Repro k NAD C375BEE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
sartel
Kontaktovat uživatele:

Repro k NAD C375BEE

Příspěvek od sartel »

Zdravím.
značnou část svého posluchačského života jsem strávil se sluchátky na uších, tudíž vůbec netuším a tápu ve výběru repro, které by vyhovovaly muzikálně k zesilovači NAD C375BEE.

- hledám bedny, které nebudou upjaty na vyhraněný hudební žánr (tak jako nejsem já. Poslechnu si cokoliv, rád hledám nové)
- regál x sloup: je mi to jedno, když splní další uvedené požadavky a cena stojan+regál x sloup bude v řádu stovek stejná
- nechci pořizovat subwoofer, tudíž by měly zvládat nízké tóny
- velikost místnosti 3x5,5m, 2,5m strop
- cena do Kč 40.000,- : je to max, takže samozřejmě když bude něco dobrého pod tuto částku, zlobit se nebudu :) Můžete to i případně odstupňovat "za 10t. koupíš tohle, za 20t. tohle..."
- ne bazar

Zajímají mě zejména názory těch, co k NADům vyzkoušeli více repro, co kde chybělo/přebývalo a kde si to nakonec s integráčem sedlo. Odpovědi typu " já koupil xy a hraje to dobře" mě opravdu nezajímají, čímž ale nikoho nechci napadat, jen tohle zkrátka není cesta, kterou se chci dát. Poslech ve studio jde také mimo mě, leda že by připravili test ve stejných podmínkách jaké mám já.

Předem děkuji za odpovědi

PH
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro k NAD C375BEE

Příspěvek od PH »

Za mě DYNAUDIO, já mám místnost 4 - 5,5 a basů je opravdu dostatek a kvalitních. Hraju na Audience 52 se. Dneska se dají pořídit nové ve výprodeji kolem 30.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

sartel: Měl jsem doma asi tři roky Acoustic Energy Radiance 3, je to univerzální a dobře hrající repro s nadprůměrnou citlivosí, přesné rychlé a neagresiví, zvládne jakýkoliv žánr, ale bez osobního poslechu nic nekupuj.Doporučená cena je sice mírně nad tvůj limit, ale ta vždy záleží na domluvě mezi prodejcem a kupujícím. :lol: http://www.acoustic-energy.co.uk/#!radiance-3/c1s1s

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Kamarád je s tímto zesilovačem spokojený s Wharfedalama...Acoustic energy mu prošly rukama dvoje a šly dál....Jinak můj názor je,že s tímto rozpočtem nebrat z druhý ruky nemá logiku(za polovic je násobná užitná hodnota).

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Pokud chceš co nejvíce snížit riziko nákupu nevhodných reprobeden, tak návštěvě hifi studia se stejně nevyhneš, ledaže čekáš radu od někoho, kdo má doma stejný zesilovač jako ty, stejné akustické podmínky jako a hlavně stejný sluch jako ty.
Tato pravděpodobnost je dost nízká.

Takže moje rada zní: nebuď pohodlný a studuj nabidku v rozsahu tvých finančních možností, domluv si poslech (i kdybys měl dost daleko cestovat) a vybírej vlastníma ušima. Tvůj zesilovač je dostatečně výkonný, takže nejseš nijak omezován, pokud jde o parametry.

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

No přidám ještě jednu osobní zkušenost, tedy svůj názor to zdůraznuji!!! Před 5 lety jsem měl v merku NAD M3+M5 poslouchal jsem k němu Wharfedale-nelíbilo se mi, moc basů zahuhlané, pomalé.Bowers & Wilkins to už bylo lepší, rychlé čisté ale místy až moc ostré.Nejvíce mě tehdy oslovily JBL LS 80, proto si je pamatuju, neagresivní čisté přiměřené basy (trošku víc basu by neškodilo) vše to byly bedny kolem 100tis. typy už si nepamatuji ale ty JBL mi zůstaly v paměti dlouho jsem nad nimi uvažoval.Ale jak jsem již psal bez poslechu je to mlácení prázdné slámy, navíc nad limit který udává sartel, třeba by se mu něco líbilo tady jsou tam i nové bedny: http://www.hifibazar.cz/

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Díky za všechny náměty a nabídky. Až přijde čas na koupi, ozvu se co a proč jsem si vybral.

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

Krásne univerzálne regálovky, ktoré zvládnu aj rock:

http://www.hifionline.cz/reprosoustavy/ ... e-3semkii/

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Trymore:
A jaké jsou ve spojení s C375? Přece jen je to charakterem hodně jiný zesilovač oproti tvýmu Vincentovi. Spojení Vincent-AC je hodně povedený.

Trymore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trymore »

To naozaj neviem.
Ale podľa predajcu (a dá sa mu veriť) sú naozaj univerzálne na každý žáner. A ako si sadnú s tvojim zosilňovačom, to môžem len hádať.
Na tvojom mieste si spravím výlet do Brna a otestujem zosilňovač s bedňami, budeš hneď vedieť.
Podľa mňa nie je čo riešiť.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

To by byla pomůcka spíš pro sartela. Já po bedýnkách taky pomalu začínám pokukovat, ale po docela jiných (koncepčně i cenově).

sartel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sartel »

Ještě se zeptám - je nějaké zažité pravidlo, kdy při určité cenovce, wattáži atp. nových kusů beden začíná zesilovač vůči nim pokulhávat a je tak lépe vyměnit amp než bedny? Nebo se to takto říci nedá? Jestliže to lze takto odvodit, jaký má zmíněný NAD (podle udaných parametrů výrobcem) "strop" v regálech a jaký ve sloupech?

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Obecně platí, (neberme v úvahu top produkty) že nejvyváženější sestava je ta kde všechny komponenty v řetězci mají stejnou cenu, v tvém případě tedy cca 40tis. ale zároveň je třeba říct že bedny jako koncový článek v řetězci by měly být nejdražší, přímo v tvém případě dle mě tak 50 až 80tis. je jedno zda se jedná o regál či sloup.(regál ve stejné ceně jako sloup, bude kvalitnější ale bez nižších oktáv, jak jsem již psal bez poslechu ani ránu :lol: )

Palo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

mam novy c 375...predavam ho. Ma az 8 vykonovych tranzistorov na kanal....slabe vysky, malo detailov. Som NADista, ale toto ma sokovalo...za 1400 euro, som si kupil, strasne narocny zosilovac na vyber bedni...chce to asi neadekvatne drahe bedne...mal som aj Dynaudio Contour 1.4s a katastrofa...pritom kabelaz dobra..CD NAD C 565BEE, signaly XLO Reference 3, reproduktorove XLO ULTRA 6. Potom som ho pocul na Dynaudio Confidence...neviem presne model...velke stlpy, ale len jednu folkovku od Vlastu Redla a zvuk bol docela fajn, ale cenovka tych bedni je 13 000 euro. Ja osobne som velmi nespokojny s tymto vyrobkom.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Keď som čítal názov tohoto vlákna, tak ma hneď napadol slogan z bilboardu čo nám nedávno vylepili nedaleko roboty: "Nad a Dynaudio si rozumejú".
To som naozaj netušil že sa za krátky čas po inštalácii toho bilboardu bude niekto pýtať s čím si rozumie Nad. :lol:

Inak za 40 tis. môžeš mať napríklad tieto bedne: http://www.hifiopava.cz/easopava/eshop/ ... 5/579-ELAC
Tu je krátka recenzia: http://hdworld.cz/archiv/elac-fs-187-2673 . Zaujalo ma tam ako opisujú že je ich reprodukcia detailnosťou blízka sluchátkovému posluchu a na ten si zvyknutý, tak by ti možno mohli sadnúť.

Ako pasujú s Nadom netuším. Ak si dobre pamätám tak som Elac (rôzne bedne) počúval s Cambridge audio a bolo to dosť dobré. Niekto písal že mu fajne hrajú s Yamahaou.

Odpovědět