nastal čas a já se stěhuju do svého bytu a rád bych jako jednu z prvních věcí vyřešil hifi. Koukám po repru cca kolem 30 000Kč, raději sloupové, ale není to podmínkou.Prakticky celý život jsem doma poslouchal repro Xavian XN 325 (sloupové 2,5 pásmo) a jejich zvuk mám rád, takže jako první samozřejmě padla volba opět na Xavian a pokukuji po Deliziosa, Jolly nebo Perla. Na pondělí mám objednaný poslech u Xavianu, tak jsem zvědavý, jak to dopadne (a teď mě tak napadá - co si vůbec vzít na takovej poslech s sebou?)

Každopádně proč to píšu sem - co byste doporučili vy za repro v této cenovce? Budu rád za komentáře k výše zmíněným Xavianům i k jiným značkám a modelům.
Poslechová místnost cca 20m^2, poslouchám starší rock a metal (Pink Floyd, Metallica, Queen, Guns n Roses atd.), filmovou hudbu (hlavně Hans Zimmer) a často jen jako podkres obyčejné rádia (Beat, Evropa 2). Současně by mělo repro sloužit i k ozvučení filmů (streamování z PC do TV pravděpodobně přes Apple TV). Železo plánuji koupit Onkyo TX-8270.
Předem děkuji za tipy

edit: Případně jsem koukal, že se v ceně kolem 30k občas objeví v bazarech i Xavian Piccola - jak jsou na tom v porovnání s novými kousky? Má cenu na ně třeba čekat?