Renown

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Renown

Příspěvek od PítrsPraha »

LawIAR píše:
01 pro 2017 12:28
Len otázka znie - je to zlé?
Podle mě ne, pokud si to člověk uvědomuje a nepodléhá dojmu, že to tak není.
dadaft píše:
01 pro 2017 12:43
Opravdu má sestava zesák + regálovky za 40t celkem, poslouchaná v blízkém poli, "nedostatečné rozlišení" ve srovnání s obrovskými sloupy a zesákem za dvě mega???
Těžko kdo definuje, co je "dostatečné" a "nedostatečné" rozlišení. Nicméně moje poslechová zkušenost jednoznačně potvrzuje, že na reprácích Genius krmených sluch. výstupem notebooku toho uslyším méně než na nejzákladnějším hifi zesilovači a nejzákladnějších hifi bednách. Na nich toho zase uslyším méně než na (v rámci své třídy dobrém) hifizesilovači za 30 tisíc a (v rámci své třídy dobrých) stojanovkách za 40 tis. A že tahle sestava zase bude hrát zřetelně hůře (méně věrně technicky i subjektivně) než Soulution a Vivid G1.

Neříkám tím, že vždy platí přímá úměra ceny a kvality zvuku (proto ty závorky výše), ale nárůst kvality zvuku (což pro mě znamená rozlišení, dynamika, nezabarvenost, frekvenční rozsah, schopnost zřetelně vnímat jednotlivé nástroje i při fortissimu celé kapely, schopnost prezentovat realistickou hlasitost atd.) je s nárůstem kvality komponent neoddiskutovatelný fakt.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Pítrs -- OK.
Já osobně jsem sice nikdy v životě velké sloupy dobře hrát neslyšel (dvoje jsem v naprostém pomýlení dokonce kdysi vlastnil), ale budiž.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

jj, Speaker Box, velkych beden killer ...

a myslim ze by se to z tohoto vlakna uz fakt dalo smazat

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Jo, jó, jak psal Křeček na konci minulého roku.
Renown jenom ukázal co si udělal za vychytávku a hned je kolem toho plno keců kterými "někteří" jenom zasíráte jeho vlákno.
Vždyť je to jeho představení v "kdo je kdo" a co z toho vzniklo?
Osočení o reklamě jako prodejce, blbosti o vodičích atd.
Však normálnímu člověku jeho představení nemůže vadit a ať si přeci Renown dělá co chce.
Nebo že by v tom bylo kus lidské české závisti - nejspíš ano, že. *thumbs down*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Musel jsem to nové uspořádání u Renowna slyšet.
Prostě musel!!! a nebýt mé tvrdohlavé ženušky, tak kupuji barák s poslechovkou a naparádím si tam to samé co má Renown.
I když, odhalí mu to každou chybu v nahrávce a tak by asi bylo dost těžší udělat výběr co a kdy poslouchat.
Ale když to sedne je to nebe!
Pustil mi různé žánry a pak cvičně jednu skladbu z CD, ze které jsem si málem cvrknul.
Vše, výšky, středy, basy, dynamika, předozadní i levopravý prostor fantazie.
Ani jsem se neodvážil po návratu dom pustit si svou milovanou aparatůrku.
Děkuji moc moc za věnovaný čas.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

*thumbs up*
Když jsem byl poprvé u Renowna a seděl jsem jak zabitý(jinak to asi ani při poslechu u něj nejde),tak jsem se ho po poslechu zeptal,kde je vlastně konec toho hifi bláznění(každý má jiné hranice a samozřejmě jiné finanční možnosti).Jeho odpověď mě šokovala a vlastně i uklidnila ;) Řekl pouze"Až si řekneš dost!"Měl pravdu a dnes to vím,je jedno kolik kdo má peněz,kdo má jaké možnosti,důležíté je říct si dost,teď budu poslouchat a užívat si hudbu,emoce a radost,nic víc,nic míň ;)

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

Jo, jó přesně tak. Umění říci si dost je ale těžké. U mě je to limitováno místností obýváku v paneláčku a jelikož už se tam i tak skoro nevejdu, tak rozhodnutí "a dost" bylo jednodušší. :P Po takové návštěvě však červík "HIFI Bestie" v hlavě začne hlodat.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Z ceho se hralo, zase z Preboxu? :lol:

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Z návštěv u hifistů bych si hlavu nelámal, tam jde vždy o spoustu různých aspektů takže je snadné se s tím doma vyrovnat.
Udělat rozhodnutí "a dost" je snadné až do té doby kdy člověk udělá tu blbost a půjčí si domů nějaký kvalitní a drahý přístroj jen tak na vyzkoušení. Pokud tento přístroj stávající sestavu výrazně posune tak se těžko vrací a i když se vrátí tak bývalá spokojenost s domácí sestavou je pryč. *headbang*

bohus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bohus »

trochu tady Renownovi zaprdím vlákno a pak už přestanu
pro Jiri - máš pravdu, ale v mém případě to už nějak nejde.
Mám dvoje repro na výběr ze kterých chci poslouchat a to Sonus Faber Guarneri Memento nebo ATC40.
Siliče jsou dva 2x vytuněné monobloky Musical Fidelity 550K, předzesilovač je Audioresearch REF5 a zdroje signálu mám taky na výběr
a to buď KRELL EVO 505, nebo Audionet ART G2 i s EPS. Signálové i repro kabely jsou Nordost Valhala.
Fakt už nevím čím bych to vylepšil když místnost to stejně kur.í.
Červík sice sem tam hlodá, ale to bych musel vyhodit vše a začít od začátku a na to už nemám nervy. :lol:
Možná být tak o 25 let mladší tak bych do toho šel.

Kychtax - ty jsi takové mladé trdlo, viď *2thumbsup*

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

mám teď doma monobloky + zdroj Musical Fidelity Tri-Vista KW.
Dávají jeden kilowatt do 8 ohmů, 1,8kW do 4 ohmů a 3kW do 2 ohmů :-)
Původní cena když to bylo nové byla 24.000 USD. Celkem bylo vyrobeno pouze 75 setů. Váha 115 kg.

Mimo to jsem koupil SACD přehrávač Sony SCD-1. Je to ale japonská verze na 100V, takže než si to budu moci poslechnout, budu potřebovat trafo z 230V na 100V. Ten přehrávač váží 26,5 kg
Obrázek

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Ten SCD-1 byl vždycky impozantní. Jsem zvědav jak budeš hodnotit zvuk po tolika letech. Popravdě jsem neměl nikdy možnost ho poslechnout, ale je to kus Hi-Fi.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

TEn Sony je pořádný macek, slyšel jsem ho už je to několik let v Brně při poslechu JBL 250. Zvuk v modu SACD byl super.

Odpovědět