Karel1 píše:Mě by toho tady zajímalo víc, jenže jsem zjistil, že na slušně položenou otázku se jasné odpovědi nikdy nedočkám.
@Karel1:
Pokud narážíš na svůj dotaz, co se stane s BD přehrávačem po umístění na nějaké podložky - tak například zrovna já jsem tam poskytl odpověď podle svého nejlepšího přesvědčení. Že se ti nezdála být dost echt, inu, to se stává. Že v té diskusi bylo spoustu zbytečných výpadů, to se tady stává bohužel pravidelně
A stalo se to tady znova - přitom téma je značně realistické, potýkáme se s ním každý a nemusíme se zde osočovat kvůli ceně možných řešení, protože se jedná opravdu o směšné částky ve srovnání se samotnými komponenty.
Já bych tedy nezevšeobecňoval v tom smyslu, že nikdy nikdo odpověd nedostane. V tomto tématu rezonují dva postoje:
- Zkušenost nás, co neco udělali, ono to zafungovalo a třebaže nemáme srovnání, zda by to jinak nebylo lepší, tak zde svou zkušenost vysdílíme. Neumíme to třeba obhájit a přiznáváme to.
- Přesvědčení (znalost), že nic takového fungovat nemůže, od lidí, kteří jsou považováni za odborníky
Smiřme se tedy s tím, že první skupina neumí odpovědět na otázku "Proč to funguje" - tato skupina připuští svou nevědomost a hledá do té či oné míry odpověď u jiných - tady nic konfliktního nevidím. Nic lepšího než doporučení ať to taky zkusíš zřejmě nedostaneš.
Druhá skupina (odborníků) se opírá o svou znalost a tvrdí, proč to fungovat nemůže. Pak by tedy mohli svůj názor vysvětlit - vždyť jejich přesvědčení se opírá o znalost, kterou mají - jinak to tak trochu konfliktní je a zavání to demagogií.