Testovací deska HiFi názory

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Testovací deska HiFi názory

Příspěvek od lidumil »

Na samém začátku šlo o nekomerční projekt pro zdejší komunitu. Postupem času a vzhledem k velkému zájmu členů fora o projekt, si někdo zřejmě řekl, že je škoda toho nevyužít komerčně a začal si klást podmínky. Toť v kostce vše.
Nehodlám zde nadále mlátit prázdnou slámu obzvlášť s panem bobolixem, který zásadní otázky zcela ignoruje. Je řada užitečnějších věcí, kterým se místo toho můžu věnovat.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Aj ja som reagoval na pána Boba, to len aby nedošlo k nedorozumeniu. Ak to niekto chce použiť k obchodovaniu je úplne zbytočné riešiť to tu, teda pokiaľ nejde o získavanie nejakého know-how od členov fóra. Treba jednať na rovinu a nie sa tu tváriť na dobré úmysly.
Ja osobne si momentálne radšej zoženiem nejakú nastavovaciu LP, ktorá je odporúčaná ale chcem aj túto, teda ak sa to raz zrealizuje.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Pánové trochu optimizmu, já věřím, že se to povede. Ještě včera se hledal obal a dnes, je a to dokonce zdrojový kód k němu. Co si pro začátek přát víc. Věřím, že budou i data pro signál. *headbang*
EDIT: no začátek? začátek po dvou letech? začátek to jsem asi přestřelil :)

Edit: ještě k tomu obalu nedovedu si představit situaci, že to někdo ukradne a použije mimo tuto komunitu, k čemu k výrobě vlastní desky, vždyť mu jí každý člen této komunity odsoudí, bude to padělek. Ne, ne musí si to vymyslet sám a to platí i o ostatních datech.
Naposledy upravil(a) reta dne 05 bře 2014 23:00, celkem upraveno 2 x.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

reta:
Ja optimista som, ale to hlavne kvôli tomu ako k tomu pristupuješ ty. Normálne sa mi nechce veriť, že sa tu nenájde človek, čo to dokáže spracovať. Mudrujeme tu o všetkom, teoretizujeme - chce to profíka :D ale ochotného a nesmie to byť mudrlant-teoretik :D

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Někdo se určitě najde. *headbang*

panda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panda »

bobolix píše:Jen tak mimochodem, to, že na webu jsou nějaké materiály volně ke stažení, ještě neznamená, že jsou volné k obchodnímu využití. Vždycky jsou ve hře tři subjekty - autor, interpret a majitel mechnických práv.
Netuším, co znamená majitel mechanických práv, ale autor a interpret jsou pojmy z oblasti umělecké tvorby. Technické měřicí či testovací signály s tím nemají nic společného. A jak jsem již psal v jiném vláknu, patentovat si sinus 300 Hz nebo bílý šum také nejde. Takže alespoň po této stránce je všechno O.K.

Ale pořád jsi neodpověděl na otázku, zda a za jakých podmínek jsi ochoten poskytnout (prodat ?) podklady na výrobu desky s patřičnou dokumentací (návodem).
Pokud ano, řekni kdy a za kolik.
Pokud ne, řekni zda chystáš vlastní produkci testovací desky (kdy a za kolik jeden kus).
Jestli na tyto jednoduché otázky nepřijde brzy jednoznačná a srozumitelná odpověď,
může to vyvolávat nejrůznější dohady a úvahy, co je vlastně cílem obnovené komunikace
po tak dlouhém odmlčení ? :?

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Jsem zvědavý, kdy (a zda vůbec) se pan Bobolix k našim otázkám vyjádří. Zatím to na mě dělá dojem podnikání po česku. Má seznam zájemců s mailovými adresami - pokud se pamatuji dobře, bylo nás tam jistě přes 100. A to je know how a dost dobrá databáze do začátku. Tak jen čekám, kdy mi na mail přijde nabídka na nějakou testovací LP. Pan Bobolix pochopil velmi záhy, že se na této akci dá dosti dobře vydělat a teď jen mlží s cílem vyšponovat cenu co nejvýš. Na źádný dotaz stran ceny signálů neodpověděl, takže to na mě působí tak, že čeká na vysokou nabídku, prodal DVD se signály nějakému ofiko výrobci (firmě) a nebo se tu nechce ztrapnit? Prostě sliby-chyby, keci v peci, plky, plky, plky.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Tak trochu opakování pro méně gramotné:

1. Jasně jsem napsal, že já nic prodávat nebudu. Celý projekt závisí na tom, zdali se najde nějaký hospodářský subjekt, který se toho ujme. Zatím to vypadá, že by to snad mol být reta.

2. Poznámka na téma autorských a jiných práv se vztahovala k nápadům typu "na internetu je toho spousta, tak tam něco vybereme".

3 Copyrightované je každé původní dílo, takže třebas taky program nebo počítačová hra (což je rovněž program). Navíc existuje zákon o průmyslovém vlastnictví, který má poměrně široké pole působnosti - může chránit třebas novou odrůdu blechy nebo květináč. A když si koupíte CD, platíte taky za to, že ho smíte poslouchat, a to ještě jen doma nebo možná ve svém vlastním autě. A to zdaleka není všechno.

Suma sumárum - nepředstírejte, že něčemu rozumíte, když o tom nic nevíte.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pánové, vy si opravdu myslíte, že se dá na sto kusech testovací desky příliš zbohatnout ? Kdyby stál jeden kus například 500 Kč, je to dohromady padesát tisíc Kč. Když odpočítáte DPH, zbude vám něco málo přes čtyřicet jedna tisíc. Nevím, kolik bude stát výroba a distribuce, ale nepředpokládám, že by hrubý zisk před zdaněním mohl dosáhnout víc než deseti tisíc korun. To by mi jako podnikateli, při možném riziku neprodejností všech kusů, asi nestačilo. Myslím si, že to není moc dobrý podnikatelský projekt. Nechápu, proč na pana Bobolixe tak útočíte. Spíš by jste s ním měli hledat shodu a nefiltrovat to veřejně na fóru.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Bobo, ty si uvedomuješ, že s tým čo tu píšeš začínaš byť na smiech. Chceš poučovať ľudí a tváriť sa ako odborník, bez ktorého sa to nepohne? alebo o čo ti ide týmito príspevkami. Máš pocit, že si vytvoril program?
O niečo sa tu snažíš, ale o čo to ostáva záhadou, myslíš že s tou LP to bude životný kšeft?
Myslím že sa strácaš vo vlastných predstavách o tomto projekte.
Nepoučuj ostatných, pokiaľ sa ty správaš ako malé decko. Ak nemáš čo ponúknuť tomuto projektu, tak nerieš právne vzťahy, nakoľko sú to výstrely do tmy a zjavne nemáš šajnu.
Nezavádzaj a nezahmlievaj, o autorstvo ide akurát tebe s tým DVD, nikto ho nevidel, ale musí byť na ňom niečo geniálne, lebo ak by si ho posunul Retovi, tak by po ňom skočili všetky štúdiá sveta a hrozne by na tom zarobil.
Som si úplne istý, že ak k vydaniu LP dôjde, tak to nebude z tvojich podkladov, buď neexistujú alebo ich nikdy neposkytneš :D v podstate je to úplne jedno.
Nech sa ti darí a kašli na to!

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

fox píše:Pánové, vy si opravdu myslíte, že se dá na sto kusech testovací desky příliš zbohatnout? Nechápu, proč na pana Bobolixe tak útočíte.
Milý lišáku, vůbec si nemyslím, že na vydání chce někdo zbohatnout, ale přijde mi, že na nějakém datovém DVD chce zbohatnou pan Bobolix. Když si projdeš celé vlákno - vím, že je dlouhé - najdeš zpočátku spoustu jeho příspěvků o tom, jak to všechno má "pod kontrolou" a že vše bude. A kde nic tu nic. Nechápu jeho postoj a v poslední době i tón příspěvků. Na konkrétní dotazy neodpovídá, jen mlží s "autorskými právy". Několikrát byl vyzván, ať sdělí cenu svého produktu a on nic, zase jen prudí. Nechová se jako chlap a to mu klidně řeknu do očí, neboť stejně jako mnozí zde, vím o koho se konkrétně jedná. Měl jsem ho, pro řadu jeho dobrých publikací v oboru akustiky, docela v úctě, ale to co předvádí tady je hnus fialovej. Mimochodem tohle napsal před 2? dny? - "Já mám ještě stále seznam abonentů na cca 200 KS. A zkušební výlisky od Clearaudia se mi doma válejí už asi pět let." Takže co si o tom máme myslet???

Vážený pane Bobolixi
již jednou jsem Vás vyzval k tomu, ať konkrétně specifikujete své požadavky, nebo ať sem nepřispíváte. Buďte tedy tak laskav, a nechte si své rozumy pro sebe, věnujte se nadále "HD digitálu, bez kterého se ostatně ani ten testovací vinyl udělat nedá."

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Milí přátelé, zastřešení celé neziskové produkce Testovací desky se opět ujímá Martin Vlček : Rowing.

Testovací signály nějaké má a jiné mu ještě chybí.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Není to nějaká pohádka o ... Do nedávna signály nebyly a najednou dvoje, bobolix má jedny a druhé rowing. Cítím se jak Alenka v říši divů... *headbang*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Viděls film Alenka s Johny Deppem? Výýborné. ;) Máš pravdu, signály mají oba, třeba se Bobolix s Rowingem domluví, nechme to na nich. Ne, není to tajemné. Transparentně jde o nějaké 3 stopy které má údajně Bobolix a když budou použitelné a cena bude dohodnuta, signály se skompletují.
Když ne, poprosíme o pomoc členy fora.

bobolix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobolix »

Vážení, je mi zcela u řiti, kdo co má a nemá. Pokud to někoho zajímá, přikládám tracklist, který už je hotový dost dávno. Konkrétní povedení by asi vypadalo malounko jinak, ale to už je fuk. Pokud podle toho někdo udělá vlastní disk, je mi to předběžně taky fuk, ale až se s ním někdy potkám, narvu mu obě své duralové berle do řitního otvoru. Tímto končím veškerou svoji aktivitu na tomto vlákně. Nejsem totiž zvědavý na opakované typicky česky závistivé poznámky o mé touze zbohatnout, které se tu stále objevují, ačkoli jsem je opakovaně vyvrátil. Debilům patří svět, s tím nic nenadělám. Případné omluvy od blbů považuji za bezcenné a tudíž je nepřijímám.

DVD master for test LP producing – brief description

The signals are originally made in 32 bit format and they are recorded on the DVD as Linear PCM *wav files 24/192 (packed integer 24 bit, 192 kHz sample rate).

All the signals are made presuming they will be cut using RIAA preemphasis. Particularly, the sweep signal marked as „without RIAA“ is made with reciprocal RIAA preemphasis, so that it gives the result as without preemphasis by cutting with usual RIAA preemphasis.

The levels of the signals are set so that the sufficient headroom is conserved at cutting with Micropoint–type stylus (back angle 40 degrees) and using of the Micropoint–type lacquer master.

The reference level 0 dB for analogue record is defined to record velocity 5 cm/s peak at 1 kHz single channel (7,07 cm/s lateral). The corresponding digital signal is –20 dB re full digital level for standard 16 bit range.

Tracklist:

Side A:

001 : Reference/cutting machine calibration signal 1 kHz 0 dB (-20 dB FullScaleDigital 16 bit)
002 – 004 : Channel check, finding the „sweet spot“, setting of the comfortable listening level
005 – 007 : Sweep 20 – 20k with RIAA except f3 (75 us / 2120 Hz) („japan curve“)
008 : Sweep with RIAA at –30 dB both channels
009 : Sweep without RIAA both channels, -15 dB at 1 kHz
010 : Squarewave 1 kHz –20 dB filtered by non-overshot filter
011 : Pink noise –20 dB, peak amplitude limited
Tot. Time cca 13 min.

Side B:

020 : Sweep 5 Hz – 20 Hz lateral with marker tone for testing of the tonearm resonance
021 : Same as 020, but vertical
022 – 023 : IMD two tone tests, amplitude stepped
024 : Quasi-Gauss pulse train – absolute polarity check
025 : Two tones with continually changing phase difference – symmetry / skating test
026 – 028: THD test – sinewaves with three frequencies, amplitude stepped
029 : Silence (should be cut as closed groove)
030 - 031 : Wow and flutter test at two standard frequencies
Tot. Time cca 13 min.

Odpovědět