HDMI mě stalo kolem 1500kč za 1,5 m propustnost má opravdu vysokoukarlik09 píše:musel bys to prostě slyšet ,i HDMI kabel mam kvalitní a repro mam set Klipsch RF 62 5.1
Onkyo Tx-NR838 zvuk
Re: Onkyo Tx-NR838 zvuk
Repro s tím nebude souviset, ale můžeš uvést ten kabel - značku a typ, pokud nemáš přesnou specifikaci z obalu, či krabice?
Vidím to na ten kabel, můžeš tedy uvést ten název a typ a taky kde jsi ho koupil, předpokládám, že ne z Číny, nebo nějakou cenovou vychytávku na webu, kde se drahé značkové kabely prodávají jako padělky sice levně, ale v parametrech toho " za korunu". Shoda je pouze v tom obalou - tedy skoro. Jestli máš možnost zkus to s jiným kabelem.
kabel mám tenhle http://www.ekoledzarovky.cz/Profigold-H ... -d3317.htmRaptor píše:Repro s tím nebude souviset, ale můžeš uvést ten kabel - značku a typ, pokud nemáš přesnou specifikaci z obalu, či krabice?
jestli tenhle stojí za hovno klidně si nechám poradit děkujukarlik09 píše:kabel mám tenhle http://www.ekoledzarovky.cz/Profigold-H ... -d3317.htmRaptor píše:Repro s tím nebude souviset, ale můžeš uvést ten kabel - značku a typ, pokud nemáš přesnou specifikaci z obalu, či krabice?
NO nevím, sice tam píšou až 10.2 a kompatibilu s HD fortmáty zvuku - otázka je co je marketing a co skutečnost, a navíc specifikace požaduje 10.6. Zkus to s kvalitnějším kabelem. Já to mám propojený s 18 Gb/s a vše funguje jak má. Ten Tvůj problém, nebo něco podobného jsem řešil před rokem u matky na starším levném BD Panasovi snad 310, nebo jaké je tam číslo. Tam taky neprolezlo DTS HD Master, ale tam ani na receuveru nesvítilo, bylo tam pouze DTS, když se tam HD Master pouštělo. Bylo to v nastavení výstupu audia na playeru, kde byla zvolena možnost po HDMI a zárověň po toslinku. Právě tato volba to blokovala tak, že do obou šla jen kvalita dle propustnosti toslinku. Po vypnutí volby toslink, to jelo jen po HDMI a už se na receiveru rozsvítilo HD Master a vše začalo fungovat. Takže typuju, že Tobě to tam taky celé neproleze a vidím to na kabel. Tak hodně úspěchů.
A nějaký typ na dobrý kabel co má větší propustnost? zkus mi hodit nějaky link díky mocRaptor píše:NO nevím, sice tam píšou až 10.2 a kompatibilu s HD fortmáty zvuku - otázka je co je marketing a co skutečnost, a navíc specifikace požaduje 10.6. Zkus to s kvalitnějším kabelem. Já to mám propojený s 18 Gb/s a vše funguje jak má. Ten Tvůj problém, nebo něco podobného jsem řešil před rokem u matky na starším levném BD Panasovi snad 310, nebo jaké je tam číslo. Tam taky neprolezlo DTS HD Master, ale tam ani na receuveru nesvítilo, bylo tam pouze DTS, když se tam HD Master pouštělo. Bylo to v nastavení výstupu audia na playeru, kde byla zvolena možnost po HDMI a zárověň po toslinku. Právě tato volba to blokovala tak, že do obou šla jen kvalita dle propustnosti toslinku. Po vypnutí volby toslink, to jelo jen po HDMI a už se na receiveru rozsvítilo HD Master a vše začalo fungovat. Takže typuju, že Tobě to tam taky celé neproleze a vidím to na kabel. Tak hodně úspěchů.
Tak jo, ale neber to tak, že jsem jejich prodejce, pouze v některých případech zákazník, avšak většinou si to kupuji v Německu. Měl by Tě stačit tento : http://cz.basys.co/produkty/monster-nbs ... -1200hdexs
Rozklikej se nabídku všech a vyber si a nemusí to být ten nejvyšší s 21 - to je cenová pecka. Musíš to ale koupit u renomovaného prodejce ( hifi studio a pod ) a raději ne z webu, neboť je tu spousta padělků a právě na ty Monster. Ideální přímo z jejich stránek a zaplatit online kartou - pozor z origo stránek. Na těch stránkách také najdeš varování před padělky a je to tam i dobře popsané a můžeš si to vytisknout pro srovnání až to budeš kupovat. Tak hodně štěstí.
Rozklikej se nabídku všech a vyber si a nemusí to být ten nejvyšší s 21 - to je cenová pecka. Musíš to ale koupit u renomovaného prodejce ( hifi studio a pod ) a raději ne z webu, neboť je tu spousta padělků a právě na ty Monster. Ideální přímo z jejich stránek a zaplatit online kartou - pozor z origo stránek. Na těch stránkách také najdeš varování před padělky a je to tam i dobře popsané a můžeš si to vytisknout pro srovnání až to budeš kupovat. Tak hodně štěstí.
Toho co se dotazuješ bych se bál, ale neznám ho. Je to levný web a z principu bych tam nekupoval, ale je to na Tobě.
takže třeba tento? http://www.monsterproducts.com/Ultra_HD ... h_Ethernet
Neznám jej, nemám vyzkoušený, ale dle parametrů by měl být OK a dostačující. Snad v poho.
děkuju za pomoc
snad si nějak poradím

Takže na vysvětlenou- stopy DTS a DTS HD bývají obvykle nahrány výrazně tišeji než DD. Zejména u koncertů je to obzvláštní rozdíl. Chyba tedy není na tvém přijímači, nastavení, nebo kabeláži. Je to prostě tak. Otoč prostě volume pořádně doprava to je všecko. Je to jako u CD- stará jsou nahraná potichu, nová a remastery nahlas. Nahlas neznamená dobrou reprodukci. Naopak. Docílíš vyšší dynamiky. 

Tys to u něho slyšel, že tak ultimativně vysvětluješ. Nikdy za ty roky se mi nestalo, že by DTS a DTS HD Master bylo nahráno "tišeji" jak DD. Vždycky byl DTS přínosem dynamiky a ostrosti proti DD.Nepleť si situaci s CD s tzv. Loudness War, to je něco jiného. Neporovnávej originální zvuk BD s nějakou zprzněninou typu ryp, kterým výrazně holduješ - jak si tady nedávno psal.