Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Repro kolem 30k pro mladého hifistu

Příspěvek od Miro_CZ »

Tak už je vyřešeno. Dneska jsem si dojel pro Xavian XN Piccola a jsem nadšenej :) Už jen vyřešit, čím to krmit. Zatím si můžu půjčit na chvíli od táty starý Marantz PM-53, ale do budoucna budu potřebovat něco svýho a nevím, jestli se vydat cestou toho receiveru Onkyo, kterej se mi líbí hlavně kvůli HDMI vstupům a AirPlay a nebo jestli sáhnout po něčem úplně jiným a HDMI a AirPlay řešit nějak bokem..

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Taky jsem po nich pred nedavnem pokukoval.. *palec*

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Blahopřeji k výběru.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

tak at ti to hraje, nejlepe se stereo sestavou

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

Děkuji za gratulace. Máte nějaký tipy na zesilovače, případně jak nejlíp vyřešit to přehrávání z PC a AirPlay?

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Připojuji se ke gratulaci *thumbs up* Piccoly byly kdysi v mém úzkém výběru,než jsem propadl paskacum :D

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

.před pár dny jsem je měl doma (kamarád je přivezl na zkoušku a pokec) a fakt hrály všechny žánry tak nějak "pěkně"-hráno na NAD C370 + Electrocompanient + Vincent 234 :)

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Také jsem je vyzkoušel a receiver bych vynechal a zkusil zesilovač s neutrálnějším sušším projevem viz.výše NAD 370 nebo Vincent 234.

Miro_CZ
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Miro_CZ »

No my jsme šli ještě včera večer z hospody s kámošem poslouchat :D Jsem fakt rád, že jsem nešel do novejch Delizios nebo Jolly..

Tomu NAD C370 bych se rád vyhnul, protože jsem četl, že i poslední kousky vyráběli asi v roce 2000 a že i těm už odcházejí kondíky a jsou vhodný na rozsáhlejší repas :( Navíc se mi opravdu nelíbí vzhledově *headbang*
Vincent je hodně pěknej, ale bohužel v jiný ceně než bych si představoval :( Chtěl bych to vyřešit asi tak do 20k a to je ještě potřeba nějakej network player případně nějakej levnější DAC pro připojení PC :( A nebo jít postupně, prvně pořídit nějakej ten network player a poslouchat zatím s Marantzem a časem pořídit lepší zesík.

johny52: Proč bys doporučil zrovna nějakej neutrální suchej projev? Já zrovna myslel, že se ke Xavianům obecně doporučujou spíš živější zesilovače :D Respektive jsem četl, že se nedoporučuje třeba Marantz kvůli "jemnosti", ale spíše třeba Onkyo, protože tomu dodá lepší dynamiku.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Já s různými NADy všetně C370 žil asi 8 let (od C320 po C375) a to poslední, co bych za sebe o jejich zvuku řekl, je, že je neutrální a sušší. Tak pro moje uši zní třeba Cambridge Audio. Ne NAD. Zvuk typický pro NAD vnímám jako s teplejšíma lehce nakřáplýma středama, nafouklýma vyššíma basama, který znějí "kulatě" a slévají se. Nejspodnější oktávu má subjektivně potlačenou, nejspíš díky zvýraznění vyšších basů. Celkově je zvuk neanalytický, jakoby medově slepený a nepatří k nějak rychlým. Naopak výšky jsou příjemné, znělé, prokreslené. Prostorovost levopravá ok, předozadní v podstatě neexistuje.
Porovnával jsem s Vincentem SV 234 a ve slepém testu bych je od sebe nerozeznal.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Pítrs - Petře-a u mě oba zesíky totálně jiný zvuk - NAD dynamický s drajvem - Vincek 243 spíše susší zvuk s vyššíma a někdy ucinkanějšíma výškama.Kupoval jsem od Pajuny-měl ho kámoš od vedle a nedávno ho právě proto prodal a koupil EC.A to je právě to "kouzelný"-že to každý slyšíme jinak-v jiném prostoru-na jiných bednách atd.Proto je pro mě někdy úsměvné ty dotazy-jak hrají tyto bedny apod. dotazy.Jak psal někde Renown-chce to zvednout zadek a zkusit si to někde poslechnout.Bohužel v hifi studiu to hraje většinou úplně jinak-jako doma.X-krát jsem se za ta léta "spálil" a nikdy to nebude úplně ideální.Bohužel mě nejvíce s kámošema štve ta kvalita nahrávek-myslím tím hlavně rockové věci,na kterých jsme vyrůstali-LedZep-U.Heep-Floydi-Sabbati-Yes-Queen apod. věci.Když tady vidím a čtu-rubriku co právě posluchám a je tam většinou Jazzík apod. věci-tak je mě to jasné.Také jsem to tak měl,že jsem poslouchal tyhle "dobře" hrající věci-ale časem jsem přišel na to,že to není bohužel můj šálek čaje.

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

Miro
Testoval jsem Piccoly na 100w SonyTA-F 770 který v pohodě zvládá XN-270 a nebylo to vůbec dobrý.Deka na středech a výškách,mázlý basy.Japonci mají takový jemější muzikální projev tak je to možná tím.Na Accuphase to sice hrálo líp ale ten má 200w a je x krát dražší.Určitě hraje roli taky akustika místnosti a kabely tak to chce hledat a zkoušet zesilovač pro Piccoly na míru i pro Míru.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Paul píše:
11 úno 2018 13:36
Bohužel mě nejvíce s kámošema štve ta kvalita nahrávek-myslím tím hlavně rockové věci,na kterých jsme vyrůstali-LedZep-U.Heep-Floydi-Sabbati-Yes-Queen apod. věci.
Tak to nevím proč, všechny kapely cos vyjmenoval, jsou dnes k dispozici v parádních remasterech z původních analogových pásů do hires digitálu a hrají božsky. :)

Odpovědět