Rozdíl mezi digitálem
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Rozdíl mezi digitálem
Spíš ukázka normální lidské hlouposti a primitivní nenávisti.
Jinak ona "mozky celé společnosti neustále masírující LGBT komunita" celkem pobavila.
Jinak ona "mozky celé společnosti neustále masírující LGBT komunita" celkem pobavila.
bacil2
""" dnes už úplne stačí aj formát 44,1kHz/16bit, aby totálne nakopal prdel vinylu """
No ono to není také tak jednoznačné, co se týká dynamiky a čistoty tak ano. Ty LP jsou ale na basech pořád lepší než to CD ( hodnotím starší kvalitní nahrávky, nikoliv to dnešní Loudness war ). To se digitálnímu formátu vylepšilo a srovnalo až s příchodem SACD a DVD-A, tam je to pak jednoznačné. Slušné mohou být i některé tzv. Hi-resy, ale tam je to sázka do loterie z čeho to vytvořily a v jaké kvalitě - bez ohledu na reklamní popisku pyšnící se 24/192, což z master pásu by bylo OK, ale kdo se k nim dostane a za jaké peníze? Často se stává, že to přepočítají z toho CD a je to neposlouchtelné. Jen pro info minulý týden jsem zakoupil na HDTracks D. Bowieho ( Aladdin .... a Ziggy stardust ... ) deklarované jako Hi-res WAV 192/24 s poznámkou, že remasterované a tak jsem to zkusil koupit. Verdikt: neposlouchatelné !! První skladba poslech asi minutu, to se fakt nedalo a další skip. Obě alba jsem smazal, protože vím, že bych je nikdy neposlouchal - vyhozené prachy. Tajně jsem doufal, že ikdyž remasterované, tak né v takové kompresi jako na nových CD. Bohužel to bylo to samé, jen přepočítané. Pro porovnání síla nahrávky těchto dvou Hi-resů byla o 11 dB větší než ty původní CD vydané do roku cca 1995. Proti těmto nahrávkám "sračkám" je zase LP balzámem pro uši. Toho Aladdina mám pořád ještě na CC TDK Metal MA-R ( AIWA AD F 990 ) a to hraje jako víno proti těm tzv. Hi-resům. Tak to dnes je.
""" dnes už úplne stačí aj formát 44,1kHz/16bit, aby totálne nakopal prdel vinylu """
No ono to není také tak jednoznačné, co se týká dynamiky a čistoty tak ano. Ty LP jsou ale na basech pořád lepší než to CD ( hodnotím starší kvalitní nahrávky, nikoliv to dnešní Loudness war ). To se digitálnímu formátu vylepšilo a srovnalo až s příchodem SACD a DVD-A, tam je to pak jednoznačné. Slušné mohou být i některé tzv. Hi-resy, ale tam je to sázka do loterie z čeho to vytvořily a v jaké kvalitě - bez ohledu na reklamní popisku pyšnící se 24/192, což z master pásu by bylo OK, ale kdo se k nim dostane a za jaké peníze? Často se stává, že to přepočítají z toho CD a je to neposlouchtelné. Jen pro info minulý týden jsem zakoupil na HDTracks D. Bowieho ( Aladdin .... a Ziggy stardust ... ) deklarované jako Hi-res WAV 192/24 s poznámkou, že remasterované a tak jsem to zkusil koupit. Verdikt: neposlouchatelné !! První skladba poslech asi minutu, to se fakt nedalo a další skip. Obě alba jsem smazal, protože vím, že bych je nikdy neposlouchal - vyhozené prachy. Tajně jsem doufal, že ikdyž remasterované, tak né v takové kompresi jako na nových CD. Bohužel to bylo to samé, jen přepočítané. Pro porovnání síla nahrávky těchto dvou Hi-resů byla o 11 dB větší než ty původní CD vydané do roku cca 1995. Proti těmto nahrávkám "sračkám" je zase LP balzámem pro uši. Toho Aladdina mám pořád ještě na CC TDK Metal MA-R ( AIWA AD F 990 ) a to hraje jako víno proti těm tzv. Hi-resům. Tak to dnes je.
No kdyby to měl vinyl už dávno za sebou, tak ho dnes nikdo neposlouchá. Já vždycky přirovnávám digitál k novýmu super autu. Je dokonalý, má skvělý jízdní vlastnosti atd. Vinyl je pro mě veterán, kabriolet, se kterým se projedu jen občas, nemá tak dokonalý jízdní vlastnosti, klepe to atd. Ale projíždka v něm po krásný silnici je zážitek. Tak co je lepší? Ani jedno. Každý je jiný. A každý jsme jiný. A někdo preferruje to a jiný ono. Tak už přestaň křičet a argumentovat, a zatahovat sem gaye a lesby a nech se každýmu vozit v tom, co se mu líbí víc.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Za sebe: pokud je člověk ochotnej a schopnej prominout / ignorovat nectnosti snímání signálu z drážky (šum, lupance, přeslechy...), pak se i z vinylu dá dostat slušný zvuk. Stojí to ale výrazně víc než zvukově srovnatelný CD přehrávač.
... tu v našich končinách predsa nie je žiadny problém s volebným právom a inými "základnými" ľudskými právami pre LGBT, alebo sa mýlim? ... úplne iná vec ale sú adopcie, manželstvá a propaganda s tým spojená!mumu píše:A černosi by mali byť radi, že ich už nebičujú, a nie chcieť volebné právo, však? K tomu niet čo dodať, smutné názory...... nemôžem si pomôcť, ale už mi to celé začína pripomínať metódy LGBT komunity ... tí tiež namiesto toho aby boli radi, že sa dnes už buzeranti nezavierajú do basy, musia neustále celej spoločnosti masírovať mozgy, pokiaľ si nepresadia ďalšie a ďalšie legislatívne výhody
Čistý oxymoron.(šum, lupance, přeslechy...), pak se i z vinylu dá dostat slušný zvuk
Je to už len čistá nostalgia a "móda", skutočný veterán, technicky (kvalitou záznamu) dávno prekonaný. Ale možno časom niekto oživí aj Edisonov fonograf..

- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Citovat část textu vytrženou z celku a razantně tím změnit jeho význam je demagogie jako vyšitá.
Tu je to celé, zmysel rovnaký. Stále to je oxymoron alebo určitý masochizmus.. Aj keď to človek ignoruje, stále tam tie nedostatky sú a vylučujú "slušný" zvuk. A každým prehratím sa len zhoršujú.pokud je člověk ochotnej a schopnej prominout / ignorovat nectnosti snímání signálu z drážky (šum, lupance, přeslechy...), pak se i z vinylu dá dostat slušný zvuk.
Kupuju a poslouchám lp už téměř 50 let, měl bych si připadat jako masochista, nebo příslušník hnutí LGBT? Pánové to snad už přeháníte, nemyslite? Přirovnávat staré příznivce reprodukce z gramofonu k hipsterům,no to snad nemyslite vážně.Nikdo se přece nepře o omezení možnosti analogu vůči možnostem digitálních formátů. Vo tom žádná, myslel jsem, že jde o to co se komu líbí víc, to nemusí být vždy podepřeno vědeckou analýzou.Zkuzte si prosím přehrát" Kind od Blue" od Miles Davis na gramofonu a potom v libovolném digitálním formátu a vysvětlete mně prosím, proč v tomto případě digitál nevítězí.
Oldear,
Nejlépe verze D.Bowieho v digitálním formátu je remasterovaná edice z roku99. Byla tehdy remasterovaná celá studiová tvorba D. B. Jedná se o obyčejná cd, ale kvalita je vynikající.
" Ziggi Stardust" David Bowie (99)
EMI 7243 5 21900 0 3 remasterovano v Abbey Road Studios.
Nejlépe verze D.Bowieho v digitálním formátu je remasterovaná edice z roku99. Byla tehdy remasterovaná celá studiová tvorba D. B. Jedná se o obyčejná cd, ale kvalita je vynikající.
" Ziggi Stardust" David Bowie (99)
EMI 7243 5 21900 0 3 remasterovano v Abbey Road Studios.
Pánové vám ten ošklivej vinyl teda musí ležet v žaludku. On vás někdo nutí to poslouchat? Co vám na vinylu tak vadí, že si do něj, nebo do těch z nás, kterým se líbí, musíte kopnout při každej příležitosti? Máte pak při poslechu SACD apod., lepší pocit z hudby?

V diskusích o vinylu je tohle na netu normální. Někdo řekne, že se mu víc líbí vinyl a hned se na něj sesype několik odpůrců a začnou mu "vysvětlovat", že je to blbost a vypočítávaj mu nevýhody vinylu o kterých všichni víme, v některých případech ho začnou urážet, nazývaj ho hloupým hipsterem a tak pořád dokola, ale to si nesmíš tak brát. Stejně kvůli nim nepřestaneš LP poslouchat, ne? Tak co?Dasta píše:Kupuju a poslouchám lp už téměř 50 let, měl bych si připadat jako masochista, nebo příslušník hnutí LGBT? Pánové to snad už přeháníte, nemyslite? Přirovnávat staré příznivce reprodukce z gramofonu k hipsterům,no to snad nemyslite vážně.Nikdo se přece nepře o omezení možnosti analogu vůči možnostem digitálních formátů. Vo tom žádná, myslel jsem, že jde o to co se komu líbí víc, to nemusí být vždy podepřeno vědeckou analýzou....
A to je ten nekonečný názorový kolotoč. A proč by se zrovna ten digitální Miles Davis nemohl někomu líbit víc než z LP? Je to na každém z nás. Já naštěstí při setkání s gramcem neměl tu "smůlu" a neslyšel jsem nic co by mne dohnalo k tomu, abych přešel z originálních CD na desky. To by mne už zruinovalo totálněDasta píše:Zkuzte si prosím přehrát" Kind od Blue" od Miles Davis na gramofonu a potom v libovolném digitálním formátu a vysvětlete mně prosím, proč v tomto případě digitál nevítězí.

Dasta
Děkuji, podívám se po tom titulu na CD, snad to bude v pohodě.
Děkuji, podívám se po tom titulu na CD, snad to bude v pohodě.
respektDasta píše:Kupuju a poslouchám lp už téměř 50 let

Oldear,
Zapomněl jsem napsat: Ziggi Stardust DR12
Zapomněl jsem napsat: Ziggi Stardust DR12