jak který nástroj hraje. Žestě jsou razantní, brěskné a průrazné, housle v žádném případě nejsou líbivý instrument, ale dominantní až agresivní nástroj. Možná, že současný zvuk, který máš se přibližuje realitě a věrné reprodukci jako nikdy předtím a tebe to zkrátka zaskočio. Pozvi ze svého okolí nějakého hifistu co má hodně naposlouchano a konzultuj to s ním. Věrná reprodukce má s libivym zvukem málokdy co společného. Fender Marka Knopflera taky zní pěkně kovově, kdyby zněl jak nylonové struny Lenky Filipové, tak to taky nebude ono. Kabel Ti musí poradit ve studiu, kde jsi kupoval kolotoč, měl by si sednout s ramenem, to oni vědí.
Píšeš, že žesťové nástroje se Ti zdají ukričené Jdi na koncert a poslouchej jak který nástroj hraje. Žestě jsou razantní, brěskné a průrazné, housle v žádném případě nejsou líbivý instrument, ale dominantní až agresivní nástroj. Možná, že současný zvuk, který máš se přibližuje realitě a věrné reprodukci jako nikdy předtím a tebe to zkrátka zaskočio. Pozvi ze svého okolí nějakého hifistu co má hodně naposlouchano a konzultuj to s ním. Věrná reprodukce má s libivym zvukem málokdy co společného. Fender Marka Knopflera taky zní pěkně kovově, kdyby zněl jak nylonové struny Lenky Filipové, tak to taky nebude ono. Kabel Ti musí poradit ve studiu, kde jsi kupoval kolotoč, měl by si sednout s ramenem, to oni vědí.
-
- Kontaktovat uživatele:
Daste,, nechcem sa nejako vyťahovať, ale ja som hrával dlhé roky na piano a koncertov vážnej hudby mám za sebou niekoľko krát viac ako modernej hudby, takže keď mi to vadí pri vážnej hudbe, aj pri intenzívnom ale všimol som si toho práve u kartiniek z vystavky, tak asi niečo nebude v poriadku. Ale ja to asi tak spravím, že pôjdem do predajne, kde som kupoval gramec a bedne (a káble a kadečo..) a skúsim si unnich pustiť nejakú nahrávku vážnej hudby. Aj keď oni nemajú vyložený k počúvaniu gramec, tak si aspoň približne snáď spravím predstavu. Teraz sa mi vážne zdá, že aj Amy winehouse má čudné výšky, ale možno už jednoducho podvedome tak vnímam. Nuz, skúsim na budúci týždeň poriešiť...máj sa pekne 

Stanohlohovec,
V roce2003 když jsem kupoval kolotoč,nechal jsem si na doporučení namontovat přenosku Clearaudio Alfa, základní model mm přenosky bratru asi za5t., už se asi nevyrábí. Měl jsem ji asi týden, hrála roztřepené výšky a levý kanál měl poloviční hlasitost, tak jsem jí reklamovali. Díky tomu, že další už neměli jsem si připlatit a získal Dynavector 10x., vysokovystupovou MČ. Značku už jsem neopustil, mám už čtvrtou, tentokrát nizkovystupovou 20xmk2.
Napadlo mě jestli nemáš podobný problém, nech přenosku prohlédnout,zda je v pořádku, však vše dělají jen lidé, stát se může leccos, zvlášť když nacházíš problémy s vyskama na dalších titulech i rozdílných žánru.
V roce2003 když jsem kupoval kolotoč,nechal jsem si na doporučení namontovat přenosku Clearaudio Alfa, základní model mm přenosky bratru asi za5t., už se asi nevyrábí. Měl jsem ji asi týden, hrála roztřepené výšky a levý kanál měl poloviční hlasitost, tak jsem jí reklamovali. Díky tomu, že další už neměli jsem si připlatit a získal Dynavector 10x., vysokovystupovou MČ. Značku už jsem neopustil, mám už čtvrtou, tentokrát nizkovystupovou 20xmk2.
Napadlo mě jestli nemáš podobný problém, nech přenosku prohlédnout,zda je v pořádku, však vše dělají jen lidé, stát se může leccos, zvlášť když nacházíš problémy s vyskama na dalších titulech i rozdílných žánru.
to StanohlohovecDasta píše: Napadlo mě jestli nemáš podobný problém, nech přenosku prohlédnout,zda je v pořádku, však vše dělají jen lidé, stát se může leccos, zvlášť když nacházíš problémy s vyskama na dalších titulech i rozdílných žánru.
... a mne napadlo - máš gramofon správně nastaven? VTA, přítlak, azimut, efektivní délka atd atd.. To vše MÁ velký vliv.. A co nastavení preampu, je správné? A jaké kabely nyní používáš?
Žabiny007,
Myslím, že gramofon, který vlastní Stanohlohovec je včetně přenosky nastaven z výroby.
Myslím, že gramofon, který vlastní Stanohlohovec je včetně přenosky nastaven z výroby.
Tím spíš bych to vše pro vlastní klid zkontrolovalDasta píše:Žabiny007,

-
- Kontaktovat uživatele:
Áno, gramofón je nastavený z výroby, len som odstránil všetky poistky, ináč sa nerobí nič. Čo sa týka tých káblov, tak do predzosika ide napevno zabudovaný kábel z gramofónu, z predzosika ide (akurát som to u predajcu zisťoval) Clearaudio Trident, a Repro kábel je Cardas Crosslink... Vraj ani kablez ani bedne (Audio Physics), ani zosik Primare A30 nemajú tendenciu byť ostré na výškach. A ešte mi povedal, že prenoska potrebuje aspoň 100 hodín na usadenie, tak neviem, čo radíte? Môže to byť tou nerozohrwtostou??
Ďakujem za radu... Ale som fakt nespokojný.
Ďakujem za radu... Ale som fakt nespokojný.
-
- Kontaktovat uživatele:
Zabiny... Ja nemám doma ako zmerať nastavenie, lebo nemám žiadnu váhu, ani silomer, skrátka ja musím len veriť, že to je dobre nastavené. Pokiaľ sa to nezlepšia tak nakoniec ukecam niekoho fundovaneho, aby mi to došiel zmerať...