Na rozdíl od kabelů ,to má u reproduktorů velký vliv na zvuk.

zosilnovač som vyberal podla parametrov, recenzii a odporucani... potom som k nemu hladal vhodne repro...drejkys píše: ↑10 říj 2018 15:22A ty jsi se rozhodl také naslepo nebo jsi měl možnost porovnání Onkyo vs Yamaha? Mě u toho Onkya odrazoval ten vnitřek a přišlo mi že se platí spíš za HDMI a 2x USB, každopádně věřím že bych možná žádný rozdíl nepoznal a ještě ušetřil. Docela mě mrzí že Yamaha šetřila na ovladačích na čelním panelu, jsou všechny plastové stejně jako zadní terminály.
Moc ti děkuji za vysvětlení, o tom Onkyu jsem si to právě také myslel už jen podle foto vnitřků obou. Ty zensory jsem sehnal za super cenu, ještě jim dám asi šanci a zkusím přidat korekce Basů nebo tu kalibraci. Jinak jediné co mě na R-N803D dost mrzí je že mi přes USB nenačte externí HDD ale jen flešku. V návodu sice píší že musí být FAT32 ale HDD mi to ani tak nevzalo. A to jsem si plánoval jak hodím mraky FLACů na HDD a budu jen pouštět z HDD. Nebo na to znáš nějaký fígl? U Onkya údajně bere HDD i NTFS a ještě navíc má USB 2x.Denkez píše: ↑11 říj 2018 12:18drejkys: Yamaha R-N803D je skvělý stereoreceiver, také ho mám, a s Onkyo TX-8270 by sis nepolepšil.
Zatímco Onkyo v koncovém zesilovači "recyklovalo" zesilovač z nějakého 7kanálového AVR, Yamaha se v koncovém zesilovači prakticky shoduje s plnohodnotným zesilovačem řady A-S700.
Měl jsem možnost tu Yamahu porovnat se zesilovačem Marantz PM6005, rozdíl ve zvuku je naprosto minimální, pokud vůbec nějaký.
Drobný "plastový" zápach u nového zesilovače není nic zvláštního, časem by měl vyprchat.
"Plochý" zvuk z repro Dali Zensor 3 není způsobený tou Yamahou, prostě ty bedýnky na víc nemají. Na jejich "zahoření" moc nespoléhej. Hutnějších basů dosáhneš s použitím korekcí a případně kalibrací.
Pokud ani pak nebudeš spokojený, nezbude ti, než se poohlédnout po jiných reproduktorech. Ta Yamaha si lepší zaslouží.
Jaké a jak dlouhé máš kabely?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů