NAS uložiště

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: NAS uložiště

Příspěvek od FS »

PavelDosko píše:
28 dub 2019 18:53
uprimne - udelej i poradek v siti, popr. pozadej nekoho kdo tomu rozumi
Teď jsme se zingalim hovořil, abych lépe pochopil, jak se u něj věci mají.
Věc se má tak, že zingali měl síť v tomto stavu:
  • router <-kabel-> switch
  • switch <-kabel-> PC s media serverem servicio
  • switch <-kabel-> streamer
Je to tedy stav, který jsem doporučil jako zlepšení v případě, kdy by měl PC i stearmer připojený přímo do routeru. Má rada pro něj tedy již není relevantní, on to tak již měl. BTW, switch napájel standardně dodaným adaptérem.

Protože nebyl se zvukem spokojený, udělal z pohledu ajťáka divnou věc, která mu laicky připadala logická - zkrátil cestu mezi media serverem a streamerem takto:
  • switch <-wifi-> PC s media serverem servicio
.. toto propojení je pro nás nyní nepodstatné
  • PC s media serverem servicio <-kabel-> streamer

A ejhle, najednou se ukázalo, že to funguje skokově lépe než předtím! Přesně o tomto jsem četl na zahraničních fórech, kde se podivovali nad nečekaným zlepšením po takovém propojení.

Nyní se zingali ptá, když nahradí své stávající PC za nějaký NAS vybavený media serverem, zda dostane ještě vyššíí kvalitu zvuku.
Jeho otázka mi dává smysl a sám se těším na případnou odpověď.

Mike_Czech
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike_Czech »

Pro PavelDosko:
To máš pravdu, ale na druhou stranu u aktivních prvků datových sítí se výrobce zaměřuje na rychlost, přenosovou kapacitu a v rámci ceny o co nejdelší nonstop provoz a celkem je mu ukradené, jestli jeho "Zařízení" Ať už router, switche, access pointy apod. mají nebo nemají kvalitní zdroj, který dělá audiofilům bordel v hifi sestavě. Proto je možné, že když připojí streamer napřímo přes cross kabel k NAS či PC, tak mu to může hrát lépe. Ale jak sám řekl i jeho kamarád IT, takhle sítě samozřejmě nefungují.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Ano, příjemně jsme pokecali. A moc prosím, vynechme už tu síť, já jí opravdu nechci a nepotřebuji. Jsem mimo internet a budu mimo internet. A to co mám doma nelze nazvat síť - jsou to jen propojené dva přístroje. Doufal jsem, že nebudu muset objevovat už vyzkoušené. Nevadí, časem se toho ujmu a dám vědět.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

at ti to vyjde

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Děkuji pěkně, až vyzkouším napíšu. Mám uloženo spoustu muziky a rád bych poslouchal v co nejvyšší kvalitě. Bude to možná na delší dobu, protože právě dokončuji rekonstrukci domu.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

idealni cas udelat datove rozvody, ja natahal po baraku cca 2 km kabelu (vcetne zabezpecovacky) :-)

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Na to už je pozdě a já to fakt nevyužiju. Možná tu zabezpečovačku jsem podcenil. Filmy moc nesleduju, pokud ano jsou často starý, černobílý a na to mně stačí PC+ monitor nebi DVD přehrávač.Ve svém pokoji nemám ani televizi jen PC monitor s TV tunerem. V tomhle ohledu jsem tak trochu barbar. Velice rád, zvlášť na podzim zmizím na chatu na Křivoklátsko kde mám druhou hifi sestavu, pustím si film s titulkama- třeba nějaký Antonioni, vypnu zvuk a pustím svoji muziku. K tomu maltézáček Vilda a krásně je na světě.

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

A na chatě mám N-30 s DAC CASEA a jsem moc zvědavej, jak bude hrát lan cestou.Kvůli té stavbě jsem to ještě nevyzkoušel. Zatím hraju z externího disku usb vstup. Předpokládám že dojde ke zlepšení jako u N-70. Pokud to vyjde s NAS, dám ho i na chatu.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

zingali
Zkoušel jsi propojit počítač s přehrávačem kabelem, protože jinak tam bude problém furt, já to mám kabelem usb propojené a hraje to čistě, hlasitě a bez internetu a nebo bez toho něčeho, co tu někde popisujete, síť a nebo tak nějak.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

televize... fuj, kvuli tomu jsem to netahal

zingali
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zingali »

Zdeno1 kabelem ano, ale lan. Pokud bych propojil PC a streamer usb kabelem, pak bych z pioneera využíval jen jeho DAC.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

A nebo tak, pravda.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

V tomto docela podivnem story, kdy sit "mrsi" zvuk, je problem v kabelazi nebo v prenosu jako takovem? Co kdyz budes streamovat wireless a odpada kabelaz? I kdyz mi je divne, aby poslech pres sit mel tak kvalitativni rozdil vs. na primo. Ty jednicky a nuly se po ceste "nerozklepou" pokud nemas nejake ztraty po ceste a naprosto zprasenou kabelaz nebo vadne sitove prvky. At to tu neskonci opet kabelovalkou a zlatymi koncovkami u CAT7 :).

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

koudy
jednička není jen tak obyčejná jednička a nula také není jen taková nula, jak by se mohlo na první pohled zdát.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Nikomu neberu jeho pocity a zkusenosti. Jen neverim, ze pruchod siti takto degraduje digitalni prenos ve "standartnich" podminkach. Vzdalene tezko hodnotit, stejne tak daneho ajtaka, ktery to omrknul.

Odpovědět