Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
bobolix
Kontaktovat uživatele:

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od bobolix »

Je to velmi jednoduché. Nejdřív je nutné nechat si udělat přesný rozpočet podle přesných specifikací - jaký obal, kolik potisku, kolik barev, protraktor bude - nebude ? Návrh obalu ve dvou barvách udělal myslím velmi dobře jacq. Protraktor udělal Rowing rovněž velmi dobře, obávám se ale, že bude zapotřebí nějaká kosmetická úprava, poněvadž to, co mi kdysi poslal, mi připadalo netisknutelné (ale mohu se mýlit, nejsem grafik). Já mohu dodat signály v souladu s tím, co považuji za správné, s přihlédnutím k doposud dodaným rozumným připomínkám (prakticky jen od Rowinga a KarlaS). Hotové orig datové DVD se předá do GZ, aby zkontrolovali vyrobitelnost. Pokud bude zapotřebí, bude se opravovat, jinak se může lisovat.

Cena se stanoví podle výrobních nákladů plus nákladů na mailing, pokud to bude nonprofit, připočte se jen DPH. Já žádné konkrétní nároky nemám, čas, který jsem na tom do dneška strávil a ještě bych strávit musel, mi stejně nikdo nezaplatí. Konec konců jsem celkem slušně placený důchodce. Jen nemohu pracovat moc rychle, když sedím u počítače déle jak půl hodiny, mám problém i jen odejít na záchod. Což hodlám provést právě teď.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

eficak píše:
reta píše:Vedle ve vlákně se trápíme se signálem, pokud ho bobolix má již hotový a bude ochotný ho komunitě přenechat považoval bych to za podstatné urychlení. Pokud bobolixův signál nebude budeme se vedle trápit dál.

Jsi kanón ! *thumbs up*
Jak zjistit zda se to dá DVD naplno použít, kritiku bychom schytali velikou. :twisted:
Nebude ClearAudiu vadit druhé vydání jejich Testovací desky?
Žádné první vydání pro Clearaudio nebylo, pouze zkušební výlisky, které lisovna částečně zkazila.

Nějaký široký průzkum použitelnosti bych důrazně nedoporučoval - to jen koledování si o okopírování. Ale může se zvolit komise, nejlépe se zastoupením všech volebnívh stran, Pirátské nevyjímaje.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

2bobolix: Nemáte konkrétní nároky? Čili nechcete nic, nebo oněch 8500? Pokud se dobře pamatuji, hrubý rozpočet od GZ tu již kdysi kdosi "pověsil" takže jej stačí jen oprášit a lehce inovovat. Vím dobře, jak "dobrý" je dnes důchod.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Tak podruhé: bobolixi jakou úlohu mám já, nebo co se po mě chce. Zatím to na mne dělá dojem, že máš vše pod palcem a není co řešit a já jsem jaksi nadbytečný.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No vzhľadom na to ako to tu pokračuje, myslím, že signál pre tú LP asi zabezpečí niekto iný :D nič v zlom ale Reta, dal jasnú otázku a aký zvolí ďalší postup, by som nechal len na ňom. Nejak sa nedá dopracovať ku konkrétnym výsledkom ohľadne tých signálov. Ostatné veci by som riešil následne, obal a všetko ostatné je na nič, ak niet LP. Touto formou diskusie sa to natiahne na nekonečné vlákno s neistým výsledkom.
Naozaj tu niet človeka, čo by na priamu otázku, priamo odpovedal?
Je schopný niekto vyrobiť signál pre testovaciu LP? Aká je cena toho podkladu pre výrobu LP?

Toto vlákno aj také je, reči bez výsledku.
Nezahmlievate, odpovedajte konkrétne.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

reta píše:Tak podruhé: bobolixi jakou úlohu mám já, nebo co se po mě chce. Zatím to na mne dělá dojem, že máš vše pod palcem a není co řešit a já jsem jaksi nadbytečný.
Pane kolego, při vší úctě, netuším, jak jste do tohohle mlýna dostal a co jste si od toho sliboval. Já nemám pod palcem skoro nic - pouze technické záležitosti a to ještě né všechny. Zatím jsem nabyl dojmu, že byste se toho měl účastnit jako ekonomický garant a gestor, popř. něco jako producent. Pokud tomu tak není, pak asi nejsem ten, kdo by vám mohl odpovědět - je tady dost jiných, kteří to mají nepochybně přečtené podstatně lépe než já. Další komunikaci na toto téma bych raději vedl formou SZ.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Rowing volal.
Šablona pro seřízení přenosky je hotova, formát A3.
Stačí vytisknout.
:D

Za 2 roky nedostal Rowing slíbené podklady na Testovací desku. Ani jeden signál.
Proto se tím přestal zabývat.

Bobo je asi nechce dát z ruky, rozumím obavě před zneužitím.
Bez konzultace s Rowingem bych za signály neplatil.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Nějak se neorientuji bobo = bobolix?
I já rozumím tomu, že je třeba to udělat tak aby nemohlo dojít ke zneužití případně využití někým na kom komunita nemá zájem.
Už jsem tady někde psal, že autoři dat mají možnost si to zrealizovat sami. Jakmile v dnešní digi době pustí data z ruky, skoro vždy je může někdo podvést.
Edit: dokonce vyřknete-li myšlenku a má-li hlavu a patu, v ten okamžik je využita

jacq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jacq »

Nejak jsem nestihal, po dovolene jsem mel v praci hromadu ukolu, ale ty podklady jsem nasel, je to namalovano v illustratoru (tedy ve krivkach), je namalovana zakladni grafika na obal desky, neni pripraven zadny text (za ty tri roky ho nikdo nevymyslel), vysazet a umistit pripraveny text na zadni obal (pripadne dovnitr) uz bude otazkou chvilky + pripadne odsouhlaseni/korekce...

Ja jsem tohle delal predevsim proto, ze me to bavi, mel jsem chvili volno a libila se mi myslenka, ze nekdo bude mit doma na polici gramodesku v obalu, ktery jsem ja vymyslel, to pro me byla ta nejvetsi odmena :)

Tady jsou navrhy:
http://jacquess.minus.com/mbePAo7kJ4pZl0
myslim, ze predbezne (pro jednoduchost) byl schvalen ten cernobily.
tady je zdrojak v illustratoru
http://ulozto.cz/xNtwVU6z/obal-2lp-05-ai
http://ulozto.cz/xqYT5dP3/obal-2lp-05-bw-ai
Samozrejme je potreba ho dodelat, to klidne udelam, az budu mit v ruce podklady, co se tam ma dat... Je to myslim primo na sablone z lodenic :)

Preju tomu projektu i nadale mnoho uspechu, vsichni (rowing, bobolix, revo) na me maji mail, takze kdybyste ten navrh chteli dodelat do konce, staci se ozvat :)

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Paráda

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Takže jako v minulosti poslední, co chybí, jsou data od pana Bobolixe. Na tom to vždy ztroskotalo. Vzhledem k oné minulosti bych nebyl nyní příliš optimistický. Několikrát se ho tu Reta ale i já ptal, kolik chce za DVD se signály a odezva žádná. Že by to vše bylo nějak jinak? Zatím se k tomu jako chlap nepostavil, takže mám velmi nepříjemný pocit, že se k tomu nepostaví tak ani nyní. Nuž uvidíme.

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

reta píše:Vedle ve vlákně se trápíme se signálem, pokud ho bobolix má již hotový a bude ochotný ho komunitě přenechat považoval bych to za podstatné urychlení. Pokud bobolixův signál nebude budeme se vedle trápit dál.
Edit: pořád zapomínám na smajlíka *headbang*
Pokud by se to podařilo, určitě je to z technického hlediska nejlepší řešení.
Jenom připomínám, že součástí "dodávky" musí být nejenom signály, ale hlavně návod, co s nimi.
Na tom jsme se zasekli.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Jen tak mimochodem, to, že na webu jsou nějaké materiály volně ke stažení, ještě neznamená, že jsou volné k obchodnímu využití. Vždycky jsou ve hře tři subjekty - autor, interpret a majitel mechnických práv.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Nikdo tu nezmiňuje nic o obchodním využití "volně stažitelných materiálů". Vy jste přislíbil data před více než dvěma roky a kde nic tu nic. Opakovaně se Vás tu ptáme, za kolik kč jste ochoten své duševní vlastnictví poskytnout k výrobě LP a opakovaně tuto otázku ignorujete. Máte strach ze zdanění? Nebo z čeho? No ale to se nedá nic dělat, do ilegálního obchodu s Vámi půjde jen blázen. Tak rovnou napište, že nic nemáte, nebo že to za tak mrzkou cenu neprodáte - postavte se k tomu jako chlap, nebo nejste? Jste baba? Komunita na Vás v tomto - jak se ale ukazuje chybně - bohužel spoléhala. Tak buďte tak laskav a buď sdělte podmínky, za nichž jste ochoten toto poskytnout, nebo nezaplevelujte vlákno svými katastrofickými vizemi a negativistickým přístupem.
Naposledy upravil(a) lidumil dne 05 bře 2014 22:03, celkem upraveno 1 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Každý tu od začiatku hovoril o nekomerčnom využití. Chcem sa spýtať, či naďalej pretrváva túžba po nekomerčnom využití, ak pretrvala myšlienka nekomerčného využitia, tak je všetko v poriadku. Ak tú platňu ide niekto predávať, tak nech rieši autorské práva.
Úplne mi uniká pointa posledného príspevku, ale úplne presne dokážem vysvetliť ako je to s autorským právom, vlastníctvom projektu, ale aj komerčným využitím a tiež všetkými právnymi vzťahmi s tým súvisiacimi.
Ak je záujem urobiť dokončiť projekt nastavovacej platne, tak sa autorských práv netreba báť.
Je tu strašne veľa príspevkov o tom ako sa to nedá a čo je potrebné, ale všetko v teoretickej rovine - zdá sa mi to zahmlené a to aj kvôli ľuďom ktorý si o tom chcú naďalej len pokecať.
Dúfam že sa už čoskoro ozve človek, ktorý to dokáže a aj chce urobiť. Lebo rečí, o tom čo by sa dalo a nedalo je už na túto tému priveľa.
Stačí človek, ktorý dokáže spracovať tie signály, ktoré sa dajú použiť na nastavovaciu LP.

Predposledného príspevku :D

Odpovědět