Kluci,
akustiku teď neřeším. Řešení akustiky bylo jen nakopnutím k tomu se odhodlat k tomu, nad čím jsem uvažoval už dlouho, protože nejsem 100% spokojen a ani v akusticky velmi dobré místnosti ve starém bydlení o pro tyto bedny ideální velikosti 16m2 to nebylo úplně to, co hledám, i když nepopírám, že to bylo lepší, než teď.
Chápu, že chcete poradit, ale opravdu neřeším výměnu beden s domněnkou, že se tím vyřeší akustika. To fakt ne. Prostě řeším výměnu beden za takové, které svým zvukovým podáním budou trošku dynamičtější a teplejší a rád bych znal rady těch z vás, kteří máte osobní zkušenost, jaké by mohly v rámci rozpočtu splnit mé požadavky. A byl bych rád, abych mohl řešit jen ty reprobedny tak, jako kdybych nikdy na HEF problematiku akustiky neřešil, jako bych měl "dokonale" akusticky zařízený pokoj. Protože pokud se to bude řešit i tam, kde se na to neptám, budeme se pořád točit v kruhu a nenajdu to, co hledám.. Díky za pochopení!
Jinak @Odar: Já si myslím, že těch 120Hz bude subjektivních. Protože vím, že jsem přesně tuto frekvenci řešil i u starých reprobeden před VMA a řešil jsem to i ve starém bydlení. Já jsem na to nějak citlivý a vždy je to v EQ první věc, kterou stahuji na minimum, ten "hučivý" zvuk mi vadí. Nechci tím říct, že to nemůže mít souvislost se špatnou akustikou, která to možná může zesilovat, no bude to fakt spíše mýma ušima, myslím.