Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Slepý test – zkušenosti a návody, jak jej zrealizovat v domácích podmínkách
mumu : zdaleko nejvic probiranych kabelu je dyi, navic to resi lidi, kteri uz do svych sestav investovali dost penez, u zakladnich sestav to opravdu moc vyznam nema, taky jsem si driv myslel ze na kabelech nezalezi, treba kdyz jsem mival Denon 2000R tak jsem kabely neresil. Kdyz mi prvne znamy pred 20 lety prinesl na vyzkouseni napajeci kabel tak jsem se mu jako absolvent elektro VS vysmal ... skolu mam porad, vyhlasku 50 taky a uz se nesmeju. No flame
mumu
Nikdy jsem si nekoupil kabel, který bych doma neměl možnost delší dobu vyzkoušet a u kterého bych nebyl přesvědčen, že má opodstatnění (vyjma cca 90tých let, kdy jsem byl rád, když mi v Belgické udělali na zakázku první pořádný kabel ke gramofonu).
Takže je to opravdu jen na zodpovědnosti každého jedince. Vše se dá nezávazně oproti záloze půjčit, v klidu vyzkoušet a pokud to nesedne, tak vrátit. Rozhodně se necítím jako oběť nějaké kabelomafie. Jsem svobodný člověk, který se svobodně rozhoduje, co se svými penězi udělá. A věř mi, že každou investice hodně zvažuji, protože raději místo 50 tisíc dám za kabel 10 a zbytek utratím za nosiče. A i když mám na začátku pocit, že "tento kabel musím mít", tak nakonec je vrátím, pokud "nefunguje", což se stalo u mnoha věhlasných značek (AQ, Nordost, Siltech).
Nyní jsem chtěl, pod tlakem zdejší ABX mafie
udělat a vyzkoušet na sobě ABx test. Jen jsem potřeboval poradit. A výsledek? Až na vyjímky jen žumpa plná obecných keců 
Nikdy jsem si nekoupil kabel, který bych doma neměl možnost delší dobu vyzkoušet a u kterého bych nebyl přesvědčen, že má opodstatnění (vyjma cca 90tých let, kdy jsem byl rád, když mi v Belgické udělali na zakázku první pořádný kabel ke gramofonu).
Takže je to opravdu jen na zodpovědnosti každého jedince. Vše se dá nezávazně oproti záloze půjčit, v klidu vyzkoušet a pokud to nesedne, tak vrátit. Rozhodně se necítím jako oběť nějaké kabelomafie. Jsem svobodný člověk, který se svobodně rozhoduje, co se svými penězi udělá. A věř mi, že každou investice hodně zvažuji, protože raději místo 50 tisíc dám za kabel 10 a zbytek utratím za nosiče. A i když mám na začátku pocit, že "tento kabel musím mít", tak nakonec je vrátím, pokud "nefunguje", což se stalo u mnoha věhlasných značek (AQ, Nordost, Siltech).
Nyní jsem chtěl, pod tlakem zdejší ABX mafie

Na tvoj posledný príspevok sa dá len povedať : Nikdy si nechcel a nechceš vyskúšať. Len žumpa plná výhovoriek..
zabiny - ak máš možnosť prisť ku mne, srdečne Ťa privítam, a zorganizujem bezkonfliktne a podľa Tvojich požiadaviek nejaký ten testík, aj ja si chcem rozšíriť obzory a som prístupný všetkému novému. Pokojne si priveď kamošov, nejako to zmenežujeme, aby to bolo objektívne. Viac možno do SZ.
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Zabiny to jsi vážně tak neschopný, nebo se jen děláš, aby jsi byl zajímavý.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
davidhighend : Zabiny zadal vas schopne o radu tak se nestyd a poskytni ji
Davidhighend,
proč prosím píšeš takové věci?
proč prosím píšeš takové věci?
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Pokud po tom všem co tady na fóru a jinde na netu je srozumitelně o této problematice popsáno a někdo i tak není schopen provést slepý test, tak se na mne nezlob, ale s takovým clovekem není zapotřebí dále ztrácet čas. Jen prudí a děla ze sebe chudinku, jak mu všichni kolem škodí v jeho cestě k poznání. Jste někteří opravdu legrační.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ok, muzes mu prosim tedy predat sve zkusenosti jak realne provest test repro kabelu a jejich ruznych zapojeni (viz prvni strana tohoto vlakna) ?
Davidhighend,
zabiny007 je hifista tělem i duší, který mnoha lidem nezištně pomohl a pomáhá a ty mu nepravem křivdíš, jenom proto, že se zeptal, jak se vlastně dělá něco, s čím se neustále oháníte. Radu, kterou po vás laskavě žádal mu nedal nikdo, BVa něco naznačil, ale s pomocí PC, nebo integráče, když v prvním dotazu zabiny007 psal, že by prosil řešení bez PC.
Nabyl jsem dojmu, že z testů máte větší strach než my, protože jinak by se vlákno nemohlo vyvíjet, jak se vyvíjí.
No nic odpovědi v podstatě žádné, hlavně, že se aspoň kluci na Slovanetu dobře pobaví ,že.
zabiny007 je hifista tělem i duší, který mnoha lidem nezištně pomohl a pomáhá a ty mu nepravem křivdíš, jenom proto, že se zeptal, jak se vlastně dělá něco, s čím se neustále oháníte. Radu, kterou po vás laskavě žádal mu nedal nikdo, BVa něco naznačil, ale s pomocí PC, nebo integráče, když v prvním dotazu zabiny007 psal, že by prosil řešení bez PC.
Nabyl jsem dojmu, že z testů máte větší strach než my, protože jinak by se vlákno nemohlo vyvíjet, jak se vyvíjí.
No nic odpovědi v podstatě žádné, hlavně, že se aspoň kluci na Slovanetu dobře pobaví ,že.
Davidhighend
Nezajímá mne teorie a obecný popis, toho je opravdu všude plno a to je vesměs jasné. Zajímají mne rady, jak řešit několik konkrétních detailů během realizace. Nikde jsem nic takového nenašel . A když, tak se jednalo o přepínání v jiné místnosti, než poslechové, nebo ve speciálně připraveném prostoru.
A protože mám velkou fantazii a dovedu představit minimálně 10 různých způsobů od postaveného rámu s přehozenou plachtou, zavázané oči testujících s odváděním do místnosti při přepínání, přepojování pod prostěradlem, postavený stan a já nevím co ještě,
chtěl jsem jen využít zkušenosti zdejších členů a trochu si to hledání ideálního postupu ulehčit. Nač ztrácet čas vymýšlením vymyšleného, že?
Je to pro Tebe pořád tak nepochopitelné?
Nezajímá mne teorie a obecný popis, toho je opravdu všude plno a to je vesměs jasné. Zajímají mne rady, jak řešit několik konkrétních detailů během realizace. Nikde jsem nic takového nenašel . A když, tak se jednalo o přepínání v jiné místnosti, než poslechové, nebo ve speciálně připraveném prostoru.
A protože mám velkou fantazii a dovedu představit minimálně 10 různých způsobů od postaveného rámu s přehozenou plachtou, zavázané oči testujících s odváděním do místnosti při přepínání, přepojování pod prostěradlem, postavený stan a já nevím co ještě,
chtěl jsem jen využít zkušenosti zdejších členů a trochu si to hledání ideálního postupu ulehčit. Nač ztrácet čas vymýšlením vymyšleného, že?
Je to pro Tebe pořád tak nepochopitelné?
Ak chceš urobiť slepý test tak na to rady nepotrebuješ. Niektorí sú zástancami dlhodobejšieho posluchu niektorí chcú prepínať okamžite a počúvať tú istú pasáž hudby. Mne stačil na zistenie, že rozdiely nepozorujem AB test, kedy mi kamarát prehodil káble, mal som nejaké VDH dva druhy, kimber a fakt si na tretí pár nespomeniem, išlo o signálové. Úroveň od nejakých 150 za pár až 700, vyššie by som nešiel, z môjho pohľadu by to bolo neracionálne. Kamarát mi to prehodil a ja som tipoval, jediné čo som spozoroval, bol to tuším ten Kimber za cca 400 eur, tak to bola čistá anténa,ten som rozpoznal, tie ďalšie ani ťuk. Ten kimber, boli spletené dva kábliky vo fajnovom oplete a blišťavé koncovečky, jeden ten káblik bol ako signál a druhý mal tieniť, zistil som to tak, že som ho rozpáral. Ten kábel to bol normálny odrb a to som ho kúpil lebo zmena bola jednoznačná a dva páry. Pre dobrý pocit, som zostal u VDH, kvalitné tienenie a boli z tých všetkých najlacnejšie, tuším pár okolo 150,ale nepamätám. Potom mi to ešte raz nedalo, tak som skúsil cardas za 1500 pár a nerozlíšil som nič, toto bolo chválabohu len na zálohu, tak som ich s radosťou vrátil. Reprokáble, Hama dvojlinka, z metráže tasker robený, supra ply tienený, Tara Labs ism, athom zef. No a pri týchto kábloch som nerozlíšil nič ani tú dvojlinku. V tom čase som vlastnil repro Pioneer S3ex, bryston14bsst, ako hlavnú zostavu.
Raz som mal pocit zlepšenia, ale nešlo o porovnávanie ani slepý test, odcvakol som z taskera banánky. Neviem, ale ten kábel mi prišiel náchylný na oxidáciu, kúpil som v muzikeri alebo nejak tak.
Od tej doby, už len počúvam a neriešim, teda určite nie káble, ale zase na audio mam samostatný prívod - tienený, a na kino tiež, len ta sprostá akustika a v podstate všetko má samostatný prívod.
Raz som mal pocit zlepšenia, ale nešlo o porovnávanie ani slepý test, odcvakol som z taskera banánky. Neviem, ale ten kábel mi prišiel náchylný na oxidáciu, kúpil som v muzikeri alebo nejak tak.
Od tej doby, už len počúvam a neriešim, teda určite nie káble, ale zase na audio mam samostatný prívod - tienený, a na kino tiež, len ta sprostá akustika a v podstate všetko má samostatný prívod.
Dasta, rada tu je, jednoduchá a bez PC
- sonofstars
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Sasu znam chvilku, ale na rozdil od BVa osobne.
Tak mohu potvrdit, ze kdyz se pro neco rozhodne tak to udela. Proto chapu a verim i jeho iniciative.
Ale BVa vsechno vzdy vi nejlepe a vsechny lidi zna nejlepe. Sasu nikdy nevidel, nezna ho, ale presne vi jaky je a jake ma umysly. To je opravdu uz trapne.
Ach jo
A davidhighend koukal jsem na poslednich cca 50 prispevku (vic se mi nechtelo) vse jen posmivani, odseknuti, provokace. Je to fakt potreba?