Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Příspěvek od Bazi 36 »

To je přesně ono,za ty prachy se dá v bazaru koupit i poměrně velká kvalita,jen či to právě k tomu zesiku nebude už moc,pak ty reprosoustavy budou absolutně nedoceněné. Radši kvalitní regál,který si s onkyem sedne a to i cenově. V teto cenové relaci,bych se nebál ani nedostatku basů a navíc spousta detailů,jediný problem-dele hledat to právé ořechové na rockovou hudbu!!!

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Slyšel jsem tyhle repro a na rock super. A ještě dost ušetříš.
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... ion-dc-6t/

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Tak jsem dneska byl v poslechovce Xavian v Hostivicích a mám v tom ještě větší guláš, než předtím :lol:
Poslouchal jsem Deliziosa, Jolly a Perla. Všechno na stereo receiveru Onkyo TX-8270, který mají přímo ve studiu k zapojení.

Perla: Tu jsem poslouchal jen chvíli na začátku a popravdě se mi nechtělo věřit, že to takhle hraje z "malý bedýnky". Krásný čistý zvuk, rozlišení nástrojů i v orchestrálnějších věcech a dokonce příjemný zvuk i na věci typu Metallica - Sad But True.

Deliziosa: Super zvuk pro starší rockovější věci jako Pink Floyd, Van Halen.. Pěkný spodní pásmo, který nahrávkám vždycky dodalo takovej ten starej říz, kterej tyhle skladby mají. Ve věcech třeba od Hanse Zimmera sice zněly na první poslech pěkně, ale po chvíli se zvuk začínal zdát být "zahuhlanější", nástroje už měly tendenci splývat do sebe.

Jolly: Prakticky opak Delizios - ve složitějších věcech jako třeba ten orchestrální Hans Zimmer byly super - krásný rozlišení nástrojů, příjemný středy a vejšky. Basů to má na první pocit méně, ale jsou rozhodně přesnější a ve výsledku v těchto skladbách asi i příjemnější. Na druhou stranu pro rockové staré věci to není úplně to pravé ořechové. Chybí jim ta dynamika na spodku, která tomu dodá ten správnej šmrnc. Trochu pomůže přidání basů na korekcích, ale je prostě znát, že ty bedny tlačíte někam, kde nejsou úplně doma. Hodně tomu pomůže připojení subwooferu. Starý rockový, ale klidnější věci jako třeba Dire Straits zní na Jolly super a asi i líp než na Deliziosách.

Takže teď jsem z toho ve výsledku jelen a nejvíc mě láká zajet si tam ještě znovu poslechnout ty Perly, který jsem měl bohužel zapojený jen chvilku a nakonec jsme je nějak moc už neřešili. Další je samozřejmě možnost ještě zajet si poslechnout ty Piccola, ale bojím se, že to nebude mít moc velkou vypovídající hodnotu, kvůli úplně jiným poslechovým podmínkám a samozřejmě tomu, že se uši hodně rychle přizpůsobí novému zvuku..

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Minstrel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Minstrel »

vem ty Tannoy DC-6T co radí NIN

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

boze, zase Nils. Podle tehle precinkane pisnicky bych nevybiral repraky.

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

Pokud bys do nich šel určitě si je poslechni. Měl jsem jejich nástupce Tannoy Revolution XT6f s Onkyem A9000r a hrály krásně, toho Nilse ještě líp než tyhle, Jan Spálený a ASPM, Petr Skoumal, Mišík, Michal Prokop, Dire Straits, R.E.M. - nádhera. Hrály krásně přesně, ale na tvrdou, rychlou muziku a vyšší hlasitost jim jakoby docházel dech, ten hukot Metallicy spíš komprimovaly. Vyměnil jsem je za XT8f a jsem spokojený, i když ze začátku se mi po XT6f stýskalo :-).

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

kychtax píše:
22 led 2018 22:58
boze, zase Nils. Podle tehle precinkane pisnicky bych nevybiral repraky.
Právě,když nezní tak přecinkaně,tak je to ono ;)

raskod
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od raskod »

Zober tie Perly, neurobíš chybu *palec*

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Dík za názor. Máš s nima nějaký bližší zkušenosti?

tomatsu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomatsu »

A co třeba toto : https://www.hifi-audio.cz/triangle-espr ... 3/?cid=481 To vůbec není špatná nabídka *thumbs up*

raskod
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od raskod »

Miro_CZ píše:
05 úno 2018 21:17
Dík za názor. Máš s nima nějaký bližší zkušenosti?
Mám ich doma :D

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Perla je hodně povedená bedna, která dobře hraje a navíc pěkně vypadá.
Jestli posloucháš hudbu jako Dire Straits ,Jethro Tull, nebo Meolu, budeš spokojen.
Jestli posloucháš Floydy, Zeppelin, Sabbath, nebo podobnou tvrdší hudbu, budou Ti určitě scházet nízké kmitočty, které Ti Perla zkrátka nedá, přestože na své rozměry jde poměrně hluboko.
Jestliže Tě neuspokojily sloupky Xavian, o kterých píšeš výše, budeš tedy muset prišetřit a poohlédnout se ve vyšších firemních řadách, nebo zvolit něco z druhé ruky.Též by stálo za úvahu poslechnout si model Labrador 26 od AQ.Stojí kolem 30t.a jsou osazeny reproduktory ScanSpeak a jsou třípásmové.Možná by to vzhledem k vynikajícímu osazení a poměru výkon/cena bylo schůdné řešení.Pochopitelně chce to poslechnout.
Přeji šťastný výběr.

Odpovědět