Rozdíl mezi digitálem

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
DRACK
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl mezi digitálem

Příspěvek od DRACK »

vekoka píše:Drack
ten sklad je nádherný. Vypadá jako můj nově objevený obchůdek.
dekuji, ma to atmosféru a charakter, nic pro hospodyňky se smetáčkem a lestenkou na nabytek. to je jen takovy haraburdi bordell na nahradni dily a na info zadna kvalita, to foto je asi 2 roky stary 45s , 78s a cds to se mi mezitím podarilo nacpat handlirum , ja mam takove ty co mam vice rad i srovnane abych nebyl uplne za popelare (to je třeba regal prevazne beatles & co. a pocatek 60s bandy)
Obrázek

LUK

Příspěvek od LUK »

DRACK píše:.....ja neberu nic exaktne , 95% nebo 98% jakej je v tom rozdil , oboji je hodne , ja nepatrim k tem co když si kupuji lednicku tak se optaji kolik to bere elektiky nebo automobil kolik to zere, pro mne je dulezite chladi to / jede to, libi se mi to. ja jsem bastard z ulice
nelámej si stim prosim hlavu jednose to vem jako ze jsem idiot ja stim nemam problem
Nelámu si stím hlavu, neboj :D. Buď jsi ale ty nepochopil můj předchozí příspěvek, nebo já nerozumím téhle části tvojí reakce na něj. Já už fakt nevím, tohle jsem opravdu nepochopil. :oops:
DRACK píše:dneska porovnavas 2 desky a zitra???? tak jsme všichni zacinaly , jedina sance je když mas sve oblibene desky takove co vychazely třeba jen v jedne zemi a v malem nakladu od tich většinou existuje jen 1 vydani a pak jen obnenujes kvalitu smerem nahoru, jak je to ale internacionalni interpret tak to zacne byt postupem casu napinave a když te to bere tak je nebezpečí ze dopadnes jak junkie na cracku
Mě to bere a myslím že i docela dost, ale ty pořád nedokážeš pochopit, že ne každej má potřebu vlastnit všechno na co se podívá.
Ano obměňuju jen kvalitu směrem nahoru, vždyť to říkám. O to mi jde. Dneska porovnávám dvě desky a když se mi zítra sejde stodvaasedmdesát ( :lol: ) stejnejch desek, byť nejrůznějších vydání ze všech možnejch koutů světa, tak je stejně porovnám, nechám si tu nejlepší v nejlepším stavu (nebo pro mě nejzajímavější, nejvzácnější), stojedenasedmdesát zbývajících prodám a za peníze který tím prodejem získám, koupím jiný desky který ještě nemám. Navíc se mi desky doma často neschází ve více exemplářích, jen v případě, že deska kterou už mám doma, není ve stavu kterej jsem ještě ochotnej tolerovat a tak místo ní sháním náhradu v lepším stavu. Nekupuju desky po kamionech, kupuju jen konkrétní jednotlivý kusy který chci poslouchat.
Nejsem křeček nemám potřebu hromadit to, co nepotřebuju. Pochop, že ne každej, kdo nemá nutkání kupovat stejnou desku sedmadvacetkrát v sedmadvaceti různejch vydáních/provedeních, je teprve začátečník co do toho ještě nespad jako ty. Každej máme jen jiný priority. Mě prostě a jednoduše nejde o to vlastnit konkrétní vydání jen abych ho měl a proto, že je vzácný. Mě jde o to vlastnit tu hudbu co je na tej desce v co nejlepším možným stavu.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Několik stránek nazpět to byla ještě celkem zajímavá diskuse na letité téma, ale teď je tu nějak přeDRACKováno a ztrácí to obsah a linku.

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

Nevím jestli sem s mojí sestavou můžu vůbec přispívat, ale za sebe musím říct že mě zvuk z gramofonu překvapil. Čekal jsem že to bude jiné, ale o tolik? Při přímém porovnání - Dire Straits - Love over gold zároveň puštěné na vinylu i na cd a přepínal jsem vstupy. Prostor, lokalizace nástrojů, výšky, hlas, všechno o třídu jinde než CD. U CD jsou možná trochu lepší basy, ale zbytek je jako pod dekou. Stejnou zkušenost mám i se Stromboli a Deep Purple-Perfect stranger.
Na druhou stranu SUPERTRAMP: FAMOUS LAST WORDS mě na vinylu zklamalo, ale to bude asi nahrávkou.
Takže za mě asi analog, ale cd si určitě nechám :lol:

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Porovnávat se musí stejná nahrávka, stejné vydání a stejný mastering. Právě basy jsou tím velkým problémem CD.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

bivoj : neco je spatne. sila gramce je hlavne na spodku. a pokud ti cd ( vice) hrajou pod dekou, zkus na zkousku jinej cd za par stovek - nejakej philips - deka by mela zmizet :)

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bivoj1970,
Jestli jsi poslouchal Dire Straits--Love Over Gold vydané v licenci Supraphon, je dost dobře možné, že jsi měl z cd větší basy, protože tato verze je na basy dosti chudá.Exceluje ovšem na středech a výškách.Nejlepe porovnat vždy identická vydání.

bivoj1970
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bivoj1970 »

To Dasta: je to přesně tak jak říkáš, LP mám od Supraphonu a CD od Warnerů. Takže je to asi nahrávkou.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Porovnal jsem dvě téměř identické verze notoricky známého titulu" Brothers in Arms" od Dire Straits, obě vydané prestižním labelech Mobile Fidelity.
1- LP: Speciál Limited Edition 45r.p.m.- 2014 MFSL2-441
Mastering : Krieg Wunderlich originál master tapes
2- SACD MOFI UDSACD 2099- 2013
Mastering Shawn R. Britton
LP: hudba vychází z absolutně tichého pozadí, na vinyl až nezvyklé,prostor je hodně otevřený, jemné výšky, středy krásně prokreslené,basy krásně kulaté, hojně zastoupeny, jdoucí hodně dolů.Takto jsem ještě na vinylu tento titul neslyšel,ani japonské první vydání se této verzi nevyrovná.
2 SACD hybrid MOFI- CD stopa
Báze je sevřenější, detaily možná zastoupeny trochu více, zvuk rozšířený k vyšším kmitočtům.Basu je objemově méně, ale zdá se přesnější a rychlejší.Reprodukce je sušší, není tak šťavnatá jako elpíčko.
Těžko říct, co je lepší. Obě verze představují vysoký nadprůměr, mě osobně se líbí obě a to velmi.Myslim,že duel byl velmi vyrovnaný, netroufam si určit vítěze.Tentokrat zvítězila hudba.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dasta
Jó, je to složité. BROTHERS IN ARMS v roce 1985 kdy to vyšlo na CD to byl etalon této technologie a dle mého názoru je to jedna z nejlepších rockových desek. Mám ji někokrát. Dnes už poslouchám jen na SACD. Také vlastním to s tím masteringem Shawn R. Britton od MFSL. Jak jsem většinou kvalitou přesvědčen o dobré práci MFSL, tak toto SACD se jim až tak úplně nepovedlo. Hodnotím jen vrstvy SACD, tu CD vrstvu jsem ještě nikdy nepustil. Potvrzuji Tvůj názor, že to zní velmi šuše, jakoby bez šťávy. Toto SACD jsem koupil až v loňském roce v Japonsku.
O několil let dříve jsem již zakoupil SACD VERTIGO, kde dělal mastering Bob Ludwig at Gateway mastering. Toto SACD z roku 2005 hraje podstatně lépe.
Konkrétně v tomto případě bylo dílo MFSL zklamáním. No nic není 100%, ale tento titul je deska desek. Kdo nezná, všem doporučuji, u původního CD z roku 1985 a těch SACD je dynamiky dostatek.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Oldear,
Porovnával jsem pouze CD vrstvu u toho SACD od MoFi. Mám též tento titul několikrát (5 cédéček,2 SACD,5 ks vinyl) od prvního vydání až po vydání v roce 2014. SACD pouštím zřídka, protože můj sacd player nehraje moc dobře ( mám pouze nižší model od Sony) Hodnotim tedy pouze CD vrstvu. Nejlépe hraje původní vydání ( Vertigo 1985), nejslabší je pro mně cd vrstva SACD ( Vertigo 2005), verze je ukričená, se známkou komprese ( DR8). Zajímavé je XRCD, které zachovává ostrost Knopflerova Fenderu, která na pozdějších prelestěných verzích není, je to škoda, zvuk je sice perfektní, ale vytratil se náboj. Z elpicek je pro mně nejslabší US vydání ( Warner Bros 2002), dvoudesková verze, oproti jednodeskovym verzím má sice stopáž jako CD, ale zvuk je horší než z jugoslávské licence. Ostatní verze, které vlastním hrají velice povedeně, nejlepší pro mně však jsou obě verze od MoFi i když SHM Vinyl replika(Japan Vertigo 2011) hraje možná srovnatelně..

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Jo, to souhlasí, CD z 1995 je velice dobré, jak jsem psal tehdy považováno za etalon technologie. To SACD 2005 jsem neměřil na DR, pravda zní trochu jasněji, ale proti tomu MFSL to celkově vyzní lépe. Tady je vidět kolik by člověk musel mít verzí od jednoho titulu, pokud chce ten nejzdařilejší.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Queen" The Game", LP vydané v roce 2011 firmou Virginia,Half Speed vinyl mastering ve studiích Abbey Road, vynikající kvalita zvuku, na porovnání lepší než původní vydání GB EMA795 OC 064-63923. Porovnání s původním cd EMI CDP 7 46213 2 vydaném na kontinentě, cédéčko zaostává. Jmenovaný titul by zasloužil porovnání s DVD audio nebo SACD. Opravdu povedené, vřele doporučuji.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Oprava: firmou Virgin.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Dasta
Bohužel LP The Game nevlastním, to ostatní ano. To CD - souhlasím, kvalita nic moc. SACD a DVD-A hrajou fantasticky. Nejlépe zní to DVD-A, osobně jej hodnotím jako nejlepší nosič ve vysokém rozlišení od Queenů. Škoda, že i ostatní od Queenů nejsou takové precizní. Jinak se obávám, že to případné LP nemůže dynamikou konkurovat, je tam výrazná.

Odpovědět