Repro kolem 30k pro mladého hifistu
Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu
Tak už je vyřešeno. Dneska jsem si dojel pro Xavian XN Piccola a jsem nadšenej
Už jen vyřešit, čím to krmit. Zatím si můžu půjčit na chvíli od táty starý Marantz PM-53, ale do budoucna budu potřebovat něco svýho a nevím, jestli se vydat cestou toho receiveru Onkyo, kterej se mi líbí hlavně kvůli HDMI vstupům a AirPlay a nebo jestli sáhnout po něčem úplně jiným a HDMI a AirPlay řešit nějak bokem..

Taky jsem po nich pred nedavnem pokukoval.. 

Blahopřeji k výběru.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
tak at ti to hraje, nejlepe se stereo sestavou
Děkuji za gratulace. Máte nějaký tipy na zesilovače, případně jak nejlíp vyřešit to přehrávání z PC a AirPlay?
Připojuji se ke gratulaci
Piccoly byly kdysi v mém úzkém výběru,než jsem propadl paskacum 

.před pár dny jsem je měl doma (kamarád je přivezl na zkoušku a pokec) a fakt hrály všechny žánry tak nějak "pěkně"-hráno na NAD C370 + Electrocompanient + Vincent 234 

Také jsem je vyzkoušel a receiver bych vynechal a zkusil zesilovač s neutrálnějším sušším projevem viz.výše NAD 370 nebo Vincent 234.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
No my jsme šli ještě včera večer z hospody s kámošem poslouchat
Jsem fakt rád, že jsem nešel do novejch Delizios nebo Jolly..
Tomu NAD C370 bych se rád vyhnul, protože jsem četl, že i poslední kousky vyráběli asi v roce 2000 a že i těm už odcházejí kondíky a jsou vhodný na rozsáhlejší repas
Navíc se mi opravdu nelíbí vzhledově
Vincent je hodně pěknej, ale bohužel v jiný ceně než bych si představoval
Chtěl bych to vyřešit asi tak do 20k a to je ještě potřeba nějakej network player případně nějakej levnější DAC pro připojení PC
A nebo jít postupně, prvně pořídit nějakej ten network player a poslouchat zatím s Marantzem a časem pořídit lepší zesík.
johny52: Proč bys doporučil zrovna nějakej neutrální suchej projev? Já zrovna myslel, že se ke Xavianům obecně doporučujou spíš živější zesilovače
Respektive jsem četl, že se nedoporučuje třeba Marantz kvůli "jemnosti", ale spíše třeba Onkyo, protože tomu dodá lepší dynamiku.

Tomu NAD C370 bych se rád vyhnul, protože jsem četl, že i poslední kousky vyráběli asi v roce 2000 a že i těm už odcházejí kondíky a jsou vhodný na rozsáhlejší repas

Vincent je hodně pěknej, ale bohužel v jiný ceně než bych si představoval

johny52: Proč bys doporučil zrovna nějakej neutrální suchej projev? Já zrovna myslel, že se ke Xavianům obecně doporučujou spíš živější zesilovače

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já s různými NADy všetně C370 žil asi 8 let (od C320 po C375) a to poslední, co bych za sebe o jejich zvuku řekl, je, že je neutrální a sušší. Tak pro moje uši zní třeba Cambridge Audio. Ne NAD. Zvuk typický pro NAD vnímám jako s teplejšíma lehce nakřáplýma středama, nafouklýma vyššíma basama, který znějí "kulatě" a slévají se. Nejspodnější oktávu má subjektivně potlačenou, nejspíš díky zvýraznění vyšších basů. Celkově je zvuk neanalytický, jakoby medově slepený a nepatří k nějak rychlým. Naopak výšky jsou příjemné, znělé, prokreslené. Prostorovost levopravá ok, předozadní v podstatě neexistuje.
Porovnával jsem s Vincentem SV 234 a ve slepém testu bych je od sebe nerozeznal.
Porovnával jsem s Vincentem SV 234 a ve slepém testu bych je od sebe nerozeznal.
Pítrs - Petře-a u mě oba zesíky totálně jiný zvuk - NAD dynamický s drajvem - Vincek 243 spíše susší zvuk s vyššíma a někdy ucinkanějšíma výškama.Kupoval jsem od Pajuny-měl ho kámoš od vedle a nedávno ho právě proto prodal a koupil EC.A to je právě to "kouzelný"-že to každý slyšíme jinak-v jiném prostoru-na jiných bednách atd.Proto je pro mě někdy úsměvné ty dotazy-jak hrají tyto bedny apod. dotazy.Jak psal někde Renown-chce to zvednout zadek a zkusit si to někde poslechnout.Bohužel v hifi studiu to hraje většinou úplně jinak-jako doma.X-krát jsem se za ta léta "spálil" a nikdy to nebude úplně ideální.Bohužel mě nejvíce s kámošema štve ta kvalita nahrávek-myslím tím hlavně rockové věci,na kterých jsme vyrůstali-LedZep-U.Heep-Floydi-Sabbati-Yes-Queen apod. věci.Když tady vidím a čtu-rubriku co právě posluchám a je tam většinou Jazzík apod. věci-tak je mě to jasné.Také jsem to tak měl,že jsem poslouchal tyhle "dobře" hrající věci-ale časem jsem přišel na to,že to není bohužel můj šálek čaje.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tak tak
.

Miro
Testoval jsem Piccoly na 100w SonyTA-F 770 který v pohodě zvládá XN-270 a nebylo to vůbec dobrý.Deka na středech a výškách,mázlý basy.Japonci mají takový jemější muzikální projev tak je to možná tím.Na Accuphase to sice hrálo líp ale ten má 200w a je x krát dražší.Určitě hraje roli taky akustika místnosti a kabely tak to chce hledat a zkoušet zesilovač pro Piccoly na míru i pro Míru.
Testoval jsem Piccoly na 100w SonyTA-F 770 který v pohodě zvládá XN-270 a nebylo to vůbec dobrý.Deka na středech a výškách,mázlý basy.Japonci mají takový jemější muzikální projev tak je to možná tím.Na Accuphase to sice hrálo líp ale ten má 200w a je x krát dražší.Určitě hraje roli taky akustika místnosti a kabely tak to chce hledat a zkoušet zesilovač pro Piccoly na míru i pro Míru.
Tak to nevím proč, všechny kapely cos vyjmenoval, jsou dnes k dispozici v parádních remasterech z původních analogových pásů do hires digitálu a hrají božsky.