Rozdíl mezi digitálem

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
DRACK
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl mezi digitálem

Příspěvek od DRACK »

5 ti mistna suma je 10 000 kc až 99 l. 10 l to je cca $ 400 dle toho jak je aktualni kurz, ja to beru ciste s US pohledu je to cca 300 mil trh , male trhy jako ceskoslovensko s 10 mil to nehraje zadnou roli akorát tak na nejake raritni domaci exemplare které tak jako tak mají cenu jen v domacim prostředí ale 1 km za carou uz o to nikoho neoslovi (pro kritiky puntickare nepocitam malicke procento výjimek) a tich desek co jsou $ 400 a nahoru jsou desetitisice napric spekterm, akorát je často nepotkáš proto je ta cena vysoka, (skoro)první doors muzes koupit na blesaku za par kulatejch v dobry kondici anebo se o to porvat za $ par litru v nadhernem stavu s plakátkem na aukci , vee jay beatles albums pokud jsou to originals tak to startuje okolo 4 litru mali shrink tak muzes další 2-4 litry pridat atd atd a to uvadim takove ty vseobecne zname tituly , kazda kultovni hledana rock deska v super kondici zacina nekde na 100-200 . 45s s twist a rock'n roll bandama z padesátek to je skoro všechno stovky a vice , jazz desky jako blue note to drtiva většina tech starych zacina nekde na 300-500, konecne i zde zminovany miles davis kind of blue v perfektnim stavu na te 6ti oke columbia mono za $300-500 na dobre record show nevydrzi dele jak par minut pokud ho tam někdo bude za tuto cenu nabízet, trh s vintage vinilkame je obdobny jako trh se staryma mincem/bankovkama jen urcite rocniky od jedne a te same mince/bankovky z urcite tiskarny /razirny v patricne kondici dosahuji vysokych cen obdobne je tomu u desek.
Tady je trh s deskama takovy nejaky asi "hipstersky" je na tom napsana made in japan US, Gb tak je to jako super a je to strceno do nejakeho cenoveho suplicku , jeli na tom holland germany tak je to o suplicek nize a jeli na tom jogurti , recko italie tak uz je to jako do popelnice, to je smutne ale je to tak, jednoduse tady na to není trh, par jedincu asi bude ale to je spise na domaci produkci, nevim, mam jen vseobecne znalosti, ale co jsem se potkal tak lidi resi jako ten zvuk ale nikdo skoro nezna jak to ma doopravdy znit, ja to take u vetsiny nevim, live jsem samozdrejmne ty bandy do roku 1979 nezazil, takjen co jsem videl slysel po 80 a to jsemvetsinou byl zklaman kdyz jsem se sel podivat na nejake sve idoly z teenager doby a oni vylezly nejaky stary unaveny dedkove a byly radi ze tam prislo 50-200 lidi na ne hodit oko a urcite neznely jako za sve doby (v 80s to ty bandy co byly "IN" na prelomu 60/70s nemely jednoduche a moc jako o ne zajem zrovna nebyl az na výjimky, vylezlo ale zase nove cerstve sexy maso.
ale jako ex handlir mam urcite zkusenosti a ac jsem hudebni idiot rozpoznam ty rozdily v ruznych pressings u desek co znam ale to je dane jen tim ze jsem mel tu moznost jedno a to same vydani vlastnit v nespocetnem množství vydani (něco vice něco méně) a jak jsem jiz uvedl mne to zase tak jako netrapi jak to hraje asi dulezitejsi je faktor za jakých okolnosti to hraje, nepatrim k tem co si sednou a vydrzi sedet a posloucat album od zacatku do konce ale spis k tem co co si pusti v lete něco veselého jako třeba summertime blues od blue cheer nebo born to be wild od steppenwolf a se sundanym hadrem kdyz mas na tacho pul sestou tak to beztak moc neslysis ale je to skutecny rock'n roll a vtom momente ti to pripada obdobne jakokdyz ti bylo 14 a nejaka matrace ti podržela si sahnout za zvuku xte kopie whole a lotta love z nejakych idiotskych repracku sonet duo magice, to take tenkrat hralo uplne nejlíp a nejdokonalejc ze jeden z toho dostal trcaka, to jednoduse ani nejlepší hifi zarizeni z dratama ze zlata nedosáhne pokud teda nejsi fetisista stereofucker co je mu 60 a jeste nesahnul si na frndu v tom predpokladam vestsina se shodneme. je to jenom rock 'n roll zadna veda za tim není a to funguje od abba po zappa (pro vedce a music doktory = napric spektrem)
ps podivej se na popsike nebo kamenne aukce apod priklad http://www.popsike.com/php/quicksearch. ... &ipp=&sdc=

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

DRACKU, člověče, číst tvé příspěvky a orientovat se v nich je hodně náročné.
Každopádně motáš dohromady pozéry, hipstery, sběratele, hifisty a nostalgické posluchače, což jsou rozdílné světy. Pokud někdo propadne vinylu a chce jej poslouchat, rozhodně to neznamená investovat do desek desetitisícové částky, o kterých ty tady píšeš.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

někde se vytratil původní námět vlákna

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nahodou zajimavy pohled na vinyl coby investici.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

zabiny007 píše:DRACKU, člověče, číst tvé příspěvky a orientovat se v nich je hodně náročné.
Každopádně motáš dohromady pozéry, hipstery, sběratele, hifisty a nostalgické posluchače, což jsou rozdílné světy. Pokud někdo propadne vinylu a chce jej poslouchat, rozhodně to neznamená investovat do desek desetitisícové částky, o kterých ty tady píšeš.
ja jsem kluk s ulice jak se říká , téma bylo rozdil mezi X a Y záznamem z pre CD ery '50-'80 , a pokud chci to srovnávat tak k tomu je třeba nejaky ten puvodni zaklad a to v tomto pripade jsou vinyls , popřípadě 78s a ja za to nemuzu ale ty opravdu puvodni popularni/zadane proste stoji desetitisice, , ja to nevymyslel, Tady porovnají nahrávky ale NEZNAJI NIKDY NESLYSELY to opravdu original a porovnavaji komickou copy s moderni carovanou copy , to je jako když nejaky řemesla znaly namaluje barvickama Mona Lisa a porovnava se to s obrazkem Mona Lisa co ji nejakej computer freak nacaroval na 3d tiskarne oboji nejsou originals a oboji mohou budit dojem ze jsou hezci , preciznejsi etc etc nez ten puvodni obrazek je to trochu extremni priklad ale v podstate tomu tak je. Staci si precist par tich prispevku jak to je super, někdo tady psal asi před rokem jak mu to hraje naprosto dokonale za pouziti nejakych XX zazraku a přitom napise ze hraje XX COLLECTORS EDITION album Prosim nechci timto nekoho urazit ale ty collectors albums byly vyrobeny jako low budget albums a za ucelem aby se jen podobaly originals prodavaly se ve sve době take za low budget cenu. To ale preci každý zna ze se desky stejne jako jiné produkty produkuji zamerne v určitých kategoriích aby se uspokojil trh. Take tvrdim ze proste ono je to skoro 1:1 v te vinyl scene posluchaci a milovnici , jednoduse je tu 40-50% tich co si to proste hromadi protože je to z nejakeho duvodu bere ale nehraji si to at z nostalgie nebo jako investici. A zaverem tvrdim a to je asi to nejpodstatnejsi ze ta ci ona nahrávky hraje/zni jednomu nejlepe za určitých prijemnych okolnosti.

kychtax : ano urcite desky jsou investice a to uz hodne dlouho, stejne jako ty investment electronics,

LUK

LUK

Příspěvek od LUK »

zabiny007 píše:DRACKU, člověče, číst tvé příspěvky a orientovat se v nich je hodně náročné.
Ulevilo se mi, že tu nejspíš nejsem jedinej kdo má, i po několikátém přečtení, problém rozumět tomu co vlastně DRACK napsal. :D
zabiny007 píše:Každopádně motáš dohromady pozéry, hipstery, sběratele, hifisty a nostalgické posluchače, což jsou rozdílné světy. Pokud někdo propadne vinylu a chce jej poslouchat, rozhodně to neznamená investovat do desek desetitisícové částky, o kterých ty tady píšeš.
Taky mi přijde že to plácá pátý přes devátý. :lol:
A to, že je potřeba mít desky za desetitíce abys mohl "opravdu" poslouchat vinyl, mě taky dostává.
DRACK píše:......téma bylo rozdil mezi X a Y záznamem z pre CD ery '50-'80......

Pokud vím a jestli jsem zakladatele vlákna pochopil správně, tak téma je rozdíl mezi digitálem a vinylem obecně.
DRACK píše:.....a pokud chci to srovnávat tak k tomu je třeba nejaky ten puvodni zaklad a to v tomto pripade jsou vinyls.....
Jenže to je právě to, že ty sis překroutil téma téhle diskuse. Nešlo tu o srovnávání x-tého vydání LP nebo CD s původním/prvním vydáním na LP/CD, ale o srovnání Digitál vs Analog.
DRACK píše:.......a ja za to nemuzu ale ty opravdu puvodni popularni/zadane proste stoji desetitisice, , ja to nevymyslel, Tady porovnají nahrávky ale NEZNAJI NIKDY NESLYSELY to opravdu original a porovnavaji komickou copy

Sám říkáš, že ty desky co kupuješ ani neposloucháš, tak jak víš jak hrajou? :lol:
Asi bych měl říct, že nejsem sběratel kterej desky jen hromadí a neposlouchá, 98% desek co mám doma jsem slyšel a velkou většinu z nich víc než jen jednou, nebo dvakrát.
Ano dají se sehnat desky za desetitisíce a statisíce korun. A pro někoho jsou zajímavý, to nikdo nepopírá. Ale to, že je deska z nějakého důvodu drahá, z ní nedělá etalon kvality LP. Ani to neznamená, že levný LP/CD jsou šmejdy. A taky není pravda, že jen první/původní vydání, ať už LP nebo CD, má jako jediný smysl. Rozhodně ne pro hifistu/posluchače a o to v tejhle diskusi přece šlo, o poslech a rozdíly ve zvuku. Ne o vzácnost některých kousků, nebo jejich cenu.

Mám třeba první vydání desky Mike Oldfield ‎– Tubular Bells a povedlo se mi ji sehnat ve stavu nového kusu za pár stovek korun. Ale protože byla levná, tak jsem jako nikdy neslyšel originál? Co je teda originál? Deska toho stejného vydání, jen třeba s podpisem Mikea Oldfielda, výrobním číslem 000001 a samozřejmě/nebo cenou několika desítek tisíc? Ona díky tomu podpisu, nebo ceně, bude hrát líp?

Tohle je hezkej příklad, toho co říkám. Obyčejnej Favorit, jen v něm jezdil Jarda Jágr. Jasně že se najdou lidi který ho budou chtít koupit za nemalý peníze. Nikdo nevrdí, že ne. Kdybych měl zbytečnejch pár mega, sám bych ho chtěl. Už jen proto, že v něm jezdila hokejová legenda a jeden z nejlepších hokejistů v historii. Ale očekávat že svezení v něm bude pohodlnější, při případnej bouračce bude bezpečnější, nebo že pojede rychlejc než ostatní "obyčejný" Favority jen proto, že patřil Jágrovi, nebo že stál milion, je prostě blbost.
http://autosalon.iprima.cz/galerie-nejd ... res-milion
Naposledy upravil(a) LUK dne 29 črc 2017 23:38, celkem upraveno 1 x.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Mel jsem rozepsanou odpoved v podobnem duchu, ale z konceptu se mi po ulozeni smazala.
to Drack: pokud zustaneme u zminovaneho prirovnani, ty mas sice doma nekolik garazi plnych drahych a raritnich aut, ale ani nevis, jak jezdi. O tom neni vinyl, ale pouhe sberatelstvi. Proti gustu...
Ale pak nemuzes rikat, ze to uplne nejvic nejdrazsi auto jezdi ze vsech stejnych aut nejlip. Jak to muzes vedet? Jen proto, ze je to rarita za "desetitisice", dava zaruku nejnejlepsiho vykonu???
Tohle tema je o srovnani vinylu a digitalu.
Kazdy vime, ze mame doma desky, kterym se digital nevyrovna. A pak take vime, ze mame desky, ktere digital pokori, ale poslouchame je radi. A nikdo rozumny netvrdi, ze tyhle "desky" jezdi lip nez jejich prvni vydani nebo vytunenej hires.

Deska je porad jen kopie z analog master pasku. To je prvni a jediny stoprocentni zdroj, pokud nemluvim o novodobem pojeti vyroby LP, kde jako zdroj muze byt jakykoli digital.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Drack,
Tvoje záliba sbírat desky a neposlouchat je mně připomněla starý vtip, když manželka říká manželovi " Na co kupuješ gramofonové desky, když nemáme doma gramofon? On ji na to odpoví" Ty jsi si včera koupila podprsenku a já jsem ti taky nic neříkal".
Jinak k těm Collectors vydání- jsou zvukově slabší,řekl bych taková dietní verze, protože to jsou většinou výběry, na každé straně je 10 skladeb, tak zvuk není tak tlustý jako když strana má stopáž kolem18 minut. Tyto verze nejsou ale hifisty vyhledávány, navíc vychází většinou na levných labelech.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

[quote="LUK"][quote="zabiny007"]DRACKU, člověče, číst tvé příspěvky a orientovat se v nich je hodně náročné.[/quote]
Ulevilo se mi, že tu nejspíš nejsem jedinej kdo má, i po několikátém přečtení, problém rozumět tomu co vlastně DRACK napsal. :D
[quote="zabiny007"]Každopádně motáš dohromady pozéry, hipstery, sběratele, hifisty a nostalgické posluchače, což jsou rozdílné světy. Pokud někdo propadne vinylu a chce jej poslouchat, rozhodně to neznamená investovat do desek desetitisícové částky, o kterých ty tady píšeš.[/quote]
Taky mi přijde že to plácá pátý přes devátý. :lol:
A to, že je potřeba mít desky za desetitíce abys mohl "opravdu" poslouchat vinyl, mě taky dostává.
[quote="DRACK"]......téma bylo rozdil mezi X a Y záznamem z pre CD ery '50-'80......[/quote]
Pokud vím a jestli jsem zakladatele vlákna pochopil správně, tak téma je rozdíl mezi digitálem a vinylem obecně.
[quote="DRACK"].....a pokud chci to srovnávat tak k tomu je třeba nejaky ten puvodni zaklad a to v tomto pripade jsou vinyls.....[/quote]
Jenže to je právě to, že ty sis překroutil téma téhle diskuse. Nešlo tu o srovnávání x-tého vydání LP nebo CD s původním/prvním vydáním na LP/CD, ale o srovnání Digitál vs Analog.
[quote="DRACK"].......a ja za to nemuzu ale ty opravdu puvodni popularni/zadane proste stoji desetitisice, , ja to nevymyslel, Tady porovnají nahrávky ale NEZNAJI NIKDY NESLYSELY to opravdu original a porovnavaji komickou copy [/quote]
Sám říkáš, že ty desky co kupuješ ani neposloucháš, tak jak víš jak hrajou? :lol:
Asi bych měl říct, že nejsem sběratel kterej desky jen hromadí a neposlouchá, 98% desek co mám doma jsem slyšel a velkou většinu z nich víc než jen jednou, nebo dvakrát.
Ano dají se sehnat desky za desetitisíce a statisíce korun. A pro někoho jsou zajímavý, to nikdo nepopírá. Ale to, že je deska z nějakého důvodu drahá, z ní nedělá etalon kvality LP. Ani to neznamená, že levný LP/CD jsou šmejdy. A taky není pravda, že jen první/původní vydání, ať už LP nebo CD, má jako jediný smysl. Rozhodně ne pro hifistu/posluchače a o to v tejhle diskusi přece šlo, o poslech a rozdíly ve zvuku. Ne o vzácnost některých kousků, nebo jejich cenu.

Mám třeba první vydání desky Mike Oldfield ‎– Tubular Bells a povedlo se mi ji sehnat ve stavu nového kusu za pár stovek korun. Ale protože byla levná, tak jsem jako nikdy neslyšel originál? Co je teda originál? Deska toho stejného vydání, jen třeba s podpisem Mikea Oldfielda, výrobním číslem 000001 a samozřejmě/nebo cenou několika desítek tisíc? Ona díky tomu podpisu, nebo ceně, bude hrát líp?

Tohle je hezkej příklad, toho co říkám. Obyčejnej Favorit, jen v něm jezdil Jarda Jágr. Jasně že se najdou lidi který ho budou chtít koupit za nemalý peníze. Nikdo nevrdí, že ne. Kdybych měl zbytečnejch pár mega, sám bych ho chtěl. Už jen proto, že v něm jezdila hokejová legenda a jeden z nejlepších hokejistů v historii. Ale očekávat že svezení v něm bude pohodlnější, při případnej bouračce bude bezpečnější, nebo že pojede rychlejc než ostatní "obyčejný" Favority jen proto, že patřil Jágrovi, nebo že stál milion, je prostě blbost.
http://autosalon.iprima.cz/galerie-nejd ... res-milion[/quote]

ja pouze tvrdim ze ty opravdove stare albums s tima opravdu puvodnima nahravkama v peknem stavu jsou v ve velice omezenem nozstvi proto je jejich cena dle popularity odpovídající.moke oldfield ale je zrovna co se jako moc nehleda to najdes dneska na record show u nejdrazziho prodejce za par kulatejch a ještě ti podrzi dveře az budes nastupovat do automobilu , je mi lito to není atraktivni interpret , samozdrejmne objekty které vlastnily nejake stars mají trzni hodnotu jinde nez když je to tuctovy produkt a my se nabavime o deskách co vlastnil ten ci ten ale o seriove produkci a srovnani standard zaznam versus moderni technologie , Ja netvrdim co je LEPSI/HORSI to bych si ani v nejdivocejsim snu nedovolil Ja pouze tvrdim pokud chci něco srovnávat tak musí byt něco jako zaklad ajednoduse to puvodni je to puvodni at je to lepsi horsi drazsi levnejsi ale když jeden tvrdi jaky je to skvely zaznam na nejakych collectors editions, low budget nice price albums etc které byly ZAMERNE produkovany v zhorsene kvalite s duvodu cenove politiky gramospolecnosti TAK ASI NECO NEBUDE V PORADKU. prevedeno na ty automobily jeden a ten samy model muzes dostat s ruznym moterem a ruznym vybavenin v ruznych cenovych kategoriích ale jak chces srovnávat (nejsem automobilista a moc tomu nerozumim) nejaky vw model s 3 cylindrovym eko motorem na uhli v zakladni vybave s tim samym modelem s 6 cylinrovym (vw tusim dela 6 cylindr motory nekde sem to videl) motorem na benzin a první liga vybavenim to same je low budget deska a první liga stamper album, co je na tom divného to se dela uz od nepameti i ty stare 78s před wwII se uz tak delaly to není zadne tajemstvi

Ja nesbiram desky od sberatelu se distancuji ja to jen a jen miluji, a ono když toho mas urcite množství tak to nehraješ, to je jako kdyz jeden dela v tovarne na cokoladu ,
ja znam stovky lidi co si kupuji/hromadi desky a nehraji to , ti filatelisti si take kupuji postovni znamky a nelepi to na dopisy a jsou jich miliony,

ps hele ten psaci program to nejak samo doplnuje písmenka a ty carky hacky a dela to bordell , ja nemam ceskou tastaturu tak to pak vypada komicky ale ja to po sobe nectu , 5 minut muzu do toho strcit ,

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

cela to DRACKova saga je presne o cem ? o porovnani analogu a digitalu po zvukove strance nejspis ne, ale mozna jsem ty shluky pismen neprelustil spravne

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Může tu někdo shrnout DRACKovy poslední příspěvky do 2 vět? Díky

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Kvůli takovým litaniím, jako jsou DRACKova díla, mě to přestává bavit číst :?

LUK

Příspěvek od LUK »

dkdkdk píše:Může tu někdo shrnout DRACKovy poslední příspěvky do 2 vět? Díky
PavelDosko píše:cela to DRACKova saga je presne o cem ? o porovnani analogu a digitalu po zvukove strance nejspis ne, ale mozna jsem ty shluky pismen neprelustil spravne
Shrnuto: není o zvukových rozdílech mezi digitálem a analogem, je o sbírání rartiních desek za desítky a stovky tisíc za kus a o tom, že levnější desky nejsou skutečný desky :D
Nebo alespoň tak jsem to pochopil já.
DRACK píše:....moke oldfield ale je zrovna co se jako moc nehleda to najdes dneska na record show u nejdrazziho prodejce za par kulatejch a ještě ti podrzi dveře az budes nastupovat do automobilu , je mi lito to není atraktivni interpret.....
Ach jo, to byl jen příklad toho, že není nutný kupovat desku za desetitisíce, aby sis vychutnal nezmršenou/původní nahrávku neboli zvuk. Mě nejde o to kterýho interpreta někdo jinej považuje za nejatraktivnějšího aby se jeho jeho extrazvláštní vydání nebo desky mohli prodávat za desítky tisíc. Jde o to co poslouchám a jaká hudba se mi líbí a co chci mít doma abych si to mohl poslechnou, ale to je to, o co tobě nejde. Tohle vlákno vzniklo kvůli srovnání anlog - digitál, ale ne z pohledu vizuálního stavu obalu, potažmo desky/CD, ale z pohledu zvuku.
DRACK píše:......Ja pouze tvrdim pokud chci něco srovnávat tak musí byt něco jako zaklad ajednoduse to puvodni je to puvodni.....
Ne nemusí. Když chci porovnat jestli hraje líp to konkrétní CD, nebo to konkrétní LP, nepotřebuju k tomu ještě první vydání, proč taky.
Když budeš srovnávat kterej kečup je lepší, jestli Heinz, Otma nebo Hamé, tak k tomu taky nepotřebuješ původní nahrávku v podobě čerstvejch rajčat ze zahrádky aby sis vybral ten jeden kečup kterej ti bude nejvíc chutnat.
DRACK píše:......at je to lepsi horsi drazsi levnejsi ale když jeden tvrdi jaky je to skvely zaznam na nejakych collectors editions, low budget nice price albums etc které byly ZAMERNE produkovany v zhorsene kvalite s duvodu cenove politiky gramospolecnosti TAK ASI NECO NEBUDE V PORADKU......
No, tak to tvrdí jeden, to ale neznamená, že všichni hifisti a posluchači vinylu tvrdí to samý. Ani že všechna vydání kromě těch extradrahejch jsou zmršený a jedině ty drahý má smysl kupovat. Ti z nás co desky POSLOUCHAJÍ, se většinou nejspíš snaží sehnat si zvukově kvalitnější vydání za nepřemřštěnou cenu. A to se netýká jen LP ale i ostatních formátů.
DRACK píše:....prevedeno na ty automobily jeden a ten samy model muzes dostat s ruznym moterem a ruznym vybavenin v ruznych cenovych kategoriích ale jak chces srovnávat (nejsem automobilista a moc tomu nerozumim) nejaky vw model s 3 cylindrovym eko motorem na uhli v zakladni vybave s tim samym modelem s 6 cylinrovym (vw tusim dela 6 cylindr motory nekde sem to videl) motorem na benzin a první liga vybavenim to same je low budget deska a první liga stamper album, co je na tom divného to se dela uz od nepameti i ty stare 78s před wwII se uz tak delaly to není zadne tajemstvi.....
To ale zase srovnáváš ruzná vydání a různé desky. A různá vydání a různé desky jsou různě cenná, to tu přece nikdo nepopírá. Ale to, že je něco dražší neznaméná, že je to i lepší a že to líp poslouží svému účelu než ta levnější věc.
DRACK píše:Ja nesbiram desky od sberatelu se distancuji ja to jen a jen miluji, a ono když toho mas urcite množství tak to nehraješ, to je jako kdyz jeden dela v tovarne na cokoladu ,
ja znam stovky lidi co si kupuji/hromadi desky a nehraji to , ti filatelisti si take kupuji postovni znamky a nelepi to na dopisy a jsou jich miliony,
Dělám v práci s elektronikou a dělám s ní i ve volným čase doma, každej jsme jinej.
Když tedy kupuješ vinyly jen abys je měl a hromadíš je v garáži, ale nejsi sběratel, tak co teda jsi, skladník? :lol: Podle mýho když něco sbíráš tak jsi sběratel. :D

No a když sbíráš známky, tak co jinýho s nimi cheš dělat, než je založit do alba a prohlížet si je nebo ukazovat známým? To by sis koupil známku, nalepil ji na dopis a poslal pryč? To by sis ji ve sbírce moc neužil. :lol: To CD/LP maj víc využití, můžeš si je prohlížet, ukazovat známejm, ale taky si je můžeš přehrávat a užívat si muziku.
DRACK píše:ps hele ten psaci program to nejak samo doplnuje písmenka a ty carky hacky a dela to bordell , ja nemam ceskou tastaturu tak to pak vypada komicky ale ja to po sobe nectu , 5 minut muzu do toho strcit ,
To není pár písmenkama navíc ani háčkama, čárkama. Vážně promiň, ale luštit to, je fakt na bednu. Kolikrát vůbec nevím jestli jsem ten text pochopil správně a musím to číst opakovaně.
Naposledy upravil(a) LUK dne 04 črc 2017 21:50, celkem upraveno 2 x.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

LUK: díky *palec*
...je ti jasné, že tě teď bude celého citovat?

LUK

Příspěvek od LUK »

Jo já vím. Přesto se stále nevzdávám naděje, že to neudělá. :D

Odpovědět