Repro k NAD C375BEE

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro k NAD C375BEE

Příspěvek od Jarda69 »

PítrsPraha píše:No, sartelovi tohle vlákno už asi moc nepomůže, ale nad dvoukilohertzovýma basama jsem se taky pobavil... Patrně zase tradiční Jarynovo "spletl jsem se" :-D.

Zkusil jsem si na svých bednách odpojit hlubokotónovou část (dělící kmitočet 200 Hz) a hluboké tóny, teda spíš basssssssy, abych byl taky kchůl, jsou panečku najednou opravdu úderné! Baskytara, kopák i kontrabas znějí až neskutečně pevně, rychle a úderně. Doslova neskutečně, když 90 % z jejich zvuku není slyšet... ;-).

Problém je někde úplně jinde než v terminologii.....
Stejně jsem ani teď nepochopil, proč když chce někdo otestovat vliv vyšších harmonických na zabarvení zvuku nástroje, tak proč neodpojí zdroj vyšších harmonických.
Pravda, časem se diskuze přesunula od zvuku "nástrojů" k debatě o tom ,že bass je vlastně jenom jeden sinusový kmitočet. Ale hlavně, že to posloužilo svému účelu.

Raptor

Příspěvek od Raptor »

JV

Ano máš pravdu, ale původní dotaz je asi už neaktuální a zřejmě vyřešený a tak se to tu rozjelo trochu jiným směrem, po té, co to někdo oprášil.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Raptor:
Ok, se subem je to jiná písnička a kontrolovaný subbasy jsou dosažitelný za zlomek peněz (v porovnání s bednama). Ještě když jsem měl regálovky a uvažoval jsem, jakým směrem se se zvukem posunout, jsem měl doma půjčený 10' Velodyne a ten impakt na nejspodnějším spodku byl parádní. Ale chtěl jsem celkový zlepšení, tak jsem pořídil Electry. Reálný nástup v mý poslechovce je kolem 40 Hz a ta energie třeba u gran casa chybí. Něco slyšet je, ale rezervy tu jsou... :-).

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše:Stejně jsem ani teď nepochopil, proč když chce někdo otestovat vliv vyšších harmonických na zabarvení zvuku nástroje
O testování vyšších harmonických nebo o zvuku nástroje jsem zde nenapsal ani čárku... Čti pozorněji... *headbang* *2thumbsup*

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Zkusil jsem si na svých bednách odpojit hlubokotónovou část (dělící kmitočet 200 Hz) a hluboké tóny, teda spíš basssssssy, abych byl taky kchůl, jsou panečku najednou opravdu úderné! Baskytara, kopák i kontrabas znějí až neskutečně pevně, rychle a úderně. Doslova neskutečně, když 90 % z jejich zvuku není slyšet... ;-).

Přiznám se, že tě pořád nějak nechápu. To už popíráš i sám sebe ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Počkej, tys doopravdy nepochopil, že to byla ironie v reakci na tvůj nesmysl o tom, že pevný basy jsou tvořený středama *2thumbsup* ? Wow....

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

A už to pomalu začíná. Klasické druhé kolo, kdy pan Pítrs pochopil, že napsal kravinu a pak se do toho zamotal ;)
Teď začne kolo vysvětlování skrytých význámů a podobné kecy *2thumbsup*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Moc fantazíruješ ve snaze získat respekt, kterej takhle ale nikdy nezískáš.

Celá diskuse je o tom, že se ti trochu setřel rozdíl mezi zvukem basů a zvukem nástrojů, jak neměnně píšu od začátku. A že středy a výšky mají nulový vliv na zvuk basů, jak ses mylně domníval.

A neunesl jsi, že jsem tě na to upozornil. No jo, no...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Do pošty jsi mi odmítnul napsat tvojí definici basů. A ber v potaz diskuzi než si sem skočil.
Uděláš to veřejně nebo se z toho zase nějak vykroutíš ?
Ptal jsem se tě, co měl asi na mysli Raptor, tím svým popisem

"Mimochodem basy jsou jen basy, krátké, pevné, tvrdé."

Já si myslím ,že se nejedná o popis zvuku sinusovky na nějakém malém kmitočtu.
Co ty ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zase fantazíruješ, Jaryne...

Nic jsem ti do pošty neodmítnul, to je zas nějaký tvůj marný pokus o manipulaci. Ty se můžeš ptát, já můžu odpovídat - pokud mi otázka stojí za odpověď. Ber to jako fakt. Evidentně ti je přirozené dávat tomu falešnou příchuť vykrucování se a hledat v tom ublíženectví, tak to dělej, no. Co já s tím?
Raptor napsal, co napsal. Pro mě je to srozumitelné a jasné. Jestli tomu nerozumíš, zeptej se jeho.

Nemám potřebu tuhle debatu dál rozšiřovat, zvlášť ne odpověďma na idiotský otázky typu "co jsou basy?". Jen jsem poukázal na to, že zas píšeš hrozný kraviny.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Že vás to ešte baví. Kašlite na seba a bude pokoj.
Prípadne skúste (bez toho že sa tu navzájom pozabíjate) dať každý nejaký tip podla zadania tejto témy. Možno by ste sa nejakým nedopatrením konečne zhodli. :)

boxer

Příspěvek od boxer »

Pánové, vás číst je fakt na posrání.

Jardo, ty jsi fakt asi na nějakým tripu. Přeci není možný, abys napsal takový hovadiny a pak se obouval do jiných, že nepochopili, cos tím chtěl vlastně říct.
Český jazyk je dost květnatý a dá se s ním vyjádřit kde co a v mnoha "odstínech šedi".

Ale ty jsi napsal jasnou větu a pak kolem toho předeš pavučinu výmyslů, že to nemá obdoby.
Fakt musíš reagovat na každý vlákno, i když musíš vědět, že to jde mimo tvý znalosti? Je to tady skoro s tebou pořád, ať si vemu jakýkoliv vlákno, kde píšeš.

Basová kytara má nejnižší tón (dle naladění = většinou 41 Hz). Takže by měly běžně dobrý bedny rozsah zvládnout.
Čistých 20 , 25 Hz už zvládnou opravdu jen velké a hodně drahé bedny. Opravdu tím nemyslím nějaké zoufalé hučení, bučení a td.

Druhou stránkou věci je, kolik má taková vlna 25 Hz rozměr. Délku. Takovou poslechovku tady nemá s odhadem hraničícím s jistotou nikdo. Tak nač takový "spodky"?

Ale to je fuck. Podstata je v tom, že Jarda plácá a plácá. A pokud sám napíše, že někdo začíná urážkou, bylo by vhodné, kdyby si řádně zametl před svým prahem. A dvakrát.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

JV:
Jako majitel C375, který jsem poslouchal s vícero bednama, jsem měl rozepsanej dlouhatánskej příspěvek na tohle téma. A pak jsem si všimnul, jak je vlákno starý a že se tazatel už ve vlákně neukázal, tak jsem to sem nedal.

No a pak jsem si přečet tu perlu, že basy jsou tvořený středama....

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

BOXER hele já nevím, ale tušíš o čem ta debata byla, než se do toho vložil Pítrs ? Mně připadá, že taky asi ne. Chápu, že se ho chceš zastat, ale zkus si to nejprve přečíst, než tu začneš psát něco o tripu.
Šlo jenom o uplně obyčejný popis zvuku, jak ho občas hifisti používají. Že z toho někdo udělal debatu na celou stránku, není můj problém. Ale srát na hlavu si snad nemusím nechat a tak jsem sem se ohradil. Hned na začátku jsem upozornil, jak to bude pokračovat, protože jsem už praktiky pana Pítrse prohlédnul. A jak se ukázalo, tak jsem se nespletl.
Zkus být jako moderátor nestranný nebo si to celé přečti, než začneš vynášet soudy.
Není to poprvé a bohužel asi ani ne naposledy, co tu Pítrs rozjel podobnou debatu, plnou vytrhávání slovíček a lepení pseudocitací.
Myslel jsem, že už mě Pítrs přestal pronásledovat, ale zřejmě to pořád zkouší a pořád se mu nedaří.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PítrsPraha píše:JV:
Jako majitel C375, který jsem poslouchal s vícero bednama, jsem měl rozepsanej dlouhatánskej příspěvek na tohle téma. A pak jsem si všimnul, jak je vlákno starý a že se tazatel už ve vlákně neukázal, tak jsem to sem nedal.

No a pak jsem si přečet tu perlu, že basy jsou tvořený středama....
Ty seš prostě marnej. Když už se chceš po mně vozit, tak to napiš hezky celé. Uvidíš, že už ti tak snadno nepůjde. Najdi mi prosím přesnou citaci, že basy jsou tvořené středama.
Ty to vážně pořád nevidíš co ? Je to vážně tak těžké napsat "Promiň, nepochopil jsem, že jde o běžné označení projevu dobře udělaných beden s vyrovnaným spektrem a schopností zahrát impulzní signál, bez zákmitů a zkreslení" a nechat to být ?

Odpovědět