Výměna reprobeden za VMA II

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
koudy42
Příspěvky: 986
Registrován: 06 srp 2015 15:23
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od koudy42 »

Basa tvrdí muziku :). Co jsem zkoušel rozpojit HF LF termínály, tak bez basové části zní sebelepší repro jako štěně od vietnamce. Samozřejmě záleží konstrukci každé reprosustavy, ale věřím že upgrade basáku udělá hodně, vzhledem k ceně by stálo za to poslechnout vylepšenou verzi u Checka a ujasnit si, zda si je necháš. Mám doma JBL 5000 Ti.
Primaluna - Reference3A - Pioneer - Denon - DH Labs - ViaBlue - konvolut elektronek :)

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

@kychtax: Nezkoušel, ale jak píše Koudy, můj nejpalčivější problém s nedostatkem bas v poslechovém místě by to jen zhoršilo, asi by to jen vylepšilo přebytek bas za poslechovým místem ;)

@Koudy: Trošku pochybuji i kvůli dalšímu snížení citlivosti, tuším ze současných 89db na 86, pokud se nepletu..

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

Ještě bych se s dovolením zeptal na ten CANTON 2.1. Poněvadž je pán z MS kraje, pokud by se podařilo prodat bedny (nabízím je mj. i ve zdejší sekci bazar), možná by stály za poslech.
Budu mít asi 2 zcela základní a pro někoho možná stupidní dotazy, ale nemám zkušenost a tak než se o něco začnu zajímat, zajímá mě, jak co funguje:

1) Všiml jsem si, že bedny mají terminály pro Bi-Wiring. Je nutné tohoto využívat, nebo je možné zapojení pouze k jednomu páru terminálů jako u běžných beden (spíše přechodně, než dokoupím druhý reprokabel)?

2) Pořád úplně nechápu to ".1". Bedny mají nějakou "korekční krabičku". To je obdoba dvoupásmového EQ, který by fungoval jako jakýsi předzesilovač, nebo jaký je vlastně účel?

Děkuji předem za radu :)

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od Prospero »

1) Bi-Wiring zapojení samozrejme není „poviností“. Muzes, ale nemusís.
Pro zacátek by stacilo ponechat originál mustky, nebo, namísto nich, pouzít krátké kousky stejného kabelu, jako k zesilovaci. Vliv kabelu "Bi-Wire" (nebo "Single Bi-Wire") muzes otestovat i pozdeji.

2)Ta „krabicka“ není EQ v pravém slova smyslu.
Za a) ta „Black box“, bez fázových zmen, zehlí mensí tonální zvlnení v celém spektru, za b) odfiltruje „subsonický odpad“ a tim umozní basovým reproduktorum pracovat v optimálních podmínkách, protoze zabranuje zbytecnému pohybu jejich membrán a za c) jak uz jsem psal, se s její pomoci dají reproduktory (v urcitém rozmezí) „nastavit“ na tu kterou poslechovou místnost.

Moje zkusenost se vztahuje na mensí a levnejsí „sestricku“ „RC-L“ u které je ale její funkce naprosto totozná. ;)

P.S.: Nenechal by se "pán" premluvit k testu ve tvém "poslechovém doupeti?" :)

jkb4
Příspěvky: 223
Registrován: 14 led 2009 20:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od jkb4 »

Jaķa "1"?

Ty bedny se jmenují Canton Digital 2.1, podobně označují i své novější bedny, třeba Canton Reference 3.2 DC

S tou korekční "krabičkou" to označení nemá nic společného!

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od Prospero »

Dobré ráno.
Vyspinkaný? :)

1) = bod císlo 1, ne oznacení modelu. :lol:

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

Dobré ráno,

jistě *2thumbsup*
Díky moc kluci za odpověď, já jsem si říkal - znám vždy např. 2.1 jako stereo + subwoofer, proto jsem si nebyl jistý :)
Děkuji i za osvětlení funkcí "krabičky", zní to docela zajímavě a možná by mi to mohlo trošku pomoci. Jinak Bi-Wiring bych v budoucnu určitě využil rád, když to jde zapojit ale i bez něj, pro začátek je to ideální *palec*

Já jsem se pánovi včera ozval a už mám odpověď, s osobním poslechem souhlasí, kdybych mu zaplatil náklady za cestu, možná by byl ochoten přijet, chci se ho na to zeptat - bylo by to pro mě nejvíce vypovídající :) Škoda ale je, že dokud nebudu mít prodány stávající bedny, nemohu si to dovolit a tak ho nechci s poslechem zbytečně otravovat dříve, než to bude aktuální. O této (ne)aktuálnosti jsem mu ale psal hned v prvním mailu, stát se ale může, že je dříve prodá, to už neovlivním, no :roll:

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

Tak, situace se trošku pohnula, možná bych měl na bedny zájemce.
Teď tedy záleží. Jsem v kontaktu s prodejcem těch Canton 2.1 beden s možností poslechu snad i u mě doma, což jednoznačně bude. Zpětně jsem si ale znovu přečetl příspěvek od @Prospero, který píše "Ale pozor, ta „krabicka“ pro pripojeni vyzaduje moznost rozdelení zesilovace na predzesilovac a konec („pre out /main in“) nebo alespon funkci „tape monitor“.", toho jsem si prvně buď nevšiml, nebo nevěnoval pozornost. Proto chápu-li to správně, bych musel mít Hypu (či jiný zesilovač) včetně předzesilovače? Jiná možnost použití není, nebo je ta "krabička" jen volitelnou součástí?

Jak to nyní vidím finančně: Pokud bedny prodám, se současným zájemcem to bude za 15 tisíc. Rád bych investoval tak 5 tisíc, aby se to zaokrouhlilo na 20, těch 25 by možných bylo, ale mám s ohledem na bydlení priority jinde. No pokud by to za ty peníze byla fakt "pecka", s odřenýma ušima něco do 25 možné bude.

Takže teď záleží. Vlastně ze zmíněných jsou tady především 3 kandidáti:

Canton 2.1
JBL 5000 - ty mi ale upřímně nejsou moc sympatické
..nebo Aurum Cantus Melody M-103 (zde ale není jisté, jestli je inzerát z dubna stále platný)

V rámci rozpočtu nic moc jiného konkrétního nepadlo. Je ještě něco, co by někoho z vás napadlo jako kandidát k zamyšlení? Zatím u mě vedou ty Cantony a to i díky možné domluvě s prodejcem. Pokud by ale vyžadovaly preamp, je to dalších 20 tisíc a to teď nedám.

Děkuji za pomoc *palec*

jkb4
Příspěvky: 223
Registrován: 14 led 2009 20:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od jkb4 »

"krabička" je volitelnou součástí

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

Tak to jsem rád, díky za odpověď :)
Ale její použití je tedy podmíněno preampem, pokud chápu správně..?

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od Prospero »

jkb4 píše:"krabička" je volitelnou součástí
Není! *taktone*
Je soucástí "vyladení" a bez ní ty reprodukrory hrají o poznání hur. Zahuhlane a "nepresne".

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

No, to je právě potřeba vědět, protože i když někdy preamp chci, plánuji ho už 3 roky a zatím jsem ho nekoupil.. Takže @prospero, myslel jsi to tak, že bez preampu "krabička" nefunguje?

Uživatelský avatar
Prospero
Příspěvky: 1671
Registrován: 08 led 2012 17:12
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od Prospero »

Krabicku je potreba dostat do "signálové cesty".

Tedy bud mezi pre amp a koncák, nebo pres vstup / výstup "tape" na integráci, který ale, na predním panelu, musí umoznovat prepnutí na "tape monitor".

DenyKr
Příspěvky: 42
Registrován: 29 črc 2016 15:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od DenyKr »

..což v případě HYPY neumožňuje.. Ach jo, takže přes Cantony asi cesta nevede. Každopádně jsi mi tím pomohl, sám bych neměl tušení.
Zkusil jsem podat dotaz na ten Aurum Cantus M-103, ale tak nějak pro stáří inzerátu pochybuji, že je ještě aktuální - a jiná nabídka není. No, nebude snadné něco vybrat..

Jarda69
Příspěvky: 1253
Registrován: 24 kvě 2015 21:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna reprobeden za VMA II

Příspěvek od Jarda69 »

Hmm, krabička je aktivní. Proč by nešla připojit mezi Hypu a tvůj zdroj zvuku?

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti