Rozdíl mezi digitálem

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rozdíl mezi digitálem

Příspěvek od kychtax »

(Asi) jako celkem nestrannemu a nezamilovanemu do vinylu mi Drackovy posty prijdou jako dost zajimavy jiny pohled.. *thumbs up*

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

kychtax
To ale nikdo nezpochybňuje, informace jsou to přínosné a zajímavé. Jen způsob psaní je trochu bezohledný k čitatelům, protože pokud chceš textu porozumět, je potřeba jej několikrát opakovaně číst a přemýšlet, co tím chtěl autor říci. Stačilo by buď používat češtinu, nebo alespoň text trochu strukturovat či zestručnit. Takto nasypaný volný sled myšlenek je fakt na bednu...

LUK

Příspěvek od LUK »

kychtax:
Ale jo, je to jinej pohled na věc. A existují spousty sběratelů, nikdo netvrdí že ne. Jenže on to bere jen z pohledu zapálenýho sběratele, kterýho nejspíš zajímají hlavně raritní a exkluzivní desky. A všechny ostatní považuje skoro za zbytečnej odpad, kterej ho nezajímá a prakticky je ignoruje. :D
viz:
DRACK píše:....vee jay beatles albums pokud jsou to originals tak to startuje okolo 4 litru mali shrink tak muzes další 2-4 litry pridat atd atd a to uvadim takove ty vseobecne zname tituly , kazda kultovni hledana rock deska v super kondici zacina nekde na 100-200 . 45s s twist a rock'n roll bandama z padesátek to je skoro všechno stovky a vice , jazz desky jako blue note to drtiva většina tech starych zacina nekde na 300-500, konecne i zde zminovany miles davis kind of blue v perfektnim stavu na te 6ti oke columbia mono za $300-500
Těžko se jeho texty chápou, ale jde o to, že tohle jsou ceny na kterejch začíná zájem sběratele kterýho nezajímaj desky kterejch jsou mezi lidma spousty a který slouží k poslechu hudby.
Hifisti/posluchači nepotřebují desky který startujou na 4000 dolarů, nebo čeho (to jsem z toho textu nevyčet). Který jsou jen na dívání a nesmí se ani vybalit z originálního obalu aby nestratili hodnotu a na který se člověk bojí jen sáhnou, aby jí nepoškodil a opět tak její cenu nesnížil.
Tomu kdo rád poslouchá muziku udělá obrovskou radost i deska v pěknym stavu za 100 - 200 Kč a je mu volný že naprosto stejnou desku má dalších 100 milionů lidí na světě.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Dokonce si myslím, že pro "vinylistu-posluchače" je někdy na škodu vědět, jakou má deska cenu. Já třeba před časem koupil MFSL Santana Abraxas
(Numbered UltraDisc One-Step 45rpm Vinyl 2LP Box Set) za nějakých 95 USD a ještě jsem si ji nepustil a ani nevybalil, protože pořád čekám "na tu správnou příležitost". A to jen proto, že jsem na netu zjistil, že je beznadějně vyprodaná a že se nerozbalená dnes prodává za více než 500 Euro... *headbang*

LUK

Příspěvek od LUK »

To je fakt, někdy je lepší nevědět. :D Prodat něco za 6násobek ceny, za kterou jsem koupil, je lákavý, ne že ne.
Já se na to ale spíš koukám opačně, v takovýchhle případech jsem prostě rád, že se mi podařilo koupit levně něco, co má teď vyšší hodnotu. I když se rozbalením ta hodnota zase sníží, stejně bych to neprodal, radši si to poslechnul a prostě bych byl rád, že mám ve sbírce něco, co už se dá jen těžko sehnat aniž bych musel zaplatit x-násobek původní ceny.

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Já ji neplánuji prodat, jen čekám "na příležitost", kdy ji slavnostně rozbalím a poslechnu :lol:

*offtopic* Přirovnal bych to k několik let starému zážitku s vínem. Mám jej rád a již od devadesátých let archivuji vína, která mi chutnají, která mají potenciál zrání a která ještě nemají přemrštěnou cenovku. Nakoupím toho vždy větší množství, uložím k archivaci a postupně degustuji. Jednou jsem takto s kamarádem již skoro nad ránem vytáhl starší lahev s tím, že "teď ochutnáme". Jakmile jsme ji otevřeli, tak i přes vše co jsme vypili bylo jasné, že je to mimořádné víno. Druhý den jsem se ze zajímavosti podíval, za kolik se dnes prodává a z cenovky se mi zamotala hlava. Těch lahví mám ještě asi 80 (z původních 100ks) a kdybych je prodal za komerční cenu, měl bych třeba na nové auto, nebo novou sestavu. Ale to neudělám, jen jsem to víno už od té doby neotevřel, protože si jej schovávám "na mimořádnou příležitost" a začínám se bát, že než vše vypiji, víno se zlomí a bude po něm. Takže nyní již záměrně ceny archivních vín nesledují, abych si je mohl v klidu vychutnávat... A to stejné musím dělat s deskou - koupit, rozbalit, poslouchat:-).

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Žabiny, Chceš li si ponechat Abraxas od MoFi nerozbalený, tak Music On Vinyl nabízí též tento titul ve dvoudeskové verzi.MoFi to sice není, ale vinyly má tento label ve vynikající kvalitě. Na Mobile Fidelity je v současnosti k mání na lp Santana lll., ve verzi stejné jako Tvůj Abraxas.Titul , který uvádiš Ty, už pouze na SACD hybrid.

vekoka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vekoka »

Navštívil jsem malý zapadlý obchůdek a ulovil tam pár původních LP. I po 45 létech to hraje lépe než mnou koupené nové vydání. A pojedu opět. Za pár stovek hodně muziky.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

zabiny007 píše:Dokonce si myslím, že pro "vinylistu-posluchače" je někdy na škodu vědět, jakou má deska cenu. Já třeba před časem koupil MFSL Santana Abraxas
(Numbered UltraDisc One-Step 45rpm Vinyl 2LP Box Set) za nějakých 95 USD a ještě jsem si ji nepustil a ani nevybalil, protože pořád čekám "na tu správnou příležitost". A to jen proto, že jsem na netu zjistil, že je beznadějně vyprodaná a že se nerozbalená dnes prodává za více než 500 Euro... *headbang*
jsem rad, ze ty moje nablbly blabole vyvolaly u nekterych alespoň trochu zamysleni v te plurarite nahledu je prave ta krasa
to se da vyresit i třeba takto - mas 1,2.. otevrene /1vyd + 1 pressing s hype sticker samozdrejmne s tima posters a jednu sealed , ale ta spodni sealed to je uz 80s pastika to beztak uz jako všechny ty 80s reedice hraje komicky a ma to cenu jen neotevrene viz foto, ja nejsem Santana fan ale jeho albums patri do kazde slusne domacnosti tak i ja nejake vlastním akorát ja jsem milovnik toho historického tak ty mfsl to není moje parketa, ne ze je to spatne ci dobře, to jsou vseobecne cenne desky ale mne osobne nepasuji ke ksichtu ty jejich obaly s temi proužky
Obrázek

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

zabiny007 píše:Já ji neplánuji prodat, jen čekám "na příležitost", kdy ji slavnostně rozbalím a poslechnu :lol:

*offtopic* Přirovnal bych to k několik let starému zážitku s vínem. Mám jej rád a již od devadesátých let archivuji vína, která mi chutnají, která mají potenciál zrání a která ještě nemají přemrštěnou cenovku. Nakoupím toho vždy větší množství, uložím k archivaci a postupně degustuji. Jednou jsem takto s kamarádem již skoro nad ránem vytáhl starší lahev s tím, že "teď ochutnáme". Jakmile jsme ji otevřeli, tak i přes vše co jsme vypili bylo jasné, že je to mimořádné víno. Druhý den jsem se ze zajímavosti podíval, za kolik se dnes prodává a z cenovky se mi zamotala hlava. Těch lahví mám ještě asi 80 (z původních 100ks) a kdybych je prodal za komerční cenu, měl bych třeba na nové auto, nebo novou sestavu. Ale to neudělám, jen jsem to víno už od té doby neotevřel, protože si jej schovávám "na mimořádnou příležitost" a začínám se bát, že než vše vypiji, víno se zlomí a bude po něm. Takže nyní již záměrně ceny archivních vín nesledují, abych si je mohl v klidu vychutnávat... A to stejné musím dělat s deskou - koupit, rozbalit, poslouchat:-).
to je rozumny pohled, ja kdyby mi vino chutnalo tak to vytahnu hned , zítra na tebe muze spadnout balkon, nebo te srazi autobus na ulici, zit se ma na plny koule dokud to jde v ramci moznosti,
pro všechny ja nejsem nejakej uchyl nemocnej co si nepousti desky aby se neohraly, na takovy pohádky ja neverim ono ohrat desku to docela dlouho trva pokud se to hraje na nejakem prumerne slusnem aparatu , Naopak ja mam rad když se vse pouziva ale proste patrim ke skupine idiotu co jednoduse mají oblíbenou desku několikrát a mamli nejakou neotevřenou tak beztak k ni mam 1 a vice otevrenych , to je jako ty jak mají ty matchbox autíčka z sedesatek v krabičkách , to je urcite postizeni hromadit něco tak jak to v dane době slo na pulty ale jak rikam ja mam ke kazde zalepene i dostatek nezalepenych a jak tu nekteri pisi ze to neposloucham, to ja netvrdim ja tvrdim jen ze většinu nehraji asi 95-98% ale ty zbyvajici 2-5% je je stale silene množství to se ti ani nevleze do domacnosti ja jsem chudy ja mam necelých 120m2 domacnost a to nechci mit desky ve vane , tak drtivou vestsinu tak jako tak neskladuji u sebe doma.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

kychtax píše:(Asi) jako celkem nestrannemu a nezamilovanemu do vinylu mi Drackovy posty prijdou jako dost zajimavy jiny pohled.. *thumbs up*
ja nejsem na ty kablíky ale tvoje příspěvky ctu a moc se mi libi jak si pro to zapaleny , ja jsem na tebe myslel jak jsi jednou psal o tom jak vypucovat stary jacks nebo cinch zástrčky , na ten nikl a zlatoco co to je je nejlepší hydroxid to sezere ten starej bordell ale absolutne nenarusi to niklovani, všechno ostatní tam hrozi nebezpečí ze tu tenkou vrstvu původního poniklovani/pozlaceni... prolestis apod a nove pozlaceni, poniklovani to ma většinou jiny nadech nez to puvodni, dneska je všechno moc eko dřív na to pouzivaly ruzny jedy a kyseliny a to se dneska nesmí, bohužel. Nicmene ja mam nekde skatuly s téma starejma dratkama tak dali cas, tak ja to pristi mesic vyhrabu, třeba by te z toho něco bralo ,je to všechno antik haraburdi a mozna to ani na ty soucasne pristroje nepasuje co ja vim, ja sem rakvac ja znam jen cinch a jacks

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

pro predstavu mala ukázka z časti mého skladu vinyl haraburdi, to jsou same pastiky za par kulatejch
Obrázek

LUK

Příspěvek od LUK »

Takže jsi skladník. Já to říkal. :lol:
Nikdo tu přece netvrdí že něco sbírat je špatný. Já taky sbírám desky, ale hlavně proto, abych je mohl poslouchat a abych měl tu hudbu kterou mám rád. Nemám nic proti tomu vlastnit raritní kousky, já jen nemám potřebu mít desku dvakrát nebo snad i víckrát. Když se mi sejdou dvě stejný desky, tak je porovnám, nechám si tu lepší a druhou prodám. Osobně mi přijde naprosto nesmyslný vlastnit něco jen proto, abych mohl říct, že to mám, zahodit to do garáže a přes deset let se na to ani nepodívat. Až tak zapálenej sběratel nejsem. Mám prostě rád hudbu.

Jinak vážně promiň, ale luštit tvoje texty je čím dál tím složitější. Obzvlášť když každou chvíli píšeš něco jinýho a pomálu začínáš sám sobě odporovat. A nebo si ty texty překládám špatně, já už fakt nevím.
(Nechci citovat celý příspěvky, tak jestli to někomu přijde vytržený z kontextu, dá se to dohledat na předcházejících stránkách (i když to bude chvilku trvat :D), takže jen některý části.)
DRACK píše: .....to je rozumny pohled, ja kdyby mi vino chutnalo tak to vytahnu hned , zítra na tebe muze spadnout balkon, nebo te srazi autobus na ulici, zit se ma na plny koule dokud to jde v ramci moznosti.....
.....drtivou většinu co vlastním (98-99%) jsem nikdy nestrcil na gramofon.....
:?:
DRACK píše:.....a jak tu nekteri pisi ze to neposloucham, to ja netvrdim ja tvrdim jen ze většinu nehraji asi 95-98%.....
v jednej větě uveřejníš nějaký tvrzení a vzápětí ho v tej samej větě z 95-98% popřeš. :D
DRACK píše:.....pro všechny ja nejsem nejakej uchyl nemocnej co si nepousti desky aby se neohraly.....
.....Naopak ja mam rad když se vse pouziva.....
.....drtivou vestsinu tak jako tak neskladuji u sebe doma.....
.....jsme se nekdy 2005-6 stehovaly do prahy a dodnes mam cca 1/2 garaze nerozbalenych beden s lps ale i jinými poklady bez kterých nemuzu zit ale vůbec je nepostradam.....
.....a jak tu nekteri pisi ze to neposloucham, to ja netvrdim ja tvrdim jen ze většinu nehraji asi 95-98%.....

vekoka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vekoka »

Drack
ten sklad je nádherný. Vypadá jako můj nově objevený obchůdek.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

LUK píše:Takže jsi skladník. Já to říkal. :lol:
Nikdo tu přece netvrdí že něco sbírat je špatný. Já taky sbírám desky, ale hlavně proto, abych je mohl poslouchat a abych měl tu hudbu kterou mám rád. Nemám nic proti tomu vlastnit raritní kousky, já jen nemám potřebu mít desku dvakrát nebo snad i víckrát. Když se mi sejdou dvě stejný desky, tak je porovnám, nechám si tu lepší a druhou prodám. Osobně mi přijde naprosto nesmyslný vlastnit něco jen proto, abych mohl říct, že to mám, zahodit to do garáže a přes deset let se na to ani nepodívat. Až tak zapálenej sběratel nejsem. Mám prostě rád hudbu.

Jinak vážně promiň, ale luštit tvoje texty je čím dál tím složitější. Obzvlášť když každou chvíli píšeš něco jinýho a pomálu začínáš sám sobě odporovat. A nebo si ty texty překládám špatně, já už fakt nevím.
(Nechci citovat celý příspěvky, tak jestli to někomu přijde vytržený z kontextu, dá se to dohledat na předcházejících stránkách (i když to bude chvilku trvat :D), takže jen některý části.)
DRACK píše: .....to je rozumny pohled, ja kdyby mi vino chutnalo tak to vytahnu hned , zítra na tebe muze spadnout balkon, nebo te srazi autobus na ulici, zit se ma na plny koule dokud to jde v ramci moznosti.....
.....drtivou většinu co vlastním (98-99%) jsem nikdy nestrcil na gramofon.....
:?:
DRACK píše:.....a jak tu nekteri pisi ze to neposloucham, to ja netvrdim ja tvrdim jen ze většinu nehraji asi 95-98%.....
v jednej větě uveřejníš nějaký tvrzení a vzápětí ho v tej samej větě z 95-98% popřeš. :D
DRACK píše:.....pro všechny ja nejsem nejakej uchyl nemocnej co si nepousti desky aby se neohraly.....
.....Naopak ja mam rad když se vse pouziva.....
.....drtivou vestsinu tak jako tak neskladuji u sebe doma.....
.....jsme se nekdy 2005-6 stehovaly do prahy a dodnes mam cca 1/2 garaze nerozbalenych beden s lps ale i jinými poklady bez kterých nemuzu zit ale vůbec je nepostradam.....
.....a jak tu nekteri pisi ze to neposloucham, to ja netvrdim ja tvrdim jen ze většinu nehraji asi 95-98%.....

ja jsem lovec , skladnik to uz je o stupeň vyse tak vysoko ja nechci
ja neberu nic exaktne , 95% nebo 98% jakej je v tom rozdil , oboji je hodne , ja nepatrim k tem co když si kupuji lednicku tak se optaji kolik to bere elektiky nebo automobil kolik to zere, pro mne je dulezite chladi to / jede to, libi se mi to. ja jsem bastard z ulice
nelámej si stim prosim hlavu jednose to vem jako ze jsem idiot ja stim nemam problem

dneska porovnavas 2 desky a zitra???? tak jsme všichni zacinaly , jedina sance je když mas sve oblibene desky takove co vychazely třeba jen v jedne zemi a v malem nakladu od tich většinou existuje jen 1 vydani a pak jen obnenujes kvalitu smerem nahoru, jak je to ale internacionalni interpret tak to zacne byt postupem casu napinave a když te to bere tak je nebezpečí ze dopadnes jak junkie na cracku

Odpovědět