Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Příspěvek od macek11 »

Zkus se zeptat přímo u xavianu, mají onkya v nabídce.
Podobný zvuk jako A9000r má i A-9070, A9000r se liší pouze USB vstupem pro DAC a "pár tranzistorama" na výstupu navíc, nemá uváděný vyšší výkon, ale větší stabilitu, uvádějí že zvládá přenášet 140A. Provozuju A-9000r s Tannoy XT8f a spokojenost. Myslím že za ty peníze co se prodává na hifionline je to super koupě.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

macek11: Dík za info. Do Xavianu jsem zkoušel psát, ale neodepsali :( Zkusím je ještě jednou, jestli se ten mail někde neztratil. Tomu na hifionline napíšu, jestli ho ještě vůbec má, ať tady neřešíme jenom hypotézu..

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak mas FB, tak skus im este napisat tam.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Napsal jsem mail přímo p. Bučilovi a odpověděl hned, chtěl nějaký doplňující info, tak uvidím co odepíše dál :)

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Tak z rozhovoru s panem Bučilem vyplynulo ve zkratce toto:
První co ho napadlo k Piccolám je značka Yamaha, přičemž Yamaha je hodně analytická, technická. Oproti tomu Onkyo má o něco muzikálnější přednes. A doporučení na modely A-S801, případně A-9070. Po zmínce o A-9000R jednoznačný komentář, že tam je srovnání spíše zbytečné a bude hrát lépe než zmíněná Yamaha i Onkyo v nižší cenovce.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Tak je vyřešeno - dneska jsem dovezl Onkyo A-9000R :) Zvuk už na první poslech výrazně lepší než s Marantz PM-53, celkově čistší, basová sekce přehlednější, o něco lepší prostor. Těším se, až budu zítra moct poslouchat na vyšší hlasitost a nebudou na mě klepat sousedi *headbang*

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Děkuji za gratulaci :)

Teď ještě řeším, jestli má cenu řešit kabely. Zatím tam mám obyčejnou 2,5mm měděnou dvoulinku a nevím, jestli má cenu to měnit třeba za nějaký Audioquest 4x2,5mm do kříže, nebo jestli se na to vykašlat. Hlavní problém mám s tím, že na jednu stranu bych potřeboval cca 150cm a na druhou stranu tak 230cm. Někde samozřejmě píšou, že kabely musí bejt stejně dlouhý, jinde zase že to u takhle relativně malých rozdílů v délkách je úplně jedno a já nevím, jestli je lepší udělat je různě dlouhý akorát k bednám a nebo jestli dělat jeden zbytečně o skoro metr delší a "zbytek" někde uprostřed smotat do klubíčka..

Teď tam mám cca 250cm délku a je to takový všelijaký..
IMG_4975.JPG

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Kabely určitě již řeš. Ideální je si je půjčit, ne kupovat hned na blind. To onkyo se mi moc líbilo jednu dobu. Je hezké uvnitř. *thumbs up*

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

kychtax: Jo mně se taky líbí :) Celkově zpracováním a zvukem ještě víc, pořád mě fascinuje, že zvládá pěkně zahrát basy i na vyloženě nízkou hlasitost.
Jinak k těm kabelům - jsem takovej částečnej kabelovej skeptik - netahám sice zvonkovej drát, ale kabely za X tisíc mi taky nic neříkají. Takže pokud bych je řešil tak vidím Audioquest Flx-Slip 14/4 jako asi nejvíc kolik jsem ochotnej investovat a jelikož je to metráž, tak se bojím, že to mi nikdo nepůjčí jen tak na vyzkoušení, takže leda to risknout. Spíš ale řeším co s tou délkou..

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Napiš tady na foru, v sekci koupě, že sháníš reprokabel do x peněz, spousta lidí se Ti ozve. Většině se válí doma i několik RK navíc. Protože hrát může člověk většinou na jeden, že jo.. ;)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

vyrob si 3 kable .... 2 dlhe a jeden kratsi ... a porovnavaj :D

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Miro-cz - máš SZ ;)

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

*thumbs up* pěkné *thumbs up* kabely určitě stejně dlouhé *palec*

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Díky za reakce :) No zkusil jsem dát inzerát tady do bazaru, tak uvidím jestli se někdo ozve. Půjdu určitě do stejných dýlek i z důvodu budoucího využití třeba po stěhování :)

Zatím čekám, jestli někdo napíše na ten inzerát, nebo si udělám svoje Audioquest Flx-Slip 14/4, Nakamichi banánky a nějakej pěknej oplet a aspoň si s tím trochu pohraju a pobavím se :)

Odpovědět