Renown
Re: Renown
Nordost kromě marketingových keců k Sort Lift http://www.nordost.com/sort-systems/sort-lift.php
uvádí své vysvětlení, jak podložky fungují:
- Reduces boundary effects and electrical interference
- Inhibits transference of electrical charge and rids the dielectric of static build-up
Zda je to "smysluplné" je druhá věc. I kdyby to totiž dělalo to, co píšou, nikde není dokázáno, že to má vést ke slyšitelnému efektu.
Nicméně, tvrzení "vím, že něco není možné" by se mělo opírat o nějaké zdůvodnění (tzv. důkaz sporem). Jinak to není zdravý rozum, ale zaslepenost.
uvádí své vysvětlení, jak podložky fungují:
- Reduces boundary effects and electrical interference
- Inhibits transference of electrical charge and rids the dielectric of static build-up
Zda je to "smysluplné" je druhá věc. I kdyby to totiž dělalo to, co píšou, nikde není dokázáno, že to má vést ke slyšitelnému efektu.
Nicméně, tvrzení "vím, že něco není možné" by se mělo opírat o nějaké zdůvodnění (tzv. důkaz sporem). Jinak to není zdravý rozum, ale zaslepenost.
Konflikt bude vznikat i nadále, zejména z principu tvrzení, které je nejen neprokazatelné, ale k jehož prokázání ani není vůle. Vznikne prakticky vždy, když místní čarodějové zase natáčí další díl Rumburaka a někdo je při tom slušně vyzve k věcné diskusi o vlivu možného.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
zdar chlapi, nevim proc i kdyz vzdelani a praxi na to mam (
), ale vyrobil jsem si takove domaci podlozky pod reprokabely (navrchu je taky molitan) a uchomerne se mi to zda jako prinos ... nestalo to takrka nic a kdyz uz nic tak se pod tim lip uklizi. Mir v dusi

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron:
Ano, tak to zde bohužel je.
Místo aby se do mnou vyjádřeného názoru Renown, valderon, jimmi, slimy a Oldear pustili relevantními argumenty, měřeními, popisem poctivých ABX testů, zvolili ubohou osobní rovinu, kterou Oldear, jak je jeho zvykem, dovedl do dokonalého sebeztrapnění tím, že k věci neumí napsat ani ň, zatímco osobní rovině věnuje obsáhlý a fakticky od A do Z nesmyslný příspěvek
. Hlavně že našli nepřítele pro své dětinské půtky
.
Nedivím se, že má nabídka na smysluplný ABX test se rozplinula v osobních invektivách výše jmenovaných, stejně jako jejich chuť ověřit si sílu psychoakustiky.
Ano, tak to zde bohužel je.
Místo aby se do mnou vyjádřeného názoru Renown, valderon, jimmi, slimy a Oldear pustili relevantními argumenty, měřeními, popisem poctivých ABX testů, zvolili ubohou osobní rovinu, kterou Oldear, jak je jeho zvykem, dovedl do dokonalého sebeztrapnění tím, že k věci neumí napsat ani ň, zatímco osobní rovině věnuje obsáhlý a fakticky od A do Z nesmyslný příspěvek

Nedivím se, že má nabídka na smysluplný ABX test se rozplinula v osobních invektivách výše jmenovaných, stejně jako jejich chuť ověřit si sílu psychoakustiky.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já zase zřetelně slyším, když mám doma uklizeno oproti stavu, kdy je tam binec (prach na podlaze, nádobí na stole, poházené věci)
. Hudba mi zní lépe, když je uklizeno, voňavo. V ABX testu bych samozřejmě pozanal velký kulový.
Onen "dobrý pocit" z toho, že je uklizeno (že jsou podloženy kabely, že mám nový drahý komponent atd.), se podle mého názoru všeobecně ohromně moc podceňuje.

Onen "dobrý pocit" z toho, že je uklizeno (že jsou podloženy kabely, že mám nový drahý komponent atd.), se podle mého názoru všeobecně ohromně moc podceňuje.

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pojďme zrealizovat ten ABX test a potom si můžeme povídat o tom, kdo je tady čaroděj
.
A věcné diskusi se nebráním, ale podívej se, kolik se tu místo ní vyrojilo hloupých pokusů o rozdmýchání sporu v osobní rovině.

A věcné diskusi se nebráním, ale podívej se, kolik se tu místo ní vyrojilo hloupých pokusů o rozdmýchání sporu v osobní rovině.
Tak tedy jen pro úplnost dodávám to "ň". Kabely k repro mám již cca 15 let tzv. "ve vzduchu" a jsou v zavěsech na sisalovém provázku. Oproti dřívějšímu položení na koberci mě to hraje slyšitelně lépe, zejména v definici na basech. Za tu dobu jsem to několikrát vrátil zpět na koberec, ale zase hned zpět na provázek. Ten zvuk je prostě lepší. Toto potvrdilo i několik hifistů u mě na návštěvě cca 7. Podotýkám, že jen jediný neslyšel změnu.
To tady ale zasíráme vlákno Renowna.
To tady ale zasíráme vlákno Renowna.
Ja sa vám čudujem, že máte potrebu toto objektivizovať nejakou "počuteľnou zmenou k lepšiemu". Podľa mňa ide o psychoakustiku a pokoj v duši, že vo mne stíchol ten červík, ktorý mi hovorí, že som tie káble mohol vyriešiť lepšie. Keby že som na Renownovom mieste, urobil by som určite to isté, ale zároveň som presvedčený, že ABX testom by som za žiadnych okolností neprešiel, lebo ten pocit zlepšenia sa odohráva medzi mojimi ušami.
Aspoň takto si to myslím ja. Nevyhlasujem to ani náhodou za jedinú pravdu. A prečo mám taký názor? Nedávno som mal možnosť porovnať dva špičkové strieborné káble na zostave v cene 1-izbového bytu v centre starého mesta. Áno, mal som pocit, že medzi nimi počujem rozdiel po výmene kabeláže, no keď sme si s majiteľom vymenili názory, že čo si myslíme, že sa zmenilo, zistili sme, že vlastne sme to počuli úplne inak a to čo sa mne zdalo zvýraznené pri jednom kábli, on vnímal opačne. A vice versa.
Argument o nedostatočnom rozlíšení sústavy/zlej nahrávke určite padá a ak sme neboli schopní sa relevantne zhodnúť na zmenách pri výmene káblov, pochybujem, že iný výsledok by nastal po ich podložení. A to mám vďaka svojmu mladému veku ešte skutočne slúžiaci sluch.
Aspoň takto si to myslím ja. Nevyhlasujem to ani náhodou za jedinú pravdu. A prečo mám taký názor? Nedávno som mal možnosť porovnať dva špičkové strieborné káble na zostave v cene 1-izbového bytu v centre starého mesta. Áno, mal som pocit, že medzi nimi počujem rozdiel po výmene kabeláže, no keď sme si s majiteľom vymenili názory, že čo si myslíme, že sa zmenilo, zistili sme, že vlastne sme to počuli úplne inak a to čo sa mne zdalo zvýraznené pri jednom kábli, on vnímal opačne. A vice versa.
Argument o nedostatočnom rozlíšení sústavy/zlej nahrávke určite padá a ak sme neboli schopní sa relevantne zhodnúť na zmenách pri výmene káblov, pochybujem, že iný výsledok by nastal po ich podložení. A to mám vďaka svojmu mladému veku ešte skutočne slúžiaci sluch.
"Nedostatečné rozlišení sestavy" je velmi oblíbený argument. Takový nepolemizovatelný, proto se dobře hodí do audiofilního arzenálu
. Určitě s ním nelze polemizovat ani objektivně zjištěným dynamickým rozsahem. Jednak se to nedělá a jednak to nesouvisí s rozlišitelností sluchem
.

Pavel Macura Audio
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jinak tohle vlákno je krásným příkladem střetu dvou přístupů:
- touhy po poznání bez ohledu na osobní preference, názory. Snaha poznatky objektivizovat.
- víry prosazované o to horlivěji o co snadnější je tu víry vyvrátit jednoduchými fakty.
Zaznělo tady na mou hlavu mnoho osobních invektiv, ale ani jediný argument popisující co přesně a proč se v kabelu resp. v napětí a proudu kabelem procházejícícm změní po zvednutí nad podložku. Doložení měřením. To je velmi ilustrativní.
Pavle, nemám k dispozici technické vybavení, proto otázka na Vás: nechtělo by se Vám uspořádat další z oči otvírajících ABX testů: dva soubory, jeden s kabely na zemi, druhý s kabely zavěšenými na sisalovém (sic!) provázku
? Pokud se výsledky Oldeara a Renowna z alespoň 16 opakování budou limitně blížit 100 %, zvu všechny dosavadní účastníky vlákna a ten můj plat spolu projíme a propijeme
.
- touhy po poznání bez ohledu na osobní preference, názory. Snaha poznatky objektivizovat.
- víry prosazované o to horlivěji o co snadnější je tu víry vyvrátit jednoduchými fakty.
Zaznělo tady na mou hlavu mnoho osobních invektiv, ale ani jediný argument popisující co přesně a proč se v kabelu resp. v napětí a proudu kabelem procházejícícm změní po zvednutí nad podložku. Doložení měřením. To je velmi ilustrativní.
Pavle, nemám k dispozici technické vybavení, proto otázka na Vás: nechtělo by se Vám uspořádat další z oči otvírajících ABX testů: dva soubory, jeden s kabely na zemi, druhý s kabely zavěšenými na sisalovém (sic!) provázku

-
- Kontaktovat uživatele:
PítrsPraha: dodat argument (doložený měřením) popisující co přesně a proč se v kabelu resp. v napětí a proudu kabelem procházejícím a mající vliv na výsledný zvuk změní po zvednutí nad podložku děje je předpokládám mnohem těžší než udělat rutinní měření na kterém žádný rozdíl nebude a tedy lze jev prohlásit za psychoakustiku 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Dank : dik za odkaz
p.s. pokud nekdo muze, presunte prosim tyto OT plky nekam jinam
p.s. pokud nekdo muze, presunte prosim tyto OT plky nekam jinam
Ahoj, děkuji za pozváníDasta píše: ↑24 lis 2017 20:11Omlouvám se Renownovi, že se to řeší v jeho vlákně,ale musím reagovat.
Wave,
Podložení kabelů šálky na kávu se odehrálo u mně, když mně navštívil lachim a Pytel.Kabely lachim podložil asi po třech hodinách poslechu.
Byli jsme u toho tři a všichni jsme něco slyšeli, s tím nic nenaděláš, tak to zkrátka je.Pouštěli jsme CD Figarova svatba ( Decca 410 150-2), Al Di Meola " Kiss My Axe"( Tomato R2 79151),LPDire Straits " Brothers in Arms"(MoFi
MFSL 2-441) a Tsuyoshi Yamamoto Trio "(Three Blind Mice TBM-23-45) a další .U všech titulů jsme se shodli, že zvuk je jiný, než když jsou kabely na koberci. Mně například připadlo, že s podložkou je lepší prostor.
Asi to připadá pro Tebe úsměvné, proto Tě zvu k sobě na návštěvu, vše Ti pustím s podložkou i bez a potom si můžeme o tom popovídat.Věř, že kouzelné uši s tím nemají nic společného.
Přeji mnoho krásných chvil při poslechu hudby.