Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět

Paul
Kontaktovat uživatele:

Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Příspěvek od Paul »

Dasta - kámoš ty AQ Labradory 26 měl a byl to totální průšvih.Ty bedny prostě neměly drajv,středy atd.Možná ta verze mkII.nebo mkIII. bude lepší-ale stojí cca 35 000.To bych šel určitě za tu cenu do něčeho "z druhé ruky"-neuspěchal to a pořídil daleko lepší bedny.Slyšel jsem od fy AQ cca 4-5 modelů a ani jedny se mě nezdály dobré.Tím nechci říkat,že AQ neumí dělat bedny-vyšší novější řady jsem neslyšel,ale mě ani kolegům co jsme je poslouchali neseděly.Byli jsme i v Července ve studiu a ani tam nám ani jedny zkukově nesedly.Pravda je,že už to pár let bude. ;) Na ten styl hudby co poslouchá si myslím,že budou nevhodné.Ale každému se líbí jiný zvuk a jinak to cítí.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Paul,
Je to možné, nerozporuji to, proto jsem psal,že je nutnost poslechnout.
Mě na nich přišlo zajímavé to výborné osazení (ScanSpeak+Vifa)

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

raskod: Jo tak :D A co posloucháš za hudbu?

tomatsu: No, cenově to vypadá hodně pěkně, ale absolutně je neznám, takže leda pokud se k nim dostanu na poslech..

Dasta: Dire Straits si občas rád poslechnu, ale většinou spíš ty Floydi, Metallica, Satriani, M. Pavlíček, Kiss, Rise Against.. A poslední dobou hodně začínám poslouchat filmovou převážně od Hanse Zimmera. Ty Perly jsem bohužel poslouchal jen chvíli na začátku a pak jsme se soustředili už jen na ty dvoje sloupky a rozdíly mezi nimi, takže příště bych se spíš zaměřil na ty Perly, protože mě celkem bavily na začátku.

vanav: Když mně to VMAudio po přečtení několika diskuzí i s jejím majitelem připadá strašně nesympaticky jako značka :(

vanav
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vanav »

Ad VMAudio:
Mně naopak Martin Vitvar při osobním setkání připadal jako velkej sympaťák. Navíc tenhle obor vystudoval a vyzná se v něm, na rozdíl od většiny diskutujících na různých HIFI fórech. VMA II jsem už dřív doporučil kámošovi a nemůže si je vynachválit.

raskod
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od raskod »

Miro_CZ píše:
06 úno 2018 11:11
raskod: Jo tak :D A co posloucháš za hudbu?
Všehochuť, od jazzu cez art, prog-rock až po metal. Všetko je to o osobnej preferencii zvuku a mňa Perly bavia práve pre tú uvoľnenosť a muzikálnosť. Určite nemajú analytický zvuk, ale o to dlhšie sa dajú počúvať.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Nejsem zrovna fanda Xavian ;) ,ale je pravda,že když jsem u kamaráda ve studiu poprvé slyšel Perly,tak jsem seděl s bradou u kolen,nechápal jsem,jak z takové bedýnky může lézt takový zvuk :shock:

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

raskod: Takže koukám taky od všeho trochu a říkáš, že i na ten metal a tvrdší žánry ti z dlouhodobýho hlediska vyhovujou, jo?

terahera: Hele já měl pocit úplně stejnej, když jsem přišel do Xavianu a tam ty Perly pustili jako první kousek a zrovna jsme vybrali Metallica - Sad But True a já jsem nechápal, jak takhle můžou hrát takový bedýnky :) Něco mě na nich prostě bavilo a takhle zpětně si jejich zvuk vybavuju nejlíp i přesto, že jsem je poslouchal nejkratší dobu. Takže rozhodně plánuju ještě jednu návštěvu a zaměřit se přímo na ně. Jinak mám totiž trochu obavy z větších třeba třípásmových sloupů, do tak relativně malý místnosti.

raskod
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od raskod »

Viem že to nie je konečná, ale momentálne som nadmieru spokojný. A za tie peniaze, čo by som chcel ... :lol:

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

raskod: Taky to právě beru tak, že to není konečná, ale zároveň by to mohlo splnit úlohu slušný sestavy do začátku.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

PavelDosko: Koukal jsem na ně a jsou rozhodně za pěknou cenu, ale co je na nich ještě za úpravy kromě těch terminálů z XN 360? Nebo to v tý době dělal přímo Xavian takhle?

Pavell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavell »

Ahoj.Brácha má doma ten nový model AQ LABRADOR 26 MKIII.A zcela upřimě můžu říct,že hrajou opravdu super.Jejich velká výhoda je to,že velice dobře zahrajou všechny žánry.Jediné co mě trochu vadí,ta jejich velikost a nic neříkající vzhled.Je možné,že staré LABRADORY nehrály až tak dobře.Ale o tomto modelu bych to rozhodně netvrdil.Určitě stojí minimálně za poslech.P.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Osazení těch Labradorů je famózní, v podobné cenové kategorii nemá obdobu.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Hodně lidí preferuje neunavujici a zvuk, který baví. Z tohoto důvodu se jim líbí reprosoustavy od Tannoy. Měl jsem tu člověka, který si objel různá studia včetně Xavian. Vybral si Tannoy revolution XT 8f, slyšel Vienna Acoustics a nemohl se od nich odtrhnout.
Proto lépe zvednout zadek a objet si pár studií a vybrat si podle svých uší.
Rothaudio

Odpovědět