Onkyo Tx-NR838 zvuk
Onkyo Tx-NR838 zvuk
Dobrý den mám takový specifický dotaz ,mám Receiver výše zminovaný a jde mi o to že při pouštění filmů at už z originálního Blu-ray disku nebo z externiho HDD ,když zvolím zvukovou stopu Dolby Digital nebo DTS HD Master Audio čekal bych že DTS HD MA bude lepší co se týče zvuku a hlasitosti prostě všeho ,a je to naopak zvolím Dolby Digital a zvuk mi bourá pokoj a přepnu na DTS a zvuk je takový nijaký ,pro upřesnění zvuk přepínám na přehrávači při přehrávání filmu ,každý uřčitě ví že lze při přehravaní měnit zvukovou stopu ,děkuji za odpověd nebo případnou radu
Re: Onkyo Tx-NR838 zvuk
Asi tu nejseš a já musím odjet na akci, tak obecně. Jen odhaduji, pokud píšeš "Dolby Digital nebo DTS HD Master Audio". Jedna věc je Dolby Digital a DTS, tam s tím asi nemáš problém. Další věc jsou zvuky v tzv. HD a to Dolby True HD vs DTS HD Master Audio. Tam je vysoká náročnost na data a jejich propustnost. Funkční je to výhradně po HDMI. Po toslinku, či dig. koaxu prostě ten objem dat neproleze. Snad je toto Tvůj problém. Podkud máš tedy starší receiver a nemá HDMI, tak to musíš rozkodovat v playeru a analogově to poslat do toho receiveru, pokud tedy alespoň má analogový vstup 5.1, či 7.1, ale toto je hoší kvalita přenosu ( kabely ). Lepší je to nechat kodovat v receiveru, pokud to tedy umí a poslat to dig. po HDMI - kvalitnější zvuk. Tak hodně úspěchů.
Ja mam pocit, ze dotycny ma problem hlavne s hlasitostou. Aspon podla toho, co pise tomu tak rozumiem.
karlik09 píše:čekal bych že DTS HD MA bude lepší co se týče zvuku a hlasitosti prostě všeho
karlik09 píše:zvolím Dolby Digital a zvuk mi bourá pokoj a přepnu na DTS a zvuk je takový nijaký
zvuk do receiveru posílam společně s obrazem přes HDMI
jo a ještě receiver není starý je to Onkyo TX-NR838 za 30k kč takže celkem slušný stroj
A co je problem? Ze DTS ma nizsiu hlasitost ako AC3? Alebo tomu zle rozumiem?
přesně tak ted to zrovna zkouším znovu ,pustil jsem original Blu-Ray disk Man of Steel a Dolby digital tedy cestina má vyšší hlasitost i hutnost v basové složce než když dám originál English tedy DTS HD Master Audio nechapu proč
Tak to budeš mít v nastavení. První dotaz: svítí Ti na receiveru ono DTS HD master audio? Máš na výstupu playeru nasteveno Bitstream?
Ještě chlape přehlédl jsem to, porovnávat musíš Dolby digital a DTS HD master audio na stejném doprovodu, ty České bývají obvykle zprněné a klidně i jinou hlasitost, ale je faktem, že většinou se slabší intenzitou. Osobně to vždy sleduji s originální stopou a titulky a právě kvůli zvuku a také hereckému podání. Ten dabing našich lehkoživek většinou nestojí za nic a ani neodpovídá obsahu.
přesně tak na playeru mám Bitstream a na receiveru svítí DTS HD Master audioRaptor píše:Tak to budeš mít v nastavení. První dotaz: svítí Ti na receiveru ono DTS HD master audio? Máš na výstupu playeru nasteveno Bitstream?
Zkus tedy jiný disk BD, ale porovnávej to např. na Anglické stopě DD a DTS HD Master, tam je předpoklad, že jsou stejně silně zaznamenané.
dělají mi to snad všechny prostě to dts ma celkově slabší intenzitu než zprněná češtinaRaptor píše:Zkus tedy jiný disk BD, ale porovnávej to např. na Anglické stopě DD a DTS HD Master, tam je předpoklad, že jsou stejně silně zaznamenané.
Sice jsme, jak tady často píšu na HIFI foru, ale pro jistotu: Nemáš to náhodou propojeno HDMI kabelem "za korunu"? Jakou má propustnost ten kabel? Musíš tam mít alespoň v 1.3 s propustností minimálně 10.6 Gbit/s.
musel bys to prostě slyšet ,i HDMI kabel mam kvalitní a repro mam set Klipsch RF 62 5.1